Renault Scénic
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: novy scenic
V Turecku se toho robi podstatne vic, ale "stary scenic" (rozumej soucasny) ne. Ten se dela v Belgii a v Francii (tusim). Ale kdo myslis, ze to tam sroubuje dohromady (krome robotu)? Uz jsi nekdy videl Francouze pracovat? ;-). Mimoto v Turecku rozsiruji fabriku - proc asi? Stejne je to jedno - dily jsou stejne a kde to kdo smontuje je vcelku fuk. A kde se bude delat novy scenic - to stejne asi nikdo nevi. Jiste je jenom to, ze nove megany (Megane II) jedou v Turecku. -
« Re: novy scenic
Ked uz sme pri tom utahovani srub - spomenul som si, ze asi pri 33000 sa mi uvolnila sruba, co drzi zadny stierac na skle. Nastastie som ju nasiel a nasruboval naspat - s obrovskym strachom, ze mi praskne sklo pod rukami. Brrrr - ked si na to spomeniem. Ale uz 3tis. km drzi. Inac, okrem toho, ze ma stala povinna prehliadka pri 30tis. 5000, nic vazne sa nestalo a do nicoho sa nebabralo. Cvilku mi nieco vrzgalo v rychlostnej pake - ale zistil som, ze to bola ta kozena manzeta na pake o chladiaci box. Na obcasne piskanie brzdy pri nizkych rychlostiach a nebrzdeni som si musel zvyknut - asi material na brzdach - neviem. Takze moj SC vyzera takto :-) -
« Re: naklananie scenicu
luf> na tom nie je co vidiet, manik co mi to ukazoval mal v ruke taky kus gume a ten sa ma deformovat a tak riadit kolesa. Tak isto ma mat aj PG. Ale fungovat som to na vlastne bulvy nikdy nevidel. ... Len si nepametam ci to nebolo presne naopak ... bolo to ked som sa rozhodoval medzi PG 306 a Meganom. -
Ne, ma ji Megane i Scenic, to je mozna ten duvod, proc hodne lidem prijde, ze se naklani! On se totiz nenaklani, ale ta zadni cast jede jinym smerem, proto je jiny polomer zataceni. Scenic ma dokonce daleko tvrdsi perovani a vyztuzenejsi podvozek nez Megane, bavil jsem se o tom v servisu v Praze(asi jediny servis, kde o tech autech neco vedi-AUTO FREIBERG). -
megany (to je aj scenic) su tvrde a nenaklanaju sa (ja by som rozhodne chcel meksie faro), ale specialne som sa na to pytal predajcu, a tvrdil ze to MA samoriadiacu napravu, tusim mi ukazoval take srandovne tvarovanu gumenny kus ktory to vraj cele robi ... alebo si to mylim s PG? -
Ja si zase myslim, ze naklananie Scenica je vyplod konkurencie, ktora sa snazi nejako podporit ten ci onen automobil, ktory prave predava a Scenic sluzi ako meradlo kvality. Ja som si bud uplne zvykol, alebo sa nenaklana viac, ako by som v danej situacii cakal. Nemam s tym absolutne ziadne problemy. Tym netvrdim, ze SC je najlepsie auto vo svojej triede, to nie - jazdim na nom a vselico by som tam povylepsoval - ale su to drobnosti, ktorych pripadne vypiplanie zvysi cenu auta o minimalne o 30%. Ak by som chcel vypiplane auto, kupoval by sim niekde u Mercedesu ci BMW...
Macek - odkial mas, ze ma SC riaditelnu zadnu napravu? To nema ani Picasso, kde by som to skor ocakaval, ze to zdedi od Xary, ale nestalo sa... (Alebo mi nieco uslo? :-) )
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!