Renault Scénic

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  13:44

« Re: Scenic - na co pozor

Sorry, bolo to na www.tuning.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  13:37

luf-ale kdyz najezdis hodne km denne, tak je to dost casto! :-) Jo jinak kdyz jsem byl dneska tankovat, tak v nadrzi byl peknej pretlak, pekne to zasycelo, kdyz jsem otevrel vicko! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  13:32

Necistoty zachyti palivovy filter, takze tam ten problem neni. Cital som, ze palivo sa z nadrze dodava pod vysokym tlakom a ta cast, ktora sa nevstrekne, sa vracia spat do nadrze. Ale preto, ze bola pod vsokym tlakom, sa zohrieva, a ked je v nadrzi malo benzinu, zohrieva sa cely obsah nadrze. Preto sa na autach so vstrekovanim nema jazdit na rezervu. Viacej sa dozviete na www.autotuning.cz v clankoch o vstrekovani. Na zaklade tychto clankov teda nejazdim na rezervu a ked zacne svietit kontrolka, odbocujem k benzinke (aj tak je to iba raz za 700km, to az tak moc neotravuje)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  12:36

zizal- dole se usaziji necistoty, proto se to nedoporucuje! Prijde mi ale celkem blby, kdyz sviti zebravy oko a v nadrzi mi zbyva cca 12l, vzdyt to je u starsich aut skoro polovina nadrze :-)! Je se orientuju podle pocitace, ktery pocita, kolik litru se spalilo! A taky doufam, ze mne to nikdy nenecha! Jednou jsem natankoval az 55l a to jsem jezdil po Praze s hladovym okem docela dlouho!
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  12:08

Ja mam zase skusenost so Scenicom, kde je nadrz 60 l.Akonahle zasvieti kontrolka benzinu, pocitac prestane ukazovat stav v nadrzi a dojazd. Zacal som lovit v pamati, kolko to bolo litrov a aky som mal dojazd, lebo na Slovensko mi ostavalo prejst cca 80km a nechcelo sa mi v zahranici tankovat za drahsie. V pohode to doslo a nepamatam si presne, kolko som dokazal natankovat, ale urcite sa tam celych 60l nevoslo. Takze mozem s istotou perehlasit, ze minimalne 7 l tam je. Este jedna vec - v prirucke som sa docital, ze sa nedoporucuje jazdit s rezervou benzinu, sposobuje to vraj trhavy chod motora. Neviem, ako to vlastne funguje a preco je to tak, ale myslim si, ze v tom pripade moze trpiet vstrekovanie paliva.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  10:15

Este som zabudol dodat, ze ked zasvieti "hladove oko", natankujem maximalne 42l, vtedy sa uz benzin vylieva cez hrdlo von (pistol bezne vypina okolo 40l)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  10:12

mracek - zrejme je to na vsetkych Renaultoch tak. Ja mam nadrz 50l a ked zacne svietit kontrolka, natankujem tam cca. 40l. Stupnica ukazuje tiez iba tych 40l, takze ked mam rucicku uplne dole, mam v nadrzi cca. 10l.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  08:11

Dotaz, zkouseli jste nekdo na kolik litru je nadrz? Mne pc ukaze, ze sezral 48 litru a rozsviti se zebravy oko, nacoz rucicka je uplne dole na cervenym, presto by tam podle Renaultu melo byt 12l, ale jezdete s tim, kdyz nevite na cem jste! U Feldy mi to ukazovalo, kolik litru je v nadrzi, to tady ne!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.01  16:54

nenasel jsem to tam...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.01  16:41

Ty 16V motory jsou lepsi, vyssi vykon a nizsi spotreba! Jinak jsem to cetl v mfdnes, mozna se zkus porozhlednout na idnes!(je to tyden nebo 14dni)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.01  16:12

Ja som si vsimol, ze ak sa zamerias na rok 99, tam sa uz zacali dodavat do starych kasni nove 16v motory. Hlavne co sa tyka spotreby by to malo byt lepsie. Ja osobne by som vsak starsi ako aktualny model nebral (samozrejme, ked neberiem do uvahy financne moznosti), pretoze vela praktickych vylepseni bolo urobene prave v poslednej verzii s velkymi svetlami. Ale ked som si pozeral ceny v Nemecku, zistil som, ze nova 1.4 16v v zakl. vybave je cenovo porovnatelna s modelmi 98-99 1.6 66kW a ma vykonnejsi motor ako 1.6 8v! Nove je nove - este by som na tvojom mieste porozmyslal. Ja mam auto iba tyzden, takze o poruchach vela neviem (co je snad potesujuce).
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.01  16:03

Jojo, to uz jsem si podle cen vsimnul taky ;-) A navic jich ani moc nejni :-( Je nejakej odkaz nebo tak na ten zdroj, ze kteryho jsi cerpal?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.01  14:43

takze nic velkyho! Jinak jsem se tam taky docetl, ze Scenic ztraci nejmene hodnotu ze vsech Renaultu... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.01  14:42

Nekde jsem o tom cetl, ale nepamatuju se uz co psali za chyby. Vlastne trochu, kladem byl motor, ktery je spolehlivy, ale udejne jsou slyset rozvody a pak uz jen problemy s elektronikou, ktere je na Scenicu hafo... :-)
  • 00 Reagovat !

foto

04.10.01  12:58

« Scenic - na co pozor

Zdar,
    rad bych v dohledne dobe koupil ojeteho scenica. Na co si dat nejvic pozor pri koupi? pocitam tak od roku 98, najeto max 100 tis. km. O Renaultech toho moc nevim, jestli maj nejaky specificky vady ci tak. Budu vdecny za kazdou radu
    Martin
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.01  11:02

« Bez nadpisu

Kam se vsichni podeli??? :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  16:38

« Re: Zabeh

Tak to ja jsem uz o tehle RJ slysel a maji fungovat tak, jak jsem psal! ace2, je pravda, ze reaguje na podnety a to je presne ono, pokud tedy motor netocis a jezdis pomalu, RJ se tomu prispusobi a snizi se ti tak spotreba! Sam jsem to nekolikrat meril! RJ ale nezmeni tento styl okamzite, ale po ujeti nekolika 10, mozna i 100km v tom ci onom rezimu!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  14:23

řídící jednotka se neučí ta jen reaguje na podměty, které jí dávají ostatní periferie. Jedinný co se v autě učí je moderní aut. převodovka.
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.01  14:22

« V-power

Udajné zlepšení referoval kolega co mel škodovku, ppřesně jak říkáš zlepšení zátahu v nízkých áčkách, na to já mám moc velký motor abych to poznal. Nicméně 500 km je prd vzdálenost. V-power je koncipovaný jako benzín pro dlouhodobé používání. Při testu to byla vzdálenost 2 tis Km a rozdíl tam byl. Nakonec nanajezdím tolik KM a benzín je ted stejne docela levny takze proc bych to autu nedopral... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  13:37

Ze si motor zvykne po case na jazdu vodica je jasne, ale ci to je sposobene ucenim riadiacej jednotky alebo nejakym usadzovanim, to netusim. Ale ktosi ma tu nedavno presviedcal, ze uciaca sa funkcia ECU je blbost a realne neexistuje???
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…