Vw Golf VR6 2.8 rady a konzultace (:
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
Co je ML metoda? (o:
A dá se pokovit sklo na autě nebo se musí vyndat?
Jak vypadá protišutrovník? To je něco hrubýho nebo jemnýho hladkýho? Má se tim nastříkat jen podvozek nebo i ramena (o: podběhy a já nevím co ještě? A to se asi musí sundat vejfuk, že jo )o: snad se mi z něj nestane víc kusů než má bejt, protože to bych si zase vzpomněl na Tebe a Zelenáče (o:
Nerozumím výrazu "Jinak na pružné části pořádně napustit silikonem" a taky si neumím představit "Šroubové spoje šobrovat rovnou do tmelu aby se nepovolili", co tím přesně myslíš, po lopatě pls a půjde to pak zase vyšroubovat?
Lemy teda si nedělat hlavu říkáš a nechat to v klidu někde teplou cestou vytáhnout?A když se to pak přelakuje tako snad nebude reznout nebo jo? Ono asi jak se to nahřeje tak se to okysličí dost co a pak to porezne i pod lakem, že jo.
A vůbec si mi Šmudlíku nenapsal nic o perleti )o: Bůůůů -
« Re: KaZaNeeee...
Tak aspoň už vím, proč nemáš čas na můj web(((o:Píšeš totiž romány(((((o: , no pokud to budeš kuchat celé, něco jsem Ti už přece napsal do ICQ,ale v zápalu boje jsi to zřejmě nezachytil, koroze bych se nebál, při věku auta tam stejně už je, takže pokud budeš dávat lemy nové, tak to akorát nezapomeňte pořádně vystříkat dutiny nějakým Bernerem nebo tak, ML metoda mě zatím nazklamala nikdy, ale musí se to udělat pořádně!! Jinak spodek nějakým tím Steinschlagschutz *, taky firma Berner nebo třeba i levnější Body, dělá se to i přelakovatelný. Pokud budeš měnit barvu auta ( a to budeš ) tak v motorovém prostoru to poznat zcelajistě bude, buď v klidu(((o:. co ještě?? jo okna - s foliema nemám dobré zkušenosti, sebelepší se časem ošoupou, pokovení is it, radit těžko, Varáku, tady bych věděl...)o:Obložení někdy stačí pořádně utáhnout a šroubové spoje rovnou šobrovat do tmelu aby se nepovolily, jinak na pružné části pořádně napustit silikonem, zbatek podlepit v místě styku s plechem Veruny tím jakomolitanovým těsněním do oken. Odhlučnění zlepšíš taky tak, že vyhážeš komplet izolace z podlahy a šplíchneš to taky tím protišutrovým schutzem, má to i izolační vlastnosti, howg, dostal jsem křeč do pazourek. -
« Re: KaZaNeeee...
Jáák agresivní, tak se zeptám ve svým roomu, páč vím, že mi sem lezou samí borciiíí a pak se zeptám ve Fordím roomu, páč tam by to měli znát jak svý botky, neeee. A i dovozci by mohli vědět svý, néééééé (o:
JInak k mý VeRuně, začínám se bát toho laku, hlavně, teda krom toho, že se bojim, že to zmrší, hlavně se bojím toho, jak to zase nastrojí zpátky )o: co všecko pak nebude pasovat, co všecko bude ulámaný atd atd )o: Máte nějaký rady, zkušenosti, nějaký dobrý zprávy (o: ? Dá se koupit nějaká multisada všech těch Golfích sra*ek plastovejch a úchytek a cvočků a držáčků? Bojím se, že když to bude Patrik sundavat, tak přes svoji pečlivost a zručnost stejně něco rozlomí )o: Tak to je jeden strach.
