NITROX - nejlevnější způsob drastického zvýšeni výkonu
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Tuning
- NOS - firma, která to umí :o) 19.05.2001 13:22
- pro ty, co si chtějí zničit auto podstatně levněji 23.05.2001 16:25
- na ty kratke sprinty 08.06.2001 14:13
- to pohoda 21.06.2001 13:07
- princip 21.06.2001 13:08
- Princip 21.06.2001 13:14
- Bez nadpisu 27.06.2001 23:44
- Nitrometan 06.07.2001 20:11
- NITRO 07.08.2001 22:58
- To Fordař: 10.08.2001 21:07
- NITRo 11.08.2001 20:21
- to 006+1/2 13.08.2001 15:31
-
"-- skrytý --" 23.05.2001 16:25
pro ty, co si chtějí zničit auto podstatně levněji
Stačí pár zrnek jódu do nádrže a pak je cítit rozdíl, jako s NO2.-
"-- skrytý --" 23.05.2001 16:39
« Re: pro ty, co si chtějí zničit auto podstatně levněji
Radsej napis davkovania na 1l. Inak budes mat na svedomi par motorov :)Ozaj, dorazit ho mozete aj s naftalinom, koncetrovanym H2O2, alebo etylenom. Devastacne ucinky su postacujuce. Lieh tiez zvysuje otk. cislo a sucasne zhorsuje mazanie a je korozivny, takze smelo do toho!-
"-- skrytý --" 24.05.2001 21:28
« Re: pro ty, co si chtějí zničit auto podstatně levněji
s tím jodém je to asi tak, že hoří ještě ve výfuku, zatímco NO2 jenom spálí ventily. Jinak dávkování je cca takhle: jedna nádrž do fichtla ~ 3-6 zrníček jódu - ale radši se zeptejte nějakého chemika (mám tu radu sice taky od chemika, který to i zkoušel, stejně jako piloti za II. světové, ale moc přesně si nepamatuji, kolik říkal, ale vím, že se to číslo pohybovalo v malých počtech zrníček - ne gramů)
-
-
-
-
-
« Re: Princip
Cože to kdo udělal s VR6kou? Ne že bych s tou svojí chtěl dělat pokusy, ale to mne docela zajímá (o:-
« Re: Princip
Krom toho rozklad N2O je exoermická reakce, při níž se navíc uvolňuje aktivní atomární kyslík - tedy nevázaný v molekule O2 - tudíž je podstatně reaktivnější s palivem. (Vzájemné hoření CO + N2O ve spec. hořáku taky dává nejvyšší teplotu plamene, až někam ke 3000 st.C - pokud se teda moc nepletu... Už je to taky nějakej pátek, co jsem se kolem těchle informací otřel...) Každopádně mi z toho vychází, že jen tak po kutilsku si přidat do sání vývod z bomby s N2O sice zvýší výkon, ale rozhodně ne na dlouho; to by taky kutil mohl hledat hlavu svého motoru za oknem ve 3.patře činžáku, kolem něhož při akceleraci projížděl...:))... :(
-
-
-
-
Nitrometan
Nevím, jaké složení má NITROX. Ve své modelářské praxi ale používám v palivu (metanol s mazivem) i nitrometan. Tato látka dodává v průběhu hoření kyslík, tzn. že mohu motor víc "nakrmit". Zvýšení výkonu je rapidní, pozorovatelné už od 5%. Osobně používám 15%, někteří modeláři i 25% nitrometanu v palivu. Pro případné zájemce o pokusy ve svých strojích: Nitrometan lze koupit, litr stojí přibližně 700,- Kč a víc. Nejde o překlep, dnes už možná i více - nabídku jsem viděl před asi 1-2 roky taktéž v modelářském časopisu.-
« Re: Nitrometan
Nitrometan nebude N2O, ale CH3NO3. A něco mi říká, že bych pikslu s touhle věcí rozhodně nedával k sálavému teplu..., spíš do lednice v seismicky klidném sklepě...:)) To by asi mohl být onen zmiňovaný nitrox(?), asi ano. Prostě takový "řidší nitroglycerin" (hodně vzdáleně řečeno). Jaké asi má oktanové číslo? A pro ještě sportovnější zážitek by se mohlo přidat alespoň trochu víc než stopové množství jododusíku J3N. Ale to jsem nikdy nikomu neporadil, nikoho jsem nenavedl a všechny jsem důrazně upozorňoval, aby to v životě nikdy nedělali... (stejně by to udělali nejvýš jednou...)!-
« Re: Nitrometan
pohoda: chemické složení přesně neznám, ale mám zato, že skupiny NO3 mohou být kolem C až čtyři - řekli by nám nejspíše odborně erudovaní chemici. Jinak co se týká nebezpečnosti, není to žádné drama. Dle článku: nitrometan musí být zahřát na asi 40 stupňů, než začne tvořit výpary, které by se daly jiskrou, nebo plamenem zapálit. Hořící zápalku lze v misce s nitrometanem uhasit (asi jako v naftě). A co se týká ceny, tak dle článku je na západní polokouli pouze jeden výrobce, který si svůj výrobek asi nechává zaplatit. Pokud by měl někdo zájem o celé pojednání, pak odkazuji na RC modely 9/2000, str. 24-25 -
-
-
NITRO
Nazdar lidi,
pár článků jsem si o Nitru - N2O přečetl. Je to zajímavá věc a uvažoval jem o ní. Problém je asi ten, že se touto problematikou u nás žádná firma nezabývá. Je to tak trochu tahání čerta za ocas. Nejenže by to u nás neprošlo homologací (o STK nemluvě), ale jde o potencionální problémy. V americe se bomby oficiálně plní i s příměsí síry (sorry pokud teď dráždím chemiky svou neodborností), takže při případném unikání na sebe netěsnosti upozorní pekelným smradem. V našich podmínkách toto není a únik N2O by spolehlivě uspal řidiče. Následky nechci domyslet.
Taky asi není sranda umístit trysky do karburace, chce to zkušenosti. Ale jde to, viděl jsem to. A už vůbec nevím, jak se vstřikováním.
Viděl jsem modré bombičky s nápisem NOS jen na amerikách. Loni to měl týpek v Corvette na okruhu v Brně. Velké V8 motory tolik netrpí, když ve válcích raketově stoupne teplota a tlak. Proto si mohou dovolit i 25 sekundovej sprint. Já bych se svým 3.0 V6 šel na max. 10-15 sekund. S řadovým motorem bych o tom ani nepřemýšlel, je to asi na odrovnání... -
to 006+1/2
No, já jsem kouknul do motorcafé asi po půl roce. Dřív jsem tu byl pečenej vařenej. O čem byla na kaprářské stránce řeč ?
Právě dávám dohromady kaprálisty z ČR pomocí registru. Zájemci můžou posílat fotky+pokec o svým kaproušovi a to vše se pak objeví na www.volny.cz/capri.
[odkaz]
více info již brzy