Renault Scénic

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

12.03.02  08:14

« Kontrolka airbagu

Nie som ziadny expert, ale pocul som jednu story: Kamosovi na aute ostavala svietit kontrolka airbagu, tak navstivil servis, kde mu to premerali a nieco s tym spravili. Chvilu bolo dobre, ale po kratkom case znovu. Tak to nechal tak. Nanestastie mal havariu, na jeho strane ok, ale na strane spolujazdca nevystrelil airbag a zranila sa jeho priatelka. Takze urcite by som to nepodcenoval, a to, ze ostava svietit, nepodcenoval by som. Inac airbagy su v autach zbytocne - staci nemat nehhodu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.02  13:31

« Re: Jak jsem malem navstivil servis...

:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.02  11:28

meda, nevim, kdo vypada jako vul, stalo se to pouze jednou, zadna zima nebyla, jestli se trochu vyznas v elektronice, tak by jsi mel vedet, ze pokud by to bylo kostrou, tak palubka by alespon problikla, coz se v zadne pripade nestalo! To co mi tu tvrdis, by mohlo byt jenom v tom pripade, ze by nesvitilo osvetleni palubky, ale pokud nejde palubni pc, ani ukazatele a vse se srovna po opetovnem nastartovani, tak to neni kostrou!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.02  09:50

no, me obcas nezhasne kontrolka airbagu - po opetovnem otoceni klickem uz vzdycky jo. Myslite, ze je to ten samej problem like Mracek? Ostatni kontrolky naprosto v pohode.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.02  09:29

Tak navstiv servis. Budes vypadat jako vul i v tom servisu, nejenom tady.
    Zkus pospekulovat - zima-kostra neni, teplo-kostra je. To, ze palubka ma tech kostricich mist vic, to tak proste je. Kontrolky maji svoje, budiky, osvetleni apod. maji taky svoje. Ja jsem tu palubku (u Megana - Scenic je to same), na rozdil od Tebe mel rozdelanou. Jestli si myslis, ze osvetleni palubky jde pre RJ, tak se prober - mas (Ty nebo Tvoji rodice) auto nizsi stredni tridy ne kosmickou raketu.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.02  09:30

ace2-ale to vime, ze tam nejsou nahony... :-))) Spis jde o princip spousteni pres "asi" ridici jednotku...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.02  20:54

To zjištujete docela brzo , že už nepužívá mechanický převod rychlost k ručičce :)))) to jsou tak 50-60 léta, ne ? :-) i sousedovo BMW z 86 mělo na rychloměru nápis "electronic".
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.02  20:11

yyyy-tak Scenic to ma asi nejaky jinak, protoze nefungoval ani rychlomer a kontrolky fungovaly, vcetne ABS!
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.02  20:09

meda, ty jsi mi nejaky chytrolin... To jsem totiz nevedel, ze osvetleni pristrojove desky, funkcnost palubniho pocitace a rucicek rychlomeru je zavisla na jedne kostre, ktera se pripoji pri opetovnem nastartovani... :-))) pravdepodobne je taky elektronicka a zveda se z rakve...:-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.02  16:16

Potreboval som na meganovi odpojit tachometer, tak som hladal bowden lezuci z prevodovky ze ho vysrobujem ... no proste tam neni ... :-) ano je to vsetko elektronika, od tachaca, cez zapalovanie, vstrekovanie az po ABS ... rychlost sa meria priamo na kolesach ... vsetkych styroch ... blbe co? ... a az bude niekto chiet odpojit kilometre, staci vytiahnut poistku od ABS :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.02  15:45

Hmm, pokud spatnymu kontaktu na kostru rikas "elektronika ovlada vsechno" tak se klidne raduj...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.02  15:37

« Jak jsem malem navstivil servis...

Tak jsem zjistil, ze ve Scenicu ovlada elektronika snad vsechno! Rano nastartuju jedu a vsimnu se, ze mi nesviti pristrojova deska, pritom ostani osvetleni fungovala, dalsi vec, ktere jsem si vsiml, byl palubni pc, ktery byl rovnez zhasly! Tak na to kouka za jizdy a podivam se alespon kolik jedu a nic rychlomer, otackomer, teplomer i palivomer meli rucicky na nule! Tak jsem si rikal, ze budu muset navstivit servis nebo se kouknout, jestli to nahodou nejsou pojistky! Avsak, kdyz jsem potom nastartoval podruhy, tak vse nabehlo jak melo!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.03.02  10:56

« Re: Megane - novy model

V zari bude mozna predstaven,ale prodej u nas zacne minimalne pul roku po predstaveni!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.03.02  08:57

« Re: Changer

kena_007> Mas to ode mne napsany v Renaultclubu. Neveris mi? :-)). Jarda.
  • 00 Reagovat !

foto

03.03.02  10:44

« Megane - novy model

Zdravim vsechny. Vlasnim 5 let staryho megana a uvazuju o jeho vymene. Rozhoduju se, jestli mam koupit soucasny typ (vyhodna nabidka: motor 1.6, klimatizace, vyhrivany predni sklo a zrcatka, radio s CD, metaliza, to vse za 450 000), anebo si pockat na novy model, ktery se ma objevit v zari. Nevite o nem nejaky podrobnosti? Diky
  • 00 Reagovat !

foto

01.03.02  07:25

« Changer

Zdravim všechny.Asi jsem tročku v nesprávný rubrice ale Renault to je.Může někdo z Vás mi poradit jaký CD-Changer do RENAULT MEGANE 6/1996.Rádio original Renault verze 4x15 W.Díky.Pište na jelinj@post.cz nebo 0608030952.DÍK
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.02  09:36

« Re: Avantime

To je prave ono, je jiny nez ostatni auta a presto nadherny!
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.02  09:26

« Re: Avantime

jojo, uz jsem ho taky videl. Stal v libni pred vybydlednym barakem. Ze by symbolika. Nevypada vubec zle, ale je "proste jiny" :-) A ma fakt vyrazne znaky Renault, ktere se nedaji prehlednout :)
  • 00 Reagovat !

foto

27.02.02  14:26

« Avantime

Tak jsem prave potkal Avantime, je to bomba, mohutny, fakt pekny, vypada jak auto budoucnosti a melo SPZ zacinajici 1A1...fakt pekny, zajimala by mne cena!
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.02  17:25

« Re: Novy cennik

Dalsi zajimava vec, ze ESP a ASR lze objednat jen u 1.6 16V a 1.9dCi!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…