Vw Golf VR6 2.8 rady a konzultace (:

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  12:52

« Re: kolísání, ABS

Potenciometr škrtící klapka=elektrický snímač polohy klapky(proměný odpor).Vedou do něj zpravidla 3 dráty a je přidělaný přímo na hřídelce té škrtící klapky(zase nevím jak u golfa).
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  12:06

« Re: kolísání, ABS, řazení

Chápu správně, že potenciometr škrtící klapky je R-klapka na sání? Nebo je to jinak? A je to VR6kový shodný s jiným třeba s passatem?
    Je na ABS nějaký odvzdušňování, nebo tak něco, či se odvzdušňuje společně s brzdama?
    To řazení mám asi fakt vyběhaný, zrovna sem seděl v dalším Golfu a ten ji měl pěkně tuhou přesnou potvoru...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  11:29

Ne-e. Nezkoušel jsem tu mršku měnit. Musím se kouknout kde to je vůbec ukrytý a jestli je to stejný s nějakým jiným Golfem, pučím si a vyzkouším. Čidlo teploty vody jsem si pučoval z Passata a tak jsem přišel nato, že mi to ze začátku škubalo a vysazovalo motor právě kvůli tomuhle čidlu. Zkusím tu uškrcenou šlapku, tlapku, klapku (o:
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  10:57

K tomu kolísání-zkoušel jsi měnit potenciometr škrtící klapky? Ale asi jo,je to tak?
  • 00 Reagovat !

foto

20.06.01  10:14

« Spojka, řazení

Včera jsem seděl v jiným Golfu, sice ne VR6, ale taky ve trojce. Měla asi ještě normální spojku ne hydraulickou jako já, ale to snad neva. Řazení bylo proti mýmu autu strašně pevný a přesný. Předpokládám, že mám řazení pomocí nějakejch lanek, že ano. Mám ale řadičku se strašlivou vůlí. Ne, že by se mi jako válela autem sem a tam, ale se zařazeným stupněm s ní můžu hejbat v dost slušným úhlu do stran, mám pocit, že by s tím mohl souviset můj problém s občasným špatným zařazením, většínou 1-2, 2-3, 4-3, kdy jde zařadit jen velmi težko a dokonce už mi asi třikrát "cosi" hnusně škrtlo. Taky jsem si všiml, že při parkování s jedničkou tu jedničku mohu bez spojky úplně v klidu vyřadit a zase zařadit zpět, napadá mne, zda mi ta rychlost nemůže vyskočit a auto v mírném kopečku přes noc neodjet na soukromý výlet, nejlépe do sousedovic BMW za půl druhýho melounu (o:
    Je taková vůle do stran normální u tohoto druhu řazení? Normálně řazení není špatné, jde vcelku zlehka a vede správně, až na ty výjimky, ale fakt, že pákou mohu klátit doleva doprava mne děsí a ono taky při rychlé jízdě se neřadí zrovna nejlíp s "tolika možnostma jak zařadit". Co by mohlo být špatné? Je problém v převodovce či jen v převodu řazení? Nebo snad ve mně?!(o:
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  09:59

Kolísání pozoruju hlavně při již ohřátém motoru, typicky, když přijedu z práce cca 20km a před domem čekám na mladou (o: a že to někdy trvá pěkně dlouho) tak slyším to kolísání v řekl bych celkem pravidelných intervalech. Při studeném motoru se mi zdá kolísání neznatelné. Dál pozoruju kolísání při pomalé jízdě, tedy řekněm v městě popojíždím v zácpě a na jedničku či dvojku v nižších otáčkách cítím,jak auto znatelně zrychluje a zpomaluje resp motor sílí a polevuje, přestože držím plyn ve stejné poloze. Další zlozvyk je, že pokud, ba i zcela plynule uberu plny, tak těsně s úplným uvolněním pedálu motor náhle poleví, takže s sebou jako by cukne zpět, jakoby neuměl plynule ubrat až na "nulu" resp volnoběh nebo já nevím, snad sem se vyjádřil srozumitelně. Konkrétní příklad, dojíždím křižovatku, pak už jedu jen na třeba dvojku nebo jedničku v nějakejch 2000otáčkách, propstě pomalinku, cítím jak motor kolísá a ve chvíli kdy musím zpomalit natolik, že bych ho už trápil, pustím pomalu plyn úplně - teď motor cukne, jakobych plyn pustil rychle - a hupsnu na spojku, dobrzdím. Mimochodem, kam až můžu mučit jedničku resp dvojku při zpomalování nebo pomalé jízdě? Kolik otáček už je málo? Mimochodem, kde najdu ECU? Dekuju za to, ze se mnou ztracíte čas (o:
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.01  00:00

