Renault Scénic

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

01.02.02  08:43

« Re: to mráček

luf-ty jsi psal, ze nekde na netu je vyfoceny Renault 1,6 16V s vykonem 300PS! Nemyslim "obyc" verzi s turbem! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.02  08:42

Ale Hufe, tobe vyhovuje kostitras, my davame prednost pohodli, tot vse a k tvemu prispevku se nebudu vyjadrovat, nebot by to skoncilo opetovne slovni prestrelkou.... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.02  11:32

« to mráček

Jasně, ten faceliftovaný Scenic má úplně jiný podvozek :o))))

Ta "samořiditelná zadní náprava" je jen reklamní tah. Dali tam větší a měkčí silentbloky, aby bylo auto ještě gumovější :o))))

Já ji měl i na Coupé. Kdyby to šlo spravit, tak bych neváhal. Naštěstí se to vyřešilo samo. Ale IDE byl super motor, to se musí nechat...

Kup si takovou tu kuličku, co měří náklon (standartní výbava offroadů) a kochej se tím, jak se při razantní jízdě protáčí :o))))
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.02  11:29

« to luf

Clio má otřesné sedáky. Jel jsem v ních asi 50km a můžu říct, že ačkoliv mně záda nebolívají, tak jsem z nich kdoví jak odvázaný nebyl. To má sportovní Fabiácké jsou (objektivně i jinými lidmi potvrzeno) nesrovnatelně pohodlnější.

Ad podvozek> Humus.

• 00 Reagovat !

foto

31.01.02  10:28

« Podvozky

Mne napriklad podvozok Renaultov vyhovuje. Ze sa naklana, to nie je vobec take strasne a staci si na to zvyknut. Ze musim mat najazovu rychlost do zakruty nizsiu ako vytunena Fabia, to ma tiez netrapi. Ze meni svoju charakteristiku z nedotacaveho na pretacavy som sa uz naucil vyuzivat v svoj prospech. Ale ma aj vyhody - po dlhej ceste vyleziem v pohode, necitim kazdy kamienok na ceste, nehadze si ma to v sedacke a do kufra mozem dat mlieko bez toho, aby som domov doviezol maslo :-) Desim sa toho, ze Renault zacne robit auta ako ini, tvrde, nenaklanajuce sa a prilis sportove. Som zvedavy, ci potom zacne niekto ponukat tuning "zmekcenie podvozku".
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.02  10:12

mracek - nepisal som o brutalnych 300PS, ale o uplne normalnych 208PS/300Nm z preplnovanej 1.6 16V. A ked si niekto mysli, ze moze ist so seriovymi piestmi na tlaku 1.2BAR...
    BTW nevidim dovod, preco by sa nedalo z 1.6 vyzmykat aj viacej ako 300PS s rozumnou zivotnostou. Lancia mala na rallye v Delte motor s vykonom tesne pod 500PS so zivotnostou 3 sezony, t.j cca. !!!3tis km ostrych!!! a asi 7tis km medzi RZ.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.02  21:51

Hufe, to jsi ale asi jel starsim Scenicem, napr. bocni vitr v aute temer necitis, o tom, ze rychlost prekrocila 200km/h taky ani nevis a nejel jsem to sam! Takze mam i svedky a bylo to ve chvili, kdy jsem predjizdel Omegu, ktera jela cca 205km/h! Vymyslet si nemusim, ale na fotce jako dukaz to taky nemam! Takze bud veris nebo neveris, tot vse!A s vlastnostma Scenicu jsem naprosto spokojeny, jediny na co si musi clovek u jiydnich vlastnosti zvyknout je samoriditelna zadni naprava! Ta totiz virtualne zkresluje to udajne naklaneni, pritom to neni pravda! Dokonce hodne lidi se divi, jak Scenic drzi v zatackach a nenaklani se oproti jinym autum!
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.02  21:39

« to mráček

Pan chytrej má v hlavě brouka. Jak se ta placetnice s améboidním podvozkem v "215km/h" chová? Já v ní jel 80km/h a měl jsem zácuky pudu sebezáchovy, neboť nebýt mezi domy, myslím si, že se do mně opírá uragán a naklání mně v předzvěsti vymrštění ze silnice ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.02  21:36

