Renault Scénic
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: naklananie scenicu
Ne, ma ji Megane i Scenic, to je mozna ten duvod, proc hodne lidem prijde, ze se naklani! On se totiz nenaklani, ale ta zadni cast jede jinym smerem, proto je jiny polomer zataceni. Scenic ma dokonce daleko tvrdsi perovani a vyztuzenejsi podvozek nez Megane, bavil jsem se o tom v servisu v Praze(asi jediny servis, kde o tech autech neco vedi-AUTO FREIBERG). -
megany (to je aj scenic) su tvrde a nenaklanaju sa (ja by som rozhodne chcel meksie faro), ale specialne som sa na to pytal predajcu, a tvrdil ze to MA samoriadiacu napravu, tusim mi ukazoval take srandovne tvarovanu gumenny kus ktory to vraj cele robi ... alebo si to mylim s PG? -
Ja si zase myslim, ze naklananie Scenica je vyplod konkurencie, ktora sa snazi nejako podporit ten ci onen automobil, ktory prave predava a Scenic sluzi ako meradlo kvality. Ja som si bud uplne zvykol, alebo sa nenaklana viac, ako by som v danej situacii cakal. Nemam s tym absolutne ziadne problemy. Tym netvrdim, ze SC je najlepsie auto vo svojej triede, to nie - jazdim na nom a vselico by som tam povylepsoval - ale su to drobnosti, ktorych pripadne vypiplanie zvysi cenu auta o minimalne o 30%. Ak by som chcel vypiplane auto, kupoval by sim niekde u Mercedesu ci BMW...
Macek - odkial mas, ze ma SC riaditelnu zadnu napravu? To nema ani Picasso, kde by som to skor ocakaval, ze to zdedi od Xary, ale nestalo sa... (Alebo mi nieco uslo? :-) ) -
matuS 23.10.02 05:10
« naklananie scenicu
chcel som napisat, ze vcera som isiel v jednej dlhej rychlej zakrute za scenicom, a mozem potvrdit ze moc sa nenaklana. samozrejme trocha sa naklonil, ale v tej zakrute sa nakloni aj wrx a rs4, ktore som tam uz videl. (ferrari sa nenaklonilo)
zaujimave je, ze teraz som cital test - porovnanie premacy vs scenic a vyhrala premacy, kvoli jazdnym vlastnostiam.
ps: sem sa dovaza iba scenic 2.0 -
« Re: Stresny nosic na Scenic
Da se dokoupit i pozdeji, nahradi se listy ve strese novymi. Renault dela jeste klasicky s uchyty za ram dveri, tusim neco kolem 3000-4000,-. Na vozeni kol pak dela special za 3000 vnitrni nosic na 2 kola, docela parada, plna spokojenost :) -
« Sání
Mám Scenica teprve krátce. K sání vede "husí krk", který je napojen ve spodní části filtru a stáčí se nahoru a je napojen na takový plastový náústek za přední maskou. Ten "husí krk" je zakončen pryžovou mahžetou, která mi spadla z toho plastu a já nevím, jak ji upevnit zpět, protože sama tam nedrží. Chci se proto zeptat, jestli má být nějak přepásána nebo má držet sama. Díky -
« Re: Picasso, PG 307 SW alebo Scenic
yyyyy: Mas pravdu - pozeral som teraz na aktualne cenniky. Renault uz neponuka 1.6 model v Expression vybave, ako to bolo vlani a co som ja kupil (cca 730t) a PG307 SW Pack vyzera naozaj zaujimavo - ja som poznal cenu 2.0 l verzie a ta sa uz trochu lisi. Inac ten PG307SW je iste jedno s najkrajsich aut svojej triedy teraz na trhu. Jednoznacne je Scenic zastaralejsi, ako PG... -
Zizal> Ona si uz vybrala, len potrebuje alternativy. Ona chce PG307 SW alebo Break. Staci 1.6 motor a vo vybave chce definitivne aj ESP. Ked som presiel vybavy, tak proti scenicu nie je drahsie a break je dokonca o 20kSk lacnejsi (vo vybave ESP, klima, CD radio, metaliza) aj ako verzia AIR. Scenic vyhrava v bezpecnosti, ma secky mozne airbagy aj na zadnych sedadlach - vies, dve deti. ... vsetko je to okolo 700kSk. Len nad jednou vecou este uvazuje, Scenic moze mat vo vybave s automatickou prevodovkou klimu v cene. To auto potom vychadza za nejakych 750kSK aj ked to nie je air, potom si moze dokupit take veci ako PP ktore do airu nejdu. -
Podla mna nechaj si auto vybrat "babe". Zeny maju uplne ine hodnoty, ktore na aute hladaju a ocenuju, ako muzi. Ak mam vyberat ja, tak podla ceny a hospodarnosti vyhra Scenic, priestorovo asi Picaso a modernou vybavou PG307 SW. Ale tam je cenovy narast uz dost velky. Co sa tyka kvality aut, su asi na rovnakej urovni, sam mam Scenic 1.6 16v a pri 32000km nemam zatial vaznejsie problemy. V buducnosti uvazujem aj ja o kupe auta pre moju polovicku a po vlastnych skusenostiach s ESP v Scenicu to bude mat aj ona(ESP). Ono to zas nie su take lacne hracky a ESP mi uz raz alebo 2 krat veeelmi pomohlo :-), tak verim ze ochrani aj ju a jej auto...
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!