Renault Scénic

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:57

« Re: motor 16V

meda-u Laguny jsem to videl, ale Scenic to ma trochu jinak delany, alespon si to myslim! U Scenica udajne okenni airbag nahrazuje i zadni bocni airbag, mel by jit pres cely auto a tady je moje otazka-jak projde kolem prednich bezpecnostni pasu, pokud se vystreluje zezadu dopredu? Alespon tak je to vsude psany, Laguna totiz ma okenni airbag i v prostrednim sloupku, myslim tim nahore! Ten airbag Laguny zacina prave na prostrednim sloupku a pokracuje az k zadnimu sloupku!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:51

luf - mam 19000
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:51

mracek>Viděl jsem animaci, ale nevim kde :-(((. Ty airbagy jsou nad bočnímy okny od A sloupku po C sloupek a nafouknou se tak, ze od stropu auta přes boční okna nafoukne spíš taková matrace než pytel. Trochu to je vidět tady "www. renault. cz/ www_vozy/ laguna/ default.htm" (musíš vyházet mezery).
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:44

« Re: Zraz renaultclubu

Ten sraz mi asi nevyjde, protoze mam moc prace!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:44

yyyy-jo ale ten olej byl poradne zahraty a nestacil fakt s tect, kdyz mam motor studeny, tak merak ukazuje plny stav! Jinak si to neumim vysvetlit!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:40

zizal> ten merak oleja meria PRED NASTARTOVANIM motora, takze nema nic spolocne s viskozitou. Okrem toho ten merak ukazuje iba chvilu po nastartovani, takze nie je normalne pozerat co to robi za jazdy.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:35

« Re: Zraz renaultclubu

boledo tak to to mas zarucene dal nez ja a to nekolikrat! :-)
  • 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:34

« Zraz renaultclubu

Kluci, nechystate sa prist na zraz Renaultclubu CR, tento weekend v Melniku? Ja som tam uz viac krat bol a je to super akcia! No a keby sme tam boli viaceri so Scenicmi, este lepsie. Viac info na www.renaultclub.cz.
    Neviem ako to mate daleko, ale ked ja pridem z Budapesti?
    Boledo
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:28

meda-tohle jsem si presne myslel!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:26

mracek>To je jednoduchá odpověd a divím se, ze ti ji neřekli v tom servise. Když běží motor je olej rozcákaný po celém motoru a než nateče dolů, kde se měří, chvíli to trvá - určitě déle než stačíš natankovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:20

nevidel :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:19

Ted mne tak napadlo, Renault ma docela dost technicky lahudek, ale nikde se o nich moc nezminuje, nevideli jste nekdo jak se nafukuji ty okenni airbagy? Jinak technickou lahudku jsem myslel treba samoriditelna zadni naprava, nikde jsem to nevidela az tady v testu Megana!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  08:48

zizal-olej by se vzdy mel merit za studena, tak to snad je OK. Kdyby nebylo neco v poradku, tak by svitila jina kontrolka(a ze jich tam je :-)). Tou kolonou jsem popojizdel hodne dlouho a to porad na jednicku. Nebyt toho meraku, tak o tom clovek vubec nevi, ale kdyz je tam ta funkce, tak to cloveku neda! Olej normalne signalizuje OK!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  08:16

Podla toho co pisete, zda sa mi, ze ta mierka oleja nemeria hladinu ale tlak oleja (mozno oboje nejako vyhodnocuje). Na starej S120L sa mi pri dlhsej jazde nad 4000ot olej tiez prehrieval a pri nizkych otackach nebol dostatocny tlak - svietila kontrolka mazania. Ked si niekedy videl olejove cerpadlo, a chapes princip, tak je potom jasne, ze pri zahriati olej strati viskozitu a bez nej cerpadlo nema taky vykon ako pri beznej teplote oleja. Na druhej strane celkom nechapem, ze sa ten olej tak zohrial, kedze si bol v kolone a vacsinu casu si mal volnobezne otacky, pri ktorych by sa za normalnych okolnosti olej nemal prehriat. A nekultivovany chod - to nemoze mat nic spolocne s tym, ze je tam dvojnasobny pocet ventilov - bude to bud v svieckach ci privodoch vysokeho napatia, alebo je na nic riadiaca jednotka (co sa mi nezda, lebo tam by sa to nemalo kazit). Podla mna skus nieco urobit s tym zapalovanim. Onedlho budem aj ja "16 ventilovy" a napisem aj svoju osobnu skusenost.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.01  19:06

