Renault Scénic
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Buchanie prednej napravy
Mam dotaz. Pri pomalej jazde po malo hrbolatej vozovke mi nieco v prednej naprave slabo bucha. Pripomina mi to zvuk ked som na R19 mal uz vybite silentbloky na priecom stabilizatore. Je to sice priskoro na takuto zavadu (10.000 KM!), al ev servise nic nenasli (ani moc nehladali). Su vase Scenicy bez takehoto problemu, alebo je to normalne?
Boledo -
« Re: Volnoběh - kolísání otáček
Cestou spat som na tej hranici skysol este na dlhsie, tak som mal cas to pozorovat. Asi to moze suvisiet s vetrakom, lebo motor sebou trhal len ked sa teplomer vysplhal nad normal, asi sa vtedy zapol vetrak, ale otacky sa nezvysili a odber prudu sa zvysil. Ked sa motor zase uchladil, vsetko bezalo uplne normalne. Asi fakt netreba robit z komara somara, na vibracie motora vo Fabii sa to nepodoba ani zdaleka. -
Já vím co asi myslí, prostě takové cuknutí. Známe, nic to není. Hlavně klid, Znám ten pocit, kdy člověk dělá z něčeho problém kde problém není. To dělá každé auto. Stačí když s autem někde zastavíš a budeš se soustředit, tak si za chvilku budeš myslet že motor jde nepravidelně, což není pravda... prostě klid :) -
Vratim sa k tejto teme. Dnes som stal dlho na hraniciach, pomaly som sa posuval, motor nikdy nevyliezol nad 1200 otaciek. Po cca. 15min som si vsimol, ze vonobeh uz nie je taky kludny a motor sebou obcas trhne. A s pribudajucim casom sa to zhorsovalo. Ale potom som presiel asi 10km a zastavil na semafore a volnobeh uz bol zase uplne kludny. Podobnu vec som si vsimol aj ked malo auto menej najazdene - ak som jazdil kludne, na nizkych otackach, volnobeh bol kostrbaty, ked som auto dobre pretiahol, na volnobeh som o motore ani nevedel. Co vy na to? Mate nejake mozne vysvetlenie? -
« SCENIC
Chcel by som sa opytat, ci ma Scenic Expression 12v zastrcku v kufri, alebo nie, popripade kde ju tam najdem. Inac sa mi nepaci, ako su rozmiestnene zastrcky - jedna pod krytom popolnika, kde sa tym padom neda zastrcit napriklad nabijacka na telefon a ked ju zastrcim vzadu pod zadne sedadla, tak sa bojim, ze mi na nu niekto stupi a odlomi. Je tam este nieco, o com neviem? Dalsia vec - kedze je tam chladeny odkladaci box pred rychlostnou pakou, neviem si dost dobre predstavit, ci je tam mozne domontovat nejaky dodatocny odkladaci panel. Taky medzi prednymi sedadlami by sa mi zisiel - asi som si na to zvykol na starom aute a teraz mi to tam chyba. Je tam sice nieco pod rucnou brzdou, ale ked tam mam nieco polozene, ze sa mi zle sklapa rucna brzda, popripade si pri tom pricviknem prsty. Poradite nieco? A nespite - uz som tuto rubriku vytiahol z cervenych! -
« Re: Scenic - na co pozor
Necistoty zachyti palivovy filter, takze tam ten problem neni. Cital som, ze palivo sa z nadrze dodava pod vysokym tlakom a ta cast, ktora sa nevstrekne, sa vracia spat do nadrze. Ale preto, ze bola pod vsokym tlakom, sa zohrieva, a ked je v nadrzi malo benzinu, zohrieva sa cely obsah nadrze. Preto sa na autach so vstrekovanim nema jazdit na rezervu. Viacej sa dozviete na www.autotuning.cz v clankoch o vstrekovani. Na zaklade tychto clankov teda nejazdim na rezervu a ked zacne svietit kontrolka, odbocujem k benzinke (aj tak je to iba raz za 700km, to az tak moc neotravuje) -
zizal- dole se usaziji necistoty, proto se to nedoporucuje! Prijde mi ale celkem blby, kdyz sviti zebravy oko a v nadrzi mi zbyva cca 12l, vzdyt to je u starsich aut skoro polovina nadrze :-)! Je se orientuju podle pocitace, ktery pocita, kolik litru se spalilo! A taky doufam, ze mne to nikdy nenecha! Jednou jsem natankoval az 55l a to jsem jezdil po Praze s hladovym okem docela dlouho!
-
Ja mam zase skusenost so Scenicom, kde je nadrz 60 l.Akonahle zasvieti kontrolka benzinu, pocitac prestane ukazovat stav v nadrzi a dojazd. Zacal som lovit v pamati, kolko to bolo litrov a aky som mal dojazd, lebo na Slovensko mi ostavalo prejst cca 80km a nechcelo sa mi v zahranici tankovat za drahsie. V pohode to doslo a nepamatam si presne, kolko som dokazal natankovat, ale urcite sa tam celych 60l nevoslo. Takze mozem s istotou perehlasit, ze minimalne 7 l tam je. Este jedna vec - v prirucke som sa docital, ze sa nedoporucuje jazdit s rezervou benzinu, sposobuje to vraj trhavy chod motora. Neviem, ako to vlastne funguje a preco je to tak, ale myslim si, ze v tom pripade moze trpiet vstrekovanie paliva. -
Dotaz, zkouseli jste nekdo na kolik litru je nadrz? Mne pc ukaze, ze sezral 48 litru a rozsviti se zebravy oko, nacoz rucicka je uplne dole na cervenym, presto by tam podle Renaultu melo byt 12l, ale jezdete s tim, kdyz nevite na cem jste! U Feldy mi to ukazovalo, kolik litru je v nadrzi, to tady ne!
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!