Renault Scénic
« Re: co obujete na zimu?
Tak som vymenil letne pneu za zimne. Kontrola tlaku iba zhasla symboly vsetkych pneumatik a vlavo mi svieti 1 kontrolka, ktora signalizuje ze nema signal. Tot vse. Nastastie sa nic ine nekonalo. Nakoniec som si kupil pneu Goodyear UltraGrip6, bola to palka, ale podla testov mi to na nic ine nevychadzalo. -
« Re: dlho to teda nevydrzalo Ad 432
luf> To víš, francouzi...
Fakt, můžu Ti říct, že po zkušenostech se 3mi rencky a 3mi škodovkami je to 3:0 pro domácí. BTW, na Fabii mám 30klacků a bez nejmenšího problému. A to jí dávám určitě tak 5x víc zabrat, než Ty svému Cliu. Například to, co musí vydržet podvozek při jízdě na limitu při použitých pneu 215/40ZR16, je asi fakt sila. A že se tak děje často (respektive dělo, už jsou tam zimní), je Ti určitě jasné. -
« dlho to teda nevydrzalo
Hi all
Asi 2 tyzdne dozadu mi nieco zacalo klepat a buchat na prednej naprave pri prejazde nerovnostami pri zatacani. Postupom casu sa to klepanie zosilnilo. Najazdenich mam len 20.000 km. Chcem sa spytat ci sa to uz niekomu z Vas stalo na novsom aute? Bude to asi nieco s riadenim, pretoze tlmice, capy aj stabilizatory su OK (ako nove). -
« Re: co obujete na zimu?
Jinak s tou kontrolou to nevim jiste, cetl jsem to v navodu a jednou jsem mel prehusteny nebo podhusteny kolo a dost toho na mne svitilo a blikalo. Stejne si ale myslim, ze pokud snimac nebude dostavat signal, tak to bude detekovat jako chybu a bude to hlasit! O techle problemech mi rikali v servisu! -
« Re: co obujete na zimu?
To je pre mna prekvapenie, ze Scenic ma el. uzavierku diferencialu. Pokial viem tak jedine co to robi je ze ked preklzuje jedno koleso, tak ho brzda pribrzdi, cim sa automaticky viac vykonu prenesie na druhe koleso, ale to len vdaka tomu ze diferencial je stale plne funkcny a nieje uzamknuty. Takze ano, moze sa stat ze vykon sa bude prenasat plynule medzi dvoma hnanymi kolesami, ale diferencial stale funguje (co je dobre najma pri prejazde zataciek:-) -
« Re: co obujete na zimu?
Mracek, to mas vyskusane s tym blikanim kontroliek, alebo si to niekde vycital? Ja som cital v navode, ze ked nieje snimac tlaku v dosahu, tak zhasnu vsetku symboly pneumatik na display a nic viac sa nedeje. Tak mi to tvrdili aj v Renaulte. Rad sa dam poucit prv ako kupim ine disky.
Pre Luf-a: kotnrola tlaku je integrovana vo ventiloch, ktore su sucastou bezdusoveho disku. Daju sa dokupit aj samostatne, ale sada stoji asi 12000 Kc, takze to sa moc neoplati. -
« Re: co obujete na zimu?
boledo jsem zvědavý jak se ti bude s Matadorkama jezdit, ale máme nesrovnatelné podmínky já bydlím v Krkonoších a ty na Dunaji. Jinak mě zklamaly za minulou zimu asi dvakrát na čerstvě upluženém sněhu jsem se ve stoupání prostě nerozjel.
Jinak do hlubokého sněhu jsou velmi dobré.
Přesto se mi zdá ve, že scénic nějak víc hrabe ve srovnání s ostatnímy vozy. Nemám protisklozový systém a tak jsem zvědavý na vaše reakce během zimy.