Mercedes Benz W123, W124, W126

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Mercedes-Benz

• « 00 Reagovat !

foto

14.09.01  09:53

« Re: W123 automat - program L ???

To se Ondro radeji ani neptej. Meli by te vazne za blbce :-)) Ale podle manualu to jde. Co si matne vzpominam, tak se to musi tahnout nejaky kilometr ustalenou rychlosti a pak zaradit nejaky stupen. Presne uz nevim. Ale radeji bych to taky nezkousel... Jeste ohledne toho rozjizdeni. Je mozne, ze 240D se na 1 rozjizdi, aby se vubec hnul :-), 280 to utahne v pohode na 2. A zadne kvileni pri rozjezdu znat neni. Rozjizdi se to velmi plynule a je fakt, ze citim hodne ubytku vykonu oproti manualu. Ale to nic nemeni na faktu, ze manualni prevodovku uz na zadnem svem aute videt nechci...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.01  09:46

Ahoj, abych uvedl vše na správnou míru - L je 1 a 2 !!!!!!!!!! Roztahovat auto s automatem ? To je ale pěkná pakárna, nikdy jsem to nezkoušel a zkoušet nebudu, to je lepší startovat přes kabely. O tom jsem nikdy neslyšel že by se dal automat roztahovat. Zeptám se na to v MB, ale to budou na mě koukat jako na blbce... Ondra
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.01  08:54

Nejvic vzadu je L. Ale opravdu se mi zda, ze to je 1 a 2 a u ciny je jeste specialni "prihradka" B a to je brake-tedy pouze 1. Roztahovat se to prej da (ale je to sileny postup), pisou to v manualu, stejne jako to, ze L radi 1 a 2. Schvalne si to doma prectu poradne.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.01  08:44

Ondro, který písmeno je na voliči nejvíc v zadu? Už si to nepamatuju, ale to by měla bejt jednička, ze který to dál nikam neřadí. Zvláštností MB automatu bylo to, že se dal nastartovat roztažením. Ten postup je v manuálu přesně popsanej.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.01  06:49

« W123 automat - program L ???

Ahoj Profe, no tak to s Tebou nesouhlasím. Pokud zařadíš L, tak je to jedna a dvě, dál nezařadí. Pokud sešlápneš plný plyn na L a pustíš ho tak by se tam ta jednička měla držet a zařadí se až ve vyšších otáčkách. U pián není program B (Brake) u automatu. Tento program je pouze u W126 (čína) a asi i u Mamuta ale to nevím toho jsem ještě neměl :-( Při zařazení B se auto rozjede pouze ale pouze na jedničku a drří si jí i přes červené otáčky... Je to třeba na brzdění v Alpách, nebo při táhnutí těžké lodi přes kopce atd.. Ondra
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.01  17:51

« Re: výbava pián ?

alien: 240D. Jednička se pozná podle toho, že to na ní malinko jakoby kňourá. Když tam dáš L, tak by to teoreticky měla bejt pouze 1ka a nemělo by to dál nic řadit.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.01  09:29

prof: jen tak mimochodem, jak jsi na to prisel? To jsi "vyposlouchal"?? :-) Az dam dohromady auto, tak to schvalne na dlouhem rovnem useku musim vyzkouset... A jaky jsi tam mel motor?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.01  20:18

prof: to je zvláštní :-))))) Ondra
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.01  17:12

alien: mě piáno řadilo vždy od 1, na kterej, pravda, jelo velmi krátkej úsek.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.01  11:03

prof: A jak se ti teda chovalo? Asi jsi mel pokazenou prevodovku :-) Nevim, mozna jsem napsal jiste nepresnosti, ale je fakt, ze to, ze se rozjizdi na dvojku pisou v manualu. Sam jsem nemel moznost to poznat, prevodovka radi tak perfektne, ze ani skoro nepoznam, na ktery jedu stupen, snad jen tak, ze kdyz se rozjizdim na plny plyn a seslapnu kickdown, tak v prevodovce cukne a auto vystreli jak raketa... Ohledne nizsich stupnu nevim od ktereho zacina radit, ale mam dojem, ze na L radi uz od jednicky (tusim to taky pisou v manualu)...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.01  06:49

Ahoj Profe, ale Alien to napsal zcela správně, na D se auto rozjede a 2 st. a pak řadí tři a čtyři. Pokud se chce rozjet na plný výkon, stačí zmáčknout kickdown a auto řadí až v maximálních otáčkách (tj. před červeným polem u otáčkoměru) a jede vlastně na plný výkon. Při zařazení 2 na automatu se také podřadí na jedničku při rozjezdu s více sešlápnutým pedálem, ale neřadí v maxumu, ale dřív, a také se to zastaví u dvojky, když je tam zařazená. Ondra
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.01  05:50

aien: To má být popis činnosti automatu u piána? Nevím, ale nějak se mi to nezdá. Měl jsem piáno s automatem a nechovalo se zrovna podle toho, co tady píšeš.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.01  17:47

