Renault Scénic

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

26.06.01  12:06

« Odpočet DPH

Uvažuji o koupi auta s možností odpočtu DPH. Už i Megan a Xsara se dá sehnat s přepážkou a žlutými SPZ. Problém je ale v tom, že skupina N1 je homologována jako montážní vozidlo. A přesto že jsem plátce DPH prodejce Renaultu mě od toho odrazoval, jelikož mám živnostenský list jenom na obchodní činnost, mohl bych mít velké problémy s úřady.
    Aby mě to prošlo musel bych mít jinou živnost?
    Máte někdo informace z finančního jak k tomu přistupují? Nechtěl bych za nějaký rok doplácet DPH a ještě nějaké pokuty. Díky
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 26.06.01  00:00

« Re: ...

mracek> podla mna mas zbytocne obavy. mame seat inca N1 a nemame v nom prepazku, uz som bol viackrat v rakusku a na hraniciach naozaj ziaden problem. auto v uprave N1 nieje nakladne auto, je to len lahke uzitkove vozidlo. aspon na slovensku je to tak...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.01  13:14

« Re: ...

Kdyz narazis na "chytreho" policajta, tak muze kontrolvat, ze mas prpazku, na hranicich te mohou poslat pres prechod na kamiony, coz na nasich hranicich jsou docela dlouhy cekaci doby, jo a jeste te obcas nechteji pusti na P+R parkoviste v Praze, ale vzdycky zalezi na koh narazis! Jinak Scenic mi pripada taky promakanejsi, asi nejvi ze vsech! Vzdyt je to taky prukopnik teto tridy!
  • 00 Reagovat !

foto

23.06.01  20:15

« ...

To mracek - jak to myslis s tymi problemami
    na hraniciach ? Je v CR nejaka pakaren s cestou mimo na aute N1 ?
    Inak ako sa aj v SR zacal predavat Scenic v N1,
    stal sa zo mna vazny zaujemca o toto auto. Konkurentom je Picasso, ale zda sa mi, ze Scenic
    je jednoducho klasickejsi v tejto kategorii,
    vymakanejsi a je viac moznosti ako si ho dat poskladat. Jasna vec, ze taketo auto si clovek nekupuje na zavodenie, ale na kludne jazdy s rodinou, a o bezpecnosti Sceniku (pasivnej) asi
    netreba pochybovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.06.01  17:37

« Re: Radio

Tak jsem dneska zjistil dalsi veci k tomu raiu, mel jsem docela stesti, protoze pri prohlidce v Renaultu jsem narazil na RX4, ktera mela v kasliku zapomenuty manual k radiu! Ty radia 4*30W a 4*15W se lisi jen v zesilovaci, jinak jsou stejny! Sinus vykon je jen o malo vetsi u 4*30W! Vykon 4*15W(sinus udavany je 4*17W), vykon 4*30W ma sinusovy vykon 4*22W, takze je to zabedbatelny rozdil!
  • « 00 Reagovat !

foto

22.06.01  16:56

« to PeKa

to PeKa-ja proti kombikum nic nemam, uz vubec ne proti Subaru, jen povidam, ze MPV je prostornejsi nez kombi, proto si ho lide, kterym jde o prostor radeji koupi, tot vse!
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 22.06.01  16:39

« Re: Scenic je na *

sweden> aktivna bezpecnost je aj to, ze v MPV sedis vyssie = vidis daleko lepsie.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.06.01  16:15

« Re:

to mracek> teda nevím zda kombíci za pár let už nebudou, ale já se klidně ve svém subaráckém kombi budu dál prohánět mezi "záplavou" těch Sceniců a podobných... (třeba i jako rarita)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  15:51

« Re: Scenic vers. Tino a odpocet DPH

Vyzkousej obe dve a uvidis! Mne Nissan moc nevzal, Scenic mi pripada promakanejsi(asi ale vec vkusu), navic ma Scenic lepsi vybavu!
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  15:48

Se Scenicem v CR nebudes mit problem s odpoctem DPH! Pri koupi se te ptaji zda ho chces s odpoctem DPH, jestli ano, prihlasujiho jako uzitkove vozidlo N1, dostanes zlute znacky a okamzite si ho muzes odepisovat s DPH!
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  15:45

« Bez nadpisu

Tyhle auta maji celkem dobry podvozek a jejich bezpecnost je zvlast u Scenica dal nez u mnohych osobnich aut! Kombi se nemuze rovnat s MPV! Sedni si do Scenica a ucitis to pohodli a aktivni bezpecnost z toho, jak sedis vysoko a jaky dobpry prehled mas o situaci na silnici! Tyto auta prave vytlacuji kombiky a za par let mozna kombik uz nebude!
  • 00 Reagovat !

