Vw Golf VR6 2.8 rady a konzultace (:

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• « 00 Reagovat !

foto

30.07.01  09:14

« Re: Spojka, řazení

Nazdárek kašpárek, to se vždycky člověk nestačí divit, co všechno je po demontáži záhodno vyměnit... . Moje osobní zkušenost s obutím ( najedu ročně okolo 40.000km ) je následující: za kvalitu se holt musí platit - Goodyear, Conti, Micheliny a Klébery. Nikdy bych už neobul Fuldy, na zimu jsou super Nokie.
  • 00 Reagovat !

foto

24.07.01  10:55

« Alu

Mimochodem, jak jsem psal už v PNEUMATIKách, prodávám na VR6ku Rondelly 5x100 15ky za 6000.
    Kdo by je chtěl vidět na mým Golfíku, tak snad jsou trochu vidět zde [odkaz] ale fotka je to stará (O: Golfík ještě není sníženej a vůbec pár věcí už je jinak (O:
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.01  10:51

Jó tak jsem čuměl co se vyklubalo ze spojky, když sme jí vyndali... lamela Sachs, celkem zachovalá originál z výroby, ovšem u středu drobet vyjetej pruh od přítlačáku , kterej zas až tak zachovalej nebyl. Byl to kupodivu LUK a z výroby asi nebyl, ale kdo ví, datum jsem nenašel. Zato jsem našel velmi nepravidelně poohýbané ty "packy" co na něm jsou a pruh podél. Ložisko total chrastivec vyřízenej. Prostě výměna už byla na čase.
    Při tý příležitosti jsme objevili zničený (jeden úplně vytržený) silentbloky v ramenech a tak se svezli rovnou taky.
    Brzo už bude celá VR6ka z novejch kousků (o: Navíc jsem objednal nová alu. Dotz. Jojojoj.. jak já se na na ně na krasavce těším. Až tu budou dám na web další fotky.. (o:
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.01  11:09

Tak mám připravenou spojku Sachs. Výměna bohužel až příští pátek, kluci maj dílnu plnou k prasknutí.
    Navíc vyměním volej v převodovce a přidám nějakej léčivej (snad) přípravek, aby se jí se mnou lépe žilo.
    Zároveň si nechám srovnat natlučenej zadní disk a chci vyměnit konečně ty 195/15/50 H za 205/15/50 V . Jenže ty Bridgestony co mám jsou ve 205ce nechutně drahý proti tý 195 )o: tak budu muset skočit do jinejch a nevím co zvolit, nejsou prachy tak musím levně, ale zase něco co mne nezabije. Spekuluju o Kleberech, v testech nedopadly zas až tak šíleně.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  10:57

Hihi.. to jsi mne pěkně rozesmál, ale neboj, můžu Ti zaručit, že prachy cpu jen do muziky a do auta. Pipinky rvou prachy do mne (o: Se jim teda divim, hihi.
    Sakra už mi dva dny slibuje dodavatel cenu na ten kit .. jsem nedočkavej.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  07:38

V tom případě vidím jediné možné řešení, a sice změnit poměr investic auto x majitelky a navýšit tak fondy oprav - i když jmenované elementy ženského pohlaví to mnohdy těžce nesou.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  14:14

No uvidim za kolik bude ten kit, asi kradu málo, už mi docházej za ty měsíce investic do auta koťata... Ale nejvíc se bojím, že to nebude tím ):
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  10:25

Pokud můžu radit, tak si nech vyměnit celý komplet, když se v tom budeš vrtat. Je to sice dražší, ale nestane se Ti, že se třeba za 14 dní vysere ložisko nebo povolí pružina na přítlačáku. Je to sichr, já to vždycky měním celé.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.07.01  13:25

Byl jsem nezávisle ve dvou servisech a v obou přisoudili můj problém minimálně lamele, potažmo celý spojce (přítlačák a ložiško). U kluků co mi měněj všecko mi to taky takhle definovali a slíbili, že objednaj celou sadu a po rozebrání buď vymění jen lamelu nebo holt všecko. Doufám, že si nekoupím jen tak novou spojku a nebude to zlobit dál. (o:
    BTW to s těma majitelkama, máš pravdu Smudlo.
  • 00 Reagovat !

foto

03.07.01  08:16

« majitelky

nezapomeň na to, že počet Tvých majitelek má na tebe spíše omlaďující vliv, u auta je to naopak. Já na sobě aspoň tento proces pozoruju.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  08:14

Opět opakuju, konkrétní zkušenost s VR6 nemám, aplikuju jinde nabyté znalosti. Pokud se nevrací pedál, stačí někdy šplíchnout WD40 do bovdenu nechat natéct do celý délky. To že jde blbě řadit 3 a škrhlá to, by mohla být špatně vypínající spojka( i když asi ne ) nebo ojetý synchron ( to už víc ) nebo nějak záhadně ohlé táhla řadičky. Taky by bylo dobré mrknout se na seřízení spojky, na vůli a tak. Nejsem si jistý, čím Golf řadí, myslím že táhly, takže může být problém ve vzájemném sesazení tisícihranů na táhlech pod kulisou. To že je tam ještě nějaká vůle, může být právě ta vyšmejděná kulisa - většinou silonové uložení. Našim plechovým stavebním spořitelnám zdar! Jinak ať žije wolff.....
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.01  15:05

Ale zase trochu k věci. Všiml jsem si, že obvzláště když ráno hupsnu do "studenýho nerozhejbanyho" auta, tak se mi nevrací pedál spojky až nahoru. Je to sice v místě, kde už je spojka dávno sepnutá, ale přesto, čím to je? Zanešený, zadřený nebo tak něco ty lanka nebo něco jinýho opotřebenýho?

