Vw Golf VR6 2.8 rady a konzultace (:

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• « 00 Reagovat !

foto

24.08.01  11:11

« Re: Takže další VR6 podraz

Skladník nebo někdo byl snad vožralej. K ramenům nedali futra!!! Čepy přibalili na normální trojku, čili špatný )o: Zapomněli dát manžetu co sem objednal. Takže dneska druhej pokus, snad večer už zase budu jezdit )o:
    A teď odborněji. Víte někdo jak vypadá upevnění ramene na VR6 v tom zadním silent bloku? Je to ten co vypadá jako koláč, tedy větší a placatější, prostě zadní silentblok předního ramene. Jak je tam přidělaný to rameno k auto? Je silentblok zalisovanej v rameni, rameno zasazený do držáku a skrz jen šroub do kastle? Nebo je v silentbloku futro? Jak to futro vypadá? Je šroub normální nebo konus? Když tím silentblokem co je v rameni prostrčím šroub co sem tam měl, je tam vůle 4-5mm, což je podezřelý. Přidám li futro od Schonera, vule se zmensi o cca 2mm tedy na 2-3mm, coz mi prijde pro uchycení ramene podezřele moc. Nevím, kde to zjistit. Chtěl jsem si zjistit, přesně jak vypadá ten šroub, ale víte jak jsou ochotný ty sr*či, když nekupujete auto za melouna, ale jen "šroubeček"...
    Takže otázka zní: Rozměry šroubu, je to konus? Patří do zadního silentbloku u předního ramene futro, jaký, rozměry? Jaká vůle tam má/může bejt? DIKY MOC
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.01  08:23

« Re: Takže další VR6 podraz

Hádal bych něco kolem 6-8 tisíc za jedno (podobně jako u BMW), ne? I když, VW je drahý jak blázen, když u nich startér na 1.8 motor stojí asi 12 táců :-(( ...

Chlape, vím, jak Ti je .. jsme s Tebou! :-) Vydrž!
  • « 00 Reagovat !

foto

23.08.01  15:39

« Takže další VR6 podraz

Na VR6ku se nedělaj přední silentbloky ramene. Docela jedličkárna, ty zadní se dělaj. Takže jsem vyměnil před 3mi týdny ty zadní, s tím, že kdyby náhodou byly i ty přední schlecht, tak je vyměním. Stalo se, jsou v háji, ale koupit se nedaj, jedině celý rameno... tak holt měním celý ramena )o: a ty starý s novejma zadníma silentblokama a futrama si dám do vitrínky, kurvadrát.. ale nechtějte vědět tu cifru co mi řekli u Schonera za ramena )o: to vám ani neřeknu si tam zavolejte, jdu zvracet....
  • « 00 Reagovat !

foto

22.08.01  15:14

« Hot news ):

Tak jsem byl ZASE na geometrii, tam jsem jim připoměl jejich minulou nedbalost a aby se na to tentorkát koukli líp.. za pet minut mne volali.. a uz jsem videl podraz.. )o: predni silentblok na pravym prednim rameni v *.. )o: Takze vodjezd... tenhle silentblok se na VR6 zvlášt snad ani neprodává nebo já nevím (jen komplet rameno), přitom ten zadní větší je speciálně GTI a VR6 jinej a koupit se dá (pozor, mně prodali bez futer, ty jsem musel dokoupit u Schonera)..tak jsem vzal ten co tam měli a snad tam pásne, třeba ten přední maj trojky společnej. Rovnou se už objednal i spodní čepy na to rameno a chvili sem váhal, že rovnou vezmu i čepy řízení. Kdybych to tušil tak koupím rovnou celý ramena, ty stojej něco přes trojku každý a nemusel jsem skládat koťata do každý části zvlášť a ještě trápit kluky s vyndaváním a lisováním těch silentbloků. Navíc z těchhle všech peripetií to asi vodnesly i uložení tlumičů, vržou a trochu i bouchaj, zdá se mi...no, spíš nezdá...
    Další fórek jest, že se mi propálila tlustá černá hadice podtlaku, která s emi ze záhadných důvodů uvolnila z držáku a opřela se o motor. Přestože je tlustá jak prase, propálila se až začala přisávat.. a to byl důvod tý vyšší spotřeby. Hadici jsem vyměnil za podobnou z Peugeota a zase je to asi OK. Doufám, že to nevadí, že není přesně stejná, ne???!!!
    Jinak protože mi jedna firma dluží pěknej balík a shodou okolností je to lakovna...chystám se dát golfa do laku.. jen se neumím rozhodnout. jakou barvu na něj dát a jestli nechat vokna natónovat před tím, potom a nebo zároveň....
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.01  14:29

