Vw Golf VR6 2.8 rady a konzultace (:

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• « 00 Reagovat !

foto

10.05.01  10:08

« Re: motor VR6

Vím, že je blbost ptát se na spotřebu, když si kupuju skoro třílitrový letadýlko se šestiválcem, ale je u těch dvou motorů rozdíl ve spotřebě? Není třeba ta 2.9ka "chytřejší" a nepapá míň?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.01  09:25

« Re: Teplota na sání

je to normální.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.01  09:24

VR6 2.8 (kód motoru AAA) je stejný jako VR6 2.9 (kód motoru ABV. 2.8 má o milimetr menší vrtání, trochu jinou vačku a řídící jednotku. Subjektivně 2.9 jede mnohem lépe než 2.8.
  • 00 Reagovat !

foto

10.05.01  09:13

« Teplota na sání

Z počítače mi vyjelo, že má teplotu vzduchu (na sání předpokládám) 64 stupnu (při teplote motoru resp oleje 93stupnu). Je to normalni? Nemelo by to bejt min?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.01  09:11

Proberu to s klukama co se mi staraj o autíčko. Cena není vůbec špatná (ta její dolní hranice je hezčí (: hihi). Kromě vrtání má i jinou řídící jednotku verze Motronicu je u mne 2.9 a Ty máš 3.něco. Možná je to jen jinej soft, ale má to právě i jinej systém zapalování, prý lepší. Zajímalo by mne, jestli je i nižší spotřeba, ale kdo ví. A motor je hezkej? myslím, jestli vypadá jako novej (: Kolik váží? Odvezu ho normálně v kufru nebo bych měl vzít Transita? Kolik že má teda najeto?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.01  08:22

ty motory jsou úplně shodné, akorát má tuším větší vrtání.Myslím, že bychom se domluvili na rozumné sumě (4-5 tis?????). Měl jsem mnoho zájemců o díly (hlava, klika apod) ale je mi líto ten motor zvrakovat, když je funkční a co pak se zbytky. Určitě by se to hodilo někomu, kdo je na VR6 specializovaný, ale na nikoho takového jsem nenarazil. Jinak na díly by se za to dalo dostat i více. Když o něj budeš stát, jsem z ČB a tel. je: 0603 229615
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.01  08:13

Nejsem si jistej, jestli by šel lupnout do toho mýho auta místo tý 2.8.. co ty myslíš? A co si za něj myslíš, že můžeš dostat? Možná by se mi mohl časem hodit... Ale motor je zatím jediný co v tom autě nechtělo nic novýho (krom tý pumpy teda :)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.01  08:10

« Re: Konektory, kontrolky, repro a jiná zapojení

Tak jel sem s ním zatím "jen" 240, víc sem se bál, jelikož sem neměl ještě vyměněný kotouče vzadu a nic moc gumy. Teď už mám nový gumy,destičky, filtry, kotouče, vodní pumpu, tepltní čidlo, simerinky (fakt nevím jak je to s těmi i/y v tomhle slově), mám i zapojeny všechny čidla a kontrolky, zkontrolovanou řídící jednotku a ostatní věci vyčtitelné z počítače, taky mám nový světlo (kamínek rozbil), minulý týden mi praskla mlhovka vepředu (asi taky kamínek): . Oprava klima (netěsnost ventilu), naplnění klima. Po kontrole tlumičů půjdu tento týden přední tlumiče nový a jelikož se mi motor trochu hýbe směrem dopředu, tak pudou i silent bloky. Kdybych to sečet, tak si to auto snad dám do vitríny a jen ho budu oprašovat. Kurvadrát (pardon) koupil jsem si Golfa, protože do svejch Hond sem musel rvát strašný prachy za díly, ale zatím to vypadá, že sem si koupil lego, do kterýho vytečü obdobným způsobem. Co se týče zajímavostí, tak Golf je na můj vkus krátký a úzký auto (porovnávám s Accordem v úpravě co sem měl jich pět už). V zatáčkách se často doopravdy bojím, že to udělá žabí skok ven, ale asi je to jen pocit, ve skutečnosti to sedí jak přikovaný a to nemám kit podvozku, je tam origoš podvozek, ikdyž i ten je celkem trochu tvrdej. Co se motoru týče, byl jsem zklamanej v nízkých otáčkách, chová se to jako dvoulitr a to mám 2.8.. ale jak přehupne přes tři tisíce k tomu svýmu krouťáku (4200), tak je z něj raketa. Ten slabší nástup je ale velmi nepříjemnej, ale jsem zhejčkanej z vysokootáčkový Hondy. Ta 2.9 co se dělá tuším od 94 roku už nemá klasickej rozdělovač s palcem, ale řídí se to nějak elektronicky, což je jistě výhoda. Nevím, jak je to s ventily, jestli má víc než moje 2.8 (ta má dva na válec, což je asi příčina "slabosti v nízkejch otáčkách). Co se týče žravosti, tak když jezdím po masérsku pomaličku tak se dá jezdit i za deset, ale povození v normálu je za minimálně za 12-13 a pokud si chceš zařádit, tak se připrav na 15 16 17. Ne něco sem zapomněl? Result: Jsem spokojenej, ale radši bych měl spoustu peněz a skočil zpátky do Hondy.. do nějakýho R-Type accorda... (o:
  • 00 Reagovat !