foto

21.06.01  15:25

« Scenic je na *

Kazde auto, ktere je temer vyssi nez delsi/sirsi je na *, uz v mirne kriticke situaci ma straslive jizdni vlastnosti. Mnohem lepsi volbou z hlediska aktivni bezpecnosti je kombik:) I jeepy jsou na tom lepe, jsou sice taky vysoky, ale rozvor, sirka pneu, rozchod, atd. je u nich pomerove lepsi..
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  07:54

Diky za odpovedi. Ja jen doufam ze tou vetou, ze nezodpovidaji za odpocet DPH, nemysleli ze tam jen namontuji tu pricku a ostatni si vybehej sam tj. dokazovani ze jde o uzitkove vozidlo nebo neco podobneho. Asi se na to budu muset preptat osobne. Taky me udivuje ze jsem nenasel zadne informace o uzitkovych verzich Scenicu ani Tina na oficialnich strankach hlavnich prodejcu. A co srovnani Scenic vers. Tino? Asi hodne podobna auta a tak se musi kazdy rozhodnout hlavně podle svych osobnich pocitu. Nebo ne ?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  20:15

U nas se toho neboj, po Scenicu s odpoctem DPH je velka poptavka, dneska jsem se byl zeptat na meho Scenica a behem tech 5 minut, co jsem tam byl, prisli asi 3 lidi, kteri se na nej ptali! To auto je schvaleny jako uzitkovy(zlute spz), tudiz plati odpocet DPH a mas vzadu posunovatelnou prepazku! Jo, pokud chces Scenica s odpoctem DPH, musis byt platce dane, ale to urcite vis(asi jedina podminka, kterou jsem se dozvedel)! Ja ho sice bez DPH nemam, kvuli moznym problem s blbcema na hranicich a podobne, ale taky kvuli tomu, ze az mne nastvou, tak prestanu podnikat a pujdu nekam do prace bez starosti a dohadu!
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  14:24

to zibi: Neviem ako je to u vas, ale u nas potrebujes 1/ mat uzitkove auto - to dostanes ak to ma tu stenu 2/ musis ho potrebovat - inak ti ho neuznaju ako naklad do firmy a teda ani nedostanes naspat DPH rovnako ako je to cimkolvek inym - musis tu vec proste potrebovat na "tvorenie zisku" a nie na vybavu domacnosti. A samozrejme dozvies sa to az ked dostanes kontrolu ... a zaplatis penale lebo ju dostanes o 3 roky :-) ... tiez musia z niecoho zit ... ty by si nechcel platit dane ako by oni mohli jazdit na bavorakoch?
  • 00 Reagovat !

foto

20.06.01  12:45

« Scenic vers. Tino a odpocet DPH

Nevite nekdo jak to presne je s odpoctem DPH? Rozhoduju se mezi Scenicem a Nissanem Tino. U Nissan Tommu (www.tommu.cz) nabízejí Tino s odpoctem DPH. Za posuvnou pricku sice chteji 25 000 Kc ale stejne by se to vyplatilo. Je tu ale jeden problem. Maji tam veticku:"PRODAVAJICI NEZODPOVIDA ZA PROKAZANI NAROKU KUPUJICIHO NA ODPOCET DPH STATNIM ORGANUM" Mel jsem za to, ze auto u ktereho muzu uplatnit odpocet DPH je homologovane jako uzitkove a kdyz to mam v technicaku tak uz nemusim nic dokazovat.
    Co byste brali R Scenic 1,6 Expression nebo N Tino 1,8 Elegance ?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  19:11

« Re: Chip Tuning

luf, mas pravdu!
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  14:00

Tiez asi zalezi od kusu. Ja som mal po otcovi Skodu100, co mala na konte 160tis a jazdil som s nou este 3 roky, bez akejkolvek udrzby. Kazilo sa na nej vselico, ale na ceste ma nechala iba raz (zapalovanie malo spatny kontakt, ale o tom mi otec zabudol povedat, stacilo iba trochu pohybat kablami) a preto som ju povazoval za bezproblemove auto. Teraz ludom prestane svietit ziarovka, uvolni sa nieco v interieri a hned idu do servisu a nadavaju, ze musia kazdu chvilu do servisu. Najhorsie na tom ale je to, ze vela veci fakt nedokaze clovek opravit doma (ale somari v servise tiez nie) a trend je, aby sa ludia v autach uz nerypali vobec.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  13:34

U nas 5 nejprodavanejsi znacka. Povidali, jak je Skoda nespolehliva a ja za 3 rok a 110000km mel jen jediny problem, a i ten auto neodstavil! A to se rika, ze Renault je spolehlivejsi nez Skoda(alespon drive)!
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  13:26

Presne tak. Ja som tiez toho nazoru, ze keby boli tie auta take zle, ako tvrdi "odborna" tlac, neboli by take uspesne. Predaj Renaultov je v Europe dost vysoky, v SR je to dokonca 4. najpredavanejsia znacka.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…