Renault Scénic
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Scenic 1.6 - cukanie
Ahojte! Mam nieco vyse roka Scenic 1.6 16V, RXE. Po nabehnuti cca 20.000 km (dnes uz ma cez 60.000 km) sa zacal motor spravat velmi zaujimavo. Ked ho vytocim do 4000 otacok alebo mierne nad, tak pri rychlosti 140 - 160 zacne cele auto sebou cukat. V servise to niekolko krat napojili na meraky a nezistili nic. Ked do toho posadim technika tak jak na potvoru to auto ide ako hodinky. Hned jak odchadzam zo servisu tak to zase cuka. Nabeham vela po dialnici a tak ma to dost stve. Co to moze byt? Volakedy ked este auta mali rozdelovace, karburatory a dali sa kupit rozne dielenske prirucky som si vedel na aute urobut vsetko - ale teraz na stare kolena takato oprcavacka. Co to je sviecky? Vraj nie. Vstrekovacka? Premerali - vraj je ok? Na www.tuning.cz bol zaujimavy clanok o ERG ventile - ak ho najdem tak ho skusim vypojit. Nemate podobne skusenosti? Diky. p -
« Tak uz ho mam
Vcera jsem si pro nej byl, je to fantasticky auto! Docela takovej pocitac na kolech! Mam tu 1,6 16V Privilege! S normalnim Scenicem ma interier spolecny snad jen tvar, jinak je to uplne luxusni auto!Ta svetla kuze s latkou je nadherna! Mam i tu kontrolu tlaku v pneu! Hafo kontrolek, jako kdyz sviti vanocni stromecek! Pneu jsou 205/55, sedi jak pribity a ani se moc nenaklani. 1,6 16V jede jak o zivot, toci ze spoda uplne nadherne, i pri 140km/h je v interieru ticho. Jinak to auto je fakt vychytany! -
« Re: ...
to matuS, ale u nas s tim problemy pry jsou! Par lidi mi rikalo, ze je napriklad vraceli pro prechod pro nakladni dopravu pri ceste do Rakouska, ale i na Slovensko! Seat Inca vypada jako uzitkove vozidlo, na to se nikdo nediva, ale Scenic nebo Picasso, coz jsou luxusni auta popripade i Mercedes M, na to uz koukaj a muzou delat potize! -
« Odpočet DPH
Uvažuji o koupi auta s možností odpočtu DPH. Už i Megan a Xsara se dá sehnat s přepážkou a žlutými SPZ. Problém je ale v tom, že skupina N1 je homologována jako montážní vozidlo. A přesto že jsem plátce DPH prodejce Renaultu mě od toho odrazoval, jelikož mám živnostenský list jenom na obchodní činnost, mohl bych mít velké problémy s úřady.
Aby mě to prošlo musel bych mít jinou živnost?
Máte někdo informace z finančního jak k tomu přistupují? Nechtěl bych za nějaký rok doplácet DPH a ještě nějaké pokuty. Díky -
-
« Re: ...
Kdyz narazis na "chytreho" policajta, tak muze kontrolvat, ze mas prpazku, na hranicich te mohou poslat pres prechod na kamiony, coz na nasich hranicich jsou docela dlouhy cekaci doby, jo a jeste te obcas nechteji pusti na P+R parkoviste v Praze, ale vzdycky zalezi na koh narazis! Jinak Scenic mi pripada taky promakanejsi, asi nejvi ze vsech! Vzdyt je to taky prukopnik teto tridy! -
« ...
To mracek - jak to myslis s tymi problemami
na hraniciach ? Je v CR nejaka pakaren s cestou mimo na aute N1 ?
Inak ako sa aj v SR zacal predavat Scenic v N1,
stal sa zo mna vazny zaujemca o toto auto. Konkurentom je Picasso, ale zda sa mi, ze Scenic
je jednoducho klasickejsi v tejto kategorii,
vymakanejsi a je viac moznosti ako si ho dat poskladat. Jasna vec, ze taketo auto si clovek nekupuje na zavodenie, ale na kludne jazdy s rodinou, a o bezpecnosti Sceniku (pasivnej) asi
netreba pochybovat. -
« Re: Radio
Tak jsem dneska zjistil dalsi veci k tomu raiu, mel jsem docela stesti, protoze pri prohlidce v Renaultu jsem narazil na RX4, ktera mela v kasliku zapomenuty manual k radiu! Ty radia 4*30W a 4*15W se lisi jen v zesilovaci, jinak jsou stejny! Sinus vykon je jen o malo vetsi u 4*30W! Vykon 4*15W(sinus udavany je 4*17W), vykon 4*30W ma sinusovy vykon 4*22W, takze je to zabedbatelny rozdil!
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Mozem vam povedat, ze Scenic s 2 litrom je bomba! Vypada to ako nevinne rodinne auto, ale jazdi to ako GTI! Okrem toho to ma este tvrdsi podvozok ako ostatne Scenic-y. V nasich dokumentoch som sa to nikdy nedocital, ale v anglickom casopise What Car to pisu celkom bezne a tiez mam taky dojem. Nezda sa mi taky pohodlny ako u 1.6 ale drzi stopu ako prikovany.
No a musim absolutne suhlasit s Mrackem, to auto je totalny luxus! Kontrola tlaku v pneu, ESP, EBD, ASR, automaticka klima... Doporucujem este dokupit parkovaci senzor. Uz sa ani neobzeram pri cuvani, pipak mi povia ako som daleko od prekazky.
Este jedna poznamka k automatickej klime. Super vec na tom je, ze automatika kontroluje nielen chaldenie (teda klimatizaciu), ale udrziava stalu teplotu pri akych kolvek podmienkach. Ke dpotrebuje schladit, zapne klimu, ak nie, tak zapne kurenie. Minule sme isli za 34 stupnovej horucavy, v nutri 21, dostali sme sa do burky, vonku v momente bolo iba 22, a my sme nezbadali ziadnu zmenu...
Ak budu este nejake dotazy, rad na ne odpoviem.
Boledo
[odkaz]