Renault Scénic
« Re: to meda
mracek> Našel jsem to. Hm. Hledal jsem je mezi zimními...
Jo, jde celkem srovnat (i když né úplně) 205/55 a 205/60 R15. Snad jo. Ale, jak se říká, jednooký mezi slepými králem ;o) Podívej se, co je tam za konkurenci. Vždyť to je jako muzeum.
Jo, máš fajn pneu, ale až obuješ soudobou produkci, pochopíš, že 2 roky ve vývoji (vlastně víc, CEC je dost stará) je hodně dost velký skok kupředu. Myslím, že nová Bravura by tyto výsledky předčila. A to je v denešní době na chvostu.
BTW, já na takto obutém Scenicovi jezdil. Asi to nebylo jen gumama, že jsem se cítil jako v neckách a ne v autě ;o) -
« Re: to meda
mracek> To nebylo na Tebe.
Teď se mi vůbec nechce. Snad časem. Hodím vám sem i typy směsí pro CEC 13" a CEC 15", abyste pochopili, oč tu běží.
Jen napovím. Jsou nároky na pneu např. 165/70 R13 79T (favorit/Felicia) a na 205/55R16 91W (Octavia, Golf, Passat, BMW3, AUDI A3,4,6,8... ) stejné?
Takové pneu se liší ve více parametrech, než si myslíte. Třeba konstrukce bočnice (průměr, tvar a počet lanek v patce) hodně ovlivní jízdní vlastnosti. Směs běhounu T je jiná než H a ta je jiná než V atd až k Y (300km/h). Počet vrstev polyesteru mezi běhounem a kordy taky dělá divy.
Atd atd.
BTW, o žádněm testu CEC 205/55R15 nevím, tak mi nevkládejte do úst, že ho zpochybňuju. Není, co zpochybnit. -
« Re: Blue bulbs
Jo to nevi, jinak mam podobnou zkusenost, ale byly dobry na snehu a za mlhy! Nejvetsi nevyhoda byla, ze nic nevydrzely! Ale od toho Renaultumuzou byt dobry, jinak by je snad nevyrabel! Vedle byly jeste vystaveny xenonove vybojky! Vypada to temer stejne jako zarovka§ :-) -
« Blue bulbs
Jednou za svých mladych let (asi před rokem) jsem si koupil do Chryslera modré žarovky Laser Blue (H4) za 800 Kč :-( Problém byl, že na potkávačky (95% jízdy) bylo světlo bíle na dálkové krásná světle modrá barva. Neb jsem zjistil, že jaxi s bílou žárovkou vidím lépe tak jsem je vyměnil :-) Tak me zajímá jak na tom bude H1 od Renaulta -
« Renault
Tak jsem se dnes konecne dostal do Renaultu, ptal jsem se na ty kola! Slo mi hlavne o tu kontrolu tlaku v pneu! Tak jsem zjistil, ze ty cidla se prodavaji zvlast a jedno stoji 1100Kc, takze na vsechny 4 vyjdou cidla na 4400Kc a ne 12tKc, jak tu nekdo psal! Ted musim sehnat nekde levny disky, nevite o necem? -
« Re: to luf
Ked ta bavi psychologia, tak sa tu musis fakt velmi zabavat - tie zabomysie vojny, kto ma lepsiu plechovku su na smiech a predsa sa do nich dam vacsinou zlakat, aby som obhajoval svoje Clio :-) BTW ja som na vysoku siel a zalozil som si vlastnu firmu este pocas studia. Ale nakoniec som aj tak dospel do stadia, ked chodim kazdy den do prace a dostavam za to stabilne financne ohodnotenie. Nejak ma prestalo bavit nahanat sa za peniazmi, tato pohoda mi proste vyhovuje lepsie. Niekedy sa budem musiet u teba zastavit a preberieme moznosti tuningu toho auticka. Auta je to jedine, co ma este spaja s mojou burlivou mladostou :-) -
« to luf
Já mám 2 průmyslovky, strojní a slévárenskou. Paradoxem je, že mě technická škola nikdy nelákala, protože jsem techniku považoval za moc studenou a jednoduchou až nudnou k hlubšímu studiu, ale byl jsem v mladém věku přesvědčován o výhodách toho či onoho studia a tak se stalo. Na vysokou jsem nešel z finančních důvodů (za půl roku po škole jsem měl svou firmu), nesnesl bych pocit závislosti na otci a fakt, že moji vyučení kamarádi něco vydělají a já ne. Ovšem daleko víc mně baví psychologie, obchod a jazyky. Nicméně technice nějakým způsobem rozumím, tak se jí živím.
Jen abys věděl.