Renault Scénic

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  22:07

« Re: to meda

mracek> Mrkni na test 205/55R16W. Vítěz Tvého testu se ocitl na chvostu. Vím, je to o palec víc, ale i tak to o něčem svědčí (nehledě na to, že bude jistě vylepšená). Navíc, ve 205/55R15W bude ta Firestonka Firehawk 700 o poznání lepší než 205/60R15V. Jednak má měkčí směs a taky pevnější bočnici a širší běhoun.

Jen abys věděl.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  22:02

mracek> Našel jsem to. Hm. Hledal jsem je mezi zimními...

Jo, jde celkem srovnat (i když né úplně) 205/55 a 205/60 R15. Snad jo. Ale, jak se říká, jednooký mezi slepými králem ;o) Podívej se, co je tam za konkurenci. Vždyť to je jako muzeum.

Jo, máš fajn pneu, ale až obuješ soudobou produkci, pochopíš, že 2 roky ve vývoji (vlastně víc, CEC je dost stará) je hodně dost velký skok kupředu. Myslím, že nová Bravura by tyto výsledky předčila. A to je v denešní době na chvostu.

BTW, já na takto obutém Scenicovi jezdil. Asi to nebylo jen gumama, že jsem se cítil jako v neckách a ne v autě ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  21:31

Ten test je sice uz starsi, ale porad to o necem vypovida...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  21:31

Je to tam!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  21:30

mracek> A kde? Na ADACu to nebylo.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  20:13

V testu byly 205/60R 15 V, coz bude temer stejne jako 205/55 R15 V a hodnoceni vynikajici!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  20:03

mracek> To nebylo na Tebe.

Teď se mi vůbec nechce. Snad časem. Hodím vám sem i typy směsí pro CEC 13" a CEC 15", abyste pochopili, oč tu běží.

Jen napovím. Jsou nároky na pneu např. 165/70 R13 79T (favorit/Felicia) a na 205/55R16 91W (Octavia, Golf, Passat, BMW3, AUDI A3,4,6,8... ) stejné?

Takové pneu se liší ve více parametrech, než si myslíte. Třeba konstrukce bočnice (průměr, tvar a počet lanek v patce) hodně ovlivní jízdní vlastnosti. Směs běhounu T je jiná než H a ta je jiná než V atd až k Y (300km/h). Počet vrstev polyesteru mezi běhounem a kordy taky dělá divy.

Atd atd.

BTW, o žádněm testu CEC 205/55R15 nevím, tak mi nevkládejte do úst, že ho zpochybňuju. Není, co zpochybnit.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  20:02

« Re: Blue bulbs

Jo to nevi, jinak mam podobnou zkusenost, ale byly dobry na snehu a za mlhy! Nejvetsi nevyhoda byla, ze nic nevydrzely! Ale od toho Renaultumuzou byt dobry, jinak by je snad nevyrabel! Vedle byly jeste vystaveny xenonove vybojky! Vypada to temer stejne jako zarovka§ :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  19:52

« Blue bulbs

Jednou za svých mladych let (asi před rokem) jsem si koupil do Chryslera modré žarovky Laser Blue (H4) za 800 Kč :-( Problém byl, že na potkávačky (95% jízdy) bylo světlo bíle na dálkové krásná světle modrá barva. Neb jsem zjistil, že jaxi s bílou žárovkou vidím lépe tak jsem je vyměnil :-) Tak me zajímá jak na tom bude H1 od Renaulta
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  19:30

Hufe, kdyz tvrdis, jaky jsi prebornik v pneu, tak nam to hlupakum vysvetli? :-))) Nenasel jsem na tebe otazku, ktera by byla hloupa, alespon co si pamatuju!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  19:27

« Re: Renault

ace2, nevim, zapomnel jsem se na to zeptat... :-) Ale asi to bude dost, kdyz je to original Renault!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  19:25

a kolik taková žárovka stojí ?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  19:23

Tímto končím debatu o testech pneu, vlastnostech, směsích atd. Mám totiž dojem, že se tu bavím s hlupáky.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  19:19

luf> Když jsi takový mistr na fyziku, tak proč tolik připotroublých připomínek a dotazů? ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  19:04

Jeste tam byly vystaveny Renaultovsky zarovky H1 Blue vision(od Philipse), na obrazku je vyfocen Scenic s tema zarovkama a vypada to docela pekne:-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  14:21

« Renault

Tak jsem se dnes konecne dostal do Renaultu, ptal jsem se na ty kola! Slo mi hlavne o tu kontrolu tlaku v pneu! Tak jsem zjistil, ze ty cidla se prodavaji zvlast a jedno stoji 1100Kc, takze na vsechny 4 vyjdou cidla na 4400Kc a ne 12tKc, jak tu nekdo psal! Ted musim sehnat nekde levny disky, nevite o necem?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  13:37

« Re: to luf

Ked ta bavi psychologia, tak sa tu musis fakt velmi zabavat - tie zabomysie vojny, kto ma lepsiu plechovku su na smiech a predsa sa do nich dam vacsinou zlakat, aby som obhajoval svoje Clio :-) BTW ja som na vysoku siel a zalozil som si vlastnu firmu este pocas studia. Ale nakoniec som aj tak dospel do stadia, ked chodim kazdy den do prace a dostavam za to stabilne financne ohodnotenie. Nejak ma prestalo bavit nahanat sa za peniazmi, tato pohoda mi proste vyhovuje lepsie. Niekedy sa budem musiet u teba zastavit a preberieme moznosti tuningu toho auticka. Auta je to jedine, co ma este spaja s mojou burlivou mladostou :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  13:13

« to luf

Já mám 2 průmyslovky, strojní a slévárenskou. Paradoxem je, že mě technická škola nikdy nelákala, protože jsem techniku považoval za moc studenou a jednoduchou až nudnou k hlubšímu studiu, ale byl jsem v mladém věku přesvědčován o výhodách toho či onoho studia a tak se stalo. Na vysokou jsem nešel z finančních důvodů (za půl roku po škole jsem měl svou firmu), nesnesl bych pocit závislosti na otci a fakt, že moji vyučení kamarádi něco vydělají a já ne. Ovšem daleko víc mně baví psychologie, obchod a jazyky. Nicméně technice nějakým způsobem rozumím, tak se jí živím.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  12:21

« Re: to luf

ATX - tak ma napadlo, aku ty mas skolu? Ak nechces, nemusis odpovedat, ale tou poslednou odpovedou si vo mne vzbudil zvedavost :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  12:11

« to luf

I můj:-) To víš, že to není problém vypočítat...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…