Mercedes Benz W123, W124, W126
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Mercedes-Benz
-
« Novy SL 500
Nevite, jestli se uz prodava nove SL-ko? Protoze jsem ho pravdepodobne videl, jedu takhle v utery a vyjizdim na hlavni a nez tam vjedu, tak projede auto s xenony, zare jak blazen, ale to je uz bezny, co mne prekvapilo byly tvar karoserie! Takovej super sportak, mozna jeden z nejhezcich, co jsem kdy videl! Ale ani tak bych tomu nevenoval tak velkou pozornost, kdybych nevidel zadni svetla. Melo to uzky dlouhy pas zadnich svetel! Fakt byl hodne uzky, ale dlouhy! Pekne to svitilo, tak jsem se zato zavesil, protoze jsem chtel vedet, co je to za autol. Jenze ta zare tech sveel to moc neumoznovala, tak jsem cekal az budou lampy ve meste! Jo a jeste jeden duvod, proc mne to zaujalo bylo to, ze to nemelo zarovky, ale v jednom svetle mohlo byt okolo 30 diod, takze byla na mne svitilo cca 60 diod a nemohl jsem poznat, ze je to mercedes, navic ten tvar byl fantasticky! Jak byly lampy, tak jsem si teprve precetl co to je a vzadu mel napis SL 500! Jo melo to nemeckou SPZ, ale byla to fakt nadhera! -
« brzdič na 5,6L a na ostatních W126 ...
Ahoj kluci !! Tak jsem zjistil že mi nepasuje brzdič z číny V8 na moji V8 5,6, slyšel jsem že mám jiný kotouče ale nenapadlo mě, že mi tam ten brzdič nebude pasovat. Takže moje snažení jsem ukončil (doufám) s "rozhýbáním" původního brzdiče, který se mi kousnul, takže info pro všechny majitele W126/V8 všechny motory mimo 5,6 mají stejné brzdiče, ale pouze 5,6L má silnější kotouče a tím pádem tam bzdič nenarvete ! Toť vše. Mějte se, Ondra -
« Re: el. šíbr
Ahoj !!! Pokus se tím šroubem na el. motůrku na šíbr zatáhnout ručně ten šíbr aby byl dovřený a pak to vyzkoušej jestli to bude chodit. Já jsem to jednou dělal komplet na piánu, a myslím si že princip zůstal stejný, tím šroubem se dá ručně zatáhnout šíbr kdyby se náhodou rozbil při cestě a začalo pršet :-( Pokus se o to, nic tím nezkazíš. Ondra -
« el. šíbr
Můžete mi někdo poradit se seřízením el. šíbru u W 124. Na levém zadním blatníku na vnitřní straně (přístup z kufru) je údajně seřizovací člen (matice a kolečko z umělé hmoty). Jedná se mi o nedovírání šíbru. Potřebuji poradit, zda se to s tohoto místa nechá seřídit. -
« motor do 190E ..
Ahoj, Dane motor 2,6 se do Evolution nedával, dával se tam 2,5 :-))) Ale já bych poradil Ladisovi něco jiného, a to motor 3,0 z W124, výkon má asi 190PS a to je plně dostačující, podle mě by možná stačilo vyměnit jenom PC k motoru a bylo by to OK, protože měnit elektriku, tak to je na rozhození celého auta :-( Ne opravdu nejlepší varianta kterou můžeš využít je ten třílitr z W124 ... Ondra -
« chlapi,
co se hodi dat do 190E misto std. 87kw (118PS) motoru, aby to trochu slusnejc jelo? Zase aby to nebylo moc tezky, 190E je malinky auticko ;-) Kolik by takovy motor asi stal? Samozrejme jety... Slo by tam dat treba neco ze starsiho SLka? neutrhlo by to silent bloky? idealne tak 200PS, a aby to slo na LPG, ktery ted mam zabudovany... Je vubec nejaka moznost? -
« prives za W 124
Zdravim vsetkych mercedesakov!
Nemate niekto skusenosti s pripojenim privesu za W 124? Mam takyto problem. Po pripojeni privesu a zapnuti parkovacich svetiel zacne svietit kontrolka osvetlenia (zavada na svetlach). Samozrejme vsetky svetla funguju. Pri smerovkach a brzdovych svetlach je vsetko o.k. Mam W 124, 250 D, r.v. 1986. Dik za kazdu radu. -
« originální volant v W126 ..
To s tím volantem vím, ale řešení je dát malý např. dřevěný jako mám já. Je asi 350mm velký, ale zase je to na úkor toho, že se s tím velkým autem blbě jede, je to takové moc sportovní, což se zase nehodí v MB S-klasse, že jo ? Ale v coupé to neva ... -
« Re: 420
Ja mam 196 cm, ale majitel auta ma taky tolik a jeste je trochu tlusi (proste typicky majitel MB) a tvrdi ze mu to nevadi. Kdyz srovnam s naprosto trapnym Favoritem, tak i do nej se leze lip jak do toho Eska. Jako hlavni problem jsem urcil naprosto zbytecne velky volant. V podstate si nepamatuju auto kde by bylo mezi sedackou a volantem tak malo mista. -
Tak jsem dnes sedel v 126ce 500SEL long a tak malo mista pod volantem nema ani Clio :-( Neda se stoupat na pedaly jinak nez uplne z boku - musim nohu uplne oprit o stredni sloupek, volant se uplne bori do stehen, nastaveni sedacky nijak nepomaha :-(((( Kdyz do toho lezu a sedacka je jenom trochu nahore, tak tam musim lest jak do tanku - nejdriv opatrne nohy a pak se pridrzenim za dvere svalit na sedacku... Volant nestavitelny... :-( Vzadu a u spolujezce ale mista habakuk. -
Ahoj Wilhelme !!! Já bych měl zájem o tu 560 SE/SEL zapracuj na tom, určitě bych jí vzal. Potřebuji převodovku, v té mojí jsou špatně nastavené tlaky a proto mi to blbě řadí. V MB servisu jsou to hodiny práce a to je lepší vyměnit za jinou, nemyslíš ? Ozvi se ! Ondra
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!