FORD SIERRA - TUNING
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« 1.6i 16v DOHC
Vazeni, jsem docela dost vytocenej-potreboval bych poradit co s mym Mondeem 1.6i DOHC 16v...z niceho nic mi zacalo pri urcitych otackach (cca od 2500-3500ot) nechutne drncet neco v motoru pouze pri zaberu...stylu: pokud slapam na plyn pouze do 1/2 a plynule zrychluji, pak je to OK (i v kritickych otackach), ale jakmile sesplapnu plyn na max, tak to zcne drncet, jako dieslak:( staci ubrat opet plyn na cca 1/2 a je vse zas OK...co s tim??? v servisu mi rekli, ze z fleku netusi, cim to je, ale nabidli mi, ze mi to zjisti, ale at si pripravim tucnou odmenu (ze to klidne mohou hledat i par dni=par tisic)...coz se mi zda dost drsny (motor sice pri drnceni neztraci silu, ale ten zvuk je fakt nechutnej:(...poradte prosim !!! (mj.nepomohla ani vymena oleje a filtru-palivoveho i vzduchoveho, v coz jsem doufal:( -
« Re: 2L DOHC
POkračování.Do tělesa ventilátoru se umístí chladič s elektronickou regulací otáček ventilátoru.Závěr:Ještě zdaleka to nemám dodělané,dosavadní provoz byl zatím pouze na topení,s klimou to nemám ještě sladěné,je na tom mnoho práce(např.tlačítkově ovládat foukání na nohy,okno,do interieru dále na vnitřní cirkulaci atd.).Snad jsem alespon okrajově nastínil problemy.Na druhou stranu je to super zmáčknutím tlačítka pouze zapnout automatiku a je klid. -
« Re: 2L DOHC
Klimatizace je originál Ford.Origoš klima funguje:klima chladí furt,teplota se reguluje přitápěním a to vzduchovou klapkou ve výměníku topení.Rozdíl je v jejím ovládání.To jsem použil z Mercedesu.Na hadici výstupní vody z výměníku topení se namontují elektromagnetické ventily(ty regulují množství teplé vody do topení tedy i teplotu vzduchu z topení).Jednotka řízení s diplayem je umístěná v otvoru pro radio(sierra r.v.92 má 2 otvory pro radio-po vyndání kastlíku).V tělese topení se musí umístit termistor(čidlo) tak,aby ho ofukoval vzduch z topení.Další termistor spolu s miniaturním ventilátorkem snímá teplotu interiéru.pokračování napíšu za chvíli-práce. -
« Re: plastové nástavce prahů
Zatím nijak intenzivně nehledám,ale časem bych si ty prahy chtěl pořídit.Pokus se tedy najít nějaké spojení nejlépe kdyby měli svoje stránky.Co takhle nějaké spojlery? Zatím co jsem na netu viděl tak nejsou moc hezké.Mám doma spojler ze staré sierry od Kamei,po menší úpravě ho zkusím napasovat na stávající nárazník.Bude to pěkně nízké.Je ale málo času,tak je to spíš plán do budoucna. -
« Re: plastové nástavce prahů
Na Sierry s doplnky je to bída.Na stránkách jk design sice prahy nabízejí,jsou ale na starou kastli ještě k tomu na 3.dveřovou.Možná zkusit se zeptat WWW.LAMINO.cz kde dělají plasty,co by za to chtěli.Třeba by to už pro 2 auta udělali levněji(šel bych do toho taky).Napiš schválně,co za ně u forda chtějí,at se zasměju .Zdravim... -
« plastové nástavce prahů
Téma jak vidno nejede, tak jej trochu zkusím oživit. Delší dobu (nikoliv však intenzivně) se pokouším sehnat plastové nástavce prahů na čtyřdveřovou Sierru. Viděl jsem originál a nemají chybu. Bohužel jejich cena je u Forda větší, než jsem ochoten vydat. Různé repliky, které jsem měl v ruce, jsou většinou nepadnoucí "šílenost". A když se mi takovýto nepadnoucí laminátový nástavec snaží prodejce vnutit s tím, že "to přece natáhnu...", tak nevím, zda se smát, nebo brečet. Pokud víte někdo i o starších originálech, nebo fakt přesné kopii, tak napište. Dík. -
« 2L DOHC
Zdravim všechny příznivce této značky.Napište,jak jste tu Vaší vylepšily.Tak něco o mojí:začalo to koupí auta přes jakýsi bazar.Výbava CL s ABS a manuál šíbr.Po menší úpravě montáž motorku + podsvětleného spínače ze Scorpia.Ze stejného auta mám opět po menší ůpravě motorky pro zadní okna(přední mám originál),elektronika pro aut.dojezdy předních oken + spínače z mercedesu(MB) je vlastní výroby .Kola jsem použil borbety s pneu 205/50 16. Podvozek zatím sériový.Výfuk má koncový sportovní tlumič ,katalyzátor je venku.Ted dělám motor-těsnění pod hlavou,tak přišlo na řadu leštění kanálů.Až bude motor v kupě,čeká mě dodělat automatická klimatizace z MB(základ klimatizace je orig.sierra koupený na vrakáči).musím končit(práce).Spoustu věcí jsem vynechal.Napište
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!