Renault Scénic
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« to mráček
Jasně, ten faceliftovaný Scenic má úplně jiný podvozek :o))))
Ta "samořiditelná zadní náprava" je jen reklamní tah. Dali tam větší a měkčí silentbloky, aby bylo auto ještě gumovější :o))))
Já ji měl i na Coupé. Kdyby to šlo spravit, tak bych neváhal. Naštěstí se to vyřešilo samo. Ale IDE byl super motor, to se musí nechat...
Kup si takovou tu kuličku, co měří náklon (standartní výbava offroadů) a kochej se tím, jak se při razantní jízdě protáčí :o)))) -
« Podvozky
Mne napriklad podvozok Renaultov vyhovuje. Ze sa naklana, to nie je vobec take strasne a staci si na to zvyknut. Ze musim mat najazovu rychlost do zakruty nizsiu ako vytunena Fabia, to ma tiez netrapi. Ze meni svoju charakteristiku z nedotacaveho na pretacavy som sa uz naucil vyuzivat v svoj prospech. Ale ma aj vyhody - po dlhej ceste vyleziem v pohode, necitim kazdy kamienok na ceste, nehadze si ma to v sedacke a do kufra mozem dat mlieko bez toho, aby som domov doviezol maslo :-) Desim sa toho, ze Renault zacne robit auta ako ini, tvrde, nenaklanajuce sa a prilis sportove. Som zvedavy, ci potom zacne niekto ponukat tuning "zmekcenie podvozku". -
« Re: to mráček
mracek - nepisal som o brutalnych 300PS, ale o uplne normalnych 208PS/300Nm z preplnovanej 1.6 16V. A ked si niekto mysli, ze moze ist so seriovymi piestmi na tlaku 1.2BAR...
BTW nevidim dovod, preco by sa nedalo z 1.6 vyzmykat aj viacej ako 300PS s rozumnou zivotnostou. Lancia mala na rallye v Delte motor s vykonom tesne pod 500PS so zivotnostou 3 sezony, t.j cca. !!!3tis km ostrych!!! a asi 7tis km medzi RZ. -
« Re: to mráček
Hufe, to jsi ale asi jel starsim Scenicem, napr. bocni vitr v aute temer necitis, o tom, ze rychlost prekrocila 200km/h taky ani nevis a nejel jsem to sam! Takze mam i svedky a bylo to ve chvili, kdy jsem predjizdel Omegu, ktera jela cca 205km/h! Vymyslet si nemusim, ale na fotce jako dukaz to taky nemam! Takze bud veris nebo neveris, tot vse!A s vlastnostma Scenicu jsem naprosto spokojeny, jediny na co si musi clovek u jiydnich vlastnosti zvyknout je samoriditelna zadni naprava! Ta totiz virtualne zkresluje to udajne naklaneni, pritom to neni pravda! Dokonce hodne lidi se divi, jak Scenic drzi v zatackach a nenaklani se oproti jinym autum! -
« to mráček
Pan chytrej má v hlavě brouka. Jak se ta placetnice s améboidním podvozkem v "215km/h" chová? Já v ní jel 80km/h a měl jsem zácuky pudu sebezáchovy, neboť nebýt mezi domy, myslím si, že se do mně opírá uragán a naklání mně v předzvěsti vymrštění ze silnice ;o) -
« To yyyy
Mas pravdu. Ja mam sice 1.6 16V combi, ale ta spotreba pri vyssich rychlostiach je uchvatna, takmer na urovni TD. Uz som to tu raz pisal. Plne nalozeni na dovolenku s dvomi detmi smer Sturovo (sama rovina) na nadrz 1.025 km !!!
Medzi Blavou a Zilinou na dialnici 205. Viac to nedalo :o)
Suhlas, ze lepsi benzinovy motor v tejto kubature som este nezazil. -
« Re: to žížal
HUF> Tak teraz presne vidis rozdiel, ja mam na meganovi tiez stitok 1.4 16V, pod kapotou je tam to co tam ma byt a mnohi sa sa tiez niekedy nestihaju divit ako tym 70KW nestihaju - a nebolo treba nic prerabat ani menit. ... Minule mi chlapik povedal ze ma niekde zavedie (asi 400km po nemeckej dialnici). Mal starsieho opla s dvojlitrovym motorom (neviem presne co tam mal) neviem co ho napadlo, ale zacal predo mnou nieco skusat, ale vcelku som sa zubami nechtami do tej 200ky nanho drzal (on mal tiez pedal na zemi). Ked sme zastali tak sa divil co 1.4 16V dokazala, ale ked sme konecne dostali kam sme chceli, zobrali sme benzin a ked som mu povedal spotrebu (na moj vkus dost vysoku) tak ho chytali mrakoty, lebo on to robil o dva litre viac ... takze tak. ... Bol by som ochotny tvrdit ze v sucasnosti su "obycajne" renoltove benzinaky asi to najlepsie co sa teraz da kupit. (a ked mi vsetky argumenty dojdu tak si to povieme pri vymene oleja po 30 000km) -
« to žížal
Mám pseudo1,4 MPI 44kW a nikoho netahám. Možná z bryndy, ale jinak ne. Kazí to spojku :o)))
BTW, ze štítku 1,9 TDI mají mnozí respekt, z 1.4MPI jen srandu a pak to začíná být zajímavé :o))) Ten maník se Scenicem, když na semaforech za mnou četl ten štítek, vypadal velmi nechápavě ;o)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!