Renault Scénic
« Re: to Hufnagl
Tak vidíš. Nelhal jsem. Myslím, že auto výšky Scenicu se zkrátka naklánět bude. Možná míň, ale přece kdyby se nenaklánělo (=tvrdé pružiny), tak by nepružilo a to přece miniMPV nemůže dělat. Scenic je malý autobusek pro 5 lidí a prioritou je komfort posádky. Scenic není na blbnutí na okrskách, ale na vláčnou, klidnou, plavnou a decentní jízdu i na delší vzdálenosti a v takovém případě nějaký ten náklon vůbec nevadí. Tím jsem zároveň i odpověděl, proč u mně přes nesporné kvality a výhody Scenicu (-DPH) nakonec vyhrála Fabia. Až jednou budu mít piškuntála a budu uvažovat o dalším rozmnožování, tak bude Scenic ideální volba (přece si nenechám poblít M5). :o)
BTW, v dnešním SM je velký test miniMPV, ale je jaksi nezvykle pojatý. Do užšího výběru by u mně stejně postoupili jen Scenic a Zafira. -
« Re: Novy Scenic - zmeny
Jinak uz mam objednanyho Scenica 1,6 16V Privilege, navic mam alarm, radio s CD, Zimni Pak(vyhrivane predni sklo+sedacky), system kontroly tlaku v pneu a zdarma jsem dostal piskovani skel a zamykani zpatecky. Barva je to stepni seda a bude na prelomu cervna/cervence! -
« Re: Novy Scenic - zmeny
A jeje, aj ja chcem vediet jazdit takto usporne, jazdil som teraz celu nadrz usporne so spotrebou 5.6, ale s priemernymi rychlostami okolo 80km/h. Pomalsie jazdit to uz nie je pre mna :-) Neboli tam spomenute nejake specialne techniky jazdy, aby dosiahli taku uspornu jazdu? -
« Pro Hufa
Hufe, ty okna jsou jiny, neni to takovy ten plast! Obe se ovladaji el a zajizdeji sice nad strechu, ale z duvodu vyztuze ve strese, by do ni mohou asi tezko zajizdet!Jinak se mi libi, ale kdyz je klima, tak nevim, jestli to ma cenu!?
Ta kombinace cerna kuze/latka je jen pro verzi Dynamique a ta se k nam nedovazi(jezdi ale na 16" kolech).
Hufe, jeste jsem se te chtel zeptat, kdyz ses dival po tom Scenicu, jaky ti nabizeli vyhody? -
« Re: Novy Scenic - zmeny
Tak uz vim, jaky je odstin pro privilege, jen svetle seda kuze se svetle sedou latkou pro vsechny trhy na svete! Jeste je mozna jen kuze, ale tu nechci! Dnes jsem cetl zajimavy test spotreby pri ruznych stylech jizdy ve svetu motoru, ktery se provadel na Scenicu! Delka trasy 178km po silnicich II a I tridy, male obce a velka mesta. Bylo to testovano v Jesenikach a cesta vedla i pres cervenohorske sedlo, coz je peknej a dlouhej krpal! Jeli 3 jezdci, prvni ekonomicky, coz nebylo pomalu, prum. rychlost 55,8km/h a spotreba 4,5l/100km(coz je bomba!), to je jako TDI, druhy rychla jizda prum. r.68km/h a 8,5l/100km a treti, coz byla zavodni jizda a ridil byvaly jezdec, prum. 73,5km/h a spotreba 9,5l/100km! Ten Scenic byl 1,6 16V!!!