« Re: Skla resp nulování počítače atd. všehochuť

kazan:

Neteskni, bude lépe. Když nekoupíš nový auto, tak pořád něco šteluješ, zvlášť ještě, když jseš takovej blázen jako třeba já :-) ..

Taky si užij víkend .. dneska jedu otcovým bávem na chajdu, tak se těším :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.01  12:56

Původně jsem měl v plánu trochu opačnej postup, Vypálit a pak Srovnat se zemí (o: Ale začali se chovat slušně, hned na ráno si mne objednali a napravili to s modlitbou, že kdyby cokoliv, ať zavolám a není problém to doladit. navíc to mělo výhodu, při té příležitosti jsem úspěšně vyrval zásobník na kazety, kterej mi je s mým CD JVC poněkud na dvě věci. Jinak Medvěda jsem si prohlížel a opravdu netuším co je na tom tak drahý, ku*evskej kousek kovu s tyčkou proti. Jakej je rozdíl mezi Medvědem, Constructem a Defendem? Kterej je nejlepší? Je ten Medvěd vůbec k něčemu? Nebo to každej trochu profík zvládne zlikvidovat?
    ALKA mne teda pěkně štvou, ten co dodal je na dovolený, vyřeším ho až se vrátí. Ty jeho nádherný žlutý sport tlumiče mu asi mrsknu na jeho BMW, aby si je užil, nejspíš mu je tam mrsknu voknem. Drahý nebyly, to je fakt, ale že jsou sport, to mi tvrdil. Ku*va mám na autě malý míchačky, ach jo.
    Navíc mi začaly v tomhle vedru a pak dešti a furt dokola vrzat uložení tlumičů vepředu )o:
    A v tomhle vedru mi to žere o dva litry víc )o:
    A vůbec, mám nějakou uplakanou náladu (o: , auto už je tak drahý, že jsem za ty prachy mohl mít něco lepčího )o: Takhle mi to furt ani nehraje, přestože mi ALL z Muzyki do auta udělal takový super nabídky v několika variantách...
    Pěknej víkend kluci...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.01  09:29

Tak hlavně, Kazane ALKO opravdu nedělá sportovní tlumiče, jedná se o noname výrobky z Turecka, Argentiny a Španělska balené v lepším případě v Německu, v horším u nás na Valašsku ve Vizovicích ( tam taky tato firma dělá bubny na míchačky ), jinými slovy jedná se o nejlevnější * aušus díly. Jeden tlumič ALKO na Sirku stojí u nás něco mezi 1200-1500,-. za ty prachy nemůžeš čekat bůhvíco, no ne? Jestli se máš trochu rád, tak to vytáhni a toho dobráka, co Ti to prodal, tím vyfackuj. Dával jsem je kdysi asi 3 měsíce, pak přišly první reklamace, po ujetí cca3.000km prostě vytekly a bylo to. S medvědem se u nás moc nepotkám, tady letí DefendLock a ti jsou dobří.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.01  08:22

Zduř Kazane! :-)

Menší problémky s Medvědblokem (MB) jsem taky měl. Oni říkají, že to sice jde dát na každý auto, ale u některých modelů s trochou kompromisu :-). Třeba tam máš MB danej správně a jen špatně řadíš :-)). Viděls někdy vnitřek MB? Je to docela vychytaný, celkem jednoduchý, takže není důvod, proč bys nemohl zařadit Rko. Jedině, že by Ti celej ten prstenec od MB šoupli trochu víc doprava (řadíš Rko jako jedničku, akorát dolu šaltpákou, ne?), což mi zase ale nesedí.

