Mercedes Benz W123, W124, W126

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Mercedes-Benz

• « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  15:05

« Re: ?

To 560SEC...: S těma dílama za babku bych si nebyl tak jistej, připadá mi všechno teda dost drahý, nebo jsem asi moc chudej. Ty máš vrakáč, že do toho děláš nebo jsi mechanik? Už budeš mít toho svýho krasavce v kupě, aby ses mohl pochlubit, předváděčku bych si nenechal ujít, fakt by mě to celkem zajímalo. Už dlouho po W126 pasu, ale ještě jsem v ní ani neseděl.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  13:00

« Re: ?

MB_560SEC: Vidíš, já měl pocit, že Wilhelm zas moc nefandí Mercedesům-stavebnicím ze šrotovejch věcí z rozbrakovanejch cikánskejch a jugošskejch pleček:-).
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  11:17

« ?

Sorry, to jsem špatně definoval, poloosa byla vymletá, takže když jsi za ní vzal tak byla úplně volná. Mlátilo to ostošest. Kdo nezažil, neuvěří. TO ALL: Já a Wilhelm máme asi úplně jiný názor na Mercedes, ať je to piáno, čína, či stodvacetčtyřka, pořád je to mercedes. A že je to drahý ? Naopak díly jsou na vrakáči levnější než na Forda či BMW. Dělám do toho, tak to musím vědět.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  08:12

« Re: pumpa a další dotazy ...

To bych teda chtěl vidět, jak dojelo auto z Chorvatska s prasklou poloosou... Tomu teda fakt nevěřím, jedině u čtyřkolky.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.01  21:33

« Re: odtah

wilhelm: Právě, že ten incident nebyl jedinej. Přečti si všechny ty Ondrovy příspěvky a uvidíš, že se Mercedes za ty prachy, co stojí, přeci jen sere malinko víc, než bys očekával od jeho legendární spolehlivosti. Ono vnitřní kličky u dveří praskaly stejně u 115tek, možná i pián, jako u obyčejnejch Fiatů Ritmo a Regat. A nechcete mi snad tady tvrdit, že je rozdíl, jestli za tu kličku berou cikánský, jugošský, nebo jakýkoliv jiný ruce... Uznávám, že se Mercedes trochu vymyká ostatním vozům ve svý třídě. Na kolik je to jeho vlastnostma a na kolik to je jen jeho pověstí, posuďte sami. Ale tvrdit zrovna tady, že co je drahý, musí být i dobrý, by zase nebylo vůči ostatním tak úplně fér.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.01  15:47

« Re: pumpa a další dotazy ...

Co jsme dělali v sobotu je u me na sajtech :-). Fakt to bylo pěkný. Jo Ondro, jak jsem dofotil ten brachovo crash tak jsem tak akorát stihnul doběhnout k začátku tý uzávěrky a Ludva (E36 kombi) už tam řádil - fakt dost dobrej burnout. Mám to na videu tak to nagrebuju a dám na web. cau prcek.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.01  15:43

« Re: Střední ofuk u W124

No tak pokud tam je težko demontovatelnej airbag, tak tam snad necpali ten jistící šroubek zprava.
  • 00 Reagovat !

foto

11.06.01  13:59

« pumpa a další dotazy ...

Ahoj Petře !!! Tak jsme zkoušeli jednu věc, vzali jsme kabel přiložili ho na pumpu u tý 380SE a brácha otočil klíčkem a co se nestalo ? Pumpa chvíli syčela tak jak to normálně má být !! Takže to bude někde v relátku nebo něco podobnýho. Nevíš kde je to relátko ? Aspoň bráchovi pomůžu, když má na krku tu opravu :-(
    Mimochodem já jsem musel včera nechat vypustit klimu, protože mi tekl olej uprostřed kompresoru. Doufám Petře, že Ti ta klima bude fachat bez problémů. TO PROF: nikdy se mě a ani mýmu taťkovi nestalo (a to musím nyní zaklepat na dřevo), že by nás mercedes někde nechal na křižovatce, nedej bože, že by nejel. Protože i s prasklou poloosou jsme v pohodě dojeli do Chorvatska, to co píše Wilhelm, že s tím jezdí hovada tady u nás a neumí zacházet pořádně s autem, je pravda. Protože pokud si koupíš nyní novou S-klassu a budeš jí dávat to co potřebuje, tak máš auto na 50 let !! Jenom záruka od MB je 30 let. A kolik dává Škoda ? Tuším že 5 let na kastli, směšné :-)) Ahoj, Ondra. PS: A bezpečnost je nesrovnatelná ! Tuhle sobotu se nám pravidlo bezpečnosti mercedesu opravdu potvrdilo !!
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.01  12:42

