Renault Scénic

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

17.03.02  19:03

« Laguna Grantour

Cau Chlapci,
    Chystam se kupovat prave tento vuz ve verzi 2,2 cdi.Ma ho nekdo s prispivajicich?Jake ma mouchy?Pripadne v jakem foru si o nem lze pokecat?
    Rozhoduji se mezi nim a passatem Tdi 96kw.Cena temer stejna...PROSIM PORADTE....
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.02  13:00

« Re: to meda

meda-asi jako u pc, ale ne po sbernici, tzn, kazda vec(pc) komunikuje po valstnich kabelech s dalsim! V CR snad neni nikdo, kdo se v tehle autech vyzna, zkousel jsem nekolik servisu i renaultclub i dovozce a temer nic, jen mi napsali, ze je to zajimavy problem a ze kazda vec ma svoje napajeni a vetsinu pristroju ridi pocitac!
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  17:16

« Re: to meda

Hm... diky, ted uz tomu skoro uplne rozumim. Jeste kdybys byl tak hodny a objasnil mi, jak fungujou ty datove kabely. Treba jak pocitac (nebo RJ?) rozsvici osvetleni palubky. Kde jsi vzal, ze ja mam v aute nahony k otackomeru a tachometru, to fakt nevim.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  15:57

« to meda

Abych Ti tase nekrivdil, tak mluvim pouze o renaultu Scenic, ktere v roce 2001 proslo inovaci, ktera neni na prvni pohled moc videt!
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  15:55

« Jaky je rozdil mezi kontrolkama STOP A SERV

SERV- znamena, ze by jsi mel vb nejblizsi dobe navstivit servis, avsak muze v jizde pokracovat! STOP- znamena zavazny problem, pri kterem by jsi nemel pokracovat,nebot hrozi poniceni nekterych soucasti auta!
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  15:53

« to meda

Castecne elektronickou palubku mel jiz Favorit s jednobodovym strikovanim!
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  15:51

« Re: Kontrolka airbagu

Meda- a jestli mas nahon k rychlomeru, otackomeru tak mas docela historicke auto!
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  15:49

meda, nevim kam na to chodis... :-))) CANBUS je sbernice, tzn. ze vice zarizeni datove pracuje na jedne sbernici, toto vyuziva Laguna a Clio! Ostatni pouzivaji vicekabelove site, o to celou dobu jde, zmensit pocet kabelu! TO JEN, ABY JSI BYL V OBRAZE! Celou palubku jsem sice rozebranou nemel, ale propojoval jsem zesilovac, takze jsem toho mel rozebraneho dost a vim, ze je tezke najit jede kabel o stabilnim napeti, coz znaci,ze kabely s promenim napetim jsou datove kabely! To ze jsou kabely na kostru, to je jasne, neni to optika! Kazdy datovy kabel ma kostru!TAKZE KLID!
  • 00 Reagovat !

foto

12.03.02  15:13

« To Meda

Uz sa mi to stalo zopar krat na Megane.
    Stacilo len restartovat (termin z IT) motor, a rucicky s kontrolkami fungovali O.K.
    Pricinu, preco to zhasina som nezistil. Za par dni idem na prehliadku, opytam sa. BTW, po kolkych km sa odporuca menit brzdove platnicky+kvapalinu (potazmo pelovy a vzduchovy filter) ?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  13:49

v poho, pokusim se to uhrat na zarucni servis :-) Akorat ze fakt nevim, kdy se mi postesti tam zajet - nemate nekdo nejaky cas navic, koupim za dobrou cenu ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  11:26

zodiax > Oranzova kontrolka SERV a cervena kontrolka STOP je u Renaultu historicka zalezitost. Maji ji snad vsechny typy uz dobrych 20 let. Ty kontrolky jsou proste pripojene na ruzne jine kontrolky a maji za ucel jenom zvyrazneni te ci one kontrolky. SERV sviti vzdycky s airbagy, vodou v ostrikovaci, vodou v chladici, benzinem, brzd. oblozenim atd. STOP sviti s brzdami, olejem, dobijenim... Ja si myslim, ze to, jestli svitila nejaka kontrolka a kdy to bylo poprve, v servisu nepoznaji. Nicmene pokud se ti to stava opakovane, rozhodne bych na diagnostiku zajel.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  11:18

mracek> bez uz do * jestli si myslis, ze ty tlusty cerny draty co konceji kabelovyma ockama a jsou prisroubovany ke kastli jsou datove kabely. Rozeber si tu palubku, podivej se a pak tlachej svoje blaboly. BTW : Renault Scenic, stejne jako Megane a vsechny ostatni typy krome Espace a nove Laguny zadne "datove kabely" nema. Jedina vyjimka je kabel od RJ ke konektoru na pripojeni "kufru". To je datovy kabel. Jestli touzis po aute s "datovymi kabely", kup si novou Octavii nebo Fabii - CANBUS.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  10:35

zodiax- jestli je to airbag spolu se servisem, tak by jsi to mel resit se servisem!:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  10:34

luf- to jen meda nedokaze pochopit, ze ty kabely co tam jsou, jsou datove! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  10:26

no, ten airbag bych docela poresil, protoze nechci aby mi pak nefungoval, kdyz ho potrebuju

S tim souvisi otazka - kdyz se rozsviti kontrolka SERV a vy to prejdete mavnutim ruky (a vyresime to znovu nastartovanim), poznaj to pak v servisu. Nekdo mi rikal, ze pocitac s tyhle veci zaznamenava a v servisu pak prudi, ze to clovek neresil hned.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  09:46

Naco to riesite? Mne tiez asi dvakrat tozstala svietit kontrolka prazdnej nadrze a pritom bola plna a raz sa mi stalo to co Mrackovi - vsetko fungovalo okrem osvetlenia palubovky, pristroje boli mrtve a napr. ani osvetlenie tlacitok na stahovanie okien nefungovalo, ale okna sa dali stahovat. Staci auto vypnut, znovu nastartovat a je pokoj, je to iba elektronika a ked si uvedomite v akych krutych podmienkach musi fungovat, tak jej to prepacite. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  08:53

meda, to mne se zase obcas stava, ze pri delsi jizde se mi rozsviti kontrolka ESP, kdyz znova nastartuju, tak zhasne. Stava se to jednou za ctvrt roku, nevim jestli to ma nejaky jiny vyznam, ale spis to prikladam spatne silnici, protoze vzdy se to stalo na panelove dalnici mezi Prahou a Brnem!
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  08:46

mracek>:-)).
    zodiax> Obcas se mi prihodi, ze mi kontrolka ABG zhasne po delsi chvili nez "normalne". Jednou nezhasla vubec (asi minutu), tak jsem zastavil, vypnul motor a znovu nastartoval - O.K. Rada ze servisu Renault Freiberg - 1.pockat az kontrolka zhasne a pak teprve startovat, 2.kdyz se to bude opakovat, objednat se na diagnostiku.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  08:43

Viem o jednom manikovi v ZNACKOVOM servise (jedna korejska znacka) co taku airbagovu kontrolku proste vymontoval a bolo opravene. Dobry ftip na zaplakanie.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  08:24

To ze zustava svitit je urcite nejaka chyba, meda by urcite rekl, ze je to kostrou... :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…