Renault Scénic
Mracek - ja som prvu zimu prezil teiz na CECkoch a v podstate v pohode az nato, ze som v rychlosti asi 15km/h dostal smyk, klzal sa 20 metrov! bez akehokolvek spomalenia auta a nakoniec narazil do zvodidla. BTW klzali sa tam vsetci, co nemali retaze - mokry sneh na lade dolu kopcom, brrr. Este ze sa nikto neklzal rovno do mna. Inak vsetko v poriadku, daval som si vacsi pozor a v pohode som to zvladal a to jazdim ku svokrovcom na hory takmer kazdy vikend (uz od novembra tam maju 50cm snehu).
Na Skode 100 som tam vyliezol na univerzaloch protektoroch a aj som sa bez problemov z tadial vratil. Kto na Skodovke niekam nevylezie, ten to s nou proste nevie. Za vsetky jeden pribeh - cakali ma, ze pridem a cely den snezilo a fukalo, tak boli dohodnuti s chlapikom co mal traktor, ze ma pojde vytiahnut. Ked som prisiel, vsetci sa hned pytali, ze kde som zapadol, boli vsak sokovani, ze som zapadol az u nich vo dvore. V ten den som bol prvy, ktory dosiel az tam po vlastnych. Vivat Skoda, super auto na sneh! -
lufe, do Rakus daleko...:-) Nejhorsi to neni, da se jezdit i na tech letnich, jak jsem si dneska overil... Docela legrace...:-) Problemy s trakci nemam temer zadny diky ASR, vyjel jsem i kopce, kde staly S120 a to se tvrdi, ze vyjede vse:-))), Problem vzdy prichazi, kdyz mam brzdit, to jsou pak krusne chvilky! Jinak ty kola drzi pricnou stabilitu diky podelny vzorkum na pneu! -
Ad baterka, podla mna jej viacej vadi, ked je dlho nevyuzivana ako ked ju stale dobijas atd. Mne vydrzala v R21 9 rokov, je to AFA, takze v podstate neznackovy vyrobok. Menil som ju, lebo originalna uz zomierala (7 rokov). V P309D je baterka uz 4 roky a tuto zimu prestala startovat. Ale stacilo doliat vodu, nabit a zase funguje. To auto najazdi 60tis rocne prevazne v noci, startuje aj pri -25. Tiez je tam neznackova baterka...
to mracek - skus tie Semperity (nie TopGrip, ale Direction Grip) alebo Hankook W400, maju ich teraz v Metre (v rakusku) v akcii za dobre ceny. Na kazdej je nalepka vitaz testu OAMTC, bohuzial taky test som na ich stranke nenasiel a teda neviem v akom rozmere. Z vlastnych skusenosti mozem povedat - na snehu velmi dobre, taku istotu som uz davno na snehu nemal, na lade nic moc, ale vzdy aspon 3x lepsie ako letne, na suchu takmer zrovnatelne s CEC s vynimkou brzdenia, ktore asi nebude ich domenou (teda brzdia dobre, kym clovek neprekroci hranicu smyku, vtedy sa akoby utrhnu a brzdny ucinok je len velmi slaby, s ABS asi rozdiel ani nezbadas). BTW za 1680ATS som obul cele auto a som vysmiaty, za tu cenu by som kupil 1.5 Continetalky T790 :-) -
« Re: to mracek
Zkus jeste pouvazovat o Semperit Sport Grip (letosni model). Cena cca 2600. Nasadil jsem je pred mesicem - 185/60R15 i s plechacema, zkusil jsem je na lede - super, v brecce (naposled dneska rano) - super, na ujetem snehu - o vikendu Vrchlabi, Spindl - supersuper. Hluk - OK (trochu slyset jsou ale ne moc). Na vode nevim protoze zatim tak vyrazne nelilo abych to zkusil. Kupoval jsem je v Barumu i s plechacema a drobna perlicka - plechace staly cca 1500 jeden a jsou to ty z prvovyroby Renaultu - v prodejne Renault mi rekli cenu 2100 / kus. :-) Moc rad setrim. I kdys 1500 za kus plechu :-((. -
matuS 11.12.01 01:13
hufe> Baterie (akumulátor) by mel svou životnost vydtžet bez externího dobíjení. BTW, jeho životnost
bych pri každodením castém používání ná víc než 3 roky nevidel
na citroene (francuzske auto)
diesel (vacsie namahanie baterky) mi baterka vydrzala 4 roky, velke namahanie (caste startovanie)
a este stale tam ta baterka je, a funguje bez problemov.
michale, niesom si isty,
ale nieje nahodou jedno klepanie vo fabii presne od neobalenych kablov? -
« Re: to mracek
mráček> To, co navrhl ATX, je ideální. Nech ty dietní 15" navždy na zimu a zjara zakup 17" (asi 215/45R17). Budeš mít nejpěknější Scenic daleko široko. Bohužel, pěkné ráfky nejsou nejlevnější a pneu už vůbec ne. 1ks 215/45R17 stojí cca 8-10,5tisíce Kč. (Bravura 225/45R17W stojí 5510Kč). -
« to mracek
Dobře to běhá, oken otevírám spoustu a pořád to stihá... Vidíš, a to je přesně ten případ, když "někdo" komentuje něco, co neměl možnost porovnat s něcím jiným. Asi to stojí za prd, alespoň budu opět v úžasu z výpočetní techniky až pořídím nový model. Na druhou stranu, videa si nepouštím, grafiku nedělám, hry nehraji, k internetu se to připojí, chipy to programuje, učetnictví a OFFICE funguje, tak co?