Renault Scénic
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: co obujete na zimu?
Vedle pristrojovky je takovy auticko,sice to primo neukazuje tlak v pneu, ale kontroluje to kazde kolo zvlast. V pripade prehusteni, podhusteni, sillenho i slabeho nebo pri prichnuti ti signalizuje urcityma kontrolkama + blika to dane kolo. Je tam vice znazorneni, ale kdyz se v tom clovek chce vyznat, tak musi vycist z navodu co ktera kontrolka signalizuje. Proto boledu budou blikat vsechny pneu + kontrolka servis + kontrolka na kontrolu pneu, navic ESP se nebude dat vypnout a pri prekonani 80 km/h to bude rvat a na palubce blikat km/h! Nic dobryho, to je lepsi prezout na lity rafek zimni kola! -
Ja som si uz objednal zimne gumy aj plechove disky. Povodne elektrony s meranim tlaku tam na zimu nenecham, uz duplom na ne nedam retaze! Zial tym pridem o kontrolu tlaku, ale nezblaznim sa. Gumy kupujem Matador MP 58 Wintera. Takmer kopia Continental 790, ale za podstatne lepsiu cenu. Rozmer 195/60 R15 za 3790 SK. Disky okolo 2600 Sk.
A retaze si kupim tiez, a na plechace ich nemam problem pouzit. Myslim si ze ked auto zapadne, tak ASR nepomoze. -
Tak kousek citace z návodu k autu :
...Zvláštnost u vozů s 16 ventilovým motorem. Tyto vozy jsou vybaveny koly, na která nelze montovat sněhové řetězy. Pokud chcete použít řetězy, musíte bezpodmínečně použít speciální vybavení....
Tak nevím...
Já mám vcelku běžný řetězy zn. Razant (tuším) a je to O.K. -
Takze tohle je oficialni odpoved z Renaultu:
Jinak musim uznat, ze prisla fakt rychle, asi 2 hodky po odeslani emailu
Sněhové řetězy lze použít na všech pneumatikách kromě typu 205/55 R15,
který byl dodáván do některých modelů Scénic Privilege. Na Vašem voze jsou nejspíše namontovány pneumatiky 185/65 R15, kterých
se toto omezení netýká. V návodu k obsluze je pouze uvedeno, že 16V verze mohou být vybaveny
koly, která neumožňují použití sněhových řetězů.
Jinak mam zaroven kompletni 2 strankovy cenik doplnku pro modely Scenic a Scenic RX4, takze pokud ho nekdo chcete, mailnete mi na zodiax@kolo.cz (je to PDF). Snehove retezy stojej na 15 kola asi 2 700,- -
Jo, o tech retezech jsem si v manualu taky precet. Bohuzel az pote, co jsem je tam vesele nasadil a vyjel s nimi par kopcu. Nikoho jsem se na nic neptal a odjezdil jsem s nimi (v pripade potreby) celou lonskou zimu. Nic se nestalo. Jeste by me zajimalo co to jsou "original" retezy - asi to budou retezy Renault za 8000,- :-))). -
Hele, hloupa otazka. V manualu se pise, ze na 16V motory se nesmeji pouzivat snehove retezy. V servisu na to koukali a rekli, ze znackove samozrejme muzu. Tak ted nevim :-( Jak to vlastne je? Nenapada me jediny duvod, proc by tam ty retezy nesly.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!