To jsi mě potěšil :-)) Hlavně že to máme správně. Dnes se mi nějak nechtělo překládat, tak jsem na tom nic neudělal. Ale mám už 12 stránek z 35. Neboj já to nějak zvládnu. Překlad je ale blbá práce. Kdybych alespoň uměl němčinu :-(( Ale jak to uděláme když jsou kódy jen pro některá auta ? Tohle musíme vyřešit. Ondra
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.01  16:32

Jen pro upresneni. Nez to zpracujeme na stranky, tak jak na to ted koukam, tak asi tam mame chybku. 487 je ABC (coz asi u 123, 126 aspol. jeste nebylo), 480 je nivo zadni napravy a 489 je nivo vsech naprav. A zrejme jak to tak vypada, tak nivo je vlastne to same co hydropneumat. perovani. Anglicky se to rekne self-leveling suspension. Ale asi ten tlumic ma vetsi zivotnost nez pruziny, tak se nemusis, Ondro, bat, ze se ti rozbije :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.01  11:25

Aliene, tak tomu nivu a Hydropneumatickému pérování už rozumím. Já totiž nemám na coupé nivo, ale to hydropneumatické pérování. Nemám štelování té výšky, ale zadek auta si nesedne. A u motoru mám bandasku na hydr. olej. Ale 1 tlumič když se mi rozbije, tak stojí 15000,- takže žádná sranda co ? :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.01  09:14

Ohledne aut. prevodovky - je to vzdy 4st. Pri zarazenem D se auto rozjizdi na 2 a pouze pri kickdownu muze podradit na 1. U rezimu L auto radi od 1 a jen do 2, je to urceno na extremni podminky v kopcich nebo pri tazeni privesu... A nivo je podle meho nazoru opravdu neco jineho nez hydropneum. perovani. To je podle me komfort, misto pruzin jsou nejake tlumice (myslim, ze jsem to nekde videl u 126tek) a nivo je pouze regulace svetle vysky zadni napravy. Mylit se samozrejme muzu :)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.01  06:49

« výbava pián ?

Ahoj coupé !!! Dík za chválu stránek, za úpravu a grafickou úpravu může Alien (Martin_280CE:-). Víme že telefon skoro byl za cenu dalšího auta :-) Proto ten kdo na to měl a mohl si koupit telefon v té době, tak to už byl asi v pěkným balíku. Kódy budou předělané, a to komplet. A jaký je podle Tebe rozdíl mezi Nivem a hydropneumatickém pérování ? Není to to samé ?
    Automaty v W116, W114/5, W123, W126 jsou všechny 4st., nikdy ne 3st. apod. Auto se rozjíždí na dvojku a pak je 4 jako 3, ale není, protože pokud zmáčkneš kickdown,tak se podřadí při rozjezdu na jedničku a pak to řadí do 4st. .-))) K tomu srazu, asi nás není tolik aby jsme mohli udělat sraz. Myslím si že 8 aut je asi tak minimum :-( Co myslíte ? Ondra
  • 00 Reagovat !

foto

08.09.01  16:40

« co takhle dat sraz?

Lidi, co takhle dat v blizke dobe sraz? Moc, MOC, MOC bych rad videl nejen Vas vsechny, ale i Vase vozy, pokecal a tak...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.09.01  21:32

« Re: vybava pian

ted jsem si prohlidnul stranky w 116 a musim Vas pochvalit. Ale hlavne chci podekovat za ty ceniky, je to poucne cteni /mimochodem auto telefon za 20,000 DM, pri cene 33,000 DM za coupe 230 je docela narez/. mimochodem, myslim ze mate chybku v seznamu vybavy polozka 487 podle mne neni niveau ale hydromneumaticke perovani. niveau je polozka cislo 480. mam jeste dotaz: jak je to s prevodovkou u coupe 230 a 280? podle mne : zaklad je 4st. manual, na prani 5st. manual, nebo automat s razenim na podlaze ci pod volantem. a ten automat je 4stupnovy? kdosi mi rikal, ze se jevi jako 3st. protoze se rozjizdi sam na dvojku. jak to tedy je? diky
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.01  20:03

« Re: vybava pian

Aliene, já vím že se to nedá přepočítávat. Ale je to jenom tak, a myslím si že to není porušování autorských práv, že budeme mít ceníky na stránkách. No to je hudba budoucnosti ne ? Ted jsou důležitější stránky na W116 ne ? Ondra
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…