K tomu problemu kolisania otacok. Uvodom chcem zdoraznit a potvrdit Michalov nazor.. Bez diagnostiky je to "vestenie z krystalovej gule!!!" a taketo zavady su jedny z najzakernejsich (mozu byt bud elektronickej alebo mechanickej povahy a najhorsie ked mechanicka zavada vplyva na elektroniku).Bolo by to dobre napichnut na osciloskop a spravit tzv. pin diagnostiku, za jazdy, dynamicky. Skus popisat priznaky kedy sa ta zavada prejavi (napr. po nastartovani a volnobehu, prudka akceleracia > nahle ubratie plynu >volnobeh, jazda na plne zatazenie dlhsiu dobu > nahle vyradenie >klesnutie ot na volnobeh). Ja som mal niekedy tiez obdobny problem, ale nemozem to porovnavat pretoze moj Motronic 2.5 mal uplne inak riesenu stabilizaciu volnobehu. Napr. ked bola vadna lambda, signal z nej bol stale 100mv, RJ si sama pridavala na volnobehu. Dalej nemyslim si ze by bol vadny snimac ot, 1. valca. To by aj trhalo, vysadzovalo. Ani kable rozdelovac, prejavilo by sa to pod zatazou, akceleraciou nepalenim niektoreho valca (nizke zapalovacie napatie tym padom tlak vo valci "zhasa" iskru). Ak ti to robi vtedy, ked ides na plny kotol a vyradis ,tak na 99% "fajci" motor (opotrebene kruzky,valce).Tlak so spalovacieho priestoru prepusta do klukovej skrine a cez odvetrenie tlakuje do sania, tym padom klame snimanie(zvysi) prietoku sacieho vzduchu a elektronika si mysli, ze je vacsia zataz(prietok vzduchu) a tym padom prida ot t.j je zla volnobezna zmes. Skus mrknut vsetky hadicove spoje sania, podtlakov. Skus ist na to vylucovacou metodou. Zozen druhu vevericu ,vymen ECU (vyskytnu sa aj HW zavady,studene spoje atd.),vymen celu jednotku nastavovania a snimania polohy skrtiacej klapky. Fakt univerzalne rady davat nejde, sam to nespravis podla nejakeho Etzolda. Skus nejaky Boschacky servis v okoli..
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  16:01

Pokouším se namluvit si, že ty prodeje byli hlavně kvůli spotřebě. Ne každej dneska touží po "žravým" šestiválci. Ikdyž já si zatím nestěžuju. Posledního majitele bych taky chápal, auto bylo ve stavu, kdy mnoho originálních dílů řvalo na poplach o výměnu, kdybych věděl za kolik do toho skočim, tak to auto rychle obejdu (o: .
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  11:07

Nezapomeň, že VR6 je dost atyp a ty chytré knížky řeší většinou věci obecně platné pro celou modelovou řadu. Ještě bych zkusil kontaktovat předchozí majitele, příp. dovozce a zjistit, co s tím autem původně bylo, když ho dovezli jako 2 roky staré. To, že co 2 roky měnilo majitele, moc dobrá vizitka není. Pokud to byla bouračka, docela reálně do toho zapojení už někdo mohl zasahovat - a to ne vždy ku prospěchu věci.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  10:00

Auto pochází: Dva roky v Belgii a od 94 už je v Čechách. Vystřídalo tři Čechy vždy po dvou letech a teď jsem to já ... Vzhledem k tomu co sem do něj nacpal už za prachy doufám, že si ho nechám taky aspoň dva roky (o:
    Snímač otáček jsem ještě nenašel, ale neměl jsem moc času. Taky mám pocit, že tam sou snímače dva jeden Hallův a druhej už nevím jak v tý knížce nazývali. Jeden snímá polohu na prvním válci nebo tak něco a to druhý už zase taky nevím, kníga je doma, musím ji vzít příště s sebou a líp si to přečíst. Ta knížka je super, ale VR6ku popisuje jen občas, většinou se směruje k typickým Golfištím )o:
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.01  12:41

Zavzdušňovat se to může třebas na šroubení expanzní nádoby na čerpadle ABS, to bývá častá a dost banální závada. Najeté kilometry můžeš odhadnout sám, přijde na to, odkud Tvoje auto pochází. Zkus taky ukostření toho čidla. Jsou to všechno blbiny, ale je dobré pro začátek vyloučit závady, které vypadají srandovně ale naserou.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.06.01  03:53

Jestli to to ABS dělalo od začátku, to si právě nejsem jistej, ale zdá se mi, že je to hlučnější. Brzdy mám odvzdušněný po výměně destiček, kotoučů, prachovek a o-kroužků zadních, pružin a tlumičů. Odvzdušněnou mám i spojku. ABS se dá taky někde zvlášť odvzdušnit?
    Jestli je těch teď už 125tisíc km poctivejch ví jen bůh a to auto samo (o: Kde to má snímač otáček se pokusím vykoukat z chytrý knihy "Jak na to", kterou sem si ke svýmu Golfymu koupil. Prohlídnu vedení kablíků, případně zkusím snímač od někoho pučit a na chvíli vyměnit.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.01  09:41