« to mráček ad chiptuning mozku

Pokud mi nabídneš něco solidního, nejsem proti. Par IQ bodíku ještě uživím ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.02  21:26

Hufe a rozum by jsi si chipnout nechtel? To by Ti prospelo vic... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.02  21:25

Pan chytrej se ozval... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.02  21:17

« to mráček

No já mám možnost mít TDI čiplé na 780PS a 1238NM, ale ještě to zvážím :o)))

BTW, jestli Tobě to jede 215, tak mně 251 :o))))
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.02  21:15

« to mráček

No, vyjmenovat spoustu aut umím taky :o))))

Ještě jsem vynechal Aston Martin Vanquish, Bugatti EB 110S...
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.02  21:13

Hufe, luf tu psal o 1,6 16V s brutalnim vykonem 300PS, zivotnost nevim, kazdopadne nebude njevyssi, ale tech 230PS uz by melo byt OK! Uvidime, jestli nam o tom neco luf nepovi!
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.02  21:12

« Re: To yyyy

Romo, ja jel se Scenicem 215km/h, na 1,6 16V docela dobry vykon! Zajimavy ale muze byt ten chip, o kterem mluvil ATX a s kombinaci s KN by jsi se dostal pres vykon 1,8 16V a navic s lehcim motorem!
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.02  21:09

Hufe, to pak muzes nasadit rovnou Clio 3,0 V6 a tomu jen tak neco neudela papa, zvlast pokud by bylo v puvodnim motorem a ne se snizenym vykonem v prodejni verzi! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.02  21:06

« Re: To yyyy

To muzu souhlasit, ze ty motory jsou fakt dobry, proto taky vsude jsou chvaleny!
  • 00 Reagovat !

foto

30.01.02  14:18

« To yyyy

Mas pravdu. Ja mam sice 1.6 16V combi, ale ta spotreba pri vyssich rychlostiach je uchvatna, takmer na urovni TD. Uz som to tu raz pisal. Plne nalozeni na dovolenku s dvomi detmi smer Sturovo (sama rovina) na nadrz 1.025 km !!!
    Medzi Blavou a Zilinou na dialnici 205. Viac to nedalo :o)
    Suhlas, ze lepsi benzinovy motor v tejto kubature som este nezazil.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.02  11:06

« Re: to žížal

HUF> Tak teraz presne vidis rozdiel, ja mam na meganovi tiez stitok 1.4 16V, pod kapotou je tam to co tam ma byt a mnohi sa sa tiez niekedy nestihaju divit ako tym 70KW nestihaju - a nebolo treba nic prerabat ani menit. ... Minule mi chlapik povedal ze ma niekde zavedie (asi 400km po nemeckej dialnici). Mal starsieho opla s dvojlitrovym motorom (neviem presne co tam mal) neviem co ho napadlo, ale zacal predo mnou nieco skusat, ale vcelku som sa zubami nechtami do tej 200ky nanho drzal (on mal tiez pedal na zemi). Ked sme zastali tak sa divil co 1.4 16V dokazala, ale ked sme konecne dostali kam sme chceli, zobrali sme benzin a ked som mu povedal spotrebu (na moj vkus dost vysoku) tak ho chytali mrakoty, lebo on to robil o dva litre viac ... takze tak. ... Bol by som ochotny tvrdit ze v sucasnosti su "obycajne" renoltove benzinaky asi to najlepsie co sa teraz da kupit. (a ked mi vsetky argumenty dojdu tak si to povieme pri vymene oleja po 30 000km)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.02  10:19

« to žížal

Mám pseudo1,4 MPI 44kW a nikoho netahám. Možná z bryndy, ale jinak ne. Kazí to spojku :o)))

BTW, ze štítku 1,9 TDI mají mnozí respekt, z 1.4MPI jen srandu a pak to začíná být zajímavé :o))) Ten maník se Scenicem, když na semaforech za mnou četl ten štítek, vypadal velmi nechápavě ;o)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…