Renault Scénic
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« to mracek
1. Já myslel ty FW930 levnější.
2. Já vím, jak dopadly v testu, nicméně tam testovali konkrétně 195/65 15 T, a na druhou stranu mi spousta lidí řeklo: průměr+hučí. Osobně nevím-netestoval jsem. Hele vážně, to záleží kam s tím autem jezdíš, jestli tak nějak po Praze a okolí nebo často cestuješ všude možně a nevybíráš si datum a čas cesty. Pokud jezdíš jenom tak po Praze kup ty Firestone. Pokud chceš pro auto udělat víc, kup DUNLOP M3 model 2001, všichni je chválí. Pokud budeš jezdit hodně ve sněhu a břečce, kup GY UG6. Pokud jezdíš rychle a po dálnících, kup GY GW3 nebo Conti TS790 nebo Pirelli Snowsport. Pokud ti leze na nervy hluk pneu, neznám tižší než ty GY GW3! -
« Re: to mracek
To ja vim, ze se daji sehnat i levnejsi, ale neverim, ze lepsi! V testu ty FW930 dopadly fakt dobre! A za tu cenu je to dobry kompromis. Na Felde jsem jezdil s protektory, na suchu relativne dobry, na vode nic moc, v brecce to slo a na snehu mely suprovy zaber! Jinak jsem se ted vratil a na silnici vzniknul pekny led, predemnou mel MB M320 co delat, aby zatocil a ja co delat, abych ty lyze zastavil, kdyz jsem pak pridal pri 50km/h na V, tak ASR blikalo jak blazen! Co teda doporucujes? -
« to mracek
1. Filtr-dej ho tam kdy budeš chtít. Nic řící nemohou, protože boxové verze mají schválení k užití výrobci vozů!
2. Pneu-ta cena, co jsi psal není nic extra. 185/65 15 88T ti seženu za 2100,- s DPH. Co bych ti doporučil? Nevím, to je otázka mnoha faktorů. Vím, že nikomu se nechce cpát do zimních pneu peníze, ale na druhou stranu se to nemusí vyplatit a nikomu se také nechce platit za odtahovku a dohadovat se s pojištovnou a servisem a v poslední řadě mít auto po havárii a když dobře, tak trpět celou zimu zvýšenou pozorností k ovládání auta a sníženou rychlostí dopravy... Já sám jsem měl Michelin XMS330 ještě z loňska, 4mm vzorek, sucho+vlhko OK, sníh a břečka KO, hluk-maximální, jízdní vlastnosti přijatelné. Říkám si, tyhle pneu se skoro nesjíždí, ještě jednu zimu vydrží. Až jsem jel Šumavou z Německa a v jedné táhlé zatáčce na 5cm sněhu ve 110km/h mě začal předjíždět zadek, tak jsem začal kontrovat pod mírným plynem, až jsem byl na dorazu s rejdem a auto jelo pořád smykem, ale ani se nevyrovnat a ani se nepřetočit! Moc jsem přidávat nemohl, auta jezdila v protisměru a situace by moc větší rychlost nesnesla. Tak jsem čekal a hrál si s plynem a nakonec se to chytlo... Pak si tak říkám, tak kdyby se to nechytlo, vystřelím do příkopu, zbořím pár smrků, rozbiju tu část auta, která bude v momentě nárazu poblíž... V tom lepším případě zaplatím pokutu, odtah, servis, atd., a to všechno budu muset řešit v noci v -5°, někde v lese na německé straně Šumavy... Tak jsem si tak řekl, nemá význam šetřit na nevhodném místě!! Ať ty zimní pneu stojí peníze, ať prd vydrží, ale hlavně ať fungují v podobných situacích. Koupil jsem 205/65 15 GY E GW3, nebyly nejlevnější, jízdní vlastnosti velmi dobré, vůbec nekloužou na polonamrzlé vlhké špinavé sračičce, voda+břečka+sníh OK, hluk OK (tižší než letní 225/60), jen prý málo vydrží... Minulý týden jsem zažil 2x tu kalamitu, poprvé bylo -3 a pršelo - pneu OK, podruhé padaly vločky jako pingpongáče, v momentě bylo na dálnici 10cm sněhu a i v něm se dalo jet 130-140, nebýt ostatních zdržovačů a na Šumavě jsem mohl předjíždět na sněhu i v zatáčkách a auto se chovalo, řekl bych, jako s letními v létě na lesní cestě. V ten moment jsem si řekl, že ty pneu něco do sebe mají... Úsudek si udělej sám a vyber pneu, které chceš... -
« to mracek
1. Měl by být znát, ale jak moc nevím. V tomto konkrétním případě ti neřeknu, protože jsem ho do Scenica 1.6 16V nedával a netestoval jsem jej. Když nebude fungovat, tak jej vrátíme a ty oželíš -10% storno polatek...
2. Já vím jaká čidla myslíš, a taky si nemyslím, že je seženeš nějak výrazně levněji. To bude nějaký pneumaticko-elektrický převodník a malá vysílačka. No optám se, ale když dobře tak max. -10% z oficiální ceny ND.
3. Tak 185/65 nebo 195/60? Tohleto bych volil podle toho kde jezdím a jak rychle jezdím. Každopádně znáž ty Firestonky? Nic moc guma a hučí jako blázen! -
« to mracek
1. Tak pokud ho chceš do boxu, rozhodni se, a já objednám nebo neobjednám.
2. Ty čidla orig. Renault? Nevím, možná? Mám se optat? Kolik ti za ně řekli v servisu? Co já mám třeba tady v katalogu tento systém na dodatečnou montáž na jakékoliv auto, tak 2 náhradní čidla stojí cca 5500,-
3. Kolik za ty Firestony máš dát a v jakém rozměru? 185/60 14??
P.S. Doprava není problém, deno denně posílám spoustu zboží sem a tam...
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!