NITROX - nejlevnější způsob drastického zvýšeni výkonu

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Tuning

• 00 Reagovat !

foto

19.05.2001  13:22

NOS - firma, která to umí :o)

koukněte na tu parádu :
    [odkaz]
    více info již brzy
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.05.2001  16:25

pro ty, co si chtějí zničit auto podstatně levněji

Stačí pár zrnek jódu do nádrže a pak je cítit rozdíl, jako s NO2.
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.05.2001  16:39

« Re: pro ty, co si chtějí zničit auto podstatně levněji

Radsej napis davkovania na 1l. Inak budes mat na svedomi par motorov :)Ozaj, dorazit ho mozete aj s naftalinom, koncetrovanym H2O2, alebo etylenom. Devastacne ucinky su postacujuce. Lieh tiez zvysuje otk. cislo a sucasne zhorsuje mazanie a je korozivny, takze smelo do toho!
      • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.05.2001  21:28

« Re: pro ty, co si chtějí zničit auto podstatně levněji

s tím jodém je to asi tak, že hoří ještě ve výfuku, zatímco NO2 jenom spálí ventily. Jinak dávkování je cca takhle: jedna nádrž do fichtla ~ 3-6 zrníček jódu - ale radši se zeptejte nějakého chemika (mám tu radu sice taky od chemika, který to i zkoušel, stejně jako piloti za II. světové, ale moc přesně si nepamatuji, kolik říkal, ale vím, že se to číslo pohybovalo v malých počtech zrníček - ne gramů)
  • 00 Reagovat !

foto

08.06.2001  14:13

na ty kratke sprinty

pri kratkych sprintech cca 6-10 sec by se nic hrozneho nemuselo stat , ne ?
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.2001  12:22

« Re: na ty kratke sprinty

Déle to stejně nemá smysl. Jinak když to zkusíš dvakrát, třikrát, tak by to zase takovou paseku udělat nemuselo, ale víckrát bych to nepokoušel.
      • 00 Reagovat !

foto

21.06.2001  08:13

« Re: na ty kratke sprinty

Jód by určitě mohl nahradit absenci olova v emisích... a jestli jsem to správně pochopil..., tak nitrox je roztok TNT v nitroglycerinu řeďěný metanolem a je to stabilizováno nitrocelulózou - nebo tak nějak. :))))
  • 00 Reagovat !

foto

21.06.2001  13:07

to pohoda

je to rajsky plyn ... tusim N2O .... videl jsem golfa VR6 prestaveneho a borec to ma neco prez rok a motor je O.K.
  • 00 Reagovat !

foto

21.06.2001  13:08

princip

ochlazuje to nasavany vzduch na tusim - 40 stupnu a navic to dodava dodatecny kyslik
  • 00 Reagovat !

foto

21.06.2001  13:14

Princip

Pomer vzduchu k palivu je u benzinaku 14.7:1, s N2O to vypada takhle 24:1.6. Vice paliva? ANO ! dodatecny kyslik nam umozni shoret o 60 procent vice paliva a to se rovna VETSI VYKON ...... at me nekdo opravi jestli se pletu
    • 00 Reagovat !

foto

22.06.2001  15:34

« Re: Princip

Cože to kdo udělal s VR6kou? Ne že bych s tou svojí chtěl dělat pokusy, ale to mne docela zajímá (o:
      • 00 Reagovat !

foto

26.06.2001  08:31

« Re: Princip

Krom toho rozklad N2O je exoermická reakce, při níž se navíc uvolňuje aktivní atomární kyslík - tedy nevázaný v molekule O2 - tudíž je podstatně reaktivnější s palivem. (Vzájemné hoření CO + N2O ve spec. hořáku taky dává nejvyšší teplotu plamene, až někam ke 3000 st.C - pokud se teda moc nepletu... Už je to taky nějakej pátek, co jsem se kolem těchle informací otřel...) Každopádně mi z toho vychází, že jen tak po kutilsku si přidat do sání vývod z bomby s N2O sice zvýší výkon, ale rozhodně ne na dlouho; to by taky kutil mohl hledat hlavu svého motoru za oknem ve 3.patře činžáku, kolem něhož při akceleraci projížděl...:))... :(
  • 00 Reagovat !

foto

27.06.2001  23:44

Bez nadpisu

Tak do toho jdu. Mě už jeden píst na brzdě shořel, tak aspoň můžu porovnat, při kolika otáčkách se to povede tomuhle plniči šlehačkových lahví.
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.07.2001  10:29

« Re: Subarista

Posli potom nejake udaje. Btw. Pri nasich motoroch nehrozi, ze budes hladat hlavu na 3 poschodi, akurat nie je dobre stat na urovni prednych kolies :)
  • 00 Reagovat !

foto

06.07.2001  20:11

Nitrometan

Nevím, jaké složení má NITROX. Ve své modelářské praxi ale používám v palivu (metanol s mazivem) i nitrometan. Tato látka dodává v průběhu hoření kyslík, tzn. že mohu motor víc "nakrmit". Zvýšení výkonu je rapidní, pozorovatelné už od 5%. Osobně používám 15%, někteří modeláři i 25% nitrometanu v palivu. Pro případné zájemce o pokusy ve svých strojích: Nitrometan lze koupit, litr stojí přibližně 700,- Kč a víc. Nejde o překlep, dnes už možná i více - nabídku jsem viděl před asi 1-2 roky taktéž v modelářském časopisu.
    • 00 Reagovat !

