Renault Scénic

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 23.10.01  08:36

« Re: Airbag a stránky

petouch> tiez som si myslel, ze ked niesi priputany, tak do teba buchne airbag, ale je to inak. vsimni si crash test - auto naraza-> airbag vybuchuje->telo pasaziera leti zotrvacnou silou->v tom je zadrzane pasom->hlava leti dalej a naraza do airbagu.
    takze prezit to prezijes lepsie, akoby si bol nepriputany a bez airbagu. ale je lepsie byt priputany, a velmi dolezite je to u spolujazdca, lebo ak pred narazom prudko zabrzdis, co sa stava casto, tak spolujazdec uz vtedy leti vpred a vtedy moze dojst k zraneniu...

boledo - hmmm 50cm a uz to viac nerozoznava? to by si mal skusit 20cm, to je o dost lepsie.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  07:57

Pripada mi, ze Renault je pouziva dele nez Ford!
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.01  23:14

nebo Ford, kterej je ostatně vymyslel.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.01  23:06

SRP by meli mit vsechny auta od Renaultu! Od te doby, kdy ten system vynalezl! Myslim, ze se uplatnil prave od rady Megane! Nyni mel novinku, ktera se zacala uzivat od Scenica a Laguny a to jsou dvojcinne airbagy(napr. se s nima chlubi BMW :-))!
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.01  22:16

Asi je to teda i kompletni zadrzny system!
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.01  22:15

O tom SRS jsem cetl asi pred rokem a pul v autotipu(myslim)! Proto maji nektery napis jen airbag a jiny SRS Airbag! Je to fakt americka velikost airbagu!
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.01  21:59

jo a pravda je taky, že vystřelenej Airbag = smrt, nebo vážné zranění. Moderní auta airbag vypínaj tam kde není zapnutý pás, což je docela chytrý. A dle všeho by se airbag neměl vystřelit když jde auto přes střechu. Cehož jsou důkazem jedno BMW 320 z 98 a Jeden Mercedes Vito z nevím kolikátýho. Nebo vychytralé je taky manuálním vypnutí airbagu, alá Peugeot 406.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.01  21:52

SRS (Safety Restrain System) je soubor bezpečnostních a zadržních sytému. Tedy povětšinou Airbag s předpínači pásů.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.01  21:00

Mracek- dlužím ti omluvu za svou unáhlenou reakci. SRP je opravdu systém programového upotání vynalezeného Renaultem jak jsi psal, zůstává mi však záhadou, proč má většina Renaultů označení SRS.
    Mějte se
    Petr
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.01  20:42

« Re: Parkovaci snimac

Damo,
    mam ho namontovany ja. Myslim ze to je snimac infracerveny, aj ked to predavaju pod nazvom radar. To by vsak asi bolo moc drahe a nemuselo by to mat kryty v tmavo cerveneho skla:-) Kupil som to z Renault Boutique, ale vyraba to niekto iny. Su to dva male kruhy velkosti 50 hal. mince namontovane v zadnom narazniku. Vobec to nespati a ani nenici vozidlo ani jeho vzhlad. Po mojich skusenostiach je to uplne super vec a auto bez toho uz ani nechcem. Pri parkovani to zachranilo uz aj moje dieta, ktore mi vbehlo do cesty a zabrzdil som automaticky ked mi snimac zacal pipat! Cele to funguje takto: ked zaradim spiatocku ozve sa 1 pipnutie, system je aktivovany. Potom ked sa pribliuzujem prekazke, pipa to v pomalych intervaloch od 1.5 do 1 metra, rychlo od 1 metra do 50 cm a nepretrzite od 50 cm do 0 cm.
    Doporucujem.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.01  20:35