Nebudu je hájit :-), je spousta prasat mezi mechaniky (viz. článek na tuning.cz), já jsem jich taky pár potkal, takže jestli jsi v právu, srovnej tu dílnu se zemí a pak ji zapal :-)).

Good luck!
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.01  12:10

NO s těma sklama by mne nejvíc děsilo, že mi je nějak domrví tím vyndáním a vrácením, aby mi seděly gumy, aby mi vyčistil ty stěrky od bordelu, aby nevrzaly, aby se mi přední zadní neodlepovalo atd.

Mýho Golfa taky umím vynulovat od Servicu pomocí tlačítek na budíku a blinkrů tuším a je to skutečněv manuálu, sice jsem měl zrovna v tomhle místě s němčinou dost potížm bylo to tam napsaný nějak složitě a nejsem zase deutsche profík (o: No toho Mevěda holt kluci odvezli do servisu MB a tam vyplázli za pár zahejblání snad pětikilo )o: . BMW je v Chorvatsku a je mu fajn (o: .
    Sháním na svojí VR6ku plastovej kryt motoru (přes motor) s nápisem VR6, je stříbrnej, mýmu utrhal minulej majitel držáky krom jednoho a tak nedrží )o: .
    Sháním opěrku mezi sedačky (na tunel nad ručku)
    Zajímalo by mne, jestli Alko dělá sportovní tlumiče, jestli ne a naletěl jsem nějakým u dealerovi, tak ten ať si dává bacha aby mne nepotkal. Mám je totiž na předku (nebyly prachy tak jsem šetřil s tím, že až odejdou ty KYBy vzadu, který byly zánovní, tak koupím komplet pořádnou sadu) a jsou to pěkný houpavky )o: přitom pružiny mám snížený jen o cca 3,5cm.
    Stěžuju si trochu na ty Kumho 205/50/15 V co mám, jsou hodně měkký, mám z toho trochu strach.
    Nejnas*anější jsem z toho, že jsem si včera nechal namontovat MedvědBlok a ty zm*di, nejen že mi tam nechali kolem řadičky všude kovový piliny, ale navíc to dali tak blbě, že zpátečku tam dám na každej 5 pokus. Hned dneska je pojedu zjebat, svině zlodějský, auto byli vyzvednout kluci a klidně byla cena vyšší o dvěstě, to nevím za co. Krytku plastovou přes ten Medvěd se ani nenamáhali přilepit (asi tušili, že se vrátím reklamovat). Trvalo ne čtyři hodiny, ale celej den a audi, která byla domluvená dokonce na ještě o 4hodiny dřív byla hotova až další den odpoledne. No parchanti. Jsme zvědav co mi s tou řadičkou hodlaj udělat a ať si nemyslej, že jim to tam nechám, aby mi zkoušeli nějak "vylepšovat řadící mechanismus" místo aby si doladili toho Medvěďáka. Jsem otrávenej.
    Tak se mějte.... )o:
  • « 00 Reagovat !

foto

14.08.01  12:23

« Re: Skla

ta cena platí pro pokovení, demontáž oken není ( moje zkušenost ) taková trága, když se daří, tak potřebuješ jenom tubu lepidla a zbytek jde zpátky do auta. To fidoford: vyhřívané čelní sklo ( Zdar Fordisto ) má žilky mezi vrstvami , takže tónování na to nemá vliv. To Kazan: Bavoráka jsem našel, s Medvědem Ti neporadím, dobré by bylo sehnat manuálek. Svého času třeba VW cpal do návodu na Polo předchozí generace, jak ten posr. ukazatel nulovat pomocí čuplíků na tachometru a klíče zapalování, resp. jak jednotl. úkony jdou po sobě.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.08.01  09:03

