Mercedes Benz W123, W124, W126

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Mercedes-Benz

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.02.07  21:41

« nastaveni predstriku

Zdravim. Mam MB300D (124) a chcel by som vediet na kolko stupnov sa nastavuje predstrik.Mozte mi poradit neaku stranku kde stahnut manual na 124.Dakujem
  • 00 Reagovat !

foto

02.01.04  12:16

« MB 123 240D

Zdravim. Zajimaji me vase zkusenosti s timdle autoickem. Myslim spotreba kolik to jede atak. Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.02  07:59

« Re: Opravář na převodovky

Šéf servisu starej 25 let? Inu, mládí vpřed...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  18:59

to zadek: Pro mě taky dělá bejvalej šéf servisu MB :o) Ten kluk je jen o rok starší než já (25) ale fakt umí!
  • 00 Reagovat !

foto

19.06.02  17:26

« C240

Nevim, zda jsem na spravne strance, ale vsiml jsem si ze ve specifikacich pro M/B C240 je zde uveden objem motoru 2597 cm3, vykon 125 kW. Ja toto vozidlo mam (Jihoafricka republika, zde vyrabene a do vsech zemi s pravostranym rizenim exportovane), objem je vsak, zcela logicky 2400 cm3, vykon rovnez 125 kW. Ze by v Cesku byl tento model dodavan s vetsim motorem ,ale stejnym vykonem nez jinde? Muze nekdo komentovat?
    Zdravim.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.02  15:07

Drtivou většinu oprav si dělám sám, ale mohu doporučit jednoho mýho kamaráda jako mechanika. Je zaměstnanec značkovýho Mercedes servisu a dělává známejm za solidní peníz i melouchy doma...
    Napiš kdyžtak na zadek524@seznam.cz a můžem se zkontaktovat (Praha).
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  15:12

Předpokládám, že máš taky Mercedes. Proto se tě chci zeptat, kam bys šel nechat si přetěsnit motor? K nějakýmu menšímu servismanovi, co má dílnu za barákem nebo do většího servisu? A nějaký tip?
    Zkusím se tedy poptat po té převodovce na vrakovištích. Doufám, že maj rozum a nebudou za to chtít hromadu peněz... :-)
    P.S. Dá se do auta dodatečně nainstalovat tempomat?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  14:42

Pevně věřím, že by se i takováhle převodovka dala sehnat. Vrakoviště dneska nejsou jenom s 30 starejma vrakama, řežou se hlavně novější auta...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.06.02  11:54

Zatím ještě nemám, ale asi zdědím W124 320 CE 1993 coupé, a myslím, že tam je 5 st. automat (má to D na pravý straně a když se páka posune doleva, je tam 4). A ještě vůbec nevím co s tím je, jenom sonduju, co by asi tak mohlo být a co by to stálo... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.02  07:39

Jak píšu, opravama automatů se nezabejvám, vždycky jenom měním. Co máš konkrétně za auto, ročník a přesnej typ?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.02  16:34

No a můžeš nějakýho šikovnýho opraváře značky mercedes doporučit? To auto totiž bude mít víc problémů než jenom převodovku a tak bych uvítal nějakou zodpovědnou opravnu, kde z tebe nestáhnou kůži a třeba maj i svoje levnější použitý náhradní dily atd.
    Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.02  08:10

Opravy automatů jsou hodně, hodně drahý. Oprava minimálně tak 40.000Kč, ale kdo ví? Opravářů zas tak moc není, něco určitě najdeš ve Zlatejch stránkách, na Internetu apod...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  23:14

Mno, je to pětistupňový automat, navíc na motor, jenž není ve zdejších krajích příliš běžný, tak nevím, jak by se mi taková převodovka sháněla...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  09:21

Na opravu radši zapomeň, to by ses nedoplatil. Jediný řešení je sehnat jinou převodovku.
  • 00 Reagovat !

foto

29.05.02  07:36

« Opravář na převodovky

Zdravím,
    Poradí mi tu prosím někdo nějakého šikovného opraváře na automatiky? Uvažuju o koupi W124 coupé s poškozenou převodovkou (patrně po neodborném odtahu) a nevík, kam ho dát pak případně do opravy. Díky
  • 00 Reagovat !

foto

22.02.02  17:35

« SRAZ MB Classic 15.6.2002 v Mělníku ...

Chtěl bych tímto pozvat všechny příznivce značky Mercedes na sraz MB Classic, konaný 15.-16.6.2002 v autokempu Mělník. Více informací najdete na www.mercedes-classic.cz Děkujeme.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.02  06:32

« Re: Hydraulika

Ahoj Jarpo, s tim problemem nevim, taky me nefunguje asi nivo. Ale vim s tím olejem. Musíš tam dát pouze olej od Mercedesu, a jaký ? Typ a číslo oleje máš napsaný na nádobce na nivo, jiný olej tam lít nesmíš a ani ho neseženeš. Litr stojí v MB asi kolem 500,- ...
    Možná že to máš jenom zavzdušněné, ale jak to odvzdušnit, to nevím, také se na to budu muset podívat na jaře... :-))) Měj se, Ondra
  • 00 Reagovat !

foto

13.02.02  22:33

« Hydraulika

Nazdar!
    Mam problem s nivearegulierung na W 124. Aspon myslim, ze je to v tom. Od isteho casu je akosi tvrde perovanie zadnej napravy. Hlavne ked je auto malo zatazene. Pomohla by vymena hydraulickeho oleja? Ak ano aky tam dat. V knizke je len hydraulik oil. Alebo bude skor problem v regulatore? Ak ste mali niekto podobny problem poradte prosim.
    Dik.
    jarpo
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  15:29

« Re: sklo 190 ...

Zatim jsem mu neodepsal, protoze se musim podivat jak na tom ty skla jsou. Včera jsem totiž jedno prodal a kamarád chce taky jedno, tak si teď nemohu uvědomit jestli mám ňáký volný. Pro zajímavost - jedno jsem při vyřezávání o víkendu rozbil. Z těch W201 jdou strašně mizerně.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  13:00

« sklo 190 ...

Ahoj Dane, tak jak jsi se dohodnul s tim sklem, jak jsem Ti daval ten e-mail ?? :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…