Pak jsem řešil ty vytažení lemů blatníků, aby se mi tam lépe vešli ty mý 205ky potažmo časem nějaký 215ky či jiná bestialita.... Patrik na mne koukal jak bubák, že prej se to buď bude muset nahřejvat a tímpádem se poškodí plecha začne rychleji reznout a nebo že se bude muset vyříznout ten kus a dát tam upravenej, nabodovat atd... tak nevím, vyznáte se v tom někdo? Blatníky fakt potřebuju a navíc i chci, ne extrem, ale ty dva centaky by byli tak akorát. Možná 2,5? (O:
Tak a teď další velký otazník: Skla! Když už to bude koplet odstrojený, napadá mne nechat dát folie.. a nebo pokovit. A nemuzu se rozhodnout co z toho zvolit. Každej chválí něco jinýho, tak se ptám: Folie nebo pokovit? A když folie tak jaký, nějakej typ kde to nechat udělat za rozumno, ale stoprocentně kvalitně. Jestli pokovit, tak proc a jak a za kolik? Výhody nevýhody? Někdo říká, že se folie poškrábou, někdo že se poškrábe i pokovení, jinej zase tvrdí, že kvalitní filii nepoškrábeš... se v tom čert vyznej. Někdo říká, že pokovit se to dá i na autě a jinej zase, že skla musej ven. Tak mne PROSIM poucte.
Tak a co dál, když už to bude rozebraný, chtěl bych minimálně vyměnit svojí rozvrklanou sedačku za obdobnou v pořádku a nebo za nějakou úplně lepší, nemáte někdo něco co byste mi levně předhodili? Už to kolem laku, odstraojení, případnýho vytažení lemů a tonovaní je darda, tak mne šetřte (o:. Jen mám divnej pocit, jestli bude nějaká spešl sedačka sedět na místo tý starý a nebo jestli to bude muset někdo nějak upravovat...neeee už mám husí kůži.
Operace drnčení: Půjde dolu polstrování a podobný legrace, budu chtít odtrsanit rezonanci, budu podlepovat. Čím?Jak? Kde všude? He?
Když nebudu vyndavat motor tak asi nemám čekat, že mi nalakujou i motorový prostor, že ne, maximálně vršky tlumičků a víc asi nic.Plasty se sundavaj a lakujou zvlášť, to samý kliky, že áno.Gumový lemy dveří tam nechám, přelakujou se, jen logo VR6 se přelepí nebo pak nalakuje asi zase na stříbrno nebo se uvidí.Uf na něco jsem zapomněl? Spodek? Rovnou nastříkaz něčím i spodek? Když barevnej tak nejdřív něcopod to? Něco aby mi to nehnilo odspoda? Co?
Lidi už nevím na co se zeptat, páč nevím na co jsme se ptal na začátku... čekám od vás velký školení..teda pokud to má drzost dovoluje po vás chtít...předem dík za všecky rady atd.
BTW mám od kluků vzorník barev, už je mi z těch tisíců barev a odstínů blivno. Asi se nikdy nerozhodnu. Víte někdo kolik se dá běžně pořídit různejch 100% perletí? Já jich viděl "jen" asi 15.
Ciao KaZaN -
« Re: KaZaNeeee...
V Rakousku jsou problémy, i když nejsou, stejně tak ve Švýcarech....)o: .Pamatuju se, jak jsme se kdysi v počátcích ( poprvé na dálnici ve Švajcu ) hádali, jestli ten bílooranžový Voyager mezi svodidlama jsou cestáři nebo benga - B je správně, cestáři nejezdí tak rychle a nemají diskotéku na střeše.....))o: , naměřili nám tehdy s podvalníkem 110kmh, to bylo radosti na starém bělidle, hmmm. V Rakousku jsem se zase po zjištění, že mě změřili, pokorně na konci dědiny otočil a přijel k výběrčímu startovného abych se přihlásil dobrovolně - jenom se parchant usmíval, věděl moc dobře, že vím - na hranicích by to bylo min. 1x tak drahé......takže iluze si nedělám, Oddie. -
"-- skrytý --" 30.01.02 07:41
« Re: KaZaNeeee...
