Renault Scénic
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« dlho to teda nevydrzalo
Hi all
Asi 2 tyzdne dozadu mi nieco zacalo klepat a buchat na prednej naprave pri prejazde nerovnostami pri zatacani. Postupom casu sa to klepanie zosilnilo. Najazdenich mam len 20.000 km. Chcem sa spytat ci sa to uz niekomu z Vas stalo na novsom aute? Bude to asi nieco s riadenim, pretoze tlmice, capy aj stabilizatory su OK (ako nove). -
« Re: co obujete na zimu?
Jinak s tou kontrolou to nevim jiste, cetl jsem to v navodu a jednou jsem mel prehusteny nebo podhusteny kolo a dost toho na mne svitilo a blikalo. Stejne si ale myslim, ze pokud snimac nebude dostavat signal, tak to bude detekovat jako chybu a bude to hlasit! O techle problemech mi rikali v servisu! -
To je pre mna prekvapenie, ze Scenic ma el. uzavierku diferencialu. Pokial viem tak jedine co to robi je ze ked preklzuje jedno koleso, tak ho brzda pribrzdi, cim sa automaticky viac vykonu prenesie na druhe koleso, ale to len vdaka tomu ze diferencial je stale plne funkcny a nieje uzamknuty. Takze ano, moze sa stat ze vykon sa bude prenasat plynule medzi dvoma hnanymi kolesami, ale diferencial stale funguje (co je dobre najma pri prejazde zataciek:-) -
Mracek, to mas vyskusane s tym blikanim kontroliek, alebo si to niekde vycital? Ja som cital v navode, ze ked nieje snimac tlaku v dosahu, tak zhasnu vsetku symboly pneumatik na display a nic viac sa nedeje. Tak mi to tvrdili aj v Renaulte. Rad sa dam poucit prv ako kupim ine disky.
Pre Luf-a: kotnrola tlaku je integrovana vo ventiloch, ktore su sucastou bezdusoveho disku. Daju sa dokupit aj samostatne, ale sada stoji asi 12000 Kc, takze to sa moc neoplati. -
boledo jsem zvědavý jak se ti bude s Matadorkama jezdit, ale máme nesrovnatelné podmínky já bydlím v Krkonoších a ty na Dunaji. Jinak mě zklamaly za minulou zimu asi dvakrát na čerstvě upluženém sněhu jsem se ve stoupání prostě nerozjel.
Jinak do hlubokého sněhu jsou velmi dobré.
Přesto se mi zdá ve, že scénic nějak víc hrabe ve srovnání s ostatnímy vozy. Nemám protisklozový systém a tak jsem zvědavý na vaše reakce během zimy. -
Vedle pristrojovky je takovy auticko,sice to primo neukazuje tlak v pneu, ale kontroluje to kazde kolo zvlast. V pripade prehusteni, podhusteni, sillenho i slabeho nebo pri prichnuti ti signalizuje urcityma kontrolkama + blika to dane kolo. Je tam vice znazorneni, ale kdyz se v tom clovek chce vyznat, tak musi vycist z navodu co ktera kontrolka signalizuje. Proto boledu budou blikat vsechny pneu + kontrolka servis + kontrolka na kontrolu pneu, navic ESP se nebude dat vypnout a pri prekonani 80 km/h to bude rvat a na palubce blikat km/h! Nic dobryho, to je lepsi prezout na lity rafek zimni kola! -
Ja som si uz objednal zimne gumy aj plechove disky. Povodne elektrony s meranim tlaku tam na zimu nenecham, uz duplom na ne nedam retaze! Zial tym pridem o kontrolu tlaku, ale nezblaznim sa. Gumy kupujem Matador MP 58 Wintera. Takmer kopia Continental 790, ale za podstatne lepsiu cenu. Rozmer 195/60 R15 za 3790 SK. Disky okolo 2600 Sk.
A retaze si kupim tiez, a na plechace ich nemam problem pouzit. Myslim si ze ked auto zapadne, tak ASR nepomoze. -
Tak kousek citace z návodu k autu :
...Zvláštnost u vozů s 16 ventilovým motorem. Tyto vozy jsou vybaveny koly, na která nelze montovat sněhové řetězy. Pokud chcete použít řetězy, musíte bezpodmínečně použít speciální vybavení....
Tak nevím...
Já mám vcelku běžný řetězy zn. Razant (tuším) a je to O.K.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!