Renault Scénic
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Uz som plnohodnotny clen tejto rodinky :-)
Caute, rad sa pochvalim, ze uz mam aj ja svojho Scenica doma - naozaj pekny zeleny s dymovymi sklami - super. Vcera som ho zabehol (uz tam mam 1600km) na ceste po dialnici - spotreba 7,5l/100km pri udrziavanej rychlosti 130km/h - ku koncu (poslednych 200km) som si dovolil sem tam aj 150. Ake to podla vas je? Vela ci malo? Inac maximalna spokojnost - dufam, ze to dlho vydrzi. -
« Re: To: mracek Re: Volnoběh - kolísání otáček
Na vsetkych Renaultoch, ktore som kedy mal moznost soferovat isla spiatocka cez zuby a uz som si na to zvykol. 1 ide zaradit aj ked sa auto pohybuje dozadu, na rozdiel od Skody100, kde v takom pripade odisla prevodovka :-) BTW ako vam ide radit jednotka, ked sa auto pohybuje rychlostou napr 20km/h dopredu? Mne ani moc nie, od rychlosti ktoru 2 zvlada v pohode, jednotka ide zaradit len velmi tazko, inak ide ako po masle. -
« Re: Volnoběh - kolísání otáček
otacky mi drzia ako probite! motor ma svoj stabilny takt, ale nahodne sa(raz za 3-5sek nepravidelene) motor zakyve. Ked otvorim kapotu je to aj vidiet ako motor poskoci. Inak pocas jazdy ide bezchybne. Len za horsieho pocasia(prsi, zima) ide kostrbato a su citit na plynovom a spojkovom pedale vibracie, to iste aj v lete s klimou. Rano som tam dal nove tuningove sviecky a je to asi o 50% lepsie ako predtym. Som zvedavy ako sa to bude spravat v zime. -
« Re: Volnoběh - kolísání otáček
Trochu nekludnejsi volnobeh si ja vysvetlujem tym, ze 16V motory, aby boli tocivejsie, maju lahsi zotrvacnik ako ich 8V predchodcovia. Po 30tis je volnobeh v pohode a je ho citit iba na radiacej pake a niekedy ani nie je mozne zistit, ci motor vlastne bezi :-). BTW nikdy mi nekolisal tak, ze by to bolo vidiet az na otackomeri (co som na vlastne oci videl na Fabii) -
« Volnoběh - kolísání otáček
Mně u 1.6/16V taky kolísá volnoběh (tak o +- 50 ot. - podle otáčkoměru). Docela jste mne uklidnili (mracek), ze se to "k stáru" zlepšuje. V servisu jsem s tím byl dvakrát (pokaždé v jiném)- jednou jsem u toho stál - projeli diagnostiku, svíčky, vstřiky - nic. Vše v pořádku. Tak snad je to opravdu vlastnost motoru. V otáčkách (jakýchkoli jiných než volnoběžných) to běží naprosto "kulatě", bez jakéhokoli cukání. -
« Re: motor 16V
meda-u Laguny jsem to videl, ale Scenic to ma trochu jinak delany, alespon si to myslim! U Scenica udajne okenni airbag nahrazuje i zadni bocni airbag, mel by jit pres cely auto a tady je moje otazka-jak projde kolem prednich bezpecnostni pasu, pokud se vystreluje zezadu dopredu? Alespon tak je to vsude psany, Laguna totiz ma okenni airbag i v prostrednim sloupku, myslim tim nahore! Ten airbag Laguny zacina prave na prostrednim sloupku a pokracuje az k zadnimu sloupku! -
« Re: motor 16V
mracek>Viděl jsem animaci, ale nevim kde :-(((. Ty airbagy jsou nad bočnímy okny od A sloupku po C sloupek a nafouknou se tak, ze od stropu auta přes boční okna nafoukne spíš taková matrace než pytel. Trochu to je vidět tady "www. renault. cz/ www_vozy/ laguna/ default.htm" (musíš vyházet mezery). -
« Zraz renaultclubu
Kluci, nechystate sa prist na zraz Renaultclubu CR, tento weekend v Melniku? Ja som tam uz viac krat bol a je to super akcia! No a keby sme tam boli viaceri so Scenicmi, este lepsie. Viac info na www.renaultclub.cz.
Neviem ako to mate daleko, ale ked ja pridem z Budapesti?
Boledo
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!