Renault Scénic
« Re: No, nevim...
Ja ked som uvazoval nad mojim meganom tak som bol dost nachylny na toho Scenika, lebo tam by som to vyriesil vymontovanim jedneho sedadla, ale nie je moc zdrave mat veci v aute viditelne, a uz vobec nie ked ides sam cez hranice, ale hlavne rozhodla cena. Teraz ale ako prisiel 307 SW, tak myslim ze scenic ma silnu konkurenciu lebo po vsetkych strankach ho SW strci do vrecka. Hlavne variabilita je vecsia - to vymontovane sedadlo si mozes dat do tretieho radu, a dostanes dlhy zavazadlovy priestor a to stale pri 5 ludoch na palube. No a razvor je uplne o niecom inom a navyse tam je 110k dizel. Tak som zvedavy co to spravi s predajom. -
« Re: No, nevim...
mracek> to sme uz preberali, pokial plnis po plato, je kombi o poznanie vecsie, pokial ides po strechu - to ale ja na dlhe cesty nikdy nerobim - tak je jasne se scenik vyhra vdaka o poznanie vecsej vyske - je to o tom co od toho cakas - casta jazda na dlhe trate s batozinou si pyta nizke kombi - a teda o nieco dhsie, na druhej stane obcas v tom spavam - ma to dost dlhy kufor aby som tam bol narovnany (nemal zohnute nohy) - je lepsie spat v aute ako v stane - pre mna to ma zmysel lebo to robim relativne casto - myslim ze megan je vo svojej triede v tomto smere asi najvecsi. -
« Re: No, nevim...
yyyyy-pokud budes nakladat veci az po strechu, tak prostor bude stejny! Ja jsem tuhle u Renaulta se sel schvalne podivat na ten prostor a je fakt, ze je delsi, tzn. ze na druhou stranu bude vetsi problem zaparkovat! Se Scenicem se clovek vejde temer vsude! :-)))
« Re: No, nevim...
Tak to mne prijde Scenic prostornejsi nez tu jmenovana auta, mozna ta Mazda 626 je dobra. Zalezi kolik vozis lidi... Ja si na misto stezivat nemuzu, vozim spoustu veci a nikdy jsem nemel problem do Scenica neco dostat a to vcetne lyzi... Navic je ve Scenicu ticho, je pohodlny a ma veskerou vybavu, co clovek potrebuje a jaka se na moderni auto slusi... P307- je pekny. Almera je moc mala, alespon co se prostoru pro cestujici tyce... -
« Re: No, nevim...
td> tak to si moja krvna skupina - ak ti staci megan, tak kombi je za tie prachy dobra varianta, scenik je mensi, 626 je vyssia trieda a ide tiez o prachy, no a 307 kombi alebo SW je mozno vecsia, ale aj vonkajsie rozmery su vecsie, a teda sa priprav na horsie dynamicke parametre porovnatelneho motora (hlavne max. rychlost a spotreba), takze ak by som si mal vybrat, tak Megana ak na dlhe cesty a 307 sw/kombi ak po meste a von len obcas (ak to chalani v 307 fore rozchodia s tym trasenim volantu). Inak pozrel by som sa este na Citroen Xsaru kombi. -
« No, nevim...
Jeste pred 14 dny jsem uvazoval, ze pri nakupu auta pujdu do Scenica. Jsem renaultak, mam Megane 5dv. a potrebuju neco vetsiho. Jak ale postupne zjistuju, on ten Scenic fakt o moc vetsi neni. Je vyssi, ale to clovek ne vzdy potrebuje. Takze si asi Scenica odpustim a uvazuju o variantach Megane Combi, Peugeot 306/307 Combi, Mazda 626 Wagon,... Skoda, ze neexistuje Nissan Almera Combi, to by byla taky slusna varianta. Nic proti Scenicovi, je to moc fajn vozitko, ale pokud potrebuju prostor pro lidi a bagaz, tak nejsem uplne presvedcen o tom, ze je to nejlepsi mozna volba. Jak to vidi ostatni? -
pallas 28.05.02 20:50
« Re: Kdo by to byl rekl... :-)))
yyyy - s tym tempomatom to mas asi tak, ako s palubnym pocitacom. Palubny pocitac stoji ako sucast vybavy 5-10.000, pritom je to vlastne cyklocomputer Sigma za 600 Sk + prietokomer z Conrad Electronic za 15 Euro. Ja som si to dorabal na motorku. No ale ved musia na niecom zarabat tie automobilky. Inac aj ja zvazujem domontaz tempomatu (na motorku), len teraz akosi nemam cas to riesit. -
pallas 28.05.02 20:45
« Re: Kdo by to byl rekl... :-)))
yyyy, ta 745i je tak pretechnizovana, ze mi trvalo asi 15 minut, kym som zistil ako si nastavit sedacku, nastavit zrkadla, nastartovat, zaradit... to uz je skutocny narcizmus, fakt. Napriklad rucna brzda - tiez som ju chvilku hladal, kym som zistil ktore je to spravne tlacidlo na pristrojovke. Nad lavym kolenom, keby si to niekedy potreboval:-) -
« Re: Kdo by to byl rekl... :-)))
yyyyy-BMW 7 a novy MB E maji uz elektronicky ovladany cely brzdny system! Pred 3 roky chtel Renault byt prvni automobilkou, ktera bude mit kompletne elektronicky system brzd a bude mit napajeci sit 42V. Tento system byl testovan prave na Scenicu(nemyslim komercnim)-byl to jeste ten starsi vychazejici z Megana. Prvni Renaulti s 42V siti maji byt vyrabeni od roku 2004, zrovna v te dobe ma byt predstaven novy Scenic. Od roku 2007 maji byt vsechny Renaulti 42V. Nejak se mu vsak jeho prognoza nenaplnila, protoze (nevim na 100%) BMW 7 vyuziva jiz 42V sit. -
« Re: Kdo by to byl rekl... :-)))
>meri rychlost seslapnuti brzdoveho pedalu a intenzitu seslapnuti, nikoli jeho polohu< Na to brzdenie "by wire" ma nedostanes ... ano, posilnovace, ESP a podobne doplnkove funkcie mozu fungovat elektricky, ale furt tam je priame spojenie pedal - celust hydraulicky. Viem si to predstavit zrealizovane ale este som to nevidel a kym to neuvidim, neuverim. Je to otazka celistvosti chrupu majitela, to by si asi nedovolili. Dokonca aj inteligentny tempomat v novej primere ktory by teoreticky mal vediet ubrzdit auto, potrebuje v krizovej situacii pomoct nohou.