Renault Scénic
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Expression Plus
Ahoj, vcera jsem ke sve radosti nasel toto auditko se 'Scenic pozitivnimi'. Procital jsem to do dvou hodin rano, zatim vam jen tise zavidim. Mam objednaneho Scenica Expression Plus, 1.8 16V. Termin dodani je 6.12., takze nejakych 7 tydnu od objednani. Doufam, ze to bude o neco driv, nemuzu se dockat jak male decko:-) Jake mate zkusenosti s prodejci? Ja nic moc, ptal jsem se v rijnu na motor 1.8, pry ho nedelaji. Pritom v cenikach od 1.6. je i tento motor. Pak jsem se ptal na rozdil mezi 1.6 a 1.8, prodejce rikal 'Pane, to me se na to neptejte, to ja nevim' :-) -
matuS 19.11.01 05:32
« Re: Re> Meda
samozrejme, ze nejazdim v noci 190. co robis v situacii, ked ide oproti auto? predpokladam ze zhasnes dialkace, a co dalej? ides naslepo?
ace: neviem ako v cechach, ale my mame tie porasty v stredovom pase nie moc vysoke, t.j. kamion to oslepuje. a kedze v noci jazdi po dialnici vela kamionov (aspon u nas) tak sa neda permanentne svietit dialkacmi. -
« Re: to meda
mracek> Ad testy. V žádném případě neporovnávej dezén v různých rozměrech a rychlostních limitech. Můžeš srovnat 205/55 R16 91W a 215/55 R16 93W. To jo. Nikdy ale nesrovnávej 165/65R13 83T s 205/55R15 88V (nebo dokonce W). Jde o velký rozdíl. Hrušky a jabka jsou proti tomu dvojčata :o) -
mracek> O aktivaci EDS jsem nic nepsal, ale u VW group je logika jiná. Funguje to zárověň.
Stránky barumu ber s rezervou. Já se orientuju origoš ceníkem a tam už nejsou. Ty stránky jsou celkově zmatené. Mnoho věcí tam není a mnoho zase přebývá. Třeba CV 91 už se nedělá 2 roky a na webu stále je. Ignoruj je a sežeň si originál ceník koncernových pneu "léto 2001". Asi to tam klápala nějaká ženská podle různých prospektů. Ver mi, vím, co říkám. Mé kontakty v Barumu jsou důvěryhodné. Jo, a k cenám stejných rozměrů jsem se už vyjádřil, tak si to znovu přečti. Je to tak. -
Hufe, on vzorek je vzdy stejny a pro porovnani to staci, takze je prakticky jedno jestli srovnavas pneu na 13" 15" 16", vlastnosti jsou vetsinou podobny! Kde jsi vzal, ze se vyprodavaji? Ted jsem se dival na stranky Barum a tam o tom nic nepisou, navic cena CEC je stejna jako CPC, coz taky o necem svedci! -
mracek> To jsou teda argumenty...
Je potřeba je prohřát - Co to? Komerční pneu, je-li teplo, absolutně prohřát nepotřebují
Silná jednička? Jakou mám pak já? Mám proti Tobě dvojnásobný krouťák a i na zimních 185/60 při rozjezdu na jedničku neprohrábnou. ASR se neaktivuje. Nemáš náhodou V6ku biturbo ;o)
Testy CEC - Kde jsou? Jak jsou staré? V nových testech CEC již dávno nefiguruje. Snad jen ve 13" pneu a ty doufám nesrovnáváš.
Jak Tě proboha napadlo volit pneu podle toho, jestli máš ASR? Vždyť je dost důležitějších parametrů, než záběr (aspoň pro mně).
A to EDS sice pomůže, ale v 99,9% případů rozjezdů na suchu se neaktivuje, zatímco ASR bohužel ano. ASR (spolu s EDS) je paráda na sněhu a jiných kluzkých sračkách v zatáčkách, které jdou tím pádem projet pod plynem jako po kolejích. -
Huf-prodavat jsem je videl! Kdyz jsou prohraty, silu prenaseji v pohode, navic ta 1 je hodne silna a protocila by jakykoliv kola! Problemy s prenasenim sily spis vznikaji na mokru! Ja jsem s nima ale spokojenej, nejezdim na hranicich moznosti auta! pokud by auto nemelo ASR, tak by se asi vyplatily lepsi pneu, ale takhle je to pohoda!
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!