foto

10.07.2001  08:20

« Re: Nitrometan

Nitrometan nebude N2O, ale CH3NO3. A něco mi říká, že bych pikslu s touhle věcí rozhodně nedával k sálavému teplu..., spíš do lednice v seismicky klidném sklepě...:)) To by asi mohl být onen zmiňovaný nitrox(?), asi ano. Prostě takový "řidší nitroglycerin" (hodně vzdáleně řečeno). Jaké asi má oktanové číslo? A pro ještě sportovnější zážitek by se mohlo přidat alespoň trochu víc než stopové množství jododusíku J3N. Ale to jsem nikdy nikomu neporadil, nikoho jsem nenavedl a všechny jsem důrazně upozorňoval, aby to v životě nikdy nedělali... (stejně by to udělali nejvýš jednou...)!
      • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.07.2001  18:06

...to by možná mohli použít ti, kteří chtějí mít ještě kromě plamenů z výfuku taky plamen z motoru, z rádia, z volantu, z okýnek... :o)
      • 00 Reagovat !

foto

10.07.2001  21:35

pohoda: chemické složení přesně neznám, ale mám zato, že skupiny NO3 mohou být kolem C až čtyři - řekli by nám nejspíše odborně erudovaní chemici. Jinak co se týká nebezpečnosti, není to žádné drama. Dle článku: nitrometan musí být zahřát na asi 40 stupňů, než začne tvořit výpary, které by se daly jiskrou, nebo plamenem zapálit. Hořící zápalku lze v misce s nitrometanem uhasit (asi jako v naftě). A co se týká ceny, tak dle článku je na západní polokouli pouze jeden výrobce, který si svůj výrobek asi nechává zaplatit. Pokud by měl někdo zájem o celé pojednání, pak odkazuji na RC modely 9/2000, str. 24-25
      • 00 Reagovat !

foto

11.07.2001  23:18

pohoda: kdybysis to tady poradne prevet, tak bys vedel, ze nitrox je N2O ...
        • 00 Reagovat !

foto

12.07.2001  07:59

je-li nitrox N2O, pak je to plyn a potřebuje to další štelungy, aby se to dostalo do válce - nějakej vývod do sání (asi)... Ale nejsem proti. Pokud to funguje ke všeobecné spokojenosti...
        • 00 Reagovat !

foto

12.07.2001  21:54

agent_006_1/2: Píšeš, jako by jsi měl s N2O vlastní zkušenosti. Pokud ano, tak napiš. Budou určitě nás všechny zajímat.
          • 00 Reagovat !

foto

27.07.2001  21:34

Vypadá to, že nikdo nenitruje.....Asi jenom já a pár tisíc modelářů.....A že ten motor jde....
  • 00 Reagovat !

foto

07.08.2001  22:58

NITRO

Nazdar lidi,
    pár článků jsem si o Nitru - N2O přečetl. Je to zajímavá věc a uvažoval jem o ní. Problém je asi ten, že se touto problematikou u nás žádná firma nezabývá. Je to tak trochu tahání čerta za ocas. Nejenže by to u nás neprošlo homologací (o STK nemluvě), ale jde o potencionální problémy. V americe se bomby oficiálně plní i s příměsí síry (sorry pokud teď dráždím chemiky svou neodborností), takže při případném unikání na sebe netěsnosti upozorní pekelným smradem. V našich podmínkách toto není a únik N2O by spolehlivě uspal řidiče. Následky nechci domyslet.
    Taky asi není sranda umístit trysky do karburace, chce to zkušenosti. Ale jde to, viděl jsem to. A už vůbec nevím, jak se vstřikováním.
    Viděl jsem modré bombičky s nápisem NOS jen na amerikách. Loni to měl týpek v Corvette na okruhu v Brně. Velké V8 motory tolik netrpí, když ve válcích raketově stoupne teplota a tlak. Proto si mohou dovolit i 25 sekundovej sprint. Já bych se svým 3.0 V6 šel na max. 10-15 sekund. S řadovým motorem bych o tom ani nepřemýšlel, je to asi na odrovnání...
  • 00 Reagovat !

foto

10.08.2001  21:07

To Fordař:

Kdes byl, kdyz tady minulej tejden skoncily temata Classic Mustangs a Ford Capri v archivu ? :))
  • 00 Reagovat !

foto

11.08.2001  20:21

NITRo

Vsem priznivcum mega-boostu doporucuji film Rychle a zbesile (CZ kino premiera 13.9.), je to sice samozrejme postavene na hlavu, ale moc pekne se na to kouka. Nepropasnete...
  • 00 Reagovat !

foto

13.08.2001  15:31

to 006+1/2

No, já jsem kouknul do motorcafé asi po půl roce. Dřív jsem tu byl pečenej vařenej. O čem byla na kaprářské stránce řeč ?
    Právě dávám dohromady kaprálisty z ČR pomocí registru. Zájemci můžou posílat fotky+pokec o svým kaproušovi a to vše se pak objeví na www.volny.cz/capri.
    • 00 Reagovat !

foto

15.08.2001  23:28

« Re: to 006+1/2

skoro o nicem, bylo tam 6 prispevku ... v Mustangach bylo 12. Mozna to bylo i tim, ze byly dole v kategorii ford, kam se nikdo nediva. Ted sem dal tema Old Fords do hlavni rubriky, snad se udrzi ..
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…