Renault Scénic

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

12.12.01  11:24

« Re: Volant

mne neprijde spatny, mam ho potazeny kuzi a nestezuju si...:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.01  11:23

« Re: Re:

Hufe, ty drazky jsou hodne siroky, takze se jen tak nezalepej... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.01  10:41

Mracek - ja som prvu zimu prezil teiz na CECkoch a v podstate v pohode az nato, ze som v rychlosti asi 15km/h dostal smyk, klzal sa 20 metrov! bez akehokolvek spomalenia auta a nakoniec narazil do zvodidla. BTW klzali sa tam vsetci, co nemali retaze - mokry sneh na lade dolu kopcom, brrr. Este ze sa nikto neklzal rovno do mna. Inak vsetko v poriadku, daval som si vacsi pozor a v pohode som to zvladal a to jazdim ku svokrovcom na hory takmer kazdy vikend (uz od novembra tam maju 50cm snehu).
    Na Skode 100 som tam vyliezol na univerzaloch protektoroch a aj som sa bez problemov z tadial vratil. Kto na Skodovke niekam nevylezie, ten to s nou proste nevie. Za vsetky jeden pribeh - cakali ma, ze pridem a cely den snezilo a fukalo, tak boli dohodnuti s chlapikom co mal traktor, ze ma pojde vytiahnut. Ked som prisiel, vsetci sa hned pytali, ze kde som zapadol, boli vsak sokovani, ze som zapadol az u nich vo dvore. V ten den som bol prvy, ktory dosiel az tam po vlastnych. Vivat Skoda, super auto na sneh!
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.01  10:14

« Re: to mracek

No, vzdyt jo. V Barumu jsou za 1500. Jestli Ti je ATX nabidne levneji, zajed si na vylet do Brna. A co ty Semprity Sport Grip, jak jsem si precetl nekde jinde, uvazoval o nich i Huf! To by mohl byt argument pro, co myslis? :-)).
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 11.12.01  22:59

hufe, podla mna zivostnost baterky zalezi najme na poctoch startovani...a kedze som jazdil iba v meste, a vybavovacky+nakupy, tak tych startovani je naozaj dost.
    inak je pravda ze najazdil som menej, tych 25.000/rok
  • 00 Reagovat !

foto

11.12.01  22:57

« Volant

Konecne mam Scenica. Vsechno super, jenom volant me trosku zklamal. Je z takoveho divneho a na prvni pohled lacineho plastu.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.01  21:50

mráček> No, to ani ne. Pointa je v tom, že letní se ti zalepí sněhem a v tom momentu žádné drážky nemá.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.01  20:17

Sorry, error, obracene... :-))) Snehu jsem zazil dneska dost, byl prvni! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.01  20:12

mráček> To nemyslíš vážně, že ne? Příčná stabilita vozu díky podélným drážkám na letních pneu :o)

BTW, kolik sněhu jsi s tím autem zažíl?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.01  18:47

meda, me rekli 2200KC/ks, ATX mi nabizi za 1000 az 1500Kc/ks
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.01  18:45

lufe, do Rakus daleko...:-) Nejhorsi to neni, da se jezdit i na tech letnich, jak jsem si dneska overil... Docela legrace...:-) Problemy s trakci nemam temer zadny diky ASR, vyjel jsem i kopce, kde staly S120 a to se tvrdi, ze vyjede vse:-))), Problem vzdy prichazi, kdyz mam brzdit, to jsou pak krusne chvilky! Jinak ty kola drzi pricnou stabilitu diky podelny vzorkum na pneu!
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.01  10:55