šmudla: chichi, vratový šrouby používám taky, takový ty s pěknou povrchovou úpravou, co vypadaj jak chromovaný (teda aspoň když je tma :)))) Do Rakouska budete jezdit? Jaký to úpadek... To aby sis dal na sklo nálepku Stop Temelín, abys neměl problémy na hranicích. OK, až budeš něco vědět, ozvi se. -
« to KaZaN
Tak jsem koukal, ze budu mit zitra do tvych koncin cestu. Jedu do Ase kvuli tlumicum a beru to pres Karlovy Vary. Tak jsem si rikal, ze kdyz to dobre pujde, moh bych se na tebe kouknout v realu. Teda jestli se mi ta uuuuuzasnaaa Honda nerozsype.
Ondras 0723-616751 -
« Re: KaZaNeeee...
hohó, díky Oldo, žes zabrousil mezi nás, abych tak řekl mezi zdravé jádro MC (((((((o: - aspoň popoženeš trochu Kazana, aby mi tam mrsknul FOTKY. Dneska jsme s Kazanem strávili plodnou chvíli ICQováním na téma laku- nakonec tu Oddie zůstanem asi jediní, kdo níže popsaným způsobem látá káry, musím říct že občas byl Kazan dokonce vyděšený, když jsem mu barvitě popisoval, jak mám na Sirce chycený přední nárazník - vratovýma šroubama ( nic ke chválení, hehe ). No každopádně, ten kombajn by snad mohl být do 14-ti dnů, mám v Rakousku slíbenou káru na Mondeo, takže potom bysme kluku ušatá hodili řeč: zatím to vypadá , že budem jezdit do Rakouska, takže do matky všech měst bych si udělal weekendový výlet..(o:, no nic, jde mi sem kunčoft, padám budovat kapitalismus.............. -
"-- skrytý --" 29.01.02 08:12
« Re: Jooo kazi to znam ....
Hezky řečeno, "otvorů výrobcem nezamýšlených...". Ale nejsou to jen Valachy, já už jsem na tom stejně. Nový lak jsem absoloval jen jednou, a kromě toho, že jsem na dotyčném autíčku nechal ruce, jsem pak skoro nespal, aby mi to někdo neodřel... -
« Re: Jooo kazi to znam ....
Tak tomu říkám chlapci problémy, to bych chtěl někdy taky řešit....((((o:
Já jsem svoje zkrášlovací snahy odpískal na úrovni zacelovaní otvorů výrobcem nezamýšlených a nerovností vzhled hyzdících.....návrat k původní barvě potom probíhá většinou šplíchnutím kolečka na ono místo a rozleštěním do laku.....Valachy holt, že(((((o:

Na fólie máš záruku tři roky proti poškrábání od neustálýho stahování oken a barevnou stálost. Navíc když to poškrábeš, není problém narvat na to novou fólii, narozdíl od pokovení.
Další faktor je cena. Tady v Praze je nejlevnější fólie za 2.500 na celý auto, ale třeba JK studio (www.jkstudio.cz) Ti udělá VeRunu tak za 4 tácy, Glassgarant (www.glassgarant.cz), kterej se pasuje na nejlepší fóliaře za 7.500 a Bervid (www.bervid.cz) za 6.000.
Pokovení stojí od 6.500 do 9.500 a když tohle odrhneš, co s tím? Je fakt, že zrcadlovej efekt není špatnej, ale mně se třeba nelíbí.
Takže ber fólie (sorry, smudlo :-), nech si to udělat někde pořádně (žádný bubliny a podobný prasečinky) do 5 tisíc a když budeš dennodenně (teď mi vypadl přesný gramatický tvar tohohle slova :-) stahovat okna a poškrábe se to, v rámci záruky Ti to vymění - aspon u JK Studia.
Na pokovení se skla vyndavají, u fólií ne, JK Studio to dělá "na počkání" (cca 4 hodiny), jinde do druhého dne (Glassgarant).
Tak přemýšlej :-) ..