Renault Scénic

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

01.10.01  12:52

« Uz som plnohodnotny clen tejto rodinky :-)

Caute, rad sa pochvalim, ze uz mam aj ja svojho Scenica doma - naozaj pekny zeleny s dymovymi sklami - super. Vcera som ho zabehol (uz tam mam 1600km) na ceste po dialnici - spotreba 7,5l/100km pri udrziavanej rychlosti 130km/h - ku koncu (poslednych 200km) som si dovolil sem tam aj 150. Ake to podla vas je? Vela ci malo? Inac maximalna spokojnost - dufam, ze to dlho vydrzi.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.01  12:14

« Re: To: mracek Re: Volnoběh - kolísání otáček

Na vsetkych Renaultoch, ktore som kedy mal moznost soferovat isla spiatocka cez zuby a uz som si na to zvykol. 1 ide zaradit aj ked sa auto pohybuje dozadu, na rozdiel od Skody100, kde v takom pripade odisla prevodovka :-) BTW ako vam ide radit jednotka, ked sa auto pohybuje rychlostou napr 20km/h dopredu? Mne ani moc nie, od rychlosti ktoru 2 zvlada v pohode, jednotka ide zaradit len velmi tazko, inak ide ako po masle.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.09.01  19:53

« Re: To: mracek Re: Volnoběh - kolísání otáček

Mne spis prekvapilo, ze muzes radit 1 ikdyz couvas! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.09.01  19:24

« To: mracek Re: Volnoběh - kolísání otáček

rok výroby 2000 v tom roce prý nebyl montován tzv.
    polosynchron a zpátečku lze řadit pouze velmi pomalu jinak slyšíš soukolí, ale už jsem si taky zvyknul. Na internet nemám trvalý přístup proto to zpoždění. Jinak Scénic OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.01  00:00

« Re: Volnoběh - kolísání otáček

To jde u vsech aut.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  23:04

Jaky mas rok? Ja 2001 a je to v pohode, zvlast mne prekvapilo, ze tam jde dat 1 ikdyz couvas a auto jede dozadu:-)!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  22:56

Mám najeto asi 24 000 km a mám stejné problémy s volnoběhem, ale už jsem si na to zvyknul.
    Co Sceniky vyrobené v roce 2000 jak se Vám řadí zpátečka?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  13:14

Vibrace na spojce a plynu jsme citil kdyz to bylo novy, ted uz vubec ne!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  10:39

otacky mi drzia ako probite! motor ma svoj stabilny takt, ale nahodne sa(raz za 3-5sek nepravidelene) motor zakyve. Ked otvorim kapotu je to aj vidiet ako motor poskoci. Inak pocas jazdy ide bezchybne. Len za horsieho pocasia(prsi, zima) ide kostrbato a su citit na plynovom a spojkovom pedale vibracie, to iste aj v lete s klimou. Rano som tam dal nove tuningove sviecky a je to asi o 50% lepsie ako predtym. Som zvedavy ako sa to bude spravat v zime.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  10:10

Trochu nekludnejsi volnobeh si ja vysvetlujem tym, ze 16V motory, aby boli tocivejsie, maju lahsi zotrvacnik ako ich 8V predchodcovia. Po 30tis je volnobeh v pohode a je ho citit iba na radiacej pake a niekedy ani nie je mozne zistit, ci motor vlastne bezi :-). BTW nikdy mi nekolisal tak, ze by to bolo vidiet az na otackomeri (co som na vlastne oci videl na Fabii)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:59

meda-to psal luf
  • 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:57

« Volnoběh - kolísání otáček

Mně u 1.6/16V taky kolísá volnoběh (tak o +- 50 ot. - podle otáčkoměru). Docela jste mne uklidnili (mracek), ze se to "k stáru" zlepšuje. V servisu jsem s tím byl dvakrát (pokaždé v jiném)- jednou jsem u toho stál - projeli diagnostiku, svíčky, vstřiky - nic. Vše v pořádku. Tak snad je to opravdu vlastnost motoru. V otáčkách (jakýchkoli jiných než volnoběžných) to běží naprosto "kulatě", bez jakéhokoli cukání.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:57

« Re: motor 16V

meda-u Laguny jsem to videl, ale Scenic to ma trochu jinak delany, alespon si to myslim! U Scenica udajne okenni airbag nahrazuje i zadni bocni airbag, mel by jit pres cely auto a tady je moje otazka-jak projde kolem prednich bezpecnostni pasu, pokud se vystreluje zezadu dopredu? Alespon tak je to vsude psany, Laguna totiz ma okenni airbag i v prostrednim sloupku, myslim tim nahore! Ten airbag Laguny zacina prave na prostrednim sloupku a pokracuje az k zadnimu sloupku!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:51

luf - mam 19000
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:51

mracek>Viděl jsem animaci, ale nevim kde :-(((. Ty airbagy jsou nad bočnímy okny od A sloupku po C sloupek a nafouknou se tak, ze od stropu auta přes boční okna nafoukne spíš taková matrace než pytel. Trochu to je vidět tady "www. renault. cz/ www_vozy/ laguna/ default.htm" (musíš vyházet mezery).
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:44

« Re: Zraz renaultclubu

Ten sraz mi asi nevyjde, protoze mam moc prace!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:44

yyyy-jo ale ten olej byl poradne zahraty a nestacil fakt s tect, kdyz mam motor studeny, tak merak ukazuje plny stav! Jinak si to neumim vysvetlit!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:40

zizal> ten merak oleja meria PRED NASTARTOVANIM motora, takze nema nic spolocne s viskozitou. Okrem toho ten merak ukazuje iba chvilu po nastartovani, takze nie je normalne pozerat co to robi za jazdy.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:35

« Re: Zraz renaultclubu

boledo tak to to mas zarucene dal nez ja a to nekolikrat! :-)
  • 00 Reagovat !

foto

27.09.01  09:34

« Zraz renaultclubu

Kluci, nechystate sa prist na zraz Renaultclubu CR, tento weekend v Melniku? Ja som tam uz viac krat bol a je to super akcia! No a keby sme tam boli viaceri so Scenicmi, este lepsie. Viac info na www.renaultclub.cz.
    Neviem ako to mate daleko, ale ked ja pridem z Budapesti?
    Boledo
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…