Renault Scénic
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
-
« Re: ...
Kdyz narazis na "chytreho" policajta, tak muze kontrolvat, ze mas prpazku, na hranicich te mohou poslat pres prechod na kamiony, coz na nasich hranicich jsou docela dlouhy cekaci doby, jo a jeste te obcas nechteji pusti na P+R parkoviste v Praze, ale vzdycky zalezi na koh narazis! Jinak Scenic mi pripada taky promakanejsi, asi nejvi ze vsech! Vzdyt je to taky prukopnik teto tridy! -
« ...
To mracek - jak to myslis s tymi problemami
na hraniciach ? Je v CR nejaka pakaren s cestou mimo na aute N1 ?
Inak ako sa aj v SR zacal predavat Scenic v N1,
stal sa zo mna vazny zaujemca o toto auto. Konkurentom je Picasso, ale zda sa mi, ze Scenic
je jednoducho klasickejsi v tejto kategorii,
vymakanejsi a je viac moznosti ako si ho dat poskladat. Jasna vec, ze taketo auto si clovek nekupuje na zavodenie, ale na kludne jazdy s rodinou, a o bezpecnosti Sceniku (pasivnej) asi
netreba pochybovat. -
« Re: Radio
Tak jsem dneska zjistil dalsi veci k tomu raiu, mel jsem docela stesti, protoze pri prohlidce v Renaultu jsem narazil na RX4, ktera mela v kasliku zapomenuty manual k radiu! Ty radia 4*30W a 4*15W se lisi jen v zesilovaci, jinak jsou stejny! Sinus vykon je jen o malo vetsi u 4*30W! Vykon 4*15W(sinus udavany je 4*17W), vykon 4*30W ma sinusovy vykon 4*22W, takze je to zabedbatelny rozdil! -
« Bez nadpisu
Tyhle auta maji celkem dobry podvozek a jejich bezpecnost je zvlast u Scenica dal nez u mnohych osobnich aut! Kombi se nemuze rovnat s MPV! Sedni si do Scenica a ucitis to pohodli a aktivni bezpecnost z toho, jak sedis vysoko a jaky dobpry prehled mas o situaci na silnici! Tyto auta prave vytlacuji kombiky a za par let mozna kombik uz nebude! -
« Scenic je na *
Kazde auto, ktere je temer vyssi nez delsi/sirsi je na *, uz v mirne kriticke situaci ma straslive jizdni vlastnosti. Mnohem lepsi volbou z hlediska aktivni bezpecnosti je kombik:) I jeepy jsou na tom lepe, jsou sice taky vysoky, ale rozvor, sirka pneu, rozchod, atd. je u nich pomerove lepsi.. -
« Re: Scenic vers. Tino a odpocet DPH
Diky za odpovedi. Ja jen doufam ze tou vetou, ze nezodpovidaji za odpocet DPH, nemysleli ze tam jen namontuji tu pricku a ostatni si vybehej sam tj. dokazovani ze jde o uzitkove vozidlo nebo neco podobneho. Asi se na to budu muset preptat osobne. Taky me udivuje ze jsem nenasel zadne informace o uzitkovych verzich Scenicu ani Tina na oficialnich strankach hlavnich prodejcu. A co srovnani Scenic vers. Tino? Asi hodne podobna auta a tak se musi kazdy rozhodnout hlavně podle svych osobnich pocitu. Nebo ne ? -
U nas se toho neboj, po Scenicu s odpoctem DPH je velka poptavka, dneska jsem se byl zeptat na meho Scenica a behem tech 5 minut, co jsem tam byl, prisli asi 3 lidi, kteri se na nej ptali! To auto je schvaleny jako uzitkovy(zlute spz), tudiz plati odpocet DPH a mas vzadu posunovatelnou prepazku! Jo, pokud chces Scenica s odpoctem DPH, musis byt platce dane, ale to urcite vis(asi jedina podminka, kterou jsem se dozvedel)! Ja ho sice bez DPH nemam, kvuli moznym problem s blbcema na hranicich a podobne, ale taky kvuli tomu, ze az mne nastvou, tak prestanu podnikat a pujdu nekam do prace bez starosti a dohadu! -
to zibi: Neviem ako je to u vas, ale u nas potrebujes 1/ mat uzitkove auto - to dostanes ak to ma tu stenu 2/ musis ho potrebovat - inak ti ho neuznaju ako naklad do firmy a teda ani nedostanes naspat DPH rovnako ako je to cimkolvek inym - musis tu vec proste potrebovat na "tvorenie zisku" a nie na vybavu domacnosti. A samozrejme dozvies sa to az ked dostanes kontrolu ... a zaplatis penale lebo ju dostanes o 3 roky :-) ... tiez musia z niecoho zit ... ty by si nechcel platit dane ako by oni mohli jazdit na bavorakoch? -
« Scenic vers. Tino a odpocet DPH
Nevite nekdo jak to presne je s odpoctem DPH? Rozhoduju se mezi Scenicem a Nissanem Tino. U Nissan Tommu (www.tommu.cz) nabízejí Tino s odpoctem DPH. Za posuvnou pricku sice chteji 25 000 Kc ale stejne by se to vyplatilo. Je tu ale jeden problem. Maji tam veticku:"PRODAVAJICI NEZODPOVIDA ZA PROKAZANI NAROKU KUPUJICIHO NA ODPOCET DPH STATNIM ORGANUM" Mel jsem za to, ze auto u ktereho muzu uplatnit odpocet DPH je homologovane jako uzitkove a kdyz to mam v technicaku tak uz nemusim nic dokazovat.
Co byste brali R Scenic 1,6 Expression nebo N Tino 1,8 Elegance ? -
« Re: Chip Tuning
Tiez asi zalezi od kusu. Ja som mal po otcovi Skodu100, co mala na konte 160tis a jazdil som s nou este 3 roky, bez akejkolvek udrzby. Kazilo sa na nej vselico, ale na ceste ma nechala iba raz (zapalovanie malo spatny kontakt, ale o tom mi otec zabudol povedat, stacilo iba trochu pohybat kablami) a preto som ju povazoval za bezproblemove auto. Teraz ludom prestane svietit ziarovka, uvolni sa nieco v interieri a hned idu do servisu a nadavaju, ze musia kazdu chvilu do servisu. Najhorsie na tom ale je to, ze vela veci fakt nedokaze clovek opravit doma (ale somari v servise tiez nie) a trend je, aby sa ludia v autach uz nerypali vobec.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Aby mě to prošlo musel bych mít jinou živnost?
Máte někdo informace z finančního jak k tomu přistupují? Nechtěl bych za nějaký rok doplácet DPH a ještě nějaké pokuty. Díky