FORD SIERRA - TUNING
- * 13.08.2001 07:26
- klima 05.11.2001 22:11
- SIERRA 2.0 DOHC 4x4 93' kombi 11.11.2001 23:59
2L DOHC
Zdravim všechny příznivce této značky.Napište,jak jste tu Vaší vylepšily.Tak něco o mojí:začalo to koupí auta přes jakýsi bazar.Výbava CL s ABS a manuál šíbr.Po menší úpravě montáž motorku + podsvětleného spínače ze Scorpia.Ze stejného auta mám opět po menší ůpravě motorky pro zadní okna(přední mám originál),elektronika pro aut.dojezdy předních oken + spínače z mercedesu(MB) je vlastní výroby .Kola jsem použil borbety s pneu 205/50 16. Podvozek zatím sériový.Výfuk má koncový sportovní tlumič ,katalyzátor je venku.Ted dělám motor-těsnění pod hlavou,tak přišlo na řadu leštění kanálů.Až bude motor v kupě,čeká mě dodělat automatická klimatizace z MB(základ klimatizace je orig.sierra koupený na vrakáči).musím končit(práce).Spoustu věcí jsem vynechal.Napište-
« Re: 2L DOHC
Zdravim!Mam tez 2l DOHC rok 89 cernej sedan.Zajima me ta klimatizace,muzes mi to prosim podrobneji popast (co je potreba udelat a kolik to zhruba stoji)?Jestli nechces obtezovat ostatni,napis mi prosim na jahody@jahody.com.Dekuju,Martin.-
« Re: 2L DOHC
Klimatizace je originál Ford.Origoš klima funguje:klima chladí furt,teplota se reguluje přitápěním a to vzduchovou klapkou ve výměníku topení.Rozdíl je v jejím ovládání.To jsem použil z Mercedesu.Na hadici výstupní vody z výměníku topení se namontují elektromagnetické ventily(ty regulují množství teplé vody do topení tedy i teplotu vzduchu z topení).Jednotka řízení s diplayem je umístěná v otvoru pro radio(sierra r.v.92 má 2 otvory pro radio-po vyndání kastlíku).V tělese topení se musí umístit termistor(čidlo) tak,aby ho ofukoval vzduch z topení.Další termistor spolu s miniaturním ventilátorkem snímá teplotu interiéru.pokračování napíšu za chvíli-práce.-
« Re: 2L DOHC
POkračování.Do tělesa ventilátoru se umístí chladič s elektronickou regulací otáček ventilátoru.Závěr:Ještě zdaleka to nemám dodělané,dosavadní provoz byl zatím pouze na topení,s klimou to nemám ještě sladěné,je na tom mnoho práce(např.tlačítkově ovládat foukání na nohy,okno,do interieru dále na vnitřní cirkulaci atd.).Snad jsem alespon okrajově nastínil problemy.Na druhou stranu je to super zmáčknutím tlačítka pouze zapnout automatiku a je klid.
« Re: 2L DOHC
Ještě k té ceně-kámoš říkal,že nové u MB ta krabička s displayem bude stát okolo 30000,- , na vrakáči nevím,ale moc aut to mít nebude.
