Mercedes Benz W123, W124, W126
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Mercedes-Benz
-
« 500SEL ...
Samozdřejmě Martine, že je 500 ekonomočtější na ten výkon oproti 560. Ta je žrout nad žrouty, no ale nebudu jí hanobit, dnes jedu natankovat, tak uvidím, třeba se pletu :-))) (kéž by :-) Samozdřejmě že když jedeš třeba za 11 litrů při 120 km/h u 500SEL, a jedeš na LGP. Vydělíš si cenu LGP a benzínu a pak jezdíš třeba jako za 4 litry benzínu. A jezdi s Felícií za 4 litry .-))) Ondra -
« rozdíly spotřeby 123/250 a 500SEL ...
Když jsem byl v MB na homologaci, tak jsem si nechal zjistit spotřebu u W123 250 a W126 500SEL, a hádej ?? Ve městě 250: 16,7 litrů a 500SEL: 15,5 litrů. Nepamatuji si přesně ty desetiny ale nějak takhle to bylo. Já jezdil s 250 za 20 litrů a s 280C taky za dvacet, nikdy jsem se nesnažil o nějakou super spotřebu. Snad jen s 250 na dovolené, ale to jsi si četl jak jsem Ti posílal. Že jo ? Pokud jsi to ještě pamatuješ :-))) -
« Re: rozdíly ....
Ja myslel spotrebu !!! Dokonce takova perlicka. U te 280E je v technicaku spotreba 14,5 a u 500SE 12,5 ! Samozrejme to je pouhy vymysl nasich uredniku, ale zda se mi, ze v nejakych udajich jsem videl papirovou spotrebu 280 asi o 1,5 L nizsi nez 500... A jestli to bere 13 nebo 15, to uz je uplne jedno :)) A verim tomu, ze 500jede urcite mnohem lip :))) Uz abych se svezl :) -
« rozdíly ....
Počkej Aliene, teď jsem Ti nerozumněl, píšeš že rozdíl mezi 280 a 500 je stejný ? Počkej až se svezeš v 500SEL Wilhema :-))) A počkej až srovnáš (srovnáte) 500SEL a 560SEC jak který jede. :-)) Rozdíly jsou patrné jako třeba Wolfenstein 3D a Doom :-)) Snad chápeš :-) -
« Re: spotřeba s automatem ...
Akorat na tu 230 musis vic slapat aby jela stejne jako 280, kterou jedes s lehkou nohou :)) Ale jinak jasne, 230 musi byt ekonomictejsi, to by bylo proti prirode :))) Ale rozdil mezi 500 a 280 je podle me maly (vychazim ale z normalnich ridicu, ne zavodniku) :-) -
« spotřeba s automatem ...
Myslíš spotřebu s automatem a motory 230E a 280E ?? No nevím, ale 230E bude rozhodně pořád ekonomičtější, protože (a to si určitě všichni uvědomují) živíš o 2 válce míň a to se někde určitě projeví. Na druhou stranu, V8 žere třeba taky 13 litrů, ale vše je jenom a JENOM na noze řidiče :-))))Že jo pánové ? Ondra -
« Re: 200K nebo 240 / V6 ??? Ale proč se zdržovat tímto ....
To byl jenom priklad, Ondro, kdyz jsi nakousl ty pohnutky tehdejsich nakupcich, tak jsem to srovnaval jakoby z dneskem. Ja taky beru v uvahu jen 6valce a vys, jen me obcas nebavi to zivit :)) Ale vzhledem k tomu, ze bych u auta uz nechtel jinou prevodovku nez automat, tak se mi stejne zda ta 280 lepsi. Myslim si, ze spotreba bude podobna s timto typem prevodovky u obou motoru... -
« 230E kontra 230.6
Když jsem si přečetl přízpěvek od "500SEL", tak jsem si vzpomněl na W114 230.6. To je opravdu super motor, skoro stejný jako 250 ! Výkonově se to od sebe liší jenom 9 PS !! Ale narozdíl od 250 má 230.6 dva karburátory Weber, ... atd.. Jel jsem s ní s kamarádem a táhlo to suprově, jeli jsme asi 170 km/h a to jsme to jenom tak protáhli na jedné krátké rovince, jinak to jede určitě přes 180, možná i 190. Ale mě piáno 250 jezdilo těch 190 km/h, bylo to v manuálu 4 kvalt, takže ta maximálka bude stejná jako u automatu. Samozdřejmě že dělali také 230.4 ale o tom nevím z hlavy (a z vlastních zkušeností) informace které bych zde mohl zcela pravdivě uveřejnit. Ondra -
« 200K nebo 240 / V6 ??? Ale proč se zdržovat tímto ....
Ano máš pravdu Aliene, je to stejné. Ale víš já bych raději volik tu 240. Přece jen když si někdo koupí novýho Medvěda, tak ho nemá na půl roku. A právě ta 240 bude určitě spolehlivější než ten kompresor. Vždyť já vím co to je když má kamarád VW Corrado G60 (1,8 kompresor) stačí se na údržbu kompresoru "vysr.." a může to jít celé do háje. A to pak asi u MB 200K není žádná levná sranda. A co vím, tak údržba by měla být min. každych 60tis km. A to výměna všech ložisek, řemenu, .. bla bla. Ne nechci kompresor, Motor bez turba je rozhodně lepší na údržbu. Ale přece se nebudeme bavit o autech za 1,5 miliónu korun, Já tedy na ně nemám tak proč si raději nepokecat o piánu, nebo číně, to jsou auta, která jsou pro nás "normálí smrtelníky" zcela přístupná. Mimochodem kamarád má možnost koupit W126 300SD Turbo, předělané v Rakousku. Prej je to v plní polní, kola za 100tis, ... cena asi 150tis. Kč. Ondra -
« Re: ... neni zadnej šnek ???
Samozdřejmě, že když někdo kupoval v německu nové piáno (rok 1980) tak se rozmýšlel mezi 230E a 250, výkon skoro stejný, kroutící moment také, a navzdory 250 má 230E novější technologii,... je to stříkačka, novější design motoru apod... Takže určitě vyhrála 230E. ALe kdo z nás ví jak jela zcela nová 230E a 250 ??? Nebo někdo měl možnost se svést v předváděčce těchto typů ??? Asi nikdo. Ale v té době byla určitě 230E levnější verze s větším výkonem než šestiválec, ukrutně nižší spotřeba. A proto byla 230E jako lepší koupě. :-))) Ale dnes ?? To je otázka... -
« Re: ... neni zadnej šnek ???
To my jsme meli v zacatcich doma piano 200D a pak jsme skocili zrovna do 280CE jenom jako pro radost. No a potom uz neboha 200D sla z domu a misto ni se koupil V8 500SEL :)) SIce to leze do penez, ale aspon to trochu jede. 230 je ale urcite perfektni pomer cena/vykon... -
« ... neni zadnej šnek ???
TO MB_230CE: Víš, já jsem začínal s 250, a prostě šestiválec je šestiválec, pojistku jsem měl udělanou jako do 2.500 ccm (obsah 250 podle MB je 2525 ccm :-)) Později jsem měl 230E ve W124, takže vím jaký je rozdíl mezi čtyřválcem a šestiválcem. A i když měl ten šestiválec menší výkon, tak kroutící moment byl o malinko vyšší, ale zátah a zvuk byl spíše ohromující oproti čtyřválci. Samozdřejmě, že neodrazuji od čtyřválce, to ne !!! Je samozdřejmě ekonomičtější na provoz, pojistku apod ...
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!