Vždycky zapomenu napsat všechno. To ABS - v tý pumpě obíhá brzdová kapalina a pokud to bzučí občas extrémě vysokým tónem, tj. pupma tlačí rychleji, může jít třeba taky o zavzdušňování některého z kol.
    kolísání ot. - pokud jsou ty kilometry poctivé, tak by problém neměl být v rozdělovači, drobná vůle je tam vždycky. U VW menších obsahů nastává problém s opotřebovaným rozdělovačem a příslušenstvím zapalování jako kabely a spol. tak po 10-12 letech provozu ne dříve než po 200.000 km.
  • 00 Reagovat !

foto

08.06.01  09:33

« kolísání, ABS

kolísání otáček , pokud se bavíme o volnoběhu a ne o nepravidelnosti chodu motoru v tahu, může způsobovat snímač otáček. VR6 jsem neviděl odstrojenou, tak nevím kde přesně je, ale většinou bývá průser nedaleko tohoto snímače - buď je sám o sobě špatný, kablíky jsou někde poškozené a šusujou do kostry atd. Zkušenost je aplikovaná z Volva, řada 440,460,480 - což je mimochodem pěkný *.
    ABS: nenapsals, jestli to tak výrazně bzučelo vždycky, nebo až teď. Zvuk který slyšíš, je u normálně fungujícího systému elektrická pumpa, která funguje jako přetlakový posilovač brzd a zárověň je přes management motoru spojena s mozkovnou ABS a reguluje brzdný účinek. Je to hodně zjednodušeně popsané a záleží taky na konkrétním autě.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  13:04

« Re: Nepravidelný chod, kolísání volnoběhu

OK, palec a svojí šrajtofli nechám dejchat (o:
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.01  17:02

Já bych vyčvychtanýho palce neobával. Já vím, že se bavíme o jiné technice, ale některé škodovky byly schopny jezdit i bez palce. U renaultu se mi zase uplne opalil vnitrni uhlik a taky jsem to nepoznal. Takze kdyz je jiskra schopná překonat centimetry, neměl by mít nějaký mimimetr vůle přílišný vliv.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.01  08:34

« ABS

Po zapnutí klíčku na druhou polohu, tedy nenastartováno, ale spotřebiče už fachaj, mi na štítu začne skučet abs, což je samozřejmě správně. Ale přijde mi,že skučí dost hlučně, aspoň pokud mám vyplý rádio. Po nastartování to hučí dál, což je asi taky správně, že jo, měšlo by fungovat i za jízdy to abs (: hihi. CO vlastně to hučení skučení způsobuje? Kompresor nebo tak něco? A v něj nějaká náplň? Nebo aspoň mazání? Nemůže tam bejt něčeho málo či něco opotřebovaný, že to tak skučí. Že se to rzlejhá vyplým motorem je ok, ale jak to hučí do kabiny mi přijde fakt moc, takže se radši ptám.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.01  08:26

« Radosti (výjimečně)

Jinak se musím pochlubit, že mám nový silentbloky motoru a už se chová skvěle, hlavně silentblok na rychlostce pomohl, řazení je nyní zcela přesný, dřív sem měl občas potíže při 1-2 a 2-3 a 4-3 a nejčastějc se zpátečkou, šla tam složitě a ven jsem ji musel někdy doslava rvát. No a hlavně se motor neškube,což mi stavělo vlasy na hlavě. Taky mi rovnou zkontrolovali a odvzdušnili spojku, zjistili jsme, že tam byl trochu vzduch a trochu víc marast, bleee. Nyní je spojka ještě lepší než dřív (o: Autíko teďka uhání až hrůza...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.01  08:20

Sakra nechtěl by se ten Michal přestěhovat do Varů (o: ? Byl bych u něj asi často.. (:
    Moje sání ovšem vypadá podle obrázků shodně. Ale napadlo mne, jelikož jsme včera myl motor a musel jsem pak sušit rozdělovač, jestli by nemohlo kolísání bejt taky nějakou opotřebovaností některý části toho rozdělovače, navíc mi přijde, že ten rozdělovač by měl bejt přidělanej mnohem těsněji a důkladněji než na dvou sponách, když ho chytnu do pazoury a zkusím zacloumat, tak trochu cloumání dovolí. Asi je kravina, aby tohle mělo vliv na to kolísání, spíš se ptám, kdy může rozdělovač a jeho palec opotřebovanej, jak to poznám, na co tahle věc bude mít vliv, je-li už "jetá" a stojí-li za to koupit to nový a jestli je to drahej díl.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.06.01  02:09

Jedna osobni zkusenost. Zalezi na tom, jak moc houpou ty otacky. Ja mel stejne problem na Golfu 1.8 GT a pak jsem zjistil, ze vzduch a sani je z jinyho auta, konkretne z G60, kde je pridavny prisavani, nebo co. No a timhle tam sel falesnej vzduch a tedy to houpalo. Prisli na to v tretim servisu asi az po sesti hodinach hledani a pripojivani na ruzny masiny. Spis je to o lidech nez o pristrojich, takze az budes mit cestu do Brna, zkus Michala a uvidis.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…