Renault Scénic
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
matuS 23.10.02 05:10
« naklananie scenicu
chcel som napisat, ze vcera som isiel v jednej dlhej rychlej zakrute za scenicom, a mozem potvrdit ze moc sa nenaklana. samozrejme trocha sa naklonil, ale v tej zakrute sa nakloni aj wrx a rs4, ktore som tam uz videl. (ferrari sa nenaklonilo)
zaujimave je, ze teraz som cital test - porovnanie premacy vs scenic a vyhrala premacy, kvoli jazdnym vlastnostiam.
ps: sem sa dovaza iba scenic 2.0 -
« Re: Stresny nosic na Scenic
Da se dokoupit i pozdeji, nahradi se listy ve strese novymi. Renault dela jeste klasicky s uchyty za ram dveri, tusim neco kolem 3000-4000,-. Na vozeni kol pak dela special za 3000 vnitrni nosic na 2 kola, docela parada, plna spokojenost :) -
« Sání
Mám Scenica teprve krátce. K sání vede "husí krk", který je napojen ve spodní části filtru a stáčí se nahoru a je napojen na takový plastový náústek za přední maskou. Ten "husí krk" je zakončen pryžovou mahžetou, která mi spadla z toho plastu a já nevím, jak ji upevnit zpět, protože sama tam nedrží. Chci se proto zeptat, jestli má být nějak přepásána nebo má držet sama. Díky -
« Re: Picasso, PG 307 SW alebo Scenic
yyyyy: Mas pravdu - pozeral som teraz na aktualne cenniky. Renault uz neponuka 1.6 model v Expression vybave, ako to bolo vlani a co som ja kupil (cca 730t) a PG307 SW Pack vyzera naozaj zaujimavo - ja som poznal cenu 2.0 l verzie a ta sa uz trochu lisi. Inac ten PG307SW je iste jedno s najkrajsich aut svojej triedy teraz na trhu. Jednoznacne je Scenic zastaralejsi, ako PG... -
Zizal> Ona si uz vybrala, len potrebuje alternativy. Ona chce PG307 SW alebo Break. Staci 1.6 motor a vo vybave chce definitivne aj ESP. Ked som presiel vybavy, tak proti scenicu nie je drahsie a break je dokonca o 20kSk lacnejsi (vo vybave ESP, klima, CD radio, metaliza) aj ako verzia AIR. Scenic vyhrava v bezpecnosti, ma secky mozne airbagy aj na zadnych sedadlach - vies, dve deti. ... vsetko je to okolo 700kSk. Len nad jednou vecou este uvazuje, Scenic moze mat vo vybave s automatickou prevodovkou klimu v cene. To auto potom vychadza za nejakych 750kSK aj ked to nie je air, potom si moze dokupit take veci ako PP ktore do airu nejdu. -
Podla mna nechaj si auto vybrat "babe". Zeny maju uplne ine hodnoty, ktore na aute hladaju a ocenuju, ako muzi. Ak mam vyberat ja, tak podla ceny a hospodarnosti vyhra Scenic, priestorovo asi Picaso a modernou vybavou PG307 SW. Ale tam je cenovy narast uz dost velky. Co sa tyka kvality aut, su asi na rovnakej urovni, sam mam Scenic 1.6 16v a pri 32000km nemam zatial vaznejsie problemy. V buducnosti uvazujem aj ja o kupe auta pre moju polovicku a po vlastnych skusenostiach s ESP v Scenicu to bude mat aj ona(ESP). Ono to zas nie su take lacne hracky a ESP mi uz raz alebo 2 krat veeelmi pomohlo :-), tak verim ze ochrani aj ju a jej auto... -
« Re: Benzin
sorry ze pokracujem inou vecou s povodnym titulkom, ale neviem urobit novy, nieco je tu hnile, takze:ludia, ide o Picasso, PG 307 SW alebo Scenic do babskych ruk v nejakej asi 1.6 benzinovej verzii co radite? ... nebojte sa pohadat sa nech sa to vyjasni ...
-
"-- skrytý --" 30.07.02 10:59
« Re: zaruka
mracek: Zaruka na 3 roky? Kupoval sis k tomu Zaruka + za .. nepletu-li se pro Tve auto za 10.600 Kc? Uz Ti poslali tu karticku?:-) Btw. cetl jsi v podminkach sluzby, na co vsechno se ta zaruka nevztahuje? Skoro by se vyplatilo napsat, na co ano .. nicmene taky o tom uvazuju pred koncem zaruky, ze do toho pujdu, tim spis, ze je v te cene i prodlouzena Renault Asistance. -
« Re: Benzin
Ako to uz bolo pisane v rubrike Clio II, stlac nulovanie denneho pocitadla a zapni klucom zapalovanie. Podla vsetkeho by sa mala palubka prepnut do modu, kde vsetky budiky podskakuju a ked v tomto mode prepnes tlacidlo nulovania, ukaze sa ti zostatok paliva v nadrzi. Inac, podla mojich skusenosti tam bude cca 10 litrov benzinu. -
« Re: Spolahlivost Scenica
Problemy temer zadne, teda vyjma toho ESP, ktere ale ted uz funguje bez problemu! Jel jsem s 1.9 dTi a mam 1.6 16V ve vybave Privilege, dTi neni spatny(jel jsem v te silnejsi verzi,ktera se dnes jiz neprodava), ale je to jiz stary motor, lepsi je dCi, ktere je vsak uz o dost drazsi! 1.6 16V je pekne svizny a dokaze prohnat mnohem silnejsi vozy! Co je lepsi? Zkus se projet, to same plati i o rozhodovani mezi Peugeot a Renault! Obe pekne auta, zalezi, co Ti padne lepe do oka a do rukou... :-)Jo a mam najeto pres 40t km.... Prohlidky jsou po 30t.km a zaruku mam nyni na 3 roky... :-) -
« Spolahlivost Scenica
Nazdar, uvazujem o kupe Scenica alebo P307 sw. V auditoriu P307 som sa docital o fatalnych problemoch, ktore s tym ludia maju. Preto by ma zaujimalo, ake problemy mate s vasimi Scenicmi. A dalej, u nas v SR je nejaka akcia, ze motor 1.9 DTI je za cenu 1.6. Vykon ale ma mensi asi o 30k. Uvazoval som o tej 1.6 nakolko moc nenajazdim a mala by mat > 100k. Ake su subjektivne pocity v tychto 2 motorizaciach?