Mercedes Benz W123, W124, W126

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Mercedes-Benz

• « 00 Reagovat !

foto

13.08.01  13:43

« Re: není na baterii :-))))

Kdybys chtěl ty žhavky, mohl bych ti hnedle jednu sadu = 4 ks nadělit. Jsou to ty správný a jsou úplně nový. Kamarádovi zbyly z W115/200D. Jemu to tenkrát nestartovalo, protože neměl tlaky, ale žhavky měl dobrý. On že koupí nový žhavky a nenechal si to ode mě vymluvit. Zkusil tedy start s novejma a taky to nechytlo. Tak teda ty nový schoval a jsou teď volný... Cena - nevím, ale určite rozumná.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.08.01  13:32

Posilovač by měl bejt snad stejnej se W115, těch jsem měl několik, ale je to asi 3 měsíce, někomu tady MC jsem přenechal veškeré díly za odvoz, tak smůla... Zkus jestli je v posilovači vzduch pár minut po vypnutí motoru, pak to není posilovačem. Mohla by to bejt taky špatná vývěva brzd - nestíhá sát. Tenhleten tejden bydlím na Kladně u mladý a každej den dojíždím jen do práce do Prahy, ale příští tejden jsem už normálně v Praze, tak bych třeba mohl udělat výlet. Když se dá do 560SEC baterka, tak pojede? To bych ňákou volnou co mám snad i přivez...
    Jo a ještě jeden dotázek: Jak mladou nebo starou máš mladou? Že jezdí piánem!!! Určitě měří 155cm. To znám, čím menší je ženská, tím větší potřebuje auto. Ta moje měří asi 168, jezdí s W190, ale touží po W124 a spíš W126. Piáno jí taky vyhovovalo, prohlásila o něm, že to je super kára správnejch rozměrů.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.08.01  13:23

Ahoj, no tak to mám dost práce koukám :-))) Nemáš náhodou takovou tu membránu do posilovače brzd na W123 D ??? Blbě to brzdí, resp. na poprvé dobře a podruhý zmáčknutý pedál jde ztuha, takže to bude tou membránou, díval jsem se na to o víkend, ale nic jsem neshledal. Ale můj taťka říkal že stačí dírka od špendlíku a bude ta membrána špatná... S tím startováním to uvidím, koupím nové žhavky (pokud budou na skladě) a uvidíme... Nechtěl jsi náhodou někdy přijet na Mělník aby ses podíval na 560SEC ??? Ale předem upozornuji že nejede - viz. baterka :-( Zatím ahoj, Ondra Jestli chceš tak klidně se přijeď zítra nebo jak Ti to vyjde, podívat. Já zajistím aby bylo doma piáno a mrknem na to ne ? Jen tak z dálky :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

13.08.01  12:51

No jasně, že vstřiky jsou taky důležitý, to vím. Se starejma dieselákama jsem se už něco vyřádil... Celkem jsem vlastnil 7ks 115/200-240D, servisuju bráchovi piáno 240D, celkem jsem měl 13ks BMW524TD, pak 150.000km jsem nalítal s dieselovou Audinou a během toho jsem 2x dělal motor...... Tak o dieselech něco vím. Můžeš se tedy na mě směle obrátit s dotazy. Mám takovej pocit, že všechny problémy s dieselama už jsem několikrát řešil. Tak se na ty žhavky nejdřív podívej než budeš kupovat nový. Jestli to má ale to ruční startování, kdyaž to špatně chytá, svádí to k přežhavování a pak žhavky odcházej, takže by zde chyba mohla bejt. To, že jsou špatný vstřiky bych neřek, v hicu by to chytalo i s mizernejma vstřikama. Když jsou špatný vstřiky poznáš taky podle větší kouřivosti. Můžou to bejt mimo jiné i špatně seřízený ventily - že netěsněj(furt pootevřený), to už tady taky bylo...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.08.01  10:30

Ahoj, má to start táhlem :-)) Napadlo mě že to můžou být i vstřiky, jestli kapou a neroztřikují naftu, tak to ani nemůže chytnout, to snad víš ne ? Asi stejně dojde i na ně pokud budou špatný, musím se na to mrknout... Ondra
  • « 00 Reagovat !

foto

13.08.01  10:13

Na Acumu je taky záruka 2 roky a vždycky jsem s nima byl spokojenej. Doporučuju 88Ah, ať už to je jakákoliv značka, dneska je to snad fuk. Akorát jsou na * takový ty černý - asfaltový, ale ty už se snad ani nedělaj. Ve špatně nabitý baterce problém se starty určitě není, to by netočil startér. Taky by moh bejt problém ve spadávání nafty... A mnoho jinýho. Máš start klíčkem?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.01  21:57

Ahoj Wilheme !!! Asi půjdu do VARTY, jeden pneuservis asi 1 km od baráku je má a stojí 88A 2300,- i s DPH a je na ní záruka 2 roky ! KDyž koupím VARTU 100A za 3000,- tak je na ní záruka 1 rok, protože už spadá do nákladních automobilů... Až bude vata, tak jí koupím, ale asi to nechám na jaro protože nyní (na podzim) stejně auto odhlásím, na zimu s 560SEC jezdit nebudu. Ahoj všem. Ondra
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.01  21:53

« startování 220D u piána ..

