Renault Scénic

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  09:35

« Re: zavazadlovy prostor u Scenica

Ono VANy mají celkově malé zavazadlové prostory, ale díky možnostem uspořádání je to více méně jedno. U Scenika stačí když odstraniš třeba prostřední zadní křeslo a hned máš dostatek místa. U Voyageru zase dáš pryč prostřední sedadla, takže má v prostředku auta menší plochu, třeba na partičku tenisu :o) Takže celkově vzato do VANu dáš vždycky všechno. Podstatně lépe jsou na tom SUVéčka, jenže ty jsou už podstatně dražší :-(
  • 00 Reagovat !

foto

18.04.02  09:27

« zavazadlovy prostor u Scenica

Protoze o Scenicovi uvazuju jako o jedne z variant pro budouci vozitko, prohlizel jsem si ho, zatim jen z venku. Trochu se bojim toho, jestli zavadlovy prostor na auto jeho tridy neni maly (mozna se mi to jen zda). Neni ten prostor kratsi nez u 5dv. Megana? Podobne mi to pripada s prostorem u nove vs. stare Laguny combi - ta stara budi dojem vetsi prostornosti. Co vy na to?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.02  18:43

« Re: Laguna Grantour

Ten rozdiel spotreby moze byt aj marketingovy tah. Kazdopadne rozdiel cien je privysoky, aby som pocitoval naklonnost k 2.2, navyse ked je 120PS dCi dostatocne.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.02  14:31

luf, zase ta musim odporucit do papierov, pozri 2.2 a 2.0 u laguny, C5 a pod. - teda tam kde ma rovnake auto obi dve verzie. Vsade visis rozdiel nejakeho skoro ,5 litra pri jazde na dialnici ... v tom rezime si motor skoro necuca tak v oboch verzieac je velmi chudobna zmes. Nic moc, ale potesi. To samozrejme neznamena ze sa situacia nemusi otocit pri vescom zatazeni - a stava sa to tam kde ten mensi mele z posledneho - ale to som uz pisal. V kazdom pripade skoro 100 000 za tie dve deci aj tak nevidim celkom rozumne.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.02  13:19

« Re: Laguna Grantour vs. Skoda 1203 - dazdovy senzor

2pallas: za mlada som mal rozhrkaneho chrobaka so specifickymi vlastnostami - ked som isiel dolava, trubil, a ked som zatacal doprava, pustali sa stierace (no, stierace - skor to boli drziaky prdneho skla, ked som prudsie zabrzdil, vypadlo :-)).

A presne sem smeruje aj vyvoj v automobilovom priemysle, akurat to budes mat na tych autach odnova :-))

• « 00 Reagovat !

foto

16.04.02  10:38

yyyyy - s dizom je to ine ako s benzinom. Na dizlakoch netreba pozerat na stochiometricky pomer, takze aj vacsi motor moze zrat rovanko ako mensi, zalezi iba na vstreknutej davke paliva. Ale asi mas pravdu, urobil som si krivky zrychlenia pre Lagunu II 120PS dCi a Clio 1.4 16V, tie krivky sa takmer prekryvali, takze ten motor je fakt dostatocny. A potvrdilo sa mi to, co som mal iba pocit - ze to ma rovnaku dynamiku, proti tvojmu Meganu asi aj lepsiu.

Ad spotreba - tiez mam pocit, ze ked jazdim cca. 110 po okreskach, mam spotrebu rovnaku ako ked ho nahanam 140. A iba stratim cas zdrzovanim sa na ceste :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 16.04.02  10:19

« Re: Laguna Grantour vs. Skoda 1203 - dazdovy senzor

wawrik, naposledy ma stierace strasili, ked som pomahal kamosovi stahovat byt - on si na ten ucel pozical valnik 1203-ku, a kedze nema vodicak, musel som soferovat. "A to ani nehovorim o tom, ze prislusna logika sa specialne u stieracov dost casto myli a x-krat sa mi stalo, ze sa pustili bez akehokolvek zjavneho dovodu a ja som sa toho zlakol." - tak presne to sa aj mne stavalo. A to 1203-ka ani nemala dazdovy senzor - takze diagnostika poruchy prislusnej logiky snimaca bola o to tazsia. (hehe, problem bol v mojom pravom kolene. Vzdy ked som prekladal nohu z plynu na brzdu, tak som kolenom zavadil o packu stieracov pod volantom. :-))
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 16.04.02  10:13

« Re: Laguna Grantour - dazdovy senzor

wawrik to ja si naopak rad vychutnavam, ze celu cestu trebars do Zenevy po uprsanej autostrade sa nemusim ani len dotknut packy stieracov, a neustaleho nastavovania vhodneho intervalu, resp. skripavych zvukov gumy o suche sklo, ked na niektorom useku prave neprsi. BTW, v ktorom aute mas dazdovy senzor? Ja mam teraz auto prave bez neho, a idem si ho dorobit - bosch predava ten snimac ako ND, za cca 150 Eur.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.02  09:50

slak by ma trafil keby mi pri 180km/h zacali sami od seba pobehovat stierace pred nosom - nehladiac na to ze pri 180 STIERACE NEFUNGUJU pokial nejdu nadzvukovou rychlostou. Ja osobne pouzivam taku automaticku vodicku co odplasi kvapky vody zo skla a stierace pouzivam iba ked mam po nocnom parkovani zasrate sklo od holuba ... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.02  09:45