Ad baterka, podla mna jej viacej vadi, ked je dlho nevyuzivana ako ked ju stale dobijas atd. Mne vydrzala v R21 9 rokov, je to AFA, takze v podstate neznackovy vyrobok. Menil som ju, lebo originalna uz zomierala (7 rokov). V P309D je baterka uz 4 roky a tuto zimu prestala startovat. Ale stacilo doliat vodu, nabit a zase funguje. To auto najazdi 60tis rocne prevazne v noci, startuje aj pri -25. Tiez je tam neznackova baterka...
    to mracek - skus tie Semperity (nie TopGrip, ale Direction Grip) alebo Hankook W400, maju ich teraz v Metre (v rakusku) v akcii za dobre ceny. Na kazdej je nalepka vitaz testu OAMTC, bohuzial taky test som na ich stranke nenasiel a teda neviem v akom rozmere. Z vlastnych skusenosti mozem povedat - na snehu velmi dobre, taku istotu som uz davno na snehu nemal, na lade nic moc, ale vzdy aspon 3x lepsie ako letne, na suchu takmer zrovnatelne s CEC s vynimkou brzdenia, ktore asi nebude ich domenou (teda brzdia dobre, kym clovek neprekroci hranicu smyku, vtedy sa akoby utrhnu a brzdny ucinok je len velmi slaby, s ABS asi rozdiel ani nezbadas). BTW za 1680ATS som obul cele auto a som vysmiaty, za tu cenu by som kupil 1.5 Continetalky T790 :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.01  09:24

« Re:

matuS> Že se někdy může stát, že vydrží víc, to nepopírám. Na první laguně, co jsme měli, vydržela 2roky. Žádné nové auto jsme dýl, než 2,75roku neměli. Taky nemyslím, že jezdíš tolik, co my a na tom životnost baterky hodně záleží.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.01  08:50

Zkus jeste pouvazovat o Semperit Sport Grip (letosni model). Cena cca 2600. Nasadil jsem je pred mesicem - 185/60R15 i s plechacema, zkusil jsem je na lede - super, v brecce (naposled dneska rano) - super, na ujetem snehu - o vikendu Vrchlabi, Spindl - supersuper. Hluk - OK (trochu slyset jsou ale ne moc). Na vode nevim protoze zatim tak vyrazne nelilo abych to zkusil. Kupoval jsem je v Barumu i s plechacema a drobna perlicka - plechace staly cca 1500 jeden a jsou to ty z prvovyroby Renaultu - v prodejne Renault mi rekli cenu 2100 / kus. :-) Moc rad setrim. I kdys 1500 za kus plechu :-((.
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 11.12.01  01:13

« Bez nadpisu

hufe> Baterie (akumulátor) by mel svou životnost vydtžet bez externího dobíjení. BTW, jeho životnost
    bych pri každodením castém používání ná víc než 3 roky nevidel

na citroene (francuzske auto)
    diesel (vacsie namahanie baterky) mi baterka vydrzala 4 roky, velke namahanie (caste startovanie)
    a este stale tam ta baterka je, a funguje bez problemov.

michale, niesom si isty,
    ale nieje nahodou jedno klepanie vo fabii presne od neobalenych kablov?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.01  00:00

mráček> To, co navrhl ATX, je ideální. Nech ty dietní 15" navždy na zimu a zjara zakup 17" (asi 215/45R17). Budeš mít nejpěknější Scenic daleko široko. Bohužel, pěkné ráfky nejsou nejlevnější a pneu už vůbec ne. 1ks 215/45R17 stojí cca 8-10,5tisíce Kč. (Bravura 225/45R17W stojí 5510Kč).
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 10.12.01  22:49

mracek, ja ked nainstalujem windoze a hned office, tiez to ide ako blesk, a to bola len 733, ale ked tam naistalujem vsetky veci, ktore potrebujem, tak sa to zasa vlecie :(
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.01  20:42

Mozna tudy prolitnu jeste taky rano po pul osmy! Mej se a mysli na mne s tim pneu, nebot rano budu lyzovat! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.01  20:41

Jo ja jsem nastvanej i z myho, protoze jsem si na vystave vyzkousel PC P4 2GHz, 256MB RAM a Word se tam spustel jeste driv nez jsem ho spustil! To byla ma prvni a taky posledni zastavka na Invexu!
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.01  20:38

« to mracek

Dobře to běhá, oken otevírám spoustu a pořád to stihá... Vidíš, a to je přesně ten případ, když "někdo" komentuje něco, co neměl možnost porovnat s něcím jiným. Asi to stojí za prd, alespoň budu opět v úžasu z výpočetní techniky až pořídím nový model. Na druhou stranu, videa si nepouštím, grafiku nedělám, hry nehraji, k internetu se to připojí, chipy to programuje, učetnictví a OFFICE funguje, tak co?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…