Renault Scénic

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

23.05.02  13:28

« Náhradní klíč

Mám Scenica dovezeného z Francie a k němu jen jeden klíč. Potřeboval bych náhradní. Když jsem pátral v servise, tak zjistili, že číslo klíče je jiné, než v Čechách běžně dovážené a bylo by nutno ho objednat ve Francii. Jenže to už trvá dva měsíce a stále nic. Poraďte, kam se mám ještě obrátit.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.02  16:29

« servis

Tak jsem mel mit dneska hotovy to auto a neni... Porad nevedi co s tim... Maji tp rozebrany a konzultuji s Renault CR... Ach ta ceska spoluprace s vyrobcem...:-(
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.02  09:19

« Re: Brzdy

zizal-ta rucni brzda se serizuje sama...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.02  08:56

zizal>rucka - jsou tam lana. To piskani na zadni ose delaly vsechny Renaulty co jsem mel (5, 8, 16, 21, 25, Megan). Megan nejmin, R25 nejvic (oba mely - maji kotoucovky vzadu). Vetsinou to bylo zavisle na ojeti - cim vic ojete desky (pakny) tim casteji a vic to popiskovalo. Po 30 tkm uz muzou byt desky ojete (prober to s Hufem :-))). Naopak si myslim, ze zarezly pistek po 30 tkm byt jeste nemuze. Tyhle radosti prichazeji az po prvni vymene desticek...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.02  08:41

Tak to ja mam brzdove desticky uz temer sjete, po 35tkm, nechal jsem si je ted pro jistotu vymenit. Jeste k tomu ESP, nejdrive to hazelo chybu tak jednou za 5t km, pozdeji casteji a kdyz jsem byl na 30 t. prohlidce, tak jsem to nechal z kontrolovat, technik si s tim hral temer cely den, a udajne kdyz se zdalo, ze to bude fungovat, tak to spadlo uplne a jedine, kdyz jsem nastartoval, bylo vse ok. Jakmile jsme se rozjel, zacalo ESP zasahovat do rizeni, ale pak hodilo chybu a vyplo se(nastesti). O neco pozdeji zacalo bolbnout ABS, ktere po nastartovani zustavalo rozsvicene spolu s kontrolkou ESP, pak asi pri 20km/h zacalo jit(probiha dalsi test ABS)... ESP vsak nastesti zustalo vypnuty... Ja bych to spise videl na software a domluvu mezi ABS a ESP!
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.02  08:31

No, to ste ma riadne vystrasili. Dufal som, ze je to ojedinely problem, ale takto? Mimochodom - o brzdovych dostickach nemoze byt ani rec - auto este nema 30t km, ESP "zatial" funguje 100%, ABS tiez. Mne sa zda, ze to moze byt jedine brzdovy valcek, ktory sa nazasuva dostatocne naspat do piestu. Mimochodom, neviete, aka je tam rucna brzda? Lanko alebo hydraulicka? V servise pri zbeznej prehliadke mi vraj dotiahli rucnu brzdu a po nejakom case som zbadal to piskanie. Dufam, ze to bude len takato malickost...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.02  07:52

vencaz-diky za odpoved, ted ho mam v servisu, nikdo nevi co s tim, ale RenaultCR rekl, ze to maji rozebrat a z kontrolovat cidla. Jen doufam, ze mi ho daji zase do poradku. ESP fungovalo, rekl bych, ze celkem bez problemu. Akorat se pri rychle jizde(jen nekdy) rozsvitila kontrolka ESP. Ale bylo to vzdy po rovine, nikdy to neblblo v zatackach, dokonce i na snehu se to chovalo jako kdyby to jelo po kolejich... Alespon ted mam zapujceny Clio 1.2 16V...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.02  07:32

ESP nemam, jen ABS.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.02  16:11

Kamarád má asi ročního Scénika, a setkal se se stejným problémem jako vy zde. ESP. Údajně, Renault CŘ neví co s tím a čeká na rady a pověření z Francie k pravděpodobné svolávací akci. Prý je celé ESP u tohoto vozu nefunkční a nebezpečné, díky nějakému čidlu bočního zrychlení a software v řídící jednotce tohoto systému. Pokud bych věděl více, rád poinformuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.02  16:04

Deje se mi presne totez. Mam dojem, ze i na stejnem kole. Ne sice porad, ale obcas si piskne.
    Nekdy min, nekdy poradne. Auto budu zitra objednavat na garancku po 40K, tak to necham zkontrolovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.02  10:03

Ja nemam s brzdama zadne problemy, jen s tim ESP. Pokud neco drhne, tak to jsou koutouce, ktere reznou, ale ty se obrousi a je to v pohode. To piskani muzou delat sjete desticky, u Mazdy bylo v destickach neco vlozenyho, co piskalo, aby to upozornilo na to, ze jsou desticky sjete!
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.02  09:50

ja ne, ale pri delsim stani na parkovisti - 3-4 dny mi pak pri rozjezdu jakoby neco drhne - behem jizdy se to srovna. Mozna rucka, mozna disky, jeste jsem to nezkoumal
  • 00 Reagovat !

foto

17.05.02  09:27

« Brzdy

Nepiskaju vam? Mne bohuzial ano. Prave zadne koleso po jazde v meste piska. Skusil som prudsie stlacit brzdovy pedal a prestalo to - bohuzial len na kratko. Skusil som poriadne zatiahnut rucnu brzdu - tiez prestalo, ale po par km je to znova. Proste pri pomalej jazde to piska ako koliesko na furiku! Asi sa zapiekol brzdovy valcek, alebo co a nevracia sa na dostatocnu vzdialenost od brzdneho kotuca. Co vy? Mate s tym problem? (...najazdene 25t km)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.02  10:49

« Re: ESP

Nikdo o tom nic nevite?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.02  08:46

« ESP

Nevite nekdo, proc v Nemecku povolavali Scenicy s ESP do servisu?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.02  08:44

« Re: Vnitrni nosic kol

uvidime, dneska si pro nej jedu do AutoAvantu.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.02  08:00

« Re: Vnitrni nosic kol

Mam ho. Je na 2 kola. Jsou do dva kusy jeklu - jeden je v aute na furt - (kus zeleza pres cely kufr), ktery se upevni misto kotevnich ocek a za ktery se popruhem pritahuje kolo ve stredu. Druhy se upevnuje do kotvicich bodu 2 sedadel a k nemu se kola chytaji za predni vidlu. Je to docela fajn vec, kola drzi dobre, muzes si jet jak chces a z auta se kola kradou prece jen hur.
    (kolegovi ukradli za dobu obeda ze strechy 2 novy kola (treti srot JOKO tam nechali) i kdyz je mel mimo zamku nosice jisteny jeste lankovym zamkem ).
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.02  15:28

« Re: Test poruchovosti

To jsou testy ojetych aut - 4 az 5 let starych. Klasicky nemecky "objektivni" test. A cesky vlezdo prdelkovsky komentar typu "Renault by se mel vice zamerit na kvalitu nez na designerske kreace" apod. :-)). BTW Octavia tam chybi uplne. Proc asi?
  • 00 Reagovat !

foto

02.05.02  14:37

« Vnitrni nosic kol

Nemate s tim nekdo zkusenosti? - nechci davat kola na zahradku a ted mi jeden chlapik u pumpy ukazoval renault nosic kole, ktery se montuje misto zadnich sedadel a kola tak stoji uvnitr. Docela super vecicka.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.04.02  16:48

« Re: Test poruchovosti

Jenze to ma kazda automobilka!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…