>yyy, to nie je pravda, s tym konstovanim: maly objem - mala spotreba, velky objem - velka spotreba.< teraz si zo mna robis vrtulu tak som to nenapisal - chcel som tym povedat ze malym motorom sa DA dosiahnut mensia spotreba - samozrejme ze ked z neho netlacis vykon. Potom sa ti kludne stane ze na mojej 1.4 16V dosiahnem rovnaku spotrebu ako 2litrove dejvo na tej istej trase a rychlosti. vyhoda maleho motora je len v tom ze ked to netreba, netocis v motore tolko zeleza. Cize 2l dizel bude mat mensiu spotrebu pri ciastocnom zatazeni ako dizel s rovnakym vykonom ale objemom 2.2l
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.02  09:39

>uz davno niekto kupil - bez toho ze by sa ta opytal< o tom mi nieco hovor :-)))) teraz kamosovi ukradli fabiu kombi asi mesiac alebo dva pred spletenim lizingu - to je ako ked ti ukradnu nepoistene auto :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.02  08:28

2pallas: to su bludy :-) Dazdovy senzor na dalsom aute bue chybat mozno tebe, ale vseobecne to ozaj neplati. Su ludia, ktori od aut vyzaduju ine veci, ako automaticku trojzonovu klimu so senzorom smeru dopadu slnecnych lucov, palubny pocitac s 5-palcovym displejom, automaticke zapinanie svetiel, stieracov a cohokolvek ineho. A to ani nehovorim o tom, ze prislusna logika sa specialne u stieracov dost casto myli a x-krat sa mi stalo, ze sa pustili bez akehokolvek zjavneho dovodu a ja som sa toho zlakol :-) Ja osobne ostanem tychto veci usetreny rad.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.02  08:16

« Servis

To jsem se od Vas moc nedozvedel...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 16.04.02  06:56

pallas> dazdovy senzor je fasa, ale preco nieje vzdy automaticky zapnuty? to by mali chlapci v citroene vyriesit. odpoved plz do citroen klubu
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 15.04.02  18:13

peka, dazdovy senzor ti nechyba preto, lebo si este nikdy nemal auto, ktore by nim bolo vybavene. Keby si si nan zvykol, na kazdom dalsom aute by si ho uz vyzadoval.
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 15.04.02  18:09

yyyy. a "az ho budes (Passata) predavat predas o poznanie lepsie, to si teraz pri rozhodovani mozes odpisat z ceny" . Bohuzial realita je ina. S dost velkou pravdepodobnostou ho uz nebudes mat, este skor nez by si sa rozhodol ho predat, ho uz davno niekto kupil - bez toho ze by sa ta opytal, alebo ze by si vedel kto ho predava :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 15.04.02  18:06

yyy, to nie je pravda, s tym konstovanim: maly objem - mala spotreba, velky objem - velka spotreba.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.02  16:02

ked prejdes 90% km po dialnici, tak 6 je len prinosom. Ja osobne by som napriklad rad preradil na 6 keby tam bola na mojo meganovi pri takej 130. Ked to ale cham vybehnut vyssie na 150 tak tam sa to jasne usadi. Vobec najspokojnejsi som bol so starym eskortom 1.6 co mal rychlobezku, 1,2,3,4 boli normalne rychlosti a max. 180 si dosiahol na 4. 5ku som tam dal ked som isiel podialnici 130. A ked fukol vetricek od zadu, alebo z kopceka to chytilo taku 190-200 a ta sa tam potom uz udrzala aj po rovine, v kazdom pripade to setrilo minimalne ,5l benzinu. Mal som dokonca pocit ze ked idem rychlejsie tak to menej zerie. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.02  15:05

Tocit som myslel az po obmedzovac - ked pretocim Clio cez 6000, nemam ziaden pocit, ze treba radit. Az do obmedzovaca pri 6700 taha perfektne a obmedzovac ma utne v rozlete :-). Na dCi bude obmedzovac asi nad 5000 a tam uz clovek bude mat asi silny pocit, ze musi preradit vyssie. BTW kdesi som v nejakom teste o tej prevodovke cital, ze vo vacsine pripadov sa da rovnako dobre vyuzit najblizsi nizsi a vyssi prevodovy stupen. 6st a plochy priebeh tocaku na dizli je asi aj zbytocnost.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.02  14:35

Pekne, ale myslim ze 2.2 nema celkom vyznam, viac zere a je drahy. Myslim ze v tom smere to robi VW lepsie, je vyhodnejsie vymlatit turbom viac vykonu z maleho motora. Je to ako s 1.4 16V - mozes jazdit za lacaka, ale v pripade potreby z neho ten vykon dostanes. Zatial co velke objemy proste zeru nech sa deje co deje. BTW tocit ten motor cez 4000 je asi taka blbost ako tocit tu 1.4 16V cez 6000. Najvecsiu ucinnost motora mas pri max. tocaku a na najvecsi vykon sa oplati ist len ked ho fakt potrebujes - liezt cez max. vykon nema logiku pokial nemas nejaku choru prevodovku a to v tomto pripade asi nie je.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…