Mercedes Benz W123, W124, W126
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Mercedes-Benz
-
« W126 300SE na prodej ....
Ahoj, právě mi volal někdo na inzerát, že prodává čínu: 300SE r.v.88, tm.modrá metalíza, el.sedačky + vyhřívané, el.šíbr, ABS, klima (ale bez kompresoru jinak kompletní), airbag, manuální převodovka, ALu kola z piána, chrom. lemy, atd. Cena 65.000,- Kdyžtak volejte: Karel 0608/207426 Je to z Tábora !! TO PROF: NE PIÁNO SE NEZNAČILO 250 V6, ale já napsal to V6 pro informaci, že se jedná o šestiválec. Vím, že se to značilo pouze 250. Jinak dík za upozornění. Ondra -
« Re: SECy v Praze ...
Ondro, co to tam píšeš? Motor 250 V6 v piánu? Že by ho tak značili? No to se mi nezdá. V6 a R6 není jedno a to samý. Aby ti bossové ze Stuttgartu nepřišli dát za uši:-)
Tappaja: Mrknu se do mapy, jak se to tam jmenuje a dam echo. Pokud bych to podle mapy nenašel, tak to zjistím, až pojedu na tu stranu a vezmu to kolem. Aby to tam ještě vůbec bylo. -
« 124 300CE 24V ...
Aliene, všechno hned nepomluvím, ale mám s tím svoje zkušenosti a tak je píšu. Nevymýšlím si ! Vše je realita. Ale každý máme jiné měřítko na zátah vozu, tak to ber ode mne s nadhledem. Ano ve 124 coupé se dělala 300CE 24V, mám na ní doma katalog, takže až přijedu, tak je vezmu sebou. Mám i katalog na W124 (benzíny) z roku 1985 !! To znamená, že je to jeden z prvních katalogů při předvádění 124. Kdysi dávno ještě za komoušů jsem měl katalog i na 190, a snad i na 123 :-( Škoda že je už nemám. K té 300CE 24V, mohl jsem mít 300E 24V v slušný výbavě: velur, 5-ti kvalt AUTOMAT !!!, auto klima, el. sedačky, šíbr, tempomat, ... barva antracit met. rok v.91 za 70 tis bez papírů, ale ne čorka, normálně legální auto !!! Ten automat 5-ti kvalt je fakt slušněj.
To mě by se osobně líbila 124 v cabriu, je to podle mě dost lelký, takže bych neměl problémy s nohama a moc se mi líbí. Škoda že jich vyrobili tak málo, jsou strašně drahý a asi ne ceně dolů nepůjdou, tak je to jenom sen se k tomu dostat. Ale podle mě budou časem více ceněný než W129. Ondra -
Ondro, ty abys hned vsechno nepomluvil :)) Ja nerikam, ze bych chtel 230. Jen konstatuji, co jsem videl. A modelovy rok 1993 u 124 se mi uz libi, narozdil od starsich. Ja osobne bych uvazoval o koupi 300E 24V, nevim jestli to ale delali v kupe... -
Aliene, a Ty by si chtěl 124/230CE ???? Já tedy ne, protože jsem už čtyřválec ve 124 měl a je to hrůza. žádný zátah, zvuk, atd.. Ten motor na to auto prostě nemá, řeknu to narovinu je to "lenoh", To piáno 250 V6 má menší výkon (129PS oproti 136 u 230E) ale jede suprově a hrabe i na dvojku. Oproti tomu 124 si nehrábne ani na tu jedničku. Možná se pletu a měl jsem nějaký pěkně odhuntovaný motor (klepal slušně to jo, ale jen když jsem nu dával pěknej "knedlík"). Třeba až se svezu v Mikiho_123/230CE tak zněním názor na tento motor (taky 200E, to je shodné s 230E). Když se to vezme z jiné strany, tak ten 4 válec je opravdu málo na 2 tunové auto, vždyť si ho zkuste vytlačit do mírného kopečku, nebo i na rovině .. po 20 metrech budete udýchaní. A tak poznáte co je to síla motoru, samozdřejmě že má 230E sílu už jen pro to že rozhýbe tak těžký vůz, naproti tomu 124/200D je šnek ale u toho dízlu se to trochu vytáhne s krouťákem, takže jde od malejch. To ten benzín musíte točit, aby jel a tím pádem máte mnohem větší spotřebu něžli u šimrající 300E 24V která prej jede skoro jako pětilitr. Ondra -
