Renault Scénic
« Re: to meda
meda-asi jako u pc, ale ne po sbernici, tzn, kazda vec(pc) komunikuje po valstnich kabelech s dalsim! V CR snad neni nikdo, kdo se v tehle autech vyzna, zkousel jsem nekolik servisu i renaultclub i dovozce a temer nic, jen mi napsali, ze je to zajimavy problem a ze kazda vec ma svoje napajeni a vetsinu pristroju ridi pocitac!
« Re: Kontrolka airbagu
meda, nevim kam na to chodis... :-))) CANBUS je sbernice, tzn. ze vice zarizeni datove pracuje na jedne sbernici, toto vyuziva Laguna a Clio! Ostatni pouzivaji vicekabelove site, o to celou dobu jde, zmensit pocet kabelu! TO JEN, ABY JSI BYL V OBRAZE! Celou palubku jsem sice rozebranou nemel, ale propojoval jsem zesilovac, takze jsem toho mel rozebraneho dost a vim, ze je tezke najit jede kabel o stabilnim napeti, coz znaci,ze kabely s promenim napetim jsou datove kabely! To ze jsou kabely na kostru, to je jasne, neni to optika! Kazdy datovy kabel ma kostru!TAKZE KLID! -
« To Meda
Uz sa mi to stalo zopar krat na Megane.
Stacilo len restartovat (termin z IT) motor, a rucicky s kontrolkami fungovali O.K.
Pricinu, preco to zhasina som nezistil. Za par dni idem na prehliadku, opytam sa. BTW, po kolkych km sa odporuca menit brzdove platnicky+kvapalinu (potazmo pelovy a vzduchovy filter) ? -
« Re: Kontrolka airbagu
zodiax > Oranzova kontrolka SERV a cervena kontrolka STOP je u Renaultu historicka zalezitost. Maji ji snad vsechny typy uz dobrych 20 let. Ty kontrolky jsou proste pripojene na ruzne jine kontrolky a maji za ucel jenom zvyrazneni te ci one kontrolky. SERV sviti vzdycky s airbagy, vodou v ostrikovaci, vodou v chladici, benzinem, brzd. oblozenim atd. STOP sviti s brzdami, olejem, dobijenim... Ja si myslim, ze to, jestli svitila nejaka kontrolka a kdy to bylo poprve, v servisu nepoznaji. Nicmene pokud se ti to stava opakovane, rozhodne bych na diagnostiku zajel. -
« Re: Kontrolka airbagu
mracek> bez uz do * jestli si myslis, ze ty tlusty cerny draty co konceji kabelovyma ockama a jsou prisroubovany ke kastli jsou datove kabely. Rozeber si tu palubku, podivej se a pak tlachej svoje blaboly. BTW : Renault Scenic, stejne jako Megane a vsechny ostatni typy krome Espace a nove Laguny zadne "datove kabely" nema. Jedina vyjimka je kabel od RJ ke konektoru na pripojeni "kufru". To je datovy kabel. Jestli touzis po aute s "datovymi kabely", kup si novou Octavii nebo Fabii - CANBUS. -
« Re: Kontrolka airbagu
no, ten airbag bych docela poresil, protoze nechci aby mi pak nefungoval, kdyz ho potrebuju
S tim souvisi otazka - kdyz se rozsviti kontrolka SERV a vy to prejdete mavnutim ruky (a vyresime to znovu nastartovanim), poznaj to pak v servisu. Nekdo mi rikal, ze pocitac s tyhle veci zaznamenava a v servisu pak prudi, ze to clovek neresil hned. -
« Re: Kontrolka airbagu
Naco to riesite? Mne tiez asi dvakrat tozstala svietit kontrolka prazdnej nadrze a pritom bola plna a raz sa mi stalo to co Mrackovi - vsetko fungovalo okrem osvetlenia palubovky, pristroje boli mrtve a napr. ani osvetlenie tlacitok na stahovanie okien nefungovalo, ale okna sa dali stahovat. Staci auto vypnut, znovu nastartovat a je pokoj, je to iba elektronika a ked si uvedomite v akych krutych podmienkach musi fungovat, tak jej to prepacite. :-) -
« Re: Kontrolka airbagu
meda, to mne se zase obcas stava, ze pri delsi jizde se mi rozsviti kontrolka ESP, kdyz znova nastartuju, tak zhasne. Stava se to jednou za ctvrt roku, nevim jestli to ma nejaky jiny vyznam, ale spis to prikladam spatne silnici, protoze vzdy se to stalo na panelove dalnici mezi Prahou a Brnem! -
mracek>:-)).
zodiax> Obcas se mi prihodi, ze mi kontrolka ABG zhasne po delsi chvili nez "normalne". Jednou nezhasla vubec (asi minutu), tak jsem zastavil, vypnul motor a znovu nastartoval - O.K. Rada ze servisu Renault Freiberg - 1.pockat az kontrolka zhasne a pak teprve startovat, 2.kdyz se to bude opakovat, objednat se na diagnostiku.
Chystam se kupovat prave tento vuz ve verzi 2,2 cdi.Ma ho nekdo s prispivajicich?Jake ma mouchy?Pripadne v jakem foru si o nem lze pokecat?
Rozhoduji se mezi nim a passatem Tdi 96kw.Cena temer stejna...PROSIM PORADTE....