Renault Scénic

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

06.12.02  14:36

« Re: novy scenic

do Nemecka jezdim tak 3 x do mesice (minimalne) a je jich (Meganu combi) tam jak nas.... ;-).
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.02  11:22

neviem comu hovoris >V Nemecku jezdi kombiku jak nas.... a ve Francii totez< ale ked som ja kupoval mojho kombika, tak z nedostatku casu som bou u nemeckeho dealera, aby mi ho ukazal, ze ked sa vratim domov aby som ho mohol rychlo kupit a nestracal cas obzeranim. No a nemec mi s usmevom povedal "ved to je turecke, to sa k nam nevozi" ... to bolo v roku 2000. Prve kombiky s nemeckou znackou som videl az v lete minuleho roku, a aj teraz to u dilerov vidno nie je a je to len na specialnu objednavku (to bolo v lete). Francuzi to samozrejme doma predavaju, ale napriklad v anglicku o takom aute ani netusia - no a o Thalii na zapad od ciech tiez nikto nevie vobec nic ...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.02  09:06

No, ze by se na "zapade" turecke Renaulty neprodavaly? V Nemecku jezdi kombiku jak nas.... a ve Francii totez. Tak nevim, ale myslim, ze kombiky se delaji jenom v Turecku, ne? A co se tyce Thalii - to je auto urcene jenom pro "vychodni" trhy, jinam se vubec nedodava.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.02  09:02

Boze to je chyb :-(. BTW ne BRW.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.02  08:58

Ach jo, vzdyt o tom se snazim celou dobu psat - protoze Nemci a Francouzi si mysli, ze jsou nadlidi a ze jenom to co je echt Made in Germany nebo Made in France je OK a vsechno ostatni je *. A ze ty jejich oblibeny VW ve Wolfsburgu busej dohromady Turci, Cesi a Polaci; ze se kontaktni jednotky pro airbagy a airbagy samotne na Oply a kabelove svazky pro BMW a VW delaji v Cechach - to uz jim tak nejak unika. Byl jsem predloni ve Wolfsburgu se podivat v muzeu VW (BRW nejhezci co tam maji jsou Skodovky ;-)) a koncila smena ve fabrice, kdyz jsem jel kolem - tolik Turku pohromade, co se jich vyrojilo z fabriky jsem nevidel ani v Turecku. A tech aut s ceskou, slovenskou nebo polskou SPZ na tovarnim parkovisti bylo taky dost.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.02  17:10

Některé modely nové Corolly se rovněž vyrábějí v Turecku. Pokud je problém, údajně vymění "turecké", tedy lépe řečeno "evropské" díly za originál japonské a je klid! Tohle mám z firemního servisu Toyoty mimo ČR.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.02  16:31

meda> mozes mat pravdu a nemusis - preco sa na zapadnych trhoch turecke renolty nepredavaju? preco sa mi turecke gumy rozpadli na kolesach ???
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.02  16:31

To jo, to by si takovy nemec mohl myslet taky, ze Skodovka je *! To je absolutni blbost!
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.02  16:21

mracek > jo, to jsem cet'. Ale taky jsem si precetl na renault.com, co o tom pisi a vubec nejlepsi a obvykle nejlip informovany je renault.co.uk. Ja netvrdim, ze se bude novy Scenic delat v Turecku. Jenom tvrdim, ze v Turecku mohutne rozsiruji fabriku ;-). Ze se novy Scenic testuje, neznamena vubec nic - oficialne existuje novy Megane a novy Espace - tecka. Ale je to uplne jedno - jenom jsem se snazil (pokolikate uz?) vyvratit obecne oblibeny omyl Turecko = *. Ony ty svetove firmy proste veci vyrabeji tam, kde se to vyplati. Mala OT perlicka - koupil jsem si HandsFree Ericsson HBA20. Na krabici hrdy napis Made in Sweden - otevru krabici - na centralni jednotce Made in Russia, na repraku a kabelech Made in Czech Rep., na mikrofonu Made in Japan, ... Svedska byla akorat ta krabice. A tak je to se vsim. Jestli tu krabici zapakovali v Malaysii nebo ve Svedsku je mi celkem fuk, hlavne, ze to slape.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.02  15:13