Ahoj !!! TO MB_230CE: Už jsem Ti radil přes mail, tak se ozvi. TO TAPPAYA: Jestli máš sklony k Mercedesům, tak si nějakýho kup, je jich dost. Ale dej si pozor při koupi. Více info. najdeš na stránkách: www.nenadal.cz/mercedes A najdeď si do sekce W126 a tam je v sekci "výroba" rada když kupuješ Mercedesa ... Jinak vidím že bys měl zájem o W126 nebo o W124T, ale to je dost velký rozdíl, nejen v ceně, ale i v třídě. Jedná se vlastně o E-klasse x S-klasse :-) Rozhodnutí nechám na Tobě. Ale věř mi, že nekoukej na rok, ale na stav vozu ! Protože někdy auto z r.83 může vypadat lépe něžli nějaký plasťák z 92. Ondra -
« Re: spotřeba ...
Tak kdyz jsem jel ja v kupe 280CE, tak se me zdalo, ze spotreba byla cca 13-15l a to urcite neni dobre serizene a motor je docela mimo... Ve meste pri pojizdeni to je docela tank :-) S tou 230 teda docela zavidim, ale ctyrvalec me proste nejak nebere :) -
A sakra, doslo tu k mylce. Samozrejme sem se neptal, kde lezej a chranbuh hnijou EsECecka, to ne. Odpovidal jsem na prispevek o skeletu ci cely kastli na SKODA 1000 MBX, nekdo tady rikal, ze ji nekde videl u nekoho na zahrade. Apropo, jak tak sleduju vase diskuze, zacinam uvazovat, ze bych do nejakyho medveda skocil. Libilo by se mi kombi z rady W124, nebo takovy coupe W126...Ch jo... -
« Help me!!!
Pomozte prosim, schanim RELATKO, ktery ridi cerpani paliva na mojeho W123 230 CE. Nevypina, treba na volnobeh by melo obcas vypnout, ale cerpadlo porad bezi, prebytek benzinu se sice vraci vraceckou zpet, ale asi to neni ono, co myslite? Zatim jsem ho nesehnal, vetsina lidi ma veci hlavne na diesly.
-
« Re: Co je vic? Vzhled nebo pohodli?
TO MB_230CE: Samozdřejmě že vzhled je víc ... Měl jsem piáno limuzínu na 185/70/14 a auto bylo suprově ovladatelné a pohodlné, naproti tomu 280C jak je na 16" tak je takové sportovnější a s menším volantem jakbysmet. Podle mě záleží na každém kterou cestou se vydá ... :-) -
« Co je vic? Vzhled nebo pohodli?
16-ctky kola s velkym limcem to je vec, malej drevenej volant to stejny, ale auto je tvrdy jak sutr a ovladatelnost je horsi. Zlatej starej W123 300D na 14-nactkach, v zatackach horely gumy a auto se ani nehlo. Co vsechno udelame pro vzhled? -
« Re: spotřeba ...
Miki, to Ti jede správně neboj se. Mě to jede (280C) 190 km/h a to je karburátor, takže určitě to tobě jede těch 200 km/h. Vím to i u stodvacetčtyřek 230E, které taky jezdí těch 200. A to nevadí že máš 225/55/16. Já mám na 280C vzadu 245/50/16 a vředu 215/55/16 :-)) Ty šestnácky jsou na tohle auto úplně ideální. A kolik jede 560 ? No já jsem s tím ještě tolik nejel, ale prej to jede 250 km/h. Uvidím po servisu v MB, jak to pojede. Ondra
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Mejte se . . .