plastové nástavce prahů
Téma jak vidno nejede, tak jej trochu zkusím oživit. Delší dobu (nikoliv však intenzivně) se pokouším sehnat plastové nástavce prahů na čtyřdveřovou Sierru. Viděl jsem originál a nemají chybu. Bohužel jejich cena je u Forda větší, než jsem ochoten vydat. Různé repliky, které jsem měl v ruce, jsou většinou nepadnoucí "šílenost". A když se mi takovýto nepadnoucí laminátový nástavec snaží prodejce vnutit s tím, že "to přece natáhnu...", tak nevím, zda se smát, nebo brečet. Pokud víte někdo i o starších originálech, nebo fakt přesné kopii, tak napište. Dík.-
« Re: plastové nástavce prahů
Na Sierry s doplnky je to bída.Na stránkách jk design sice prahy nabízejí,jsou ale na starou kastli ještě k tomu na 3.dveřovou.Možná zkusit se zeptat WWW.LAMINO.cz kde dělají plasty,co by za to chtěli.Třeba by to už pro 2 auta udělali levněji(šel bych do toho taky).Napiš schválně,co za ně u forda chtějí,at se zasměju .Zdravim... -
« Re: plastové nástavce prahů
zkusil uz jsi firmu SPORT-STYL TUNING (u Karlova nam.-tusim ze ul.Dittrichova)...kdyztak bych mozna nasel i tel.cislo...jestli chces?-
« Re: plastové nástavce prahů
Zatím nijak intenzivně nehledám,ale časem bych si ty prahy chtěl pořídit.Pokus se tedy najít nějaké spojení nejlépe kdyby měli svoje stránky.Co takhle nějaké spojlery? Zatím co jsem na netu viděl tak nejsou moc hezké.Mám doma spojler ze staré sierry od Kamei,po menší úpravě ho zkusím napasovat na stávající nárazník.Bude to pěkně nízké.Je ale málo času,tak je to spíš plán do budoucna.
1.6i 16v DOHC
Vazeni, jsem docela dost vytocenej-potreboval bych poradit co s mym Mondeem 1.6i DOHC 16v...z niceho nic mi zacalo pri urcitych otackach (cca od 2500-3500ot) nechutne drncet neco v motoru pouze pri zaberu...stylu: pokud slapam na plyn pouze do 1/2 a plynule zrychluji, pak je to OK (i v kritickych otackach), ale jakmile sesplapnu plyn na max, tak to zcne drncet, jako dieslak:( staci ubrat opet plyn na cca 1/2 a je vse zas OK...co s tim??? v servisu mi rekli, ze z fleku netusi, cim to je, ale nabidli mi, ze mi to zjisti, ale at si pripravim tucnou odmenu (ze to klidne mohou hledat i par dni=par tisic)...coz se mi zda dost drsny (motor sice pri drnceni neztraci silu, ale ten zvuk je fakt nechutnej:(...poradte prosim !!! (mj.nepomohla ani vymena oleje a filtru-palivoveho i vzduchoveho, v coz jsem doufal:(-
« Re: 1.6i 16v DOHC
to vsechno sem zbezne kotroloval a nic sem nenasel:(...tak jeste premejslim, jestli by to nemohlo bejt svickama???:(-
« Re: 1.6i 16v DOHC
Ahoj zdravim priznivce fordu, chtel bych jenom rict k tomu drnceni 1,6 16V z roku 94 by mel byt i u mondea zetec ja mam escorta, ve svickach to neni spis bych rekl pokud to dela pri plne seslapnutem plynu zda nemas poskozene vyfukeove potrubi mne to delal stredni tlumic upadla v nem prepazka a pokud jsi dal plny plyn byl vetsi tlak a ona drncela, jinak bych chtel rict ohledne doplnku na fordy ze neni spatnej i mkkosa www.mkkosa.cz ma lepsi ceny nez jkdesign ja shanim nejake veci ve stylu cosworth kdybyste nekdo na neco narazil budu vam vdecen za avizo na concon@seznam.cz dik a fordu zdar
nástavce prahů - tuning
fidoford: konečně jsem se dostal k tomu, abych kontaktoval firmu LAMINO. V odpovědi (e-mail) se mi zaručovali za precizní provedení jak vzhledové, tak mechanické. Auto se přistaví ráno, vyzvedne odpoledne. Cenu uváděli v rozmezí 3.000 - 4.500 Kč. Tak mám o čem přemýšlet.-
« Re: nástavce prahů - tuning
Rob2:ta cena je slušná,až budou finance(dřív než v září-říjnu to asi nebude)tak bych do toho šel taky.Můžeme to probrat na srazu(přijedu dopoledne v sobotu).-
« Re: nástavce prahů - tuning
fidoford: Plánuji příjezd také tak. K těm prahům: Je trochu nešťastné, že u firmy musíš nechat auto. Nemáš potom přehled, co a jak Ti na auto montují. Navíc asi požívají laminát, který se sice dobře opravuje, ale na druhou stranu je mnohem křehčí, než termoplast (většinou). Ty originál, které jsem prohlížel, byly prostě super. PS: Hlavně mi nikdo nepište, ať si tedy koupím ty originální. 3.800,- Kč za kus se mi zdá trochu moc vzhledem ke stáří mého přibližovadla.
