Renault Scénic
« Re: novy scenic
meda> tak to asi vychodni nemci maju radi megany kombiky kvoli cene - asi pre to iste co ja :-) ... ja chodim z bartislavy cez rakusko frankfurt na zapad az k holandsku, tam to fakt je sviatok ked takeho kombika vidim, ale zato scenikov je dost, aj kolega ho ma, inak ked videl tie kumy tak neveril vlasnym ociam :-) ... v poslednom case ale lietame, lebo letenka z viedne do kolina vychadza za take smiesne peniaze, ze nam auto uz nechcu platit tak v nemecku jazdime firemnymi ... ale oni magori tam poznaju len dizle, jediny benzinak je tam golf kombi 1,6 16V ale niekedy mam pocit ze proti mojej 1,4 to ma slabe pajsle ... :-( -
« Re: novy scenic
yyyyy > taky jsem mohl napsat, ze do Cech jezdim tak 3 x do mesice ;-)). Nema cenu se stosovat, kdo travi v odpornem Nemecku vic casu - ja se za to osobne spis stydim. Jinak tech 12 - 15 dni v mesici, co tam stravim vetsinou pendluju mezi Berlinem, Frankfurtem a Mnichovem. Kde se nachazis Ty? -
« Re: novy scenic
neviem comu hovoris >V Nemecku jezdi kombiku jak nas.... a ve Francii totez< ale ked som ja kupoval mojho kombika, tak z nedostatku casu som bou u nemeckeho dealera, aby mi ho ukazal, ze ked sa vratim domov aby som ho mohol rychlo kupit a nestracal cas obzeranim. No a nemec mi s usmevom povedal "ved to je turecke, to sa k nam nevozi" ... to bolo v roku 2000. Prve kombiky s nemeckou znackou som videl az v lete minuleho roku, a aj teraz to u dilerov vidno nie je a je to len na specialnu objednavku (to bolo v lete). Francuzi to samozrejme doma predavaju, ale napriklad v anglicku o takom aute ani netusia - no a o Thalii na zapad od ciech tiez nikto nevie vobec nic ... -
« Re: novy scenic
No, ze by se na "zapade" turecke Renaulty neprodavaly? V Nemecku jezdi kombiku jak nas.... a ve Francii totez. Tak nevim, ale myslim, ze kombiky se delaji jenom v Turecku, ne? A co se tyce Thalii - to je auto urcene jenom pro "vychodni" trhy, jinam se vubec nedodava. -
« Re: novy scenic
Ach jo, vzdyt o tom se snazim celou dobu psat - protoze Nemci a Francouzi si mysli, ze jsou nadlidi a ze jenom to co je echt Made in Germany nebo Made in France je OK a vsechno ostatni je *. A ze ty jejich oblibeny VW ve Wolfsburgu busej dohromady Turci, Cesi a Polaci; ze se kontaktni jednotky pro airbagy a airbagy samotne na Oply a kabelove svazky pro BMW a VW delaji v Cechach - to uz jim tak nejak unika. Byl jsem predloni ve Wolfsburgu se podivat v muzeu VW (BRW nejhezci co tam maji jsou Skodovky ;-)) a koncila smena ve fabrice, kdyz jsem jel kolem - tolik Turku pohromade, co se jich vyrojilo z fabriky jsem nevidel ani v Turecku. A tech aut s ceskou, slovenskou nebo polskou SPZ na tovarnim parkovisti bylo taky dost. -
« Re: novy scenic
mracek > jo, to jsem cet'. Ale taky jsem si precetl na renault.com, co o tom pisi a vubec nejlepsi a obvykle nejlip informovany je renault.co.uk. Ja netvrdim, ze se bude novy Scenic delat v Turecku. Jenom tvrdim, ze v Turecku mohutne rozsiruji fabriku ;-). Ze se novy Scenic testuje, neznamena vubec nic - oficialne existuje novy Megane a novy Espace - tecka. Ale je to uplne jedno - jenom jsem se snazil (pokolikate uz?) vyvratit obecne oblibeny omyl Turecko = *. Ony ty svetove firmy proste veci vyrabeji tam, kde se to vyplati. Mala OT perlicka - koupil jsem si HandsFree Ericsson HBA20. Na krabici hrdy napis Made in Sweden - otevru krabici - na centralni jednotce Made in Russia, na repraku a kabelech Made in Czech Rep., na mikrofonu Made in Japan, ... Svedska byla akorat ta krabice. A tak je to se vsim. Jestli tu krabici zapakovali v Malaysii nebo ve Svedsku je mi celkem fuk, hlavne, ze to slape. -
« Re: novy scenic
4 meda-Tak to ja jsem cetl clanek o novem Scenicu, kde pisi, ze se modernizuje zavod ve Francii pro vyrobu nove Scenica a jeste nejakeho modelu! Scenic jiz existuje a testuje se! Dle fotek ma predek(svetla) jako Vel Satis, protahle smerem nahoru! Budou se vyrabet 2 verze 5 a pozdeji i 7 mistna! Jo a o tech tovarnach si muzse precist na www.renaultclub.cz-kde popisuji Megane II! -
« Re: novy scenic
No nevim, ale na mych gumach je napsano Made in Portugal a jsou to Continental CP 185/60R15. Pokud vim, tak na Megan Break se davaji (davaly) jeste Bridgestone a GoodYear ale kde je vyrabeji, to fakt nevim. Na Thalii, kterou pred tydnem kupoval kolega mu dali vybrat - Continental CP nebo GoodYear. Ono mozna spis zalezi na tom, KDY je to auto vyrobeno nez KDE je vyrobeno ;-). BTW ty moje Conti maji najeto cca 35000 a takovych 20000 jeste vydrzi (odhad; mozna ze min mozna vic). Jestli jsou portugalske gumy na vsech francouzskych autech nevim, ale na nove Lagune jsem je videl ;-).