Renault Scénic

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

25.10.01  09:22

« Re: Skubani motoru

Ked bol moj 1.4 16V novy odisla mu jedna z indukcnych cievok, tu by som to videl bud na tu sviecku (ale to by sa prejavovalo pri stlacem plyne viac), alebo na cievku. Nemyslim ze by malo byt citit nejake sklbanie na teplom motore alebo pri stlacenom plyne.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.01  08:52

Volnobeh mam tak 750 a s tim prdenim z vyfuku jsem si nevsim - vyzkousim a napisu. Ale jestli ti to skube i pod plynem, tak bych si tipnul na svicku. Me to skube (nebo spic kolisa) vyhradne na volnobeh. Jakmile pridam, je to krasne kulaty.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.01  08:38

a no jo, sem se upsal ;-) , kolik ze to mas ty? Jinak rozptyl pri kolisani neni moc velky.

Tem co se motor taky "skube", pozorujete nejaky divny zvuky z vejfuku?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.01  07:40

Snad 750 ot/min_ :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.01  21:43

ja mam otacky na volnobeh cca 7500, vylezl jsem vem a poslouchal motor, kdyz jsem stal, vzdycky jakoby na chvili zmensi vykon. Co me ale stve vic jsou bublavy zvuky vyfuku, proste pri kazdem tom skubnuti si vejfuk "uprdne". V sobotu jedu do servisu na leptani skel, tak to s nima proberu, ale nechci, aby ze me delali * nebo me nejak lehko odbyli. Auto ma 25000, to je na zavady trocha brzo a zajety uz by melo bejt dobre.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.01  18:37

Zitra se podivam a rano napisu! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.01  15:04

a kolik mas tz volnobezne otacky?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.01  13:45

Tak zrovna tohle mi motor (1.6/16V) dela - pri volnobehu. Pod plynem ani nahodou. Kdyz je studeny, zaskube si na dvojku po rozjezdu, pokud mu trochu slapnu na krk. To udela ale jenom jednou a pak uz jede bez skubani. Byl jsem s tim volnobehem ve trech servisech a vsude mi to promerili (2 x jsem byl u toho) a nic - vsechno O.K. Tak uz tomu zacinam verit - ze je to vlastnost 16V motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.01  13:01

« Zimni pneu

Mate nekdo uz na Scenicu zimni pneu? Zvlast by mne to zajimalo u auta s kontrolou tlaku v pneu.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.01  13:00

Tak to mne to nastesti nedela, motor je klidny! Schvalne jsem se zameril na otackomer pri volnobehu a je uplne vklidu, stale na stejnych otackach, zadne viditelne kolisani!
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.01  12:10

motor je 1,6 16V. Kdy uz je motor teply? Dnes mi to trhalo na volnobeh i po 20 minutach jizdy a skoro bych rekl, ze to trhalo take i pri akceleraci
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.01  09:59

Zodiax - aky je to motor? Zhodou okolnosti prave vcera som sa rozpraval so servisakom Renualtu, ze im casto ludia chodia reklamovat toto sklbanie sa u 16V motorov. Povedal, ze je to uplne v poriadku a ze ludia su stale zvyknuty na stare 8V motory, ktore sa spravali uplne inak. Trhanie na volnobeh ani trhanie pri studenom motore pri akceleracii nie su vobec zavadou. Mozu za to emisne limity, ktore sa takymto sposobom snazi ten motor dodrziavat. Trha ti to pri akceleracii aj pri teplom motore?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.01  09:21

« Re: Parkovaci snimac

Na Slovensku montuju parkovacie snimace firmy Meta ([odkaz] zhruba 5000 Sk(bez DPH). Podla obrazka vyzeraju zvonku ako cierne plastove
    skrutky preto sa mi zda, ze napr. na striebornom narazniku to nebude vyzerat bohvieako. Chcelo by to vsak vidiet nazivo.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 24.10.01  09:10

