Renault Scénic
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Kontrolka airbagu
Nie som ziadny expert, ale pocul som jednu story: Kamosovi na aute ostavala svietit kontrolka airbagu, tak navstivil servis, kde mu to premerali a nieco s tym spravili. Chvilu bolo dobre, ale po kratkom case znovu. Tak to nechal tak. Nanestastie mal havariu, na jeho strane ok, ale na strane spolujazdca nevystrelil airbag a zranila sa jeho priatelka. Takze urcite by som to nepodcenoval, a to, ze ostava svietit, nepodcenoval by som. Inac airbagy su v autach zbytocne - staci nemat nehhodu :-) -
« Re: Jak jsem malem navstivil servis...
meda, nevim, kdo vypada jako vul, stalo se to pouze jednou, zadna zima nebyla, jestli se trochu vyznas v elektronice, tak by jsi mel vedet, ze pokud by to bylo kostrou, tak palubka by alespon problikla, coz se v zadne pripade nestalo! To co mi tu tvrdis, by mohlo byt jenom v tom pripade, ze by nesvitilo osvetleni palubky, ale pokud nejde palubni pc, ani ukazatele a vse se srovna po opetovnem nastartovani, tak to neni kostrou!!! -
Tak navstiv servis. Budes vypadat jako vul i v tom servisu, nejenom tady.
Zkus pospekulovat - zima-kostra neni, teplo-kostra je. To, ze palubka ma tech kostricich mist vic, to tak proste je. Kontrolky maji svoje, budiky, osvetleni apod. maji taky svoje. Ja jsem tu palubku (u Megana - Scenic je to same), na rozdil od Tebe mel rozdelanou. Jestli si myslis, ze osvetleni palubky jde pre RJ, tak se prober - mas (Ty nebo Tvoji rodice) auto nizsi stredni tridy ne kosmickou raketu. -
meda, ty jsi mi nejaky chytrolin... To jsem totiz nevedel, ze osvetleni pristrojove desky, funkcnost palubniho pocitace a rucicek rychlomeru je zavisla na jedne kostre, ktera se pripoji pri opetovnem nastartovani... :-))) pravdepodobne je taky elektronicka a zveda se z rakve...:-))) -
Potreboval som na meganovi odpojit tachometer, tak som hladal bowden lezuci z prevodovky ze ho vysrobujem ... no proste tam neni ... :-) ano je to vsetko elektronika, od tachaca, cez zapalovanie, vstrekovanie az po ABS ... rychlost sa meria priamo na kolesach ... vsetkych styroch ... blbe co? ... a az bude niekto chiet odpojit kilometre, staci vytiahnut poistku od ABS :-) -
« Jak jsem malem navstivil servis...
Tak jsem zjistil, ze ve Scenicu ovlada elektronika snad vsechno! Rano nastartuju jedu a vsimnu se, ze mi nesviti pristrojova deska, pritom ostani osvetleni fungovala, dalsi vec, ktere jsem si vsiml, byl palubni pc, ktery byl rovnez zhasly! Tak na to kouka za jizdy a podivam se alespon kolik jedu a nic rychlomer, otackomer, teplomer i palivomer meli rucicky na nule! Tak jsem si rikal, ze budu muset navstivit servis nebo se kouknout, jestli to nahodou nejsou pojistky! Avsak, kdyz jsem potom nastartoval podruhy, tak vse nabehlo jak melo!
-
« Megane - novy model
Zdravim vsechny. Vlasnim 5 let staryho megana a uvazuju o jeho vymene. Rozhoduju se, jestli mam koupit soucasny typ (vyhodna nabidka: motor 1.6, klimatizace, vyhrivany predni sklo a zrcatka, radio s CD, metaliza, to vse za 450 000), anebo si pockat na novy model, ktery se ma objevit v zari. Nevite o nem nejaky podrobnosti? Diky
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!