TO ZADEK524: no já si myslím, že to bude žhavením, ale nejsem si jist, protože to startuje na potřetí (a to je 18 st C !!) No vyměním žhaviče a uvidíme, pak když to nebude startovat, tak změříme tlaky a taky uvidíme ... Ale zase si nemyslím, že by ten motor byl v *, protože když sundám víčko na olej, tak olej nelítá moc ven, skoro vůbec. No nic, vše se ukáže časem... To auto je mojí holky, koupil jsem ho ve čtvrtek v Mercedes Bazaru v Korytech :-) Ale kdyby byly špatné tlaky a žhaviče super, tak by to v tomto teple chytlo na poprvé ne ??? Ondra
  • « 00 Reagovat !

foto

11.08.01  13:05

Cau Ondro. Co se tyka baterie, kup klidne Akumu, nejlepe 100Ah, tusim ze je oznacovana jako rada Comfort. Mel jsem v dieselu Akumu 5 let, byla to 88Ah a porad byla dobra. Pred pul rokem jsem diesela prodal a borec porad na tu baterku jezdi. V jinych autech jsem mel jine znacky(treba i Vartu) a co se vyka vydrze nebylo to nic moc. Ackoliv nemam ve zvyku preferovat ceske vyrobky za Akumu bych se postavil. A to jsem tu baterku pekne tyral, nejednou jsme pomoci ni startovali tank nebo hakl:-)))
  • 00 Reagovat !

foto

10.08.01  14:06

« MB E300 rv 97

Nevíte kluci jak odblokovat servisní kontrolu ?
    Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.01  12:05

MK je Mělník nebo Městec Králové...? Hm, špatná baterie věc je nepříjemná, navíc když je kapsa prázdná. Tak můžeš vzít z piána, ne? To sis koupil teďko na ježdění ještě piáno nebo není tvoje? Ohledně těch žhavících svíček. Ty máš start klíčkem s rychložhavením nebo máš to historický ruční startování a žhavení s doutnavkou? Zkoušel jsi ty žhavky? Vyndej je a připoj proud a rovnou uvidíš, buď je dobrá nebo špatná. Pouze málokdy je žhavka polofunkční. Bohužel žádnou starší žhavku nabídnout nemůžu, v sobotu jsem prodal celej motor 200D komplet i se žhavkama a se vším. Nechytá to spíš špatně z důvodu, že by bylo potřeba do motoru přikoupit tlaky? :-)))
    Jinak já, moje BMW524TD a MB 190D jsme vpohodě, MB190D se skoro 300.000km je vpohodě nejvíc!!! Momentálně ale už tejden prohání P205 1,9D a zkouším spotřebu při rozumný jízdě. Jestli překročí 5,5l tak to auto prokleju.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.01  06:08

« není na baterii :-))))

Ahoj, no jsem z MK,( asi 35 km od PH), 560SEC nejezdí protože má špatnou baterii, musím koupit novou ... až bude vata :-) Přemýšlím zda koupit AKUMU nebo VARTU je mezi nimi 800,- no ještě se podívám tady do nějaké prodejny a třeba něco najdu ... A co Ty a Tvoje 190D ??? Potřebuji pořádné hžaviče na 123/220D aby to líp startovalo, nemá nějaké nadbytečné které by tam šly ? Dík, Ondra e-mail: mercedes@nenadal.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.01  15:33

« Re: Nerudova otázka:

A odkud jsi 560SEC? Proč tě nenávidí? Kvůli Mercedesu? Už ti to bude jezdit?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.01  13:58

« Nerudova otázka: "Kam s ním ??"

Ahoj, no ale jak to vyřešíme ? Kdybych se odstěhoval z MK, tak by to vše OK, ono nás tady Město nenávidí jak to jen jde... nebudu se ani zmiňovat, protože to tady může kdokoliv vidět. Ahoj, napiš maila :-) Ondra
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.01  10:40

« Re: 380SEL ...

no jo.mame stejny problemy-kam s tim.kdyby bylo misto,hned bych koupil treba 116,111,108,107 atd:-))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.01  20:43

« 380SEL ...

Nevím jaký to má interiér ... ale doufám že to dopadne, beru na 100% !! To je jasný ! Jenom nevím kam bych to už dal, rodiče nadávají ostošest :-(( Ach jo, postavím si asi nějakou stodolu ... Ahoj. Ondra
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.01  15:30

« Re: opět to nějak upadá ...

Jeste k ty 380sel za 13-do toho skoc jestli mas prachy. vzdycky se to hodi. nema to nahodou cerny interier?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.01  15:28

« Re: bourání ...

Jestli budou nejaky prachy navic, nejakou plecku na zimu koupim. asi nejakyho benzina kombi
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.01  14:14

« bourání ...

Ano máš pravdu Petře, je to osud každého auta :-( Ale i osud toho majitele bouraného vozu. Raději s čínou na zimu nevyjížděj, to kup piáno za 25 tis. Nemyslíš ? Podle mě dostaneš od pojišťovny stejné peníze je jedno že je to piáno nebo čína, je to Mercedes a je 20 let starý. :-(( Pěkný podvodníci ta pojištovna... nikdo nechápe že jste to třeba chtěli mít jako veterána apod... Ahoj Ondra
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.01  14:04

« Re: opět to nějak upadá ...

Taky smula, naboril mi to presne 3 dny pote co jsme do toho dali novy motor z ciny, se kterym jsme se dreli 3dny od rana do noci ve 30ti stupnovem horku. A jak krasne to jezdilo, ten novy motor jde paradne. Je to osud. Mam strach co se stane az vyjedu s udelanou SEL. Ale na to nejde myslet, jinak bych nemoh na silnice. Nejhorsi na tom je, ze nikdy nevis, kdy neco podobneho prijde.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…