Kvuli jednomu incidentu preci nemusi byt vse ztraceno:-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.01  12:03

wilhelm: To je pravda. Jeden skopčák si nechal v jakýmsi pražským servisu vyměnit olej v převodovce (W124 250D), jelikož ho to přijde levněji než u nich. Když dorazil k nám, zdálo se mu, že ta převodovka je čím dál tím hlučnější. Místo ATFka mu tam nalili převoďák. Nevím teda, co ty mechanici na těch firemních školeních dělaj. Stálo ho to výměnu špajsky, tuším že mluvil o 4 tis. DEM. Myslel jsem si, že u takový značky se na to trochu dbá, ale když jsem viděl práci mechaniků od MB v Plzni, tak jsem si připadal jak v kolchozu při opravě rozmatadel na hnůj. Marně hledám ztracený iluze od okamžiku, když mě mý piáno nechalo sprostě uprostřed křižovatky. A to jsem si ho osobně přitáhl z Německa a jeho servisní knížka byla vyplněná až do dne, kdy jsem ho koupil:-(
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.01  11:51

« odtah

To vis, jiz nekolikrat to tak dopadlo. Je to bohuzel tim, ze u nas ty auta diky bezohlednosti majitelu konci svou zivotnost. Vetsinou pokud koupis auto ze svycarska nebo nemecka a neni po ciganech nebo jugosich ci po podobnem odpadu, nejsou s nim problemy. jenze u nas s nim vetsinou jezdili magori, kteri jen delali machry tim, ze maji mercedes a lili tam olej do traktoru, pokud vubec nejakej nekdy menili. Pred deseti lety jsem jen koukal zbozne na mercedesy na silnicich a stydel se za volantem kriplkary S120.Ale poslednich 5 let se uz stydet nemusim:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.01  11:39

« Re: Pumpa

Cože!!! Mercedes a odtah ?!?!?! Doufám, že vás u toho nikdo neviděl, jinak by vám mohla z Ingostadtu hrozit žaloba za poškozování jména značky.

Sorry, ale musím si rejpnout, když vidím, jak tu hvězdu všichni berou smrtelně vážně:-). Mám tady k mání 2 ks orig hvězdy na chladič a asi 2 nebo 3 držáky s ulomenou hvězdou k piánu (W123) (žádný Polsko). Pro mně je to šrot. Za 3 kila to pošlu komukoliv na dobírku. S touhle značkou jsem skončil zhruba před 10 lety.

• « 00 Reagovat !

foto

11.06.01  10:31

Jak jsen ti rikal zkus pumpu vymenit,a uvidis co to bude delat. Jestli ovsem taky nebude chyba v relatku ovladani pumpy. Ale spis to vypada na pridirajici se cerpadlo. Mel jsem podobnou zavadu u 280CE, kdyz to zchladlo slo to nastartovat a chvili to jelo, ale ztracelo to vykon az to chciplo uplne. potom jsem pockal treba 10 minut, zase to naskocilo a situace se opakovala. po nejake chvili ale cerpadlo chciplo uplne a bylo to na odtah
  • 00 Reagovat !

foto

11.06.01  10:26

« To jeste spite?

Copak jste to vyvadeli o vikendu, ze tady jeste nepropukla zadna debata. Snad jsou vsichni na autosalonu v Brne, ne? Mercedes tak ma docela reprezentativni expozici, jen mi tam chybi nejakej kabriolet.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.01  12:44

děkuju všem za radu, hlavně prcek007. Jestli jsem to ale správně pochopil, tak první problém, který mne čeká, je dostat se k tomu šroubku zprava, který je dostupný z kaslíku, protože moje palubka má místo kaslíku airbag?!
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.01  11:32

To fakt nevím, to je záhada ... :-)) He he
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.01  10:23

« Pumpa

Chcípá mi auto když je teplý . Benzínová pumpa když otočím klíčkem tak nic nedělá , ale když je nastartováno tak normálně vrčí. Auto chvíli běží ale jak se zahřeje tak chcípne . čau 500SEL
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.01  21:39

Mám bohatý zkušenosti (výmena palubky). Drží to šroubek zprava směrem od kaslíku (po otevření). Pak musíš imbusem - malinkej asi 2mm - povolit a vytočit šroub kterej je spojen s tou ovládací klapkou (je uprostřed mřížky tuším malinko napravo). Pak už to celý opatrně vypáčíš. To kolečko (jeho držák) tam zalep třeba silikonem zezadu. Montáž je větší sranda - musíš se tím šroubem trefit do "matky" - aby se ti nepootáčela, tak tam je takovej pomocnej otvůrek - do toho strčíš drát a bude ti držet polohu kolmo proti šroubu. našroubovat imbus, nastrčit to tam, chytit šroubkem napravo a seštelovat krajní polohy (pootáčením toho imbusu) aby ti otvíralo naplno a zavíralo taky naplno - jinak tam fouká studenej vzduch a v zimě to není dobrý.
    To je myslím vyčerpávající. prcek
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.01  21:30

« K&N filtr

No ten filtr přidá něco málo na výkonu, po zašpinění se vypere, napustí olejem a znovu namontuje. Dělají se verze otevřený kuželový co mám já a pak vložky do původního boxu - ty se tolik nešpiní a berou si studenej vzduch původním vedením. Dobrej článek je na škoda-techwebu.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.01  11:50

Nevím jak u W124, ale u W201 - což by mohlo bejt stejný se ze stran šroubovákem vydloubnou celý mřížky (to co se hejbe) a pak už se dostaneš ke šroubkům.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…