Renault Scénic
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Varovne svetla
Ano, cital som to v manuale, ale nevidel som to v praxi. Ja radsej pozeram do spetaku, ked brzdim, ako na pristrojovku - z pochopitelnych dovodov. Ale ked to niekto bude skusat, nech napise, ako to funguje, hlavne by ma zaulimalo, ci ostanu blikat dlhsie, alebo iba pocas brzdenia.
Inac prajem pekne Vianoce. -
« Re: Varovne svetla
Hmm, tak to jsem nikdy nepozoroval (resp. ani nezkousel, ale mozna az napadne snih, tak to zkusim). Uz jsem parkrat prudce brzdil, ale na palubce nic. Asi by te to v kriticke chvili jenom rozptylovalo. Ale zni to dost logicky, kdyz uz ma scenic takovy vymozenosti jako zapinani zadniho sterace pri couvani -
« Re: Volnobeh
HUFe, neni si ty nejaky Ekonom ? U starsich vozov kde neboli pouzivane plnosynteticke oleje, bol olej pri studenom motore (najmarkantnejsie v zime) uplne neviskozny a nemazal rotacne casti ani pod tlakom cerpadla. Preto sa tieto namali ihned po starte zatazovat vysokymi otackami aby nedoslo k pittigom (ked gulicka loziska urobi do kruzku taky kraterik) U full syntetic olejov je to tomu motorovi jedno a skutocne sa studeny na volnobehu viac zasere.
Ale to, ze sa tebe diesel na volnobehu nezohreje ?
Mas tam snad chladic z Durona ?:O))) -
« Re: Volnobeh
méďa> To je ale dáno více věcmi. Moderní motory mají větší účinnost a tudíž odevzdávají méně energie (tepla) okolí. Třeba mně by se mé TDI PD nikdy na volnoběh neohřálo (mluvíme o teplotách pod nulou), zatím co svižná jízda ho zahřeje relativně brzo (tak do 10km).
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!