Renault Scénic
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: novy scenic
mracek > je mi lito ale Scenic se krome Francie dela i v Belgii a vypada to na presun z Belgie do Portugalska (kvuli nove Lagune a novemu Espace). Kde (a kdy a jestli vubec ;-)) se bude delat novy Scenic je ve hvezdach. Ale je fakt ze naveliko rozsiruji fabriku v Turecku. -
yyyyy > i ja mam Megane Break - made in Turecko a jedine, co je tam z Turecka je dekl na baterku a bocni skla (Francouzi postavili v Turecku i sklarnu ;-)). Zadni sklo a mala bocni okna v zadnich dverich jsou francouzska a predni sklo (antireflexni) je belgicke. Pred prodejem mi vymenili v servise baterku (tureckou Vartu za Francouzskou Renault) a asi pul roku po prodeji hadicku podtlaku posilovace brzd (francouzskou za tureckou pancerovanou). Kdo z nas dvou "vie o com hovori" - o tom by se dalo dlouze diskutovat. Pokud si vsak myslis, ze se delaji ty same dily na dvou mistech a davaji se treba jine do Megane Berlingo a Classic a jine do Break - tak myslim, ze nevis o cem mluvis. (BTW - gumy mam portugalske ;-)). -
Scenic se vyrabi a bude vyrabet ve Francii! Ja nic povoleneho nemel, jen problem s ESP a kontrolou tlaku v pneu! Jo a vlastne odesla mic civka ted v sobotu, na palubce na mne blikala kontrolka vyfukovych plynu a auto se docela hodne branilo... Nastesti zaruka + to vyresila, sice se nevztahuje na svicky(blbost) a na kebely ke svickam, ale Scenic stejne kabely ke svickam nema... :-))) Jinak pohoda, i ESP je OK, bylo spatne cidlo na volantu... -
meda> robi sa tam napriklad Thalia, to viem, ja som na mysli Megany - aj Scenic je Megan - aj sa tak povodne volal, ale chcel som ine - mysliet si ze turecke auta maju rovnake diely ako frncuzske je ciry optimizmus, na to kludne zabudni ... mam megana kombi, viem o com hovorim ... -
V Turecku se toho robi podstatne vic, ale "stary scenic" (rozumej soucasny) ne. Ten se dela v Belgii a v Francii (tusim). Ale kdo myslis, ze to tam sroubuje dohromady (krome robotu)? Uz jsi nekdy videl Francouze pracovat? ;-). Mimoto v Turecku rozsiruji fabriku - proc asi? Stejne je to jedno - dily jsou stejne a kde to kdo smontuje je vcelku fuk. A kde se bude delat novy scenic - to stejne asi nikdo nevi. Jiste je jenom to, ze nove megany (Megane II) jedou v Turecku. -
Ked uz sme pri tom utahovani srub - spomenul som si, ze asi pri 33000 sa mi uvolnila sruba, co drzi zadny stierac na skle. Nastastie som ju nasiel a nasruboval naspat - s obrovskym strachom, ze mi praskne sklo pod rukami. Brrrr - ked si na to spomeniem. Ale uz 3tis. km drzi. Inac, okrem toho, ze ma stala povinna prehliadka pri 30tis. 5000, nic vazne sa nestalo a do nicoho sa nebabralo. Cvilku mi nieco vrzgalo v rychlostnej pake - ale zistil som, ze to bola ta kozena manzeta na pake o chladiaci box. Na obcasne piskanie brzdy pri nizkych rychlostiach a nebrzdeni som si musel zvyknut - asi material na brzdach - neviem. Takze moj SC vyzera takto :-) -
« Re: naklananie scenicu
luf> na tom nie je co vidiet, manik co mi to ukazoval mal v ruke taky kus gume a ten sa ma deformovat a tak riadit kolesa. Tak isto ma mat aj PG. Ale fungovat som to na vlastne bulvy nikdy nevidel. ... Len si nepametam ci to nebolo presne naopak ... bolo to ked som sa rozhodoval medzi PG 306 a Meganom.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!