Mracek- obavam se že namáš pravdu. Píšeš, že SRS jsou větší airbagy, nevím sice jak jsi to myslel, ale airbag musí být přece tak velký, aby ti zachránil život, ale né aby tě udusil, takže velikost airbagu je více-méně standartní. Jak již zde někdo psal, je to zkratka anglického názvu. Pokud by američané jezdily bez pásů ve voze s airbagem (a to klidně extrémě velkým), tak by jich značně ubylo - vystřelení airbagu na nepřipoutaného cestujícího = v lepším případě utržená aorta. A kdyby to byl systém upoutání, který vynalezl Renault, tak by bylo SRP ve všch modelech od Renaultu (schválně, kdo máte taky SRP ?). Ještě mne napadla jedna možnost. Údajně na západě pojišťovna v případě pojistné údalosti údajně hradí pouze tzv. "hnědý airbag", což je airbag přímo od výrobce, ale "ustrojen" do hnědého plastu (snad kvůli snažší identifikaci dříve bouraného vozu), tento náhradní airbag by potom mohl nést označení SRP. Každopádně díky za názory a mějte se fajn. Petr
  • 00 Reagovat !

foto

22.10.01  14:34

« Parkovaci snimac

Niekto tu spominal, ze ma nainstalovany parkovaci snimac. Chcel by som sa opytat kde je namontovany a ako to funguje. Je to snimac Renault alebo nejaky iny ? Nespati/nenici to karoseriu ?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 22.10.01  08:43

mno, vcera som pozeral dokument o bezpecnosti automobilov, a americky prezident uzakonil nieco o bezpecnosti na autostradach uz v 60tych rokoch a uz vtedy boli bezpecnostne pasy nutne.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.01  07:25

ace2-to neni tak docela pravda, ten airbag je vetsi nez klasicky!
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.01  23:38

SRS je "Safety Restrain System" bezpečnostní/zádržný systém a s velikostí airbagu to nemá nic společného.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.01  19:11

SRS je udajne americka velikost airbagu, je tak velky proto, ze v US nejsou povinne bezpecnostni pasy! SRP je Renaultovo pantentovane programove upoutani, cili je to system, ktery podle sily narazu vyhodnocuje dulezitost zasahu jednotlivych bezpecnostnich prvku! Proste je to system upoutani, ktery vynalezl Renault! A je to... :-)
  • 00 Reagovat !

foto

21.10.01  19:03

« Airbag a stránky

Někdo jste tu nakousnul téma airbagy. Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte jakej je rozdíl mezi SRS a SRP airbagem. Skoro ve všech Méganech (a myslím, že ve všech Scenicích), a ve spoustě dalších jsem viděl SRS, ale u ve svým mám SRP. Myslím, jestli to nějak nesouvisí s tuhostí auta, nebo má SRP třeba menší objem, nebo menší reakční dobu. No jsou to jen doměnky, nevíte někdo něco přesnějšího ? A ještě k těm stránkám: mě to zatím nepadaá, ale díky za upozornění. Jinak nejsou zdaleka hotový, takže podle toho taky vypadaj... No, a pokud by jste na nich někdo chtěl zveřejnit fotky svého miláčka, stačí mi je poslat, budu jedině rád.
    Čau
    Petr
  • « 00 Reagovat !

foto

20.10.01  19:08

« Airbagy

Tak jsem nasel video crashtestu Scenica vcetne bocniho narazu a funkce bocnich airbagu! Je tam videt, jak funguji okenni airbagy! Spousteji se po cele strane ze stropu, to mne predtim nebylo jasny, protoze napr laguna ma napis airbag vzadu i na bocnich sloupkach, zatim co Scenic jen vzadu. Ceske stranky Renaultu nestoji za nic, na www.renault.sk se najde vsechno :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.10.01  18:08

« Re: JO! JO! JO!

Jo, jezdi se s nim krasne, neco jako v reklame na Toyotu... :-))) Benzin, to je pohroma, ta nadrz je snad nekonecna :-(
  • 00 Reagovat !

foto

20.10.01  15:50

« JO! JO! JO!

Tak dneska prvni jizda a jako JO! JO! JO! JESTE! JESTE! JESTE!
    Jenom mirne nechapavy vyraz u benzinky. Do puvodni skodovky naleju 20 litru a jsem pres pul nadrze, zvyk mi vydrzel, ale u scenica se mi posunul palivomer o dva dilky :-( Jinak se vubec nevyznam v tom co meri palubni pocitac, ale pres zitrek to nastuduju.
    BOMBA! KRASA! NADHERA! A az mi v patek namontujou sherloga, budu klidne i spat!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…