Vw Golf VR6 2.8 rady a konzultace (:
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
« Re: Nepravidelný chod, kolísání volnoběhu
to Michal van ATX (O:
Hmmm.. to sem nevěděl, (tak k čemu mi ty hodnoty vyjizdeli a nechali zaplatit,kdyz sou mi takhle k nicemu, zadnej problem z toho vseho nevyplyva a presto ta potvurka vselijak kolisa) Kolik by taková výzkumná expedice do mý VR6ky u Tebe stála? Přibližně. Nebo můžeš někoho doporučit z Karlovarskýho regionu? -
« Re: Nepravidelný chod, kolísání volnoběhu
A co R-klapka nebo jak se menuje to čidlo hned za filtrem vzduchu na sání? Je tam teplotní čidlo, je to vzduch na sání, kterej by měl bejt snad teoreticky relativně chladnej ne? Nebo to tak není? Z počítače mi vyjelo, že "Teplotní snímač vzduchu 63,7 C" NENI TO MOC? Zároveň to ukazovalo "Teplotní snímač motoru 93,8 C" "Potenciometr škrtící klapky 12.1stupnu DK" "Zatížení motoru signál část. zatížení 2.5%" "Otáčky motoru 680/min" "Předstih -6,0 stupnu KH" "Doba vstřiku 3,1ms" "Regulace lambda 1,000" "Aditivní korekce směsi 1,078" "Multiplikativní korekce směsi 0,922" Určitě tomuhle někdo rozumíte víc než já, je možný, že by tohle způsobovalo to kolísání volnoběžnejch otáček? A co ostatní hodnoty sou OK? Mám Motronic M2,9. -
« Nepravidelný chod, kolísání volnoběhu
Kde mám hledat chybu,když mi motor na volnoběh kolísá? Otáčky se nepatrně snižují a za chvilinku zase zvižují, chvilinku jakoby se to přidusilo a pak zase zpět do pohody a to furt dokola.. ):
Napíchnutí na počítač žádný závady nevykázalo. -
« OLEJ
Jaký olej je dobrý pro VR6ku? Nyní mám LiquiMoly full synthetic. Je LuquiMoly dobrej olej? Můj motor má najeto cca 120tisíc a po 5,5tisících km jsem dolil už 1.5 litru oleje. V servisu mi řekli, že je to normální. Je to normální? Není? A čím to může být a jak to zjistím? D9ky -
« to kazan
Ta spotřeba, co píšeš, je naprosto normální. Nemyslím, že by 2.9 měl lepší spotřebu než 2.8.
Ten motor má zajímavou konstrukci ( V s 6ti stupni), ale hlava (2 ventily na válec) je zastaralá. Nicméně dnes je hlava již modifikovaná a tvz new VR6 označovaná jenom jako V6 se zvýšenou kopresí 10,8:1, 4-mi ventily na válec má výkon 204PS a 270Nm kroutící moment. Tento motor už jede i od spodu a má nižší prům. spotřebu. -
"-- skrytý --" 10.05.01 12:10
« Re: motor VR6
domluv se přímo po telefonu s majitelem -kámošem- taky Petr. Jsem pouze sprostředkovatel, protože on nemá přístup k internetu a tak mě poprosil o zprostředkování prodeje.Jinak všechny informace sedí, koupil ho do "foroty", když měl Passata VR6. Osobně se domnívám, že ta cena je velice pěkná, ale to už záleží na tobě co zamýšlíš a jak se dohodnete.

Každopádně uděláš nejlíp, když přijedeš a uděláme alespoň vstupní prohlídku.
2. V okolí KV vůbec nevím...