Renault Scénic

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

03.01.02  18:18

« Kryt pod riadiacou pakou a rucnou brzdou

Mam podozrenie, ze mi nieco spadlo pod plastovy kryt pod riadiacou pakou a rucnou brzdou. Neviete niekto ako sa to dava dole? Asi treba najprv odmontovat ten chladiaci box avsak ani po vysroubovani 2 skrutiek z neho sa mi to nepodarilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  17:05

« Re: Vsetko dobre vsetkym Scenic-om v roku 2002

Neco jsem na netu nasel, ale to co jsem chtel, to uz bylo vyprodany! Jinak pokud neco potrebujes, tak se zkus zeptat taky ATXe, ten mi taky nabizel za dobry ceny(pneu atd)!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  16:59

mracek: zkousel jsi kupovat pres ten www.autozima.cz? Jeste jsem nasel brnenskej www.pneushop.cz.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  16:52

Hufe, to zas nemas uplne pravdu, protoze diky ASR se kola tak neprotacela a tak se mohla pneu snadneji chytit! Jinak ASR nema za ukol stabilizovat auto, ale zarucit mu plynuly rozjezd, stabilizaci ma za ukol prave ESP!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  15:47

mráček> Je třeba si uvědomit, že ASR pracuje s podobnou logikou, jako ABS. Má za úkol vozidlo stabilizovat. ABS Ti brzdnou dráhu nezkrátí stejně jako ASR Ti nezaručí rychlejší rozjezd. Proto mně trochu překvapuje, že Ti ASR "pomáhalo" se rozjet na slizku s letnímy pneu. Spíš jsi míň klouzal do strany a auto tě víc poslouchalo, ale jinak je lepší ASR vypnout a nechat pneu frézovat ;o) Jak kdy...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  15:10

zizal- to co zasahuje pri pridani je ASR a ne ESP. ESP hlida stabilitu, zatim co ASR omezuje protaceni kol! Jinak ASR je dobry, rozjel jsem se v pohode i s letnimu, ikdyz mu to trvalo trochu dele!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  15:07

« Re: ESP

Jak se pozna? Je vypinatelny a vypinac je tam, co ovladani zadnich okne, resp. vyhrivani sedavek. Jinak pri rozsicenych kontrolkach je to zluta kontrolka vpravo nahore, trojuhelnik a takovyto auticko ve smyku.. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  15:05

zodiax-ESP se na Scenica montuje od dubna/2001 a v CR je seriove jen ve verzi PRIVILEGE, ostatni za priplatek a pro automat neni vubec!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  13:17

luf>jo, jo to je ono. Z toho tveho puvodniho popisu to vypadalo jako ze to vubec nejde. To se mi moooc libi - jet zasnezenou ulickou, kolem vyhrnuty bariery snehu do 2m, kolma odbocka, trochu pridam, tuknu ruckou (nejlepe kotoucove brzdy vzadu), zadek ujede a ja na miste zatacim do praveho uhle - naaadhera. To mi jde i na zimakach moc dobre, resp. na letnich bych si to asi netroufnul zkouset - taky bych se mohl otocit moc. Ted si to uzivam docela dost - u "svokrovcou" v Krkonosich je pres metr snehu.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  13:08

zizal> ty gumy jsou fakt 185/65 - mas pravdu, ze by sel pan Renault do sebe a zacal davat "normalni rozmery" ?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  13:01

zizal>vedle - ja jsem reagoval na lufa a jeho popis toceni se na miste pres rucni brzdu. O protiprokluzu nevim nic ale to co popisujes zni logicky - tak do mne nerej!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  12:54

hmm, tam asi svuj model 2000 nenajdu :-( Jak poznam estli mam esp? Jinak mam 1.6 RXT (model 2000).
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  10:39

meda - neviem, no na letnych to ide bez problemov. Autu udelis male bocne zrychlenie a potom sa uz len toci okolo zadnych kolies. Teraz to slo iba ked som pridaval, akonahle som prestal, auto sa zastavilo a po chvili som uz nemal sneh pod kolesami :-( BTW prehrabal som sa cez zamrznuty sneh az na travu. Ale je to jedno, podstatne je, ze sa s nimi citim bezpecnejsie ako s letnymi - mozem pridavat a brzdit tam, kde sa na letnakoch iba snakuje.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  10:37

Pozeral som sa na tie modely na webe, LPG, proactive a Base nemaju ESP, ani nie je mozne dokupit, ako pri Megane. Ale o tychto modeloch som pri kupe nerozmyslal, takze som sa teraz trosku sekol. Cenovo mi to vychadzalo stale rovnako, ked som si tam podoplnal vsetko to, co som chcel v aute mat. Tak mam expression a som spokojny. A este k tym pneu: rozmer je: 185x65x15, prave som to kontroloval - na internete - vonku je zima :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  10:26

Ak kupis novy Scenic, resp. model 2001, tak ano(teda v najnizsej vybave pre motor 1.4 a pre proactive prevodovku som si nie celkom isty). Inac mas to na www.renault.sk, resp. www.renault.cz.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  10:23

To meda: Ja sa nechcem hadat, samo, ze existuju lepsie pneu, o tom niet pochyb. Ja som len chcel zdoraznit, ze ziadna elektronika a ziadna pneu nevyrobi pod kolesom podklad, na ktorom to zaberie. A protopresmykova kontrola, ktore zabranuje hrabaniu kolesa, posobi tak, ze sa koleso dlhsie prehrabava na tvrdy podklad, kde moze konecne zabrat. Preto som doporucil na vyhrabanie sa z hlbokeho snehu vypnut ESP. A zabrzdene kolesa, ktore voci podkladu stoja maju vzdy lepsiu prilnavost (resp. lepsie sa drzia k podkladu), ako tie, co hrabu - vid princip ABS resp. brzdenie na hranici smyku - preco lepsie brzdia kolesa, ktore sa pretacaju ako zablokovane? Myslim, ze na tom nie ja nic divne - fyzika je len jedna.
  • 00 Reagovat !

foto

03.01.02  10:17

« ESP

Blba otazka? ESP je standardne ve vybave vsech Sceniku nebo jen doplnkove?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  09:57

zizal>Drobna korekce - origos je 185/60 R 15. To je prave ten rozmer, co se da dost blbe sehnat.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  09:54

Hmmm, to spis vypada, ze ty predni moc nezabiraji, kdyz na snehu nedokazou zabrzdena zadni kola urvat... Tak nevim jestli je to dukaz o kvalite zimnich pneu. Spis bych rekl, ze naopak.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  09:23

Hufe - o tom teste som pisal ja a na www.oamtc.at nenajdes o nom nic. Ale na kazdej mojej gume bola velka zlta nalepka vitaz testu OAMTC. Kupoval som ich v rakusku za smiesnu sumu. Zo zaciatku to s nimi bola bieda, ale teraz maju na konte 4000km a ked sa zjazdila vrchna vrstva, su celkom dobre. Vcera som sa chcel otocit na mieste tak, ze som zatiahol rucnu, dal kolesa do rajdu a pridal. Tie gumy hrabali ako dive az sa prehrabali na podklad a manever viacej nebol mozny. Tak som musel robit otocku ako v autoskole - dopredu, dozadu, dopredu... Na letnych to islo bez akychkolvek problemov :-(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…