Renault Scénic
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: novy scenic
neviem comu hovoris >V Nemecku jezdi kombiku jak nas.... a ve Francii totez< ale ked som ja kupoval mojho kombika, tak z nedostatku casu som bou u nemeckeho dealera, aby mi ho ukazal, ze ked sa vratim domov aby som ho mohol rychlo kupit a nestracal cas obzeranim. No a nemec mi s usmevom povedal "ved to je turecke, to sa k nam nevozi" ... to bolo v roku 2000. Prve kombiky s nemeckou znackou som videl az v lete minuleho roku, a aj teraz to u dilerov vidno nie je a je to len na specialnu objednavku (to bolo v lete). Francuzi to samozrejme doma predavaju, ale napriklad v anglicku o takom aute ani netusia - no a o Thalii na zapad od ciech tiez nikto nevie vobec nic ... -
No, ze by se na "zapade" turecke Renaulty neprodavaly? V Nemecku jezdi kombiku jak nas.... a ve Francii totez. Tak nevim, ale myslim, ze kombiky se delaji jenom v Turecku, ne? A co se tyce Thalii - to je auto urcene jenom pro "vychodni" trhy, jinam se vubec nedodava. -
Ach jo, vzdyt o tom se snazim celou dobu psat - protoze Nemci a Francouzi si mysli, ze jsou nadlidi a ze jenom to co je echt Made in Germany nebo Made in France je OK a vsechno ostatni je *. A ze ty jejich oblibeny VW ve Wolfsburgu busej dohromady Turci, Cesi a Polaci; ze se kontaktni jednotky pro airbagy a airbagy samotne na Oply a kabelove svazky pro BMW a VW delaji v Cechach - to uz jim tak nejak unika. Byl jsem predloni ve Wolfsburgu se podivat v muzeu VW (BRW nejhezci co tam maji jsou Skodovky ;-)) a koncila smena ve fabrice, kdyz jsem jel kolem - tolik Turku pohromade, co se jich vyrojilo z fabriky jsem nevidel ani v Turecku. A tech aut s ceskou, slovenskou nebo polskou SPZ na tovarnim parkovisti bylo taky dost. -
mracek > jo, to jsem cet'. Ale taky jsem si precetl na renault.com, co o tom pisi a vubec nejlepsi a obvykle nejlip informovany je renault.co.uk. Ja netvrdim, ze se bude novy Scenic delat v Turecku. Jenom tvrdim, ze v Turecku mohutne rozsiruji fabriku ;-). Ze se novy Scenic testuje, neznamena vubec nic - oficialne existuje novy Megane a novy Espace - tecka. Ale je to uplne jedno - jenom jsem se snazil (pokolikate uz?) vyvratit obecne oblibeny omyl Turecko = *. Ony ty svetove firmy proste veci vyrabeji tam, kde se to vyplati. Mala OT perlicka - koupil jsem si HandsFree Ericsson HBA20. Na krabici hrdy napis Made in Sweden - otevru krabici - na centralni jednotce Made in Russia, na repraku a kabelech Made in Czech Rep., na mikrofonu Made in Japan, ... Svedska byla akorat ta krabice. A tak je to se vsim. Jestli tu krabici zapakovali v Malaysii nebo ve Svedsku je mi celkem fuk, hlavne, ze to slape. -
4 meda-Tak to ja jsem cetl clanek o novem Scenicu, kde pisi, ze se modernizuje zavod ve Francii pro vyrobu nove Scenica a jeste nejakeho modelu! Scenic jiz existuje a testuje se! Dle fotek ma predek(svetla) jako Vel Satis, protahle smerem nahoru! Budou se vyrabet 2 verze 5 a pozdeji i 7 mistna! Jo a o tech tovarnach si muzse precist na www.renaultclub.cz-kde popisuji Megane II! -
No nevim, ale na mych gumach je napsano Made in Portugal a jsou to Continental CP 185/60R15. Pokud vim, tak na Megan Break se davaji (davaly) jeste Bridgestone a GoodYear ale kde je vyrabeji, to fakt nevim. Na Thalii, kterou pred tydnem kupoval kolega mu dali vybrat - Continental CP nebo GoodYear. Ono mozna spis zalezi na tom, KDY je to auto vyrobeno nez KDE je vyrobeno ;-). BTW ty moje Conti maji najeto cca 35000 a takovych 20000 jeste vydrzi (odhad; mozna ze min mozna vic). Jestli jsou portugalske gumy na vsech francouzskych autech nevim, ale na nove Lagune jsem je videl ;-). -
mracek > je mi lito ale Scenic se krome Francie dela i v Belgii a vypada to na presun z Belgie do Portugalska (kvuli nove Lagune a novemu Espace). Kde (a kdy a jestli vubec ;-)) se bude delat novy Scenic je ve hvezdach. Ale je fakt ze naveliko rozsiruji fabriku v Turecku. -
yyyyy > i ja mam Megane Break - made in Turecko a jedine, co je tam z Turecka je dekl na baterku a bocni skla (Francouzi postavili v Turecku i sklarnu ;-)). Zadni sklo a mala bocni okna v zadnich dverich jsou francouzska a predni sklo (antireflexni) je belgicke. Pred prodejem mi vymenili v servise baterku (tureckou Vartu za Francouzskou Renault) a asi pul roku po prodeji hadicku podtlaku posilovace brzd (francouzskou za tureckou pancerovanou). Kdo z nas dvou "vie o com hovori" - o tom by se dalo dlouze diskutovat. Pokud si vsak myslis, ze se delaji ty same dily na dvou mistech a davaji se treba jine do Megane Berlingo a Classic a jine do Break - tak myslim, ze nevis o cem mluvis. (BTW - gumy mam portugalske ;-)). -
Scenic se vyrabi a bude vyrabet ve Francii! Ja nic povoleneho nemel, jen problem s ESP a kontrolou tlaku v pneu! Jo a vlastne odesla mic civka ted v sobotu, na palubce na mne blikala kontrolka vyfukovych plynu a auto se docela hodne branilo... Nastesti zaruka + to vyresila, sice se nevztahuje na svicky(blbost) a na kebely ke svickam, ale Scenic stejne kabely ke svickam nema... :-))) Jinak pohoda, i ESP je OK, bylo spatne cidlo na volantu... -
meda> robi sa tam napriklad Thalia, to viem, ja som na mysli Megany - aj Scenic je Megan - aj sa tak povodne volal, ale chcel som ine - mysliet si ze turecke auta maju rovnake diely ako frncuzske je ciry optimizmus, na to kludne zabudni ... mam megana kombi, viem o com hovorim ...
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!