Jinak motor jede normalne, necitim zadne vybrace, mimo radici paky! Ten motor je fantasticky pruznej, u Feldy pri predjizdeni v 70 jsem daval trojku, tady predjizdim na 5 a to zrychleni je super! Fakt je ten motor dobrej a velice pruznej!
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.01  19:03

Tak dneska dalsi postreh s olejem, pres hodiny jsem popojizdel v kolone, motor zahratej, ojle se musel asi prehrivat, nebo nevim, pak jsme sel tankovat a pri nastartovani byly uz dve carky, tak jsem byl se zeptat v servisu a rekli mi, ze je to normalni, ze muzou byt vsechny carky a nemusi byt ani jedna :-), pak jsem prijel do prace, motor mezitim vychladl. kdyz jsem odjizdel, tak jsem to zkusil znova, a merka oleje mela vsechny ctverecky, tak to bylo OK! Asi z toho blbnu ja a olej je OK, protoze olej se vzdy sand meri studeny a kdyz je motor studeny, tak je olej v poloze max!
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.01  16:24

Pri volnobehu to niekedy robi (ale takmer nepostrehnutelne) ftakoviny. Ked pustim klimu tak to niekedy dost zblble a rozbehne sa to na 1500, ale ako nahle mam zosliapnuty len trochu pedal, ziadne "kostrbatosti" som nezaznamenal. (1.4 16V)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.01  15:32

Ten "kostrbaty" chod - to je blbe. Ale inak 16V motory maju menej kultivovany volnobeh ako ich starsie 8V ekvivalenty. Mne sa volnobeh este stale upravuje, a ked si porovnam ako isiel pred 20tis km, je teraz uplne kludny, uvidime ako to bude pokracovat. Teraz mam 31tis, kolko mas ty?
  • 00 Reagovat !

foto

26.09.01  15:19

« motor 16V

Nestretol sa nahodou niekto s Vas pri novych 16V motoroch 1,4/1,6 s nekultivovanostou motora t.j. motor poskakuje, vyslovene sa nahodne myka , computer ukazuje, ze je vsetko v poriadku(otacky...) a v servise tvrdia, ze to je normalne pri 16V motoroch. Osobne ma to dost sere, pretoze pri volnobehu (napriklad ked stojim na krizovatke) sa tieto zachvevy prenasaju do karoserie a citit to v sedackach. A za chladnejsieho pocasia(prsi,snezi) motor ide kostrbato najma pri 2000-2500 otackach. Neviete mi poradit co by to mohlo byt?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.01  10:18

« Re: Scenic

mracek - mam el. mierku oleja a ani podla nej ani podla skutocnej mierky oleja medzi vymenami neubudlo. Ani po natankovani V-Power, ale ja som an auto daval riadny pozor, v zabehu som ho iba raz vytocil nad 4tis, lebo som si nevsimol, ze treba preradit a aj potom som sa k nemu spraval ako k vlastnemu. V Renaulte mi hovorili servisaci, ze je velmi dobre zabehnuty a dobre taha :-)
    boledo - potom napis ako si dopadol s tym stabilizatorom. Aj mne nieco bucha (alebo skorej klepe) vpravo vpredu pri plnom vytoceni kolies dolava. Inak je tam absolutne ticho a v servise tvrdia, ze vsetko tam je v poriadku. Ale ked bolo auto nove, nebuchalo to.
    Na nepovinnu vymenu som bol, platil som iba olej, praca bola zadarmo. V podstate tam islo iba o tu vymenu oleja a kotrolu. Zdalo sa mi, ze po vymene motor mierne stichol.

Aby som neodradil pripadnych zaujemcov o Renault, moje auto sa v plnom zdravi dozilo 31tis km, priemerna spotreba od 20tis do 30tis bola 6.2l, co je super na to, ze som ho vobec nesetril (od 0 do 10tis bola 6.8)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…