I po vrácení závlačky na řadičku je podle mýho vůle řazení zbytečně velká. Na vůli má ještě jistě vliv kulisa, což si představuji jako jakýsi vodící výlisek, kudy ta řadička lítá, ale nevím jistě jestli je to tak.Je ještě něco dalšího? Může být vůle na tý kulise nebo kde příčinou toho, že občas špatně zařadím trojku, většinou v nízkých otáčkách a drobet to škrtne?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.01  14:59

Joo taaaak, v tomhle věku a po tolika lidech (já myslel jako po vás všech tady a proto mi nebyl jasnej ten věk (o: a ono to bylo po tolika majitelích a v tomhle věku autíka). No tak to Ti dávám zapravdu dvojnásob. Snažím se utěšovat, že auto je mladší než já a rozhodně sem měl už mnohem víc majitelek a taky zatím žiju.. (o:
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.01  08:29

věk auta, dobrý muži.Ale fandím Ti, kdysi jsem něco podobného zažíval s Volvem 480 2.0 turbo. To byla taky síla.Po několikaleté eskapádě poruchy-opravy-poruchy -opravy jsem to se slzou v oku a dírou v kapse prodal. Holt každý se musí v životě spálit.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.06.01  13:06

Hihi.. to je přesný. investuj, investuj a pak se za odměnu můžeš zabít (o: To si snad nechám nastříkat zespoda na auto, aby až s ním někde proletím vzduchem kamsi ... věděli, že jsem s tím počítal.
    Jen nevím kterej věk jsi myslel? Jako svůj, můj, nás všech a nebo snad jako letopočet (o:?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.06.01  12:33

No nic ve zlým, já jenom že se na podobné problémy musíš s tímhle autem připravit. Patří do stejné skupiny jako třeba Astra GSi( ta původní boubelatá ) , tj. investuj, investuj a pak se múžeš za odměnu zabít...Ne vážně, v tomhle věku a po tolika lidech co bys chtěl.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  15:14

Jo Smudlo, ty jsem hledal tady.. ty odborniky.. ale jste tu "jen" vy, trpelivi radci. Neboj se ale, ze si to auto pářu sam, vsecko delaj kluci v servisu v Chodove, ten kluk je VWčkář a je moc šikovnej (a říká sakryš přesně to co Ty:"..jó Kazane, každej rozumí něčemu jinýmu, ty asi spíš těm počítačům,viď" :-) takže máš pravdu. Já se tady ptám VÁS, aby si nemyslel, že sem fakt totální magor (o: a všecko co vyzvím, to s ním konzultuju. Občas mi řekne, ať se z toho jdu vyspat, někdy řekne, jestli Ti vadí tohle, atk si jdi koupit nový auto (o: a občas fakt jde a zkontroluje mi to či o no, případně pučí kousek ze svýho passata na vyzkoušení. Takže já si těch vašich nástřelů fakt vážim. Mějte se KaZaN van Hyena
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.01  14:39

Ze všeho co jsem četl, jsem vyrozuměl, že asi Kazane nebudeš velký odborník - nic ve zlém, každý rozumí něčemu jinému. Než sem ti podaří posrat co jde, vynajdi někde klub šílenců VR6 a poraď se s nima. My ti tady radíme akorát od pasu s řešením aplikovaným na jiném autě a s vysokou pravděpodobností na jiné závadě. Už jsem zažil takové mládežníky a počáteční impulz o levné řešení problému vyústil v mnohem dražší opravu, než by stála na začátku celé peripetie. Druhým řešením je značkový servis, i když na ty bych moc nesázel. Rada dne tudíž zní: do elektroniky nezasahuj a rychle hledej VR6-kový maniaky ( budou ti víc platní než my všichni dohromady )
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  08:08

Tak záhada vyřešena, řazení mělo vůli jak prase a bylo nepřesný, je-li-koož mi chyběla závlačka ségrovka na řadicí páce. Ta je totiž navlečená na tyčcce a zajištěná zleva závlačkou a ta tam nebyla a tak pohyb směrem doleva šaltpákou byl spíše směšným pokusem o pohnutí řazením.. (o: včerejší večerní agónie z toho, jak to pěkně řadí mne stála půlku nádrže, pěknejch pár prolítanejch kilometrů a příšernou spotřebu 15l... musel jsem to přece pořádně otestovat (o:
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  13:48

« Re: kolísání, ABS

Aha, takze to sem se asi dost mylil.. ): takze uz zbyva jen najit kde ten skrtic je na tom mym motoru a pak najit dobrovolnika, kterej pučí na pár dní svůj snímač.. (O:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…