foto

10.05.01  07:55

« Svíčky a lepení plastového krytu motoru

Který svíčky sou pro VR6 2.8 (Motronic 2.9) nejvhodnější? Mám prasklý/ulomený úchyty plastového krytu motoru (takový to stříbrný plastový s nápisem VR6 co schovává motor). Je to z nějakýho tmavýho plastu. Poradí mi někdo, čím to zalepit, zavařit nebo co, abych to tam zase mohl vrátit? Nějakej "šikovnej" mechanic s tím asi dost zápasil. ):
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.01  14:17

Tak kolik si představuješ odepišˇ.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.05.01  14:10

« motor VR6

neměl by někdo zájem o motor VR6? je to tuším obsah 2,9 a je kompletní (asi mimo vodní pumpy). Když jsem měl pašíka, tak jsem ho koupil na ND a teď překáží v garáži. Má asi hodně málo najeto. Cena by byla dohodou.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.01  10:03

Chci se jen poptat když máš toho Golfika VR6. Jak to vůbec jede, chci si ho ještě letos pořídit ať vím dočeho du:kolik jsi z toho vytáh nějaké zážitky atd. Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.01  09:08

« Re: Zkus dealera VW

Ha, tak tohle všecko teda zkusím a dám vědět co to udělalo.... Díky. Mezitím jsem zjistil, že musím vyměnit silentblok motoru, ještě nevím který, ale tuším, že ten velký vepředu ): motorek se mi nějak naklání kupředu.Stejně tak pudou přední tlumiče, sachse asi oželim a budou elka.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.01  08:45

S VW nemám zkušenosti,ale zkontroloval bych a hlavně vyčistil potenciometr škrtící klapky i tu klapku,dále ventil množství vzduchu na volnoběh(pokud tam je) a zkontroluj těsnost sání(jestli někde nesaje falešný vzduch
  • « 00 Reagovat !

foto

04.05.01  15:01

Tak na schémata jsem splašil knihu "Jak na to"(nebo tak nějak, ten název si nepamatuji přesně) od nakladatelství Kopp a leccos jsem v ní našel. Už svítí asi všecky kontrolky (krom tý na přívěs, protože žádnej nemám). Byl jsem už i na počítači, kde vše vypadá, že autíko je ok.Jediný co mne zaráží je teplota vzduchu. Naměřili mi 64stupnu. Nevim, kde se ta teplota měří, ale měl jsem dojem, že někde na sání. Je možný aby to mělo 60stupnu?Motor resp olej měl v tu chvili 90 stupnu. PROBLEM, ktery jsem zatim nevyresil jest v kolisajicich otackach jak volnobehu, tak i pri pomale jizde treba na jednicku a dvojku ..citim jak motor zpomaluje a zrychluje,přestože držím pedál stejně. Čím tohle může být? Kde hledat problém? Jo a ještě mi zjistili špatný tlumiče na předku. ale na to řešení znám->koupit nový, hihi... autíko je jinak super, utáhli mi i ventil klima a naplnili (vyděrači nebyli levný) a tak už i klimuju,ale nečekal jsem, že klima tolik vezme výkon motoru.V nízkých otáčkách má úplně jiný chování se zaplou klimčou. Jo a dík, že ses ozval... Hyena
  • 00 Reagovat !

foto

03.05.01  12:17

« Zkus dealera VW

Zkus dealera VW, treba ti pomuze se schematem zapojeni elektriky.
    Jinak doporucuju nejakeho zkuseneho!! mechannika, ktery s tim ma zkusenosti.
    Jinak VR6-ka je slusna kara kdyz je v dobrem stavu.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.01  15:42

Tak koukam, ze mi tady asi nikdo nepomuze.. ): ach jo.
  • 00 Reagovat !

foto

18.04.01  14:51

« Konektory, kontrolky, repro a jiná zapojení

Zdravím, mam par zahad, alespon pro mne a modlim se aby mi nekdo poradil. Mam Golfa VR6 2,8 rv92.
    Potreboval bych schema zapojeni elektriky v palubce, hlavne kontrolky, jelikoz mam nektere zahadne odpojene. Stejne tak bych rad vedel vic o zapojeni elektriky a elektroniky motoru, jelikoz mne drazdi nezapojeny konektor, prestoze autiko jezdi jak drak. Taky je mi divny, ze konektor pro pripojeni na pocitac ma jen jeden dvojkontakt, pritom v manualu pocitace v servisu jsou nakresleny dva (jsou resp je za plastem vpravo vedle dvou cudlu pro klima). Doufam, ze nekdo nejakou takovou dokumentaci mate a nebo ji mate aspon v hlave a poradite. Diky Pavel
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…