« Re: Airbag a stránky

petous> V pripade nepripoutaneho cestujiciho, by by jeho setrvacnost nebyla nijak brzdena pasy

potialto je to pravda.
    LENZE - hovorim ti, pozri si nejaky crash test, ide o to, ze ked airbag vybuchuje, ty este stale sedis v sedacke a auto znizilo rychlost len velmi velmi malo a neposuvas sa vpred.
    precitaj si este raz co som napisal v minulej sprave, aka je ta postupnost.
  • 00 Reagovat !

foto

24.10.01  08:49

« Skubani motoru

Cetl jsem tu diskusi na tema skubani motoru pri volnobehu, docela to pozoruju, motor sebou trha a otacky kolisaj. Vysledkem diskuse bylo, ze je treba si zvyknout. Nebo se to nekomu zpravilo (mam 25000 km)? Co me ale stve je, ze se to obcas stava i pri zarazene rychlosti. Projevuje se to tak, ze auto jakoby poskakuje a nema silu, pak se po chvilicce najednou probudi a je citit jak zabralo. Myslel jsem, ze je to nezvyk a blbe radim, ale ted uz si nemyslim. Je to normalni?
    Jinak dneska jsem si dovolil nastvat fy. Secar co provozuje Sherloga, protoze jsem chtel aby mi ukazali kam ho budou montovat. Nechteli, tak jsem oponoval tim, ze sami uvadeji 4% nenalezenych vozidel (z jakeho poctu uz ale ne :-( ), kam ten cip dali mi nereknou a pri nenalezeni vozidla neprebiraji zadnou odpovednost. Takze otazku jsem polozil tak, jestli mi tam vubec neco namontujou. No pani se smlouvou i technik docela poskocili :-) Doufam ale, ze to nebudu potrebovat.
    Stojite se scenikem primo na ulici nebo ho garazujete? Renaulti maj prej dobrou odolnost proti reznuti atd.
  • 00 Reagovat !

foto

23.10.01  20:38

« Sraz

Tak me napada, premysleli jste uz nekdy o nejakym srazu Scénicistů (popřípadě Méganistů) z motorCafé? Na těch masovejch Renaultclubackejch stojí nevelká skupina Méganistů trochu v pozadí za hromadou 19tek, lagun, atd.

PS: Trochu jsem se upsal v zaveru posledniho prispevku melo by tam být asi toto:
    Mnoho stastnych kilometru BEZ nutnosti pouziti SRS (SRP) systemu.

Petr
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  20:30

matuS: Nevim sice na jaky crash test ses dival, ale jde asi o to: Po narazu airbag vystreli smerem na hrudnik (!!!) hodne velkou rychlosti (mam pocit, ze sila airbagu ve chvili vystreleni je 9kN, ale nejsem si jist). Reakcni doba je vypocitana tak, aby v dobe, kdy hlava a cast hrudniku PRIPOUTANEHO cestujiciho leti do airbagu, byl jiz airbag nafouknut a v klidovem stavu, a slouzil tedy jako jakysi "polstar".
    V pripade nepripoutaneho cestujiciho, by by jeho setrvacnost nebyla nijak brzdena pasy, byla by tudis vetsi, a tak by se potkali proti sobe nafukujici se airbag (dejme tomu, že v této chvíli třeba jen 5kN - 500kg!!!), a hrudnik cestujiciho...
    Bohuzel vsak znam i pripad, kdy i presto, ze cestujici byl pripoutany zpusobil mu airbag smrtelna zraneni...

Mnoho stastnych kilometru nutnosti pouziti SRS (SRP) systemu.
    Petr
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  12:53

wawrik a pouziva vetsi airbagy... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  09:57

2mracek: SRS je safety rescue system, s velkostou to nema nic spolocne.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  09:53

« Re: Parkovaci snimac

A kolikpak stoji takova sranda. Zazil jsem to pri jizde Audi A6, ktera ho mela montovanej ze serie a takz se mi to dost libilo.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…