Renault Scénic
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Tempomat
luf> myslis tym nieco ako rucny plyn ... uz som nad tym rozmyslal, len ma to drobnu vadu, nevie sa to automaticky vypnut, a po skusenostiach na nemeckych dialniciach kedy nevies sekundy kedy musis ubrzdit zo 180 na 0 na par metroch, by som si to nedovolil, tak som sa na to vyprdol a vyriesim to s novym autom ... bez tempomatu ani prd ... :-) -
Clio ma lanko a vobec mi to nevadi. Sak si urob "tempomat" ako nejaku brzdu na lanko, proste nebude drzat rovnaku rychlost ale rovake otvorenie skrtiacej klapky. Na vacsine usekov dialnice by to mohlo stacit, inde pojdes dolu kopcom rychlejsie a hore pomalsie :-) -
ma seres, preco je to na meganoch na lanko??? alebo je to len na 1,4 16V? alebo som slepy? ... no idem kuknut pod kufor ... luf> si na drote? ty mas tiez 1,4; mas tam lanko od pedalu alebo je tam elektronika? BTW tu je jeden link: [odkaz] index.php?node=AP-xx (treba vyhodit medzierku) -
Ja som to chcel do Megana, ale bezuspesne. Origos riesenie vraj nejde pouzit, lebo to ma priamy lankovy prevod na klapku, ale vraj existuju nejake zariadenia co sa namontuju prave na to lanko a servomotorom ovladaju klapku. Len neviem kde sa to da zohnat a kto to namontuje. -
« Náhradní klíč
Mám Scenica dovezeného z Francie a k němu jen jeden klíč. Potřeboval bych náhradní. Když jsem pátral v servise, tak zjistili, že číslo klíče je jiné, než v Čechách běžně dovážené a bylo by nutno ho objednat ve Francii. Jenže to už trvá dva měsíce a stále nic. Poraďte, kam se mám ještě obrátit. -
« Re: Brzdy
zizal>rucka - jsou tam lana. To piskani na zadni ose delaly vsechny Renaulty co jsem mel (5, 8, 16, 21, 25, Megan). Megan nejmin, R25 nejvic (oba mely - maji kotoucovky vzadu). Vetsinou to bylo zavisle na ojeti - cim vic ojete desky (pakny) tim casteji a vic to popiskovalo. Po 30 tkm uz muzou byt desky ojete (prober to s Hufem :-))). Naopak si myslim, ze zarezly pistek po 30 tkm byt jeste nemuze. Tyhle radosti prichazeji az po prvni vymene desticek... -
Tak to ja mam brzdove desticky uz temer sjete, po 35tkm, nechal jsem si je ted pro jistotu vymenit. Jeste k tomu ESP, nejdrive to hazelo chybu tak jednou za 5t km, pozdeji casteji a kdyz jsem byl na 30 t. prohlidce, tak jsem to nechal z kontrolovat, technik si s tim hral temer cely den, a udajne kdyz se zdalo, ze to bude fungovat, tak to spadlo uplne a jedine, kdyz jsem nastartoval, bylo vse ok. Jakmile jsme se rozjel, zacalo ESP zasahovat do rizeni, ale pak hodilo chybu a vyplo se(nastesti). O neco pozdeji zacalo bolbnout ABS, ktere po nastartovani zustavalo rozsvicene spolu s kontrolkou ESP, pak asi pri 20km/h zacalo jit(probiha dalsi test ABS)... ESP vsak nastesti zustalo vypnuty... Ja bych to spise videl na software a domluvu mezi ABS a ESP! -
No, to ste ma riadne vystrasili. Dufal som, ze je to ojedinely problem, ale takto? Mimochodom - o brzdovych dostickach nemoze byt ani rec - auto este nema 30t km, ESP "zatial" funguje 100%, ABS tiez. Mne sa zda, ze to moze byt jedine brzdovy valcek, ktory sa nazasuva dostatocne naspat do piestu. Mimochodom, neviete, aka je tam rucna brzda? Lanko alebo hydraulicka? V servise pri zbeznej prehliadke mi vraj dotiahli rucnu brzdu a po nejakom case som zbadal to piskanie. Dufam, ze to bude len takato malickost... -
vencaz-diky za odpoved, ted ho mam v servisu, nikdo nevi co s tim, ale RenaultCR rekl, ze to maji rozebrat a z kontrolovat cidla. Jen doufam, ze mi ho daji zase do poradku. ESP fungovalo, rekl bych, ze celkem bez problemu. Akorat se pri rychle jizde(jen nekdy) rozsvitila kontrolka ESP. Ale bylo to vzdy po rovine, nikdy to neblblo v zatackach, dokonce i na snehu se to chovalo jako kdyby to jelo po kolejich... Alespon ted mam zapujceny Clio 1.2 16V...
-
Kamarád má asi ročního Scénika, a setkal se se stejným problémem jako vy zde. ESP. Údajně, Renault CŘ neví co s tím a čeká na rady a pověření z Francie k pravděpodobné svolávací akci. Prý je celé ESP u tohoto vozu nefunkční a nebezpečné, díky nějakému čidlu bočního zrychlení a software v řídící jednotce tohoto systému. Pokud bych věděl více, rád poinformuji. -
Ja nemam s brzdama zadne problemy, jen s tim ESP. Pokud neco drhne, tak to jsou koutouce, ktere reznou, ale ty se obrousi a je to v pohode. To piskani muzou delat sjete desticky, u Mazdy bylo v destickach neco vlozenyho, co piskalo, aby to upozornilo na to, ze jsou desticky sjete!
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!