Renault Scénic

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

05.11.01  13:26

« Re: co obujete na zimu?

Jinak ASR te ze snehu nevyhrabe, ale soucasti ASR je EDS(el. uzaverka diferencialu), ktera je funkcni i v pripade vypleho ASR, takze pri zahrabani, to pribrzdi kolo, ktere prokluzüje a prida to tomu druhymu!
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.01  13:24

Vedle pristrojovky je takovy auticko,sice to primo neukazuje tlak v pneu, ale kontroluje to kazde kolo zvlast. V pripade prehusteni, podhusteni, sillenho i slabeho nebo pri prichnuti ti signalizuje urcityma kontrolkama + blika to dane kolo. Je tam vice znazorneni, ale kdyz se v tom clovek chce vyznat, tak musi vycist z navodu co ktera kontrolka signalizuje. Proto boledu budou blikat vsechny pneu + kontrolka servis + kontrolka na kontrolu pneu, navic ESP se nebude dat vypnout a pri prekonani 80 km/h to bude rvat a na palubce blikat km/h! Nic dobryho, to je lepsi prezout na lity rafek zimni kola!
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.01  13:19

boledu, tak pocitej s tim, ze te auto bude posilat porad do servisu a palubka ti bude svitit jako vanocni stromecek!
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.01  13:00

Kontrola tlaku je implementovana v diskoch? A ako to vlastne funguje, ukazuje tlak vo vsetkych gumach stale alebo iba kontroluje a ked niektora guma nevyhovuje, tak vas varuje?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.01  12:21

Ja som si uz objednal zimne gumy aj plechove disky. Povodne elektrony s meranim tlaku tam na zimu nenecham, uz duplom na ne nedam retaze! Zial tym pridem o kontrolu tlaku, ale nezblaznim sa. Gumy kupujem Matador MP 58 Wintera. Takmer kopia Continental 790, ale za podstatne lepsiu cenu. Rozmer 195/60 R15 za 3790 SK. Disky okolo 2600 Sk.
    A retaze si kupim tiez, a na plechace ich nemam problem pouzit. Myslim si ze ked auto zapadne, tak ASR nepomoze.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.01  14:28

vysvetleni viz. Zodiax - 01-11-2001 v 14:46:24 :)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.01  13:32

Tak kousek citace z návodu k autu :
    ...Zvláštnost u vozů s 16 ventilovým motorem. Tyto vozy jsou vybaveny koly, na která nelze montovat sněhové řetězy. Pokud chcete použít řetězy, musíte bezpodmínečně použít speciální vybavení....
    Tak nevím...
    Já mám vcelku běžný řetězy zn. Razant (tuším) a je to O.K.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.01  17:22

Od koho ti prisla? Ja jsem tam psal puvodne taky a ode mi nejak zenska, vcelku rychle a docela dlouho jsem mailovali :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.01  17:20

zodiax-mailni mi ho, please na tom.mrak2email.cz Dik Jo, mimochodem zrovna mam na aute ty 205/55 R15 :-))) A mensi kola nez 15" na Scenica nejdou!
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.01  14:46

Takze tohle je oficialni odpoved z Renaultu:
    Jinak musim uznat, ze prisla fakt rychle, asi 2 hodky po odeslani emailu

Sněhové řetězy lze použít na všech pneumatikách kromě typu 205/55 R15,
    který byl dodáván do některých modelů Scénic Privilege. Na Vašem voze jsou nejspíše namontovány pneumatiky 185/65 R15, kterých
    se toto omezení netýká. V návodu k obsluze je pouze uvedeno, že 16V verze mohou být vybaveny
    koly, která neumožňují použití sněhových řetězů.

Jinak mam zaroven kompletni 2 strankovy cenik doplnku pro modely Scenic a Scenic RX4, takze pokud ho nekdo chcete, mailnete mi na zodiax@kolo.cz (je to PDF). Snehove retezy stojej na 15 kola asi 2 700,-
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.01  11:24

Myslim, ze nebudes daleko od pravdy s tou cenou. Jeste brnknu do Renaulta, fakt by me to zajimalo.
    Jinak jsem pochopil, ze pouzivas nejaky noname retezy, ze ?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.01  08:39

Tady se clovek asi nic nedovi... nebo mate toto auto teprve prvni rok a jste na tom stejne jako ja...
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.01  18:32

Doufam, ze diky ASR nebudu retezy potrebovat... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.01  17:31

Jo, o tech retezech jsem si v manualu taky precet. Bohuzel az pote, co jsem je tam vesele nasadil a vyjel s nimi par kopcu. Nikoho jsem se na nic neptal a odjezdil jsem s nimi (v pripade potreby) celou lonskou zimu. Nic se nestalo. Jeste by me zajimalo co to jsou "original" retezy - asi to budou retezy Renault za 8000,- :-))).
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.01  14:08

Jeste neco, mate nekdo kontrolu tlaku v pneu? Jaky tam date kola? Nechate tam ty litaky?
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.01  14:07

Jinak k pneu: Bud Barum Polaris nebo Continental ContiWinterContact TS 790, ale spis ty Barumky, nebo nejaky levnejsi nez Continentalky, protoze rozdil pri obuti je skoro 6 tis. Kc! A to je dost!
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.01  14:02

Tezko rict!
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.01  09:07

Hele, hloupa otazka. V manualu se pise, ze na 16V motory se nesmeji pouzivat snehove retezy. V servisu na to koukali a rekli, ze znackove samozrejme muzu. Tak ted nevim :-( Jak to vlastne je? Nenapada me jediny duvod, proc by tam ty retezy nesly.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.01  08:09

murdoc>Semprerit Sport Grip - moje první zimní gumy - už se povalují v garáži. Jsem zvědav, co předvedou v Krkonoších.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 30.10.01  22:58

« Re: Skubani motoru

luf, ono sa o dost lepsie hladaju kradnute auta, ked si na ostrove...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…