Mercedes Benz W123, W124, W126

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Mercedes-Benz

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.07.01  15:17

« Ad SLC

Ten SLC stál cca 249. A ted 139??? Majitel je lidumil? Ne. Není, za 139 se prodává s SPZ, ale je okulenej přes střechu. Zkrátka 139 se mi zdá za papíry moc, když na 114 je mužu mít za 1/10.
    Vyčerpávající info " motor není špatný akorát žere 20 litrů" je pro mě info "motor je špatný žere 20 l". Co se týče zachovalosti a stáří vs. cena, notuju s tebou. Shnilá 123C za 5T DEM ??? Pokud budu pocitat DEM za 18.5 , vychází mi to za 93 T Kc. A za tyhle prachy se sežene.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.01  14:37

« MB W114 Coupé / W107 SLC...

SLC je rozhodne lepsi, nez 114C, ale 280SLC je slabota, to chce aspon 350... Ale jeste lepsi je SL roadster :)) Ale na to uz asi nikdo z nas nema :)) Myslim si, ze SLC dnes uz neni problem postavit na veteranske cisla, ale neni to ono. Jo, a co se tyce toho motoru 250, tak on asi nebude povedeny z pohledu novejsich motoru, ktere nabizeji pri nepatrne vyssim objemu mnohem vyssi vykon a nizsi spotrebu, Jinak si myslim, ze spolehlivy bude vic nez novejsi 280E v pianu... Rika se, ze 380E byl nepovedeny motor, tak ho pak vylepsili a udelali z nej 420E... Psali to nejaci germani na strankach o W126.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.01  14:30

« Re: MB W114 Coupé ...

Za 5000DM ze nesezenes ani shnile W123CE???? To snad ne? Klidne i dve za tu cenu.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.01  14:26

Značky ? Musíš koupit totálku nebo totálně schnilího pak budou papíry levnější . Nebo počkat na veterán značky .
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.01  14:24

Dyť tam jednu má na dokladech ne ? Je to 280SLC a je za 139,- ale podle mě bude levnější, málokdo si koupí takový auto ... To jsou jenom fajnšmekři co do toho skočí aby to měli doma v garáži a chodili se nato dívat :-)) Ani jsi neocenil moje vyčerpávající informace... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.07.01  14:20

Značky, zanačky, značky.... Samozřejmě že bych zkousnul nejradši SLC, ale jak dostat na čísla??? U té 114 byla možnost ze 115.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.01  14:18

« Re: W114 coupé, Heh ?

Máš pravdu Amígo, je to typické pro ameriku. To jo. Omlouvám se jestli jsem ranil Tvé city k českému jazyku :o))))
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.01  14:17

Tak ta 250CE už je myslím pryč (co jsem nedávno mluvil s majitelem bazaru) byla to voňavka a měl ještě 280CE (185PS!) po kompletní renovaci a asi taky za stejnou cenu. On má pěkný auta, vraky má ale ne tyhle veterány, to ne. Mě by se spíš líbila W107 SLC, to je lepší protože je to předchůdce W126 SEC :-) Super maska, kapota s prolysy apod. To SLC bude mít rozhodně větší cenu než W114C, nechceš raději něco takového ?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.01  14:13

« Re: W114 coupé, Heh ?

Ma cestina je je v poradku jestli se ti neco nelibi tak to nemus cist ty americane !!!
    A myslel jsem že řazení pod volantem i automat pod volantem je typické pro ameriku a že je to paráda něco takového řídit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.07.01  14:09

Co 114 ve www.mercedes-bazar.cz ???
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.01  14:02

« W114 coupé, Heh ?

TO 500SEL: Dobra to cestina, nechce Vy napsat ze W114 je amerika s pod volantem razenim ??? :-) Je vyrobené to auto na Evrope, tak to nemuze byt amerika. Nahodou nepletete se Vy ? Vase nazory se obcas mi zdaji trochu neznale Mercedesu ohledne. Cestinu piplejte casem mozna budete Vy mluvit jako spravna Čech. :-))) Uff
  • 00 Reagovat !

foto

17.07.01  13:57

« Relé

Neví někdo kde jsou skovaný relátka na benzínovou pumpu u mercedesu W126. Jinak W114C je dost dobrý auto taky bych do něj šel ale rád bych aby mělo řazení pod volantem to amerika.
    čau Zděnek
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.01  13:43

Jo a motor 250 není špatný, akorát žere a není to stříkačka. Každý říká že se jim nepovedl, taky jsem to slyšel. Ale je to blbost. Samozdřejmě, že je lepší 114/280C ale těch je málo a jsou dost drahý. Já kdybych někde viděl 114/250 tak bych do ní určitě ihned skočil, toho motoru se nebojím, spotřeba je stejná jako u 280E (max. do 20 litrů). Až na to že 250 má 129 PS a 280E má 185. :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.01  13:40

« MB W114 Coupé ...

Rado no tak nebuď na mě tak zlý :-( ... Jo jestli si myslíš že přivezeš z Německa za dobrou cenu voňavku tak to neváhej a využij toho. Tady u nás voňavky jsou od 100 tis do 150tis, kolik jich je v CZ to nevím, nedělám na POLICII DI abych to mohl zjistit :-))) Ale určitě to budou desítky možná ale opravdu možná nějaká stovka. Fakt nevím. V manuálu je samozdřejmě dělali - to byl základ, za příplatek byl automat a ten bych Ti doporučil, protože čím víc výbavy za kterou musel první majitel zaplatit, tak to auto má nyní větší cenu. S motorem 250 se coupé samozdřejmě dělalo, a taky tuším že i s motorem 230.6 ! (ne 230.4 !) Všechno byly pouze benzíny (až po 280E 185PS!), nikdy ne diesel !! Občas zahlídnu v pátek tady u nás fakt voňavou 114C, ale má v tom naftu a to je opravdu zničený, znehodnocený apod... Viděl jsem jednou v Praze (tak 3 roky) docela jakž takž W114 250C v automatu, vnitřek v červené kůži. To byla bomba, až na kastli ta byla nově nalakovaná a lak byl hroznej, cena co si pamatuju byla 70tis. Samozdřejmě (to určitě víš jako starý oldtimer), že pokud je auto co nejvíce v originálu, tak tím větší cena ... Ale mě se těch 5000,-DEM zdá nějak málo, za tuhle cenu neseženeš ani shnilou W123CE a ty jsou levnější než W114C !!! Odkud jsi vzal tu cenu ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.07.01  13:29

