Mercedes Benz W123, W124, W126

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Mercedes-Benz

• « 00 Reagovat !

foto

07.12.01  16:14

« Re: žhaviče do W115

Tak jsem si dnes pořídil novou baterii Akumu 100Ah.Volal jsem na ty zhavice do Elitu.Na W115 nemaji.Maji na piana a jedna stoji 570Kc :-(( To je opravdu hodne.Pasuji vubec do W115ky? Za tyhle penize se me kupovat nechteji nebo spis na ne nemam....
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.01  20:52

« Re: W123=> hřeje se zadní kolo ...

Ahoj Ondro, to je pakec vid?:-( To je krapet divny, ze Ti nesla bez natoceneho motoru ta brzda zmacknout.A v jakem je ta brzd. hadice stavu? Ja bych ji asi vymenil abych mel jistotu, ze to neni ta zavada co uz zde radili ostatni.Pak bych postupoval dal..Drzim palce.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.01  19:35

Ahoj, stále na to menohu přijít. Zkusil jsem tuto metodu: zabrzdil jsem a jasně se nedalo kolem otočit, tak jsem povolil HBV a pak se kolo trochu rozchodilo, ale jen trochu :-(( Ale pokud jsem znovu zabrzdil i s povoleným hlavním brzdovým válcem, tak se kolo opět nehnulo, prostě s ním neotočí ani nějakej powerliftér :-((( Takže to že by to bylo HBV jsem jaksi taksi vypustil :-( Na řadě tedy byl ucpaný přívod. Zjistil jsem že na zadek je od HBV jen jeden přívod a pak se to rozděluje na každé kolo zvlášť ... Sundal jsem tedy brzdič, odšrouboval hadici a bez natočeného motoru nešla brzda skoro zmáčknout !!! Tak jsme to natočili a pak se z hadice trochu vyždímala brzdovka, krásně čistá žádný bordel, tak jsem vzal drát a tu asi 20 cm hadici jsem protáhnul tím drátem, šlo to dobře. Ale jak se zdá brzdovka se prostě nevrací zpět aby "zatáhnula" zpátky ten brzdič. Ach jo nevím co s tím :-( Taková prkotina a člověk na tom zůstane "viset" :-((( Ondra
  • 00 Reagovat !

foto

06.12.01  16:24

« žhaviče do W115

Zdravim vsechny:-) Tak jsem se rozhodl koupit nove zhavice do své W115ky.Bylo me receno jednim znamym, ze uz se nevyrabeji a je třeba si nechat udelat vlozky aby tam sli ty novejsi rychlozhavice.Jsem z toho docela prekvapenej. Ja myslel, ze se zhavice ještě do W115 sezenou, myslim tim ty modernejsí s zhavicim „valeckem“ na konci místo oka.Ondra me radil zhavice z multikravy ale nevim jestli jsou spolehlive a kde je sehnat. Tak co Vy na to? Dik!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  18:19

Ondra: přesně tak, kuliferda to odhalil. Hadice má v sobě jen malinkou dírku. Pokud je stará, nebo nekvalitní, její vnitřní stěny nabobtnají a prakticky otvor zaslepí. Když šlápneš na brzdu, tak pružnost hadice přemůžeš, ale samotná deformace gumičky a kmitající kotouč už ani náhodou. Dá se na to přijít taky tak, že když šlápneš na brzdu, tak jedno kolo brzdí dřív a víc a druhý kolo dál a míň, protože ta hadice brání průchodu brzdový kapaliny. Taky na válcích je to dobře vidět, ale kdo z nás má doma válce, že?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  16:39

To mě taky už napadlo, že by mohla být ucpaná hadice, nebo přívod. Až bude auto u mě v garáži, tak to musím už dát do kupy nebo opravdu odejde to ložisko :-(((( ONdra
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  11:14

s něčím podobným jsem se setkal u předního kola na W115. Bylo to ucpanou brzdovou hadicí.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.01  09:25

Ondra: nevíš jistě, jestli je každé kolo zvlášť nebo ne? No tak od toho přeci začni! Když to není váleček u kola (psal jsi, že se v pohodě hýbe), tak to asi bude u THV, ne? Jsou tam nějaké přepouštěcí ventilky, omezovač atd.? Tohleto si nejdřív prohlídni, je to na pár minut, nebo budeš jen tak naslepo hádat.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  07:41

Tak Profe, sem s radou, rád se něco přiučím. Moje možnosti byly: ložisko v kole, přidřenej brzdič jsem po konzultaci nejspíš eliminoval a doporučuju seřídit (zkrátit) tyčku od pedálu brzdy tlačící na HBV.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  06:21