klima
Na srazu ve Skochovicích měl fidoford velice pěknou Sierru DOHC včetně klimatizace (tu zde již popisoval). Kdysi jsem jednu kompletní klimu "prošvihnul", tak to teď zkouším podruhé. Nevíte někdo o starší a dobré klimatizaci do DOHCéčka Sierry? PS: Že jsem na ten sraz jezdil! :-)-
« Re: klima
Zdravim všechny,sehnal jsem další komponenty na mojí klimu,tak jí chci konečně celou dodělat.Jinak opět budu asi předělávat sání-hodně se hřeje od chladičů a saje teplý vduch-jede to hůř.Ještě v jednom bazaru mají nové elektrony 17" tak tam občas na ně chodím slintat.Opět,je to o penězích...-
« poslintané 17" elektrony
Je to blízko křižovatky Butovice-jinonice(P-5),nevím jak se jmenuje ten bazar.Prodávají tam jeté pneu i elektrony(jeté i pár nových).Je to na odbočce do nějaké celní kontroly nebo co to je.Pokud jsem neporadil,můžu při cestě domů zjistit alespon ulici.
SIERRA 2.0 DOHC 4x4 93' kombi
Opět zdravím všechny.
Pořád pomalu dodělávám svou popelnici- výměna kastle po těžké bouračce- první z několika nárazů čelně strom v 80ti- nebýt ní, už tady nejsem- haha.
Už to "jezdí", ale pořád to má spoustu much. Rád bych se podíval na nějakej ten sraz- až to bude jezdit pořádně. TO FIDOFORD: zajímá mě ta KLIMA a kožený sedačky- dají se dát třeba ze škorpajza?? Co je potřeba na větší disky? Př. lemy a misky tlumičů? Při 195/60/14 mám misku ve výšce vršku gumy max. 1cm od pneu. A co ET? - Stačily by 15ky disky.
PS: pro všechny, co zajímá DIAGNOSTIKA: Michalides mi ukázal, jak na to, v pohodě jsem vyléčil tatíkovýho škorpika, ale můj miláček na to prostě nereaguje...-
« Re: SIERRA 2.0 DOHC 4x4 93' kombi
Zdravím willy,podívej se v této rubrice na starší příspěvky,tam jsem klimu rozepisoval.Sedačky kožené nemám,ty mám originál,akorád jsem do nich dodělával vyhřívání(pouze do předních).Jestli jdou do sirky sedačky ze scorpia nevím,to chce vyzkoušet např na vrakovišti.
Jezdím(v létě)na 205/50 /16,šířka ráfku 7,5,bez úpravy,akorát při opravdu velkém houpáku si to trochu škrtlo o přední lem-tak jsem je zaklepnul dovnitř.S miskou tlumiče problémy nemám-záleží na ET ale to nevím,to bych musel prohlédnout elektron,jestli to někde není(je to Borbet).Můžu ti příští týden napsat i adresy s foto jestli to tam bude trochu vidět.Jinak jsem viděl na 2 sirkách 17" elektrony a opravdu bomba.Ozvu se příští týden. -
« Re: SIERRA 2.0 DOHC 4x4 93' kombi
Dnes jsem viděl na vrakáči v Nedvězí krásný 16ky elektrony za 10.000,-
PS: Kdy a kde se děje nějakej sraz?