« Re: Škodovky na Mercedes fóru ? :-)))

Ty ses ptal! :o) A hovorili jsme snad jen o bezsloupkatejch!!! Konkretni 114 nemam vyhlidnutou. Chtel bych ji nechat privezt:
    1/ Bude v lepsim stavu
    2/ Kolik je 114 kupatek v CZ???

Koukal jsem ze kolem 5.000DEM by musela bejt vonava. Jaky se delaly v manualu??? Prej 250 nebyl povedenej motor. Tak se snaz!
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.01  13:17

« Škodovky na Mercedes fóru ? :-)))

Ahoj Rado, to jsem rád že žiješ "pouze" starýma Škodovkama, to totiž byly ještě auta a ne Š105 a Š120, to jsou komunistické výplody hnusu. Žádný chrom, samej plast, no děs co si budeme povídat. Ale jsme na fóru Mercedesů a ne Škodovek, to bysme to tu mohli za chvíli zabalit :-))) Tak se mi pochlub co můžeš mít za W114 ? Nebo jenom o tom přemýšlíš ? Ondra
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.07.01  12:15

« Re: W114 x W115 přestavba ?Ondra

Musime mit brat v potaz zdejsi trh. Tady zatim nejsou lidi pripraveny dat za starou skodovku vic nez 100litru, pokud to neni Felicia roadster. Mam nabidky 10-12T DEM od "devizovych cizozemcu" (Dani, Holandani). ale zatim neprodam. Pouze vymenim zase za neco 4kolovyho s nejakym zajimavym zarezem v historii.
    Znam se z clovekem z automobilky(byl muj oponent na diplomku), jenz porada Skoda setkani pro zahranicni fandy u nas(Skoda Tour) nebo vystupuje jako spec guest na Felicia srazu (Tabor, Melnik). Takze ti zajemci nejsou nazdarbuh posbirani obchodnici, ale lidi co zijou Skodovkama. Ja ziju pouze starejma :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.01  10:14

« W114 x W115 přestavba ?

TO Rado : To jsem čekal tedy víc než co se dává za coupé W123, čekal jsem tak okolo 200 tis Kč, protože pokud jich je tak málo, tak proč se dá koupit za cca 80 tisíc ? Jinak W114 můžeš přestavět na W115, ale určitě je lepší zajistit si veteránský čísla, zkus zkontaktovat Mercedes Klub ČR (stránky : www.mercedes-benz-club.cz ) ta tam Ti někdo určitě poradí, jsou ochotní. Ty máš možnost koupit W114 ?? A jakou ? Napiš netaj se s tím ... Jo a jestli máš zájem tak mrkni na stránky www.nenadal.cz/mercedes a podívej se do sekce W123 kde jsou v úvodníku aktualizace, tak pokud jsi to ještě nečetl, tak máš nyní možnost. Ahoóój Ondra
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.01  10:08

« Re: Po delší době

Rado: Papiry by prepsat meli jit W114 kupe z 115. Musi to mit ale stejny motor (alespon pocet valcu). AKorat nevim, jaky je teda rozdil mezi W114/W115 (ja vim, jsem ostuda, ale fakt si to uz nepamatuju :-) ) Staci si podat zadost na DaimlerChrysler v Praze a za 500,- to mas hotovy. A pak to jen predhodit urednikum a museji to prepsat. Alespon u piana 123 na 123 kupe to tak slo. Policajti sice nechapave hledeli, ze ctyrdverak na dvoudverak, ale kdyz videli hlavickovy papir se stemplem z MB, tak jen nechapave pokrcili ramenama a prepsali technicak :)) A veteran to za chvilku stejne bude, ne? :))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.07.01  09:21

« Po delší době

Nazdar lidi, mel jsem dovolenou /a byl taky na srazu/. Sraz lidi co se dali dohromady na netu, jenom ve starejch skodovkach se nas seslo 26 posadek. Fotky najdete na 1000mbx.webpark.cz v sekci Akce -> HB Kachlička Open 2001. Povšimněte si fotky, na které je vidět W210 vpředu a Souprava vzadu. :o)

Profe, kde u Chrudimi se nalejzá ta kára??? do Chrudimi to mám kolem 20km. Jestli je to špatným stavu a nedá se zachránit, potřebuju pořídit aspoň skla.
    Ondro, taková MBX stojí přesně tolik co W 123C (80-...) v pěkným stavu. Mě se to ani náhodou nevyplatí prodávat, protože těch peněz co se tam nalil, fuj vostuda. Jinak jezdím 1.6 95 Astrou. Ma 168T km a je to koupe od brachy(1. maj.) Takze pohoda. Skodovku(na jezdeni) bych asi radsi nechtel.
    Znalci, dá se W114 (coupé) přestavět na papíry ze 115??? Jestli na uřadu(už ne asi DI) musím zažádat o přestavbu nebo výměnu kastle a pak to těžký peníze nechat posvětit dovozcem, fakt nevím... Na veteránský SPZ to prý nedostanu (musí to být starší 30-ti let). Babo, raď.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…