Ahoj Profe, no tak to nevím jestli jsou brzdy rozdělěné na každé kolo zvlᡚť nebo ne, ale jsem si cca na 70% jist že je každé kolo zvlášť. Pokud tedy vezmeme dvě varianty: 1. každé kolo zvlášť a 2. dva okruhy (předek a zadek) Co mi poradíš na každou variantu ? Dík, Ondra
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  21:02

Ondra: nevím, co ti radil Zadek, tak počkám, až jestli zjistíš, jestli to tím je, nebo ne. Předpokládám, že je to něco ohledně brzdovýho válce a souvisí to ze zapojením okruhů. Nevím, jak to má Medvěd rozdělený, jestli do kříže, nebo přední - zadní zvášť, ale pokud je jeden okruh na více kol a brzdí jen jedno z nich, tak to tím nebude, protože by muselo brzdit i to druhý kolo. Já asi vím, co to je, ale musí se jít krok po kroku. Skoro bych měl chuť se vsadit :-). Podle toho, cos napsal, jsou jen dvě možnosti ;-).
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  13:35

Tak to jo, to je jiná
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  13:31

ale tohle kolo je tak horké, že na něm nenecháš ruku, jinak by ses mohl i spálit :-((( To nebude od výfuku ... to by v mrazu výfuk neohřál. Ondra
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  11:47

Jo jednou se mi u auta tak hřálo kolo. Kamarád mechanik to diagnostikoval jako primrzla rucni brzda. Nicméně se mi zdálo že se stále hřeje. Lítal jsem kolem toho a zjištoval co s tím je a pořád šlo teplo jako z toho kola a i byl cítít jak se něco mírně připaluje. No po několikaterý návštěvě servisu jsem nakonec zjistil že je to teplo od výfuku :)))))) Jo život je složitý. Nějak mě prostě nenapadlo, že za tím kolem je tlumič výfuku :)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  11:21

Ahoj, chtěl jsem se na to teď v neděli podívat, ale měl jsem zákaz nejen že bych se v tom vrtal nejmíň dvě hodiny, ale že jsme slavili můj svátek ...
    Myslíš tedy zašlápnout pořádně brzdu, zvednout auto, zkusit otočit kolem, a pokud nepůjde, tak povolit HBV a uvidí se ? ? ? O.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  09:46

Vždyť je to povolení brzdovýho válce a vyzkoušení jestli to půjde roztáhnout záležitost maximálně na 2 minuty...! To nechápu, žes to ještě neproved. Když mám takovejhle problém, řeším ho třeba v 10 večer v třeskutém mrazu na ulici, jen aby to bylo už z krku.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  08:24

Ne ještě ne, zkusím to dnes, ale nejdřív vyndám jiný z auta na ND a pak se vrhnu na 220D ... kéž by to už bylo ono aby se s tím mohlo pořádně jezdit :-))) Ondra
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  08:08

A vyzkoušel jsi už, co jsem ti radil...? Ohledně toho brzdovýho válce?
  • 00 Reagovat !

foto

03.12.01  07:57

« W123=> hřeje se zadní kolo ...

Ahoj !!! Sám si nevím už rady a tam prosím o rady, snad problém společně vyřešíme :-)) U piána se nám hřeje zadní kolo, spíš je to tím, že brzdí, ale ne tak že by byl brzdič kousnutý, ten jsem totiž už měnil protože při koupi jsem dostal info, že tohle levé zadní kolo má kousnutý brzdič.
    Tak jsem ho vyměnil, dal i jiný kotouč ale kolo se pořád hřeje. Ložisko je OK !!! Ruční brzda je taky OK ! Divné je, že brzdič když má povolený odvzdušňovák, tak jde nádherně zatáhnout zpět, ale pokud ho dotáhnu, tak se to ani nehne zpátky !! A tom by právě mohl být zakopaný pes, totiž zabrzdím a destičky se zmáčknou na kotouč ale už se nedostanou zpět a kolo brzdí dokud se destičky "neodřou" aby přestaly brzdit. Kolo se hřeje jako blázen a nechci aby se vyhřálo ložisko. To je pak drahá sranda... :-( Takže nevíte někdo proč se nechtějí vracet ty destičky ? Ještě jednou připomínám, že jdou nádherně obě strany zamáčknout ale JEN tehdy pokud je povolený odvzdušňovák, jinak NELZE brzdič "roztáhnout" :-((( Prosím pomozte !!! Děkuji, Ondra
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.01  10:13

« Re: GO motoru ?

Prof: Diky jako vzdy jsi nezklamal.Tenhle vyklad mi staci.Dnes jsem se jeste podival na vzduchový filtr.Olej tam byl ale vlozka byla hodne znecistena.To tomu nasavání "od jinud" asi jenom nahrava.Vyčistim a uvidime.Dik.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…