Skla mam na Crome. ten clovek za mnou tenkrat prijel domu vydelal bocni skla a vyrizl zadni sklo. potom je vezl pres noc do Prahy na natonovani a druhy den mi namontoval bocni a nalepil zadni sklo a dal mi tam novou gumu. Po dvou hodinach se alo jezdit. Ten clovek uz ma tusim na to plac, kde to dela, ale kolik to dnes stoji to nevim. Mam pocit ze lepeni toho skla bylo nejdrazssi hned po tonovani. Co se tyce zadni skla, nikdy jsem nemel problem, ale sklo je vodivy (statick‡ elektrina).
  • « 00 Reagovat !

foto

13.08.01  08:55

Skla mam na Crome a tehdy za mnou ten clovek prijel az domu vytahl vsechny bocni skla a odrizl zadni a vezl to pres noc do Prahy na natonovani. Druhy den mi je privezl, nasadil a zadni nalepil a dal tam novou gumu. Dve hodiny se pockalo a mohlo se jezdit. Dneska uz ten clovek ma tusim plac, kde to dela ale jaky ma ceny to nevim. Co se t yce vyhrivani zadniho skla nikdy nebyl problem, ale pokoveny sklo je castecne vodivy (staticka elektrina).
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.01  15:14

« Odblok servsu

To SMUDLA: Hele Bávo sme už zmákliv ATX auditu mi poradili. Ale tedka potrebuju MB E300 rv 97 to samý... takže kdybys měl tu možnost zaměř se spíš na tohle.. (o:
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.01  12:46

to tea:vyndavají se ty skla? Na jakém autě to máš-to jestli to má lepené skla.Ta cena byla velmi dobrá.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.01  12:42

Tedˇ mě napadlo,jak je to s vyhřívanými okny-ty mají na povrchu taky vodivou dráhu.Asi to pokovení bude mít velký odpor,vadit to tedy nebude.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.01  11:27

BTW pro polise jsem dostal papir od pokoveni a ti mi to zapsali do TP ze je to schvaleno.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.01  11:25

Mam skla pokovena jiz 5 let a jsem s nimy naprosto spokojen. Tehdy me to stalo i s praci cca 4 tkc a sel bych toho znovu i kdyby to stalo 10 tkc. Oproti foliim je pres ne prefektne videt ven a diky zrcadleni nikdo nevidi donvnitr, kdezto u folii je vyrazne hure videt ven a maji mensi ucinek ochlazeni interieru (mam prakticky odzkouseno). Ono je take kumst kvalitne tu folii nalepit i kdy jsou zpravidla levnejsi. Mam pocit, ze vsechny auta maji lehce tonovana skla od vyrobce podle odstinu interieru a podle toho se taky meni odstin natonovanych oken (tzn nemohu vymenit sklo ze stejneho auta s jinym odstinem interieru a pak jej natonovat). Pri intenzivnim pouzivani oken mam v nekterem miste lehce osoupane pokoveniod spinavych sametek, ale neni to nic proti bulinam folii a nemoznost couvat v noci. Folie bych si dal na auto pouze bezpecnostni (nerozbitne) a pouzil bych opet tonovani. Omlouvam se za delku prispevku, mel jsem tonovani mezi prvnimi v Brne a tak se nazor snad nekomu bude hodit.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.01  10:30

Taky jsem uvažoval,jetli pokovení,nebo folie.Folie výhody-nemusí se vyndavat okna,můžou se potom sundat(prý pěkně dlbě),při rozbití skla to folie drží pohromadě,při správném nalepení bublinky nejsou.Pokovení výhody-může se pokovit legálně i přední okno.Nevýhody-musí se vyndat(asi trošku pakárna,pokud jsou přední i zadní okna lepená).To je můj lajcký názor,tak mě nebíte...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.01  09:42

Foliema nebo pokovením?

Jestli pokovením, zajímalo by mne jak ty vokna vyndavaj a hlavně jak je dávaj zpátky. Dyť to se musí kupovat novej bauset ne? No já mám problém hlavně s tím, že mám spolujezdcovo okno dost poškrábaný (po minulým majiteli Golfa) a v předním skla malinkej štípaneček. To bych asi musel vyměnit, když už bych to tmavil...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.01  09:05

Autosklo Daro Zlín-Fryšták, na Transitu mi dělali 1 sklo za 500,- Kč.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…