4 meda-Tak to ja jsem cetl clanek o novem Scenicu, kde pisi, ze se modernizuje zavod ve Francii pro vyrobu nove Scenica a jeste nejakeho modelu! Scenic jiz existuje a testuje se! Dle fotek ma predek(svetla) jako Vel Satis, protahle smerem nahoru! Budou se vyrabet 2 verze 5 a pozdeji i 7 mistna! Jo a o tech tovarnach si muzse precist na www.renaultclub.cz-kde popisuji Megane II!
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.02  13:59

ja som mal GoodY made in turkey ... a odvtedy jazdim uz len na lacakoch z Barum alebo Matador ...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.02  13:18

No nevim, ale na mych gumach je napsano Made in Portugal a jsou to Continental CP 185/60R15. Pokud vim, tak na Megan Break se davaji (davaly) jeste Bridgestone a GoodYear ale kde je vyrabeji, to fakt nevim. Na Thalii, kterou pred tydnem kupoval kolega mu dali vybrat - Continental CP nebo GoodYear. Ono mozna spis zalezi na tom, KDY je to auto vyrobeno nez KDE je vyrobeno ;-). BTW ty moje Conti maji najeto cca 35000 a takovych 20000 jeste vydrzi (odhad; mozna ze min mozna vic). Jestli jsou portugalske gumy na vsech francouzskych autech nevim, ale na nove Lagune jsem je videl ;-).
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.02  11:39

meda> ... hmmm ... tak to potom tie portugalske gumy co sa mi po 10 000km rozpadli na kolesach a co je na nich napisane made in tukey su asi na vsetkych francuzskych autach co? :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.02  09:51

mracek > je mi lito ale Scenic se krome Francie dela i v Belgii a vypada to na presun z Belgie do Portugalska (kvuli nove Lagune a novemu Espace). Kde (a kdy a jestli vubec ;-)) se bude delat novy Scenic je ve hvezdach. Ale je fakt ze naveliko rozsiruji fabriku v Turecku.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.02  09:48

yyyyy > i ja mam Megane Break - made in Turecko a jedine, co je tam z Turecka je dekl na baterku a bocni skla (Francouzi postavili v Turecku i sklarnu ;-)). Zadni sklo a mala bocni okna v zadnich dverich jsou francouzska a predni sklo (antireflexni) je belgicke. Pred prodejem mi vymenili v servise baterku (tureckou Vartu za Francouzskou Renault) a asi pul roku po prodeji hadicku podtlaku posilovace brzd (francouzskou za tureckou pancerovanou). Kdo z nas dvou "vie o com hovori" - o tom by se dalo dlouze diskutovat. Pokud si vsak myslis, ze se delaji ty same dily na dvou mistech a davaji se treba jine do Megane Berlingo a Classic a jine do Break - tak myslim, ze nevis o cem mluvis. (BTW - gumy mam portugalske ;-)).
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.02  09:35

mne ta cievka odisla po pol roku - v zaruke vyhadzali vsetky, aj so svieckami a privodmi alebo co tam secko okolo je ... asi potrebovali usetrit nejake pre niekoho ineho :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.02  21:06

Jenze ta civka byla skoro po 60t km, coz pochybuju, ze Tva manzelka ujede 60tkm za rok! Zlata zaruka +, uz se mi vyplatila... :-)Jo za tu jednu civku chteji 3,5t Kc s praci!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.02  17:44

to s tou cievkou som mal aj ja ... no presne tieto ftakoviny sem piste nech viem do coho mam kopat aby to odpadlo este v zaruke ... u nas je len jednorocna ...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.02  15:21

Scenic se vyrabi a bude vyrabet ve Francii! Ja nic povoleneho nemel, jen problem s ESP a kontrolou tlaku v pneu! Jo a vlastne odesla mic civka ted v sobotu, na palubce na mne blikala kontrolka vyfukovych plynu a auto se docela hodne branilo... Nastesti zaruka + to vyresila, sice se nevztahuje na svicky(blbost) a na kebely ke svickam, ale Scenic stejne kabely ke svickam nema... :-))) Jinak pohoda, i ESP je OK, bylo spatne cidlo na volantu...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.02  14:15

meda> robi sa tam napriklad Thalia, to viem, ja som na mysli Megany - aj Scenic je Megan - aj sa tak povodne volal, ale chcel som ine - mysliet si ze turecke auta maju rovnake diely ako frncuzske je ciry optimizmus, na to kludne zabudni ... mam megana kombi, viem o com hovorim ...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…