Renault Scénic
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: co obujete na zimu?
Takze tohle je oficialni odpoved z Renaultu:
Jinak musim uznat, ze prisla fakt rychle, asi 2 hodky po odeslani emailu
Sněhové řetězy lze použít na všech pneumatikách kromě typu 205/55 R15,
který byl dodáván do některých modelů Scénic Privilege. Na Vašem voze jsou nejspíše namontovány pneumatiky 185/65 R15, kterých
se toto omezení netýká. V návodu k obsluze je pouze uvedeno, že 16V verze mohou být vybaveny
koly, která neumožňují použití sněhových řetězů.
Jinak mam zaroven kompletni 2 strankovy cenik doplnku pro modely Scenic a Scenic RX4, takze pokud ho nekdo chcete, mailnete mi na zodiax@kolo.cz (je to PDF). Snehove retezy stojej na 15 kola asi 2 700,- -
Jo, o tech retezech jsem si v manualu taky precet. Bohuzel az pote, co jsem je tam vesele nasadil a vyjel s nimi par kopcu. Nikoho jsem se na nic neptal a odjezdil jsem s nimi (v pripade potreby) celou lonskou zimu. Nic se nestalo. Jeste by me zajimalo co to jsou "original" retezy - asi to budou retezy Renault za 8000,- :-))). -
Hele, hloupa otazka. V manualu se pise, ze na 16V motory se nesmeji pouzivat snehove retezy. V servisu na to koukali a rekli, ze znackove samozrejme muzu. Tak ted nevim :-( Jak to vlastne je? Nenapada me jediny duvod, proc by tam ty retezy nesly. -
« Re: Skubani motoru
No ono se toho tolik zas nepokazilo, problem byl v tom, ze jak pred prodejem myli motor, tak do civky nateklo. Takze ji vyfoukali a cestou domu uz jsem fakt zadny problem nepozoroval. Doufam, ze jsem na tom neodrusil katalyzator, pacto to spalovani asi nebylo nic moc. -
Elektronika Renaultu je bohuzial made in Germany alebo made in USA (teda ja mam v aute elektrosuciastky BOSH a VDO). Tiez som kedysi nadaval na elektroniku v aute, ale ked si uvedomite, ake extremne podmienky musi znasat (napriklad odstavenie zohriateho auta v zime pri -5 ked pada mokry sneh, ved to musi byt postup korozie vidiet volnym okom), budete sa mozno divit, co vsetko prezije. Ale na novom aute by sa nemalo kazit nic. -
Nemusite sa o svoje auta bat, nemate predsa vykvet svetovej techniky - Fabiu MPI. Ktory uboziak zlodej by sa ulakomil na taky srot ako je Renault :-)
V anglicku podla poslednych statistik polovica ukradnutych aut je z triedy MPV. A aj objasnenost kradezi je v tejto triede najnizsia, tusim iba 50% (